Διαφήμιση

Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό

• Δεν έχει σχέση, θα έπρεπε να το έχει υπολογίσει, να ρωτήσει, σου λέει ο πελάτης δεν φταίει σε τίποτα ας το έψαχνες και αν δεν μπορείς μη το στέλνεις! Γι'αυτό θα δεις ορισμένοι πωλητές γράφουν ότι δεν στέλνουν σε ορισμένα κράτη (πχ Ιταλία),είναι γιατί λόγω καθυστέρησης τελωνείου έχουν δυσαρεστημένους πελάτες και αναγκάζονται να τα βρουν με το πελάτη και να του επιστρέψουν χρήματα και να στείλουν και δώρο γιατί πολύ απλά φοβούνται το dispute.
      Eγώ έχω δικαιωθεί πάντως...αν και μόνο μια φορά έκανα dispute, τις υπόλοιπες φορές τα έβρισκα με το πωλητή και μου έστελνε το προϊόν δωράκι :P
      Που να δεις αν είναι γραμμένο ότι το στέλνει από Ε.Ε. και τελικά το στέλνει από Κίνα και κάνει 1 μήνα να έρθει....τότε να δεις....
      Αν είναι μικρό το ποσό δεν θα δυσκολευτεί η paypal ;)
      Τώρα αν ξεκίνησαν τις τσιγκουνιές δεν ξέρω, παίζει να έκαναν πολλοί dispute και να τα 'παιξαν :P
      Open-source is the future
    • Καλημέρα σε όλους. Βλέπω την απαξίωση και την κατάντια των ΕΛΤΑ και πραγματικά αγανακτώ καθώς αυτήν την κατάσταση εμείς την πληρώνουμε.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι παραγγελία μου από alliexpres με αποστολή 28 Αυγούστου και άφιξη Ελλάδα στις 9 Σεπτέμβρη την παρέλαβα σήμερα από το ταχυδρομείο με καπέλο 3 ευρώ. Η τσάντα ήταν αξίας 18 ευρώ. Και ευτυχώς πήγα ταχυδρομείο Γκύζι και την αναζήτησα καθώς είχε φτάσει εκεί 10 μέρες και ειδοποίηση δεν ήρθε σπίτι. Ρώτησα γιατί και η απάντηση ήταν είναι θέμα του ταχυδρόμου.

Σε λίγο θα πηγαίνουμε να παραλαμβάνουμε από αεροδρόμιο!
    • παραγγελία mi5s από bangood στις 11/10 με priority air mail.Σε 15 μέρες περίπου σπίτι μου (αν δεν καθυστερήσει πολύ τώρα)
      24/10/2017, 13:25:38Κ.Α.Τ.ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)
      24/10/2017, 09:57:49ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
      16/10/2017, 21:42:00ΟΛΛΑΝΔΙΑΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
    • Διαφήμιση
    • Ο/H divo έγραψε:

... Και για να κάνουμε επισης και μια έρευνα - καταγγελεια στην ΕΕΤΤ πόσες μερες εχουν δικαίωμα να κρατάνε δεματα. Αν δεν εχουν κόσμο ειναι προβλημα τους. Εμείς δε φταίμε σε τίποτα να ειναι κάτι μήνες εκεί τα δέματα χωρίς να ανοίγει ρουθούνι...
      Αλήθεια πόσο μπορούν να κρατάνε τα δέματα εκεί; Όσο θέλουν; Δεν υπάρχει κάποιο όριο τέλος πάντων;
    • Ο/H derveni έγραψε:

Δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του πωλητή η καθυστέρηση, δεν θα δικαιωθούν.
      Ποιος πωλητής μπορεί να αποδείξει οτι τα έστειλε απο τη στιγμή που δεν παραλείφθηκαν ποτέ στην Ελλάδα? Δικαιώνεσαι μου έχει τύχει 2 φορές.

Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H divo έγραψε:

... Και για να κάνουμε επισης και μια έρευνα - καταγγελεια στην ΕΕΤΤ πόσες μερες εχουν δικαίωμα να κρατάνε δεματα. Αν δεν εχουν κόσμο ειναι προβλημα τους. Εμείς δε φταίμε σε τίποτα να ειναι κάτι μήνες εκεί τα δέματα χωρίς να ανοίγει ρουθούνι...
      Αλήθεια πόσο μπορούν να κρατάνε τα δέματα εκεί; Όσο θέλουν; Δεν υπάρχει κάποιο όριο τέλος πάντων;
      ελα μου ντε αυτο ρωταω κι εγω.....
    • Το θέμα είναι ότι αφού δικαιωθεις τι κάνεις απο την στιγμή που παραλάβεις και μετά ;)
      Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο πωλητής ή και το PayPal να μας banαρουν σαν χώρα! :D

Δεν φταίει κάνεις απο τους δύο για την κατάντια των ΕΛΤΑ ;(
      You may think you can fly - but you better not try
    • Κάποια στιγμή θα μας βγάλουν και εμάς από την λίστα των χωρών που στέλνουν αντικείμενα οι Κινέζοι και θα ησυχάσουμε όλοι.
      Xiaomi Mi 9 (Cepheus)- MiUi 11 by Xiaomi-Miui.gr 12.5.6 Stable - TWRP : 3.3.1_25/08/2019 Android 10

:) Γίνε και εσύ VIP μέλος και βοήθα αυτούς που σε βοηθάνε. :)

(bell)
      Μπορεί να κάνω λάθος - δες τι λένε και οι άλλοι
      Amazfit Custom WatchFaces
    • Διαφήμιση
    • Εχω καταγγείλει τα ΕΛΤΑ εδώ και 2 μηνες στην ΕΕΤΤ.
      Η διαδικάσια προχωράει με ρυθμούς τραυματισμένης χελώνας.
      Ελπίζω να βγει άκρη πριν τα Χριστούγεννα.
      Όταν βγάλω άκρη θα κάνω ένα thread με το τι κάνετε όταν αργήσει ένα συστημένο εξωτερικου.

Even dead i will fight.
    • Για μενα το σωστο ειναι να δωθει πισω το 50% σε περιπτωση που παραληφθει δεμα που εχει αποζημιωθει. Αλλιως ναι μεν ειναι κλεψια αν το παραλαβεις και αποζημιωθεις, απο την αλλη ποιο το νοημα του refund και του dispute απο μερους σου αν τα δωσεις ολα παρολη την αργοπορια;
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Παιδια το ΕΕΤΤ ειναι μια π@π@ρια.Δεν κανει τπτ... Αν μπορουσαμε να συνταξουμε ενα κείμενο κ να υπογραφει απο πολλα ατομα κ να φυγει η καταγγελία στον Συνήγορο του καταναλωτή... Μονο απο εκει εχω βρει ακρη σε οποια θεματα ειχα....
      Mi 11 pro
    • Ο/H Thracia έγραψε:

Το θέμα είναι ότι αφού δικαιωθεις τι κάνεις απο την στιγμή που παραλάβεις και μετά ;)
      Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο πωλητής ή και το PayPal να μας banαρουν σαν χώρα! :D

Δεν φταίει κάνεις απο τους δύο για την κατάντια των ΕΛΤΑ ;(

Ο/H bzanios έγραψε:

Κάποια στιγμή θα μας βγάλουν και εμάς από την λίστα των χωρών που στέλνουν αντικείμενα οι Κινέζοι και θα ησυχάσουμε όλοι.
      Από πωλητή μπορεί να γίνει μπανάρισμα, το paypal δεν το κάνει βρίσκει άλλους τρόπους....το πρώτο πράγμα που γίνεται παιδιά είναι να γράψει ο πωλητής (για νέες αγορές μιλάω) ότι λόγω προβλημάτων με τελωνείο μπορεί να καθυστερήσουν παραπάνω...έτσι κάνουν ;)

Με το dispute δεν χτυπάς τα ΕΛΤΑ....
      Open-source is the future
    • Διαφήμιση
    • Ο/H chrisnik έγραψε:

Παιδια το ΕΕΤΤ ειναι μια π@π@ρια.Δεν κανει τπτ... Αν μπορουσαμε να συνταξουμε ενα κείμενο κ να υπογραφει απο πολλα ατομα κ να φυγει η καταγγελία στον Συνήγορο του καταναλωτή... Μονο απο εκει εχω βρει ακρη σε οποια θεματα ειχα....
      Αυτό που μπορεί να κανει ειναι να κοβει πρόστιμα. Δεν κανει τιποτα αλλο για εμας. Απο εκει και περα ή παραληλα περνας και στο συνήγορο του καταναλωτή. Στη προκειμένη περίπτωση όμως δεν ειναι αρμοδιότητα τους οι καθυστερήσεις. Επικοινώνησα μαζι τους.
      Τους ειχα κανει καταγγελια ΣΚ για τα μεταφορικα που χρεώνουν σε δεμα που δεν το παnε πουθενα μια και επρόκειτο για δεμα που πέρασε τελωνείο.. Η απαντηση ηταν οτι δε μπορουν να κανουν κατι γιατι ειναι ηδη αναρτημενη η τιμη.
      Σε αλλη περιπτωση ομως πέρυσι με Vodafon τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν οτι ειχαν παράνομα κρατήσει.
      Συμπέρασμα. Αρμόδια ειναι η ΕΕΤΤ. δεν τους βρήκα σήμερα ελπιζω αυριο. :D