Το πρόβλημα μου ξεκινάει με το ότι έχω βοηθήσει πολλούς φίλους και συγγενείς να πάρουν xiaomi (με unlock, gtv rom κλπ) και τώρα μου έρχονται συνεχώς για tech support.
Νομίζω πως σήμερα έλαβα xiaomi κινητό με πρόβλημα που δεν διορθώνεται αλλά δεν χάνω τίποτα να ρωτήσω εδώ μέσα τους γιατρούς-χειρούργους της κοινότητας.
Λοιπόν σε redmi note 3 pro που λάβαμε πριν ένα δίμηνο, μετά από unlock βάλαμε την gtv και όλα πήγαιναν ρολόι. Πριν μια εβδομάδα και με βάση τα λεγόμενα της ιδιοκτήτριας της συσκευής χωρίς να πέσει ή να βραχεί η συσκευή (προφανώς εμπιστεύομαι πως λέει αλήθεια αλλιώς δεν θα σας ενοχλούσα), άρχισε τα reboots κάθε 30 δευτερόλεπτα. Για την ακρίβεια δεν έκανε reboot, έσβηνε η οθόνη και ξανάνοιγε με την χαρακτηριστική μικρή δόνηση στο λευκό mi logo και ξαναέμπαινε στο miui εκεί που ήταν.
Αν όμως προσπαθούσες να λειτουργήσεις το κινητό το έκανε πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Έκανα τα εξής:
1. factory reset από το twrp της gtv. έγινε μια χαρά αλλά μόλις ξεκινάς να περάσεις γλώσσα, wifi κλπ κολλάει και σε πετάει πάλι στο milogo. Γενικά δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στο βήμα με το google account.
2. Flash την official fastboot china dev/stable (δοκίμασα και τις δύο). Πάλι τα ίδια. Φλασάρει κανονικά, μόλις πάω να περάσω στοιχεία για σύνδεση κλπ κολλάει και πάλι πίσω στο mi logo.
Οπότε μη έχοντας άλλη σκέψη απευθύνομαι σε εσάς. Έχετε κάτι στο μυαλό σας; Μπορεί να έγινε κάτι που να προκάλεσε τέτοια ζημιά;
Έχω στείλει και ένα email στην vivian για να ρωτήσω ποιες είναι οι επιλογές με την εγγύηση αλλά αυτή θα είναι η τελευταία επιλογή.
Καλή ιδέα. Μπορώ να βρω αλλά δεν ξέρω αν θέλω να δοκιμάσω το άνοιγμα. Είναι και το χρυσό και δεν λέει να του κάνω κανένα σημάδι.
Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
@annonnaki και εγω το χρυσο εχω και το ανοιξα χωρις κανενα σημαδι, βεβαια χρησιμοποιησα ενα κιτ για ανοιγμα κινητων με πλαστικα εργαλεια αλλα και με το νυχι μπορεις να το ανοιξεις.
προσοχη στο καπακι πισω οταν ανοιξεις γιατι ειναι συνδεδεμενο με ταινια με την μητρικη. εγω λεω να το ανοιξεις και να βγαλεις για λιγο τι chip της μπαταριας και να ξαναδοκιμασεις, εμενα πετυχε αυτο
Φιλε μου εδωσα 400€, αναθεμα την ωρα που τα εδωσα και δεν πηρα ενα HTC - LG, επομένως δεν μπορω να τα ρισκαρω και να μπρικαρω τα 400€... Ενας απο αυτους τους χιλιαδες θα μενει Πατρα... αρκει να δει το μηνυμα και φιλοτιμηθει να με βοηθησει. Μονος μου δεν παιζει να το κανω.
Κριμα παντως για την xiaomi μου φαινοταν καλη εταιρεία. Ειναι μεγαλη αποτυχια να χρειαζεται να κανω ολη αυτην την διαδικασια στο καλυτερο smartphone της για να δουλεψει το 4g και το ξυπνητήρι!