@ANDREASER05 δέχεται το lock screen password? Ξεκλειδώνει μετά? Εχεις mi account ή google account στο 3s? Μπορεις να ανεβάσεις ένα screenshot από το Settings/About Phone να δούμε ποια rom έχει τωρα το 3s?
Περι κατανόησης των Xiaomi - Official rom και μη - TWRP - Bootloader κλπ
- Tips&Tricks
-
-
το κινητό πριν την διαδικασία τις αναβάθμισης δεν είχε κάποιο lockscreen κωδικό. έχω λογαριασμό mi και λογαριασμό google. δοκίμασα να βάλω και τους 2 και μου λέει wrong password. ποιον κωδικό πρέπει να βάλω?
-
@ANDREASER05 προφανώς αφου πριν δεν είχε lockscreen password εχει φάει κολλημα και δεν νομιζω ότι θα δουλέψει κάποιος κωδικός.
Εχεις κάνει αίτηση για ξεκλείδωμα? Ισως με ξεκλείδωμα να καταφέρουμε να το επαναφέρουμε χωρίς απώλειες..
Διαφορετικά αν μπορεις να ενεργοποιήσεις το Wifi μπορεις να μπεις (μέσω του η/υ σου) σε ένα από τους 2 λογαριασμούς που έχεις και να κάνεις Factory REset στο 3s. Αποκτάς πρόσβαση αλλά χανεις όλο το περιεχόμενο της συσκευής (επαφές,φωτο,εφαρμογές,ρυθμίσεις κλπ) -
δεν με ενδιαφέρει το περιεχόμενο τα έχω όλα buckup.
το μονο που θέλω είναι να ανοίξει το κινητό.
η σκέψη μου είναι να ακολουθήσω τον παρακάτω οδηγό του forum
Ελληνικός οδηγός αλλαγής/Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi Note 3 (MTK)
Ελληνικός οδηγός αλλαγής/Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi Note 3 (MTK)
αίτηση για ξεκλείδωμα έκανα αλλα δεν έχω πρόσβαση στο κινητό γιατί κολλάει στον κωδικό. οποτε δεν ξέρω αν θα ξεκλειδώσει -
Ο/H ANDREASER05 έγραψε:
αίτηση για ξεκλείδωμα έκανα αλλα δεν έχω πρόσβαση στο κινητό γιατί κολλάει στον κωδικό. οποτε δεν ξέρω αν θα ξεκλειδώσει
Αν δοκιμάσεις τωρα φλασαρισμα με κλειδωμένο bootloader εκτός των άλλων κινδυνεύεις και από brick-άρισμα. Υπόψιν το 3s εχει Snapdragon soc
Τέλος βάλε στο προφιλ σου το 3s για να βλέπουν όλοι ποια είναι ώστε να μην λάβεις λάθος οδηγίες -
Καλημέρα σε όλη την κοινότητα για τα xiaomi, κάτοχος ενός nexus 5x εδώ και 3 μήνες χαζεύω κάποια βιντεάκια για το xiaomi mi5 ( το απλό) και μπορώ να πω ότι είναι ένα αξιόλογο κινητό, μέχρι προχθές που το είχε ένας γνωστός μου και το έπιασα στα χέρια μου και τρελάθηκα...
Θέλω να ρωτήσω καθώς λόγο nexus συσκευών και παλιοτερα γνωρίζω κάποια πράγματα περί custo roms κτλπ ,θέλω να ρωτήσω γιατί σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω αυτό το κινητό.
1) αν μείνω με την επίσημη ρομ από Κίνα πέρα από το θέμα αγγλικών και σαφώς περίπου bloadware έχω κάποιο άλλο μείον??
2) αν ξεκλειδώσω τον bootloader και βάλω την custom ελληνική ρομ θα μπορώ να λειτουργήσω το κινητό με κάποιες εφαρμογές που δεν θέλουν ροοτ στην συσκευή?? Ή από κάποια άλλη custom rom support από xda έρχεται κάποια rom custom αλλά χωρίς root όπως είναι στο nexus π.χ η lineage ή pure nexus rom που ναι μεν είναι custom roms αλλά (δεν έχω καταλάβει πως) δεν έχουν root access και η εφαρμογή νομίζει ότι είναι η επίσημη.
Αυτά, σας ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας. Και πάλι μπράβο στα παιδιά που κάνουν το χόμπι τους και δίνουν απλόχερα της γνώσεις τους δωρεάν.
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο/H ANDREASER05 έγραψε:
καλημέρα και από εμενα και συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά.
περισσότερα τα προβλήματα από τις χαρες για εμενα από το xiaomi redmi 3s. μετά από χρήση περίπου ένα μηνα το κινητό ξαφνικά δεν έπιανε σήμα και δεν αναγνώρισε 3g και 4g... για να μην τα πολυλογώ το μονο που κατάφερα να κάνω από τους οδηγούς του forum είναι να κατεβάσω το κινεζικο mipcsuite και να κάνω update... μόλις ολοκληρώθηκε και μετά από επανεκκίνηση το μήνυμα που παίρνω είναι "enter current lock screen password to decrypt device after reboot". το τηλέφωνο έχει κλειδωμένο bootloader και δεν μπορώ να τρέξω twrp. έκανα αίτηση σύμφωνα με τον οδικό του forum για ξεκλείδωμα και περιμένω. το τηλ είναι αγορασμένο από tinydeal.μετά από αρκετές ώρες διαβάσματος έχω απελπιστεί. παρακαλώ την βοήθεια σας ώστε να γίνει ξανά το τηλέφωνο λειτουργικό..
ευχαριστώ προκαταβολικά
επίσης δεν έχει playstore...
εχω MIUI VERSION: MIUI 831 | STABLE 8.1.5.0(MALCNDI)
τι να κάνω για να έχω ελληνικά και playstore? -
Ο/H ANDREASER05 έγραψε:
τι να κάνω για να έχω ελληνικά και playstore?
-
καλησπέρα.
επανέρχομαι διότι τα προβλήματα συνεχίζονται.
έκανα αίτηση για ξεκλείδωμα και όλα είναι ok. το τσέκαρα και μου βγάζει true.
κόλουθο τον οδηγό για εγκατάσταση ελληνικής rom (Γενικός οδηγός εγκατάστασης της Ελληνικής ρομ XTRV σε όλα τα κινητά Xiaomi). αλλα δεν φορτώνει twrp ενώ βγάζει ότι όλα έγιναν ok
C:\ADB>fastboot flash recovery recovery.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (27068 KB)...
OKAY [ 0.878s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.349s]
finished. total time: 1.231s
C:\ADB>fastboot reboot
rebooting...
finished. total time: 0.009s
C:\ADB>fastboot devices
b444d00f7d33 fastboot
μετά μπαίνει σε Mi Recovery και πατάω στο recovery μετά μπαίνει σε Μi Recovery και πατάω στο recovery και μου βγάζει μαύρη οθόνη με ένα κινητό και από κάτω ένα καλώδιο αποσυνδεμένο. -
Ο/H ANDREASER05 έγραψε:
-
Ο/H ANDREASER05 έγραψε:
μετά μπαίνει σε Mi Recovery και πατάω στο recovery μετά μπαίνει σε Μi Recovery και πατάω στο recovery και μου βγάζει μαύρη οθόνη με ένα κινητό και από κάτω ένα καλώδιο αποσυνδεμένο.
-
Ο/H ANDREASER05 έγραψε:
μετά μπαίνει σε Mi Recovery και πατάω στο recovery μετά μπαίνει σε Μi Recovery και πατάω στο recovery και μου βγάζει μαύρη οθόνη με ένα κινητό και από κάτω ένα καλώδιο αποσυνδεμένο.
Με κρατημένο δλδ το Volume UP εκτέλεσε την εντολή fastboot reboot.
Με αυτό τον τρόπο θα μπεις στο TWRP Recovery και θα μπορέσεις να κάνεις Flash την Ελληνική ROM.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα