Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Xiaomi Mi Max (Hydrogen)

• Mi-MAX
    • Ο/H RadioactiveToy έγραψε:

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά, έχω το 3/32 MiMax από τον Ιούνιο με αγγλοκινέζικη ROM. Ενώ στην αρχή δεν με ενοχλούσαν τα κινέζικα που αραιά και που πετάγονταν, μετά την αναβάθμιση σε MIUI 8 έχουν γίνει πιο συχνά. Δηλαδή μου έρχονται sms στα κινέζικα από Xiaomi, μου πετάγεται το mi store με κάτι μπόνους και κύπελα και συνεχίζει να μην είναι βολικό το να διαλέγω θέματα miui και να μου ανοιγει οταν ψάχνω μια εφαρμογή το κινέζικο app store. Για να μη σας κουράζω άλλο βαρεθηκα την αγγλοκινέζικη ROM.

Το ερώτημα μου είναι εάν κάνω τη διαδικασία unlock bootloader, twrp κλπ κλπ ποια ROM να βάλω? Θέλω να μην έχει κινέζικα, να έχει αγγλικά, ελληνικά δεν με νοιάζει, και οποωσδήποτε να κάνει αυτόματα updates. Συνημμένη φώτο της ROM που έχω.

Τα φώτα σας παρακαλώ στέλνοντας ένα από λινκ της ROM. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
      Καλησπερα στη παρέα! Εχω καιρό να μπω στο σάιτ λόγω δουλειάς οικογένειάς κλπ. Χαίρομαι όμως που σας βρίσκω. Φίλε και εγώ το mi max 32 έχω και έχω βάλει τη global development ή οποία δέχεται συνέχεια OTA και γενικά είμαι ευχαριστημένος και έχει ελληνικά και play store εγκατεστημένα μία χαρά.
    • @marlborough καλησπερα!!!Την global rom την εβαλες χωρις unlock bootloader?Ειχες την china rom Και εβαλες τη global rom στο κινητο και απλα εκανες ενα install?Εχω διαβασει οτι μπορει να γινει και αυτο.να περασεις δλδ απο πανω την global.Πως ειναι?ειναι καλα μεταφρασμενη?καθαρη απο κινεζικα?ty
    • Ο/H Bodai έγραψε:

@Demone αν μείνεις με Official ναι θα έχεις ΟΤΑ updates. Γιατί ρωτάς αν είσαι ή οχι σε EDL mode? Φλασάρεις τώρα? Αναβοσβήνει κόκκινο το led?
      Όχι δεν είμαι - ήμουν σε EDL τώρα, απλά πέρασα την 8.0.2.0 official Gloabal με μπαίνοντας σε EDL με volume up down πατημένα και σύνδεση με USB
      γιατί δεν μπορούσα να μπω σε OS, έκανε κάτι σαν bootloops στο Mi logo.

θεωρείται καθαρή εγκατάσταση ?
      Θα αντιμετωπίσω προβλήματα στο μέλλον ?
      με την έννοια ότι πρέπει να κάνω unlock τώρα ? Δεν γίνεται να unlock και αργότερα?

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, έχω διαβάσει πολλά πράγματα εδώ αλλά ακόμα κάποια δεν τα καταλαβαίνω, όπως το να

Τους βλέπω όλους εδώ θέλουν να κάνουν unlock και δεν καταλαβαίνω τον λόγο αφού μπορείς να περάσεις rom και με locked bootloader.

Εγώ τώρα το έστησα όπως ήθελα αλλά απο κατάλαβα για να κάνω unlock θα πρέπει να φλασαρω από την αρχή κάποια Dev και μάλλον την China καλύτερα ?

Η πλάκα είναι ότι διαβάζω κάποιοι ζήτησαν και πήραν unlock επίσημα με την ίδια custom που είχα και εγώ όταν ήρθε η συσκευή.

Ο/H takis19821982 έγραψε:

@Demone πως την περασες?απο china stable εβαλες στο κινητο την official global και εκανε update χωρις να κολλησει?Εχει Ελληνικα αποτι εχω δει....ειναι καλα μεταφρασμενη η ελληνικη γλωσσα?

Η συσκευή ήρθε με Global Stable official αλλά CN δηλαδή custom, είχε και ελληνικά και pre installed play store κτλ.
      αλλά ήθελα να βάλω μια official.

Πολύ καλά είμαι τώρα με Global stable official, όχι δεν έχει ελληνικά. Αν θέλεις ελληνικά πρέπει να ακολουθήσεις άλλους οδηγούς που είναι
      γραμμένοι εδώ με λεπτομέρειες

Εγώ ακολούθησα αυτόν τον οδηγό
      Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom/Unbrick Xiaomi Mi Max 32GB (Hydrogen)

και όλα πήγαν καλά τελικά ακόμα και με soft bricked που είχα (από λάθη μου)

1. Να προσέξεις να καταργήσεις σωστά τα Driver Signature Enforcement, μπορεί να χρειαστείς ανάλογα με το pc / laptop που έχεις να κάνεις διαφορετικά πράγματα, πχ στα Dell laptop για να κάνεις disable secure boot δεν αρκεί μόνο το αντίστοιχο disable από το bios. Αν μετά την επανεκκίνηση δεν δεις κάτω δεξιά TEST MODE windows build κτλ δεν το έχεις κάνει σωστά.

2. Η Global σε μένα φλασαρίστηκε με επιτυχία μόνο με το mi Flash Tool Beta.
      και όχι με το MiPhone (MI Flash Tool v20151028) με το οποίο έπαιρνα σφάλματα πριν το success.
      ότι και να έκανα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Demone έγραψε:

θεωρείται καθαρή εγκατάσταση ?
      Θα αντιμετωπίσω προβλήματα στο μέλλον ?
      Ναι είναι καθαρή εγκατάσταση. Οχι δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα (στα μέτρα του λογισμικού πάντα. Το λογισμικό είναι λογισμικο και πάντα μπορεί να έχει θέματα)

Ο/H Demone έγραψε:

Τους βλέπω όλους εδώ θέλουν να κάνουν unlock και δεν καταλαβαίνω τον λόγο αφού μπορείς να περάσεις rom και με locked bootloader.
      Ναι θέλουν να ξεκλειδώσουν για να μπορέσουν να εγκαταστήσουν την ελληνική rom. Μια rom κομμένη και ραμμένη για τον έλληνα χρήστη. Αν εσυ επιλέγεις να μείνεις στην Global είναι δικαίωμα σου

Ο/H Demone έγραψε:

Η συσκευή ήρθε με Global Stable official αλλά CN δηλαδή custom, είχε και ελληνικά και pre installed play store κτλ.
      Καταρχήν CN = Chinese = Κινέζικη και όχι custom. Αν τώρα αυτη η CN είχε και ελληνικά και Play Store τότε είναι οτιδήποτε άλλο αλλά όχι Official
    • @Bodai

Περισσότερο ρωτάω για να προλάβω κάποιες καταστάσεις αν οποιαδήποτε ώρα μπορώ να βάλω όποια rom θέλω και την Ελληνική και να κάνω unlock όποια ώρα θέλω αυτό είναι καλό. πχ με το iOS που είχα χρόνια αν αναβάθμιζα πριν βγει jb δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω κτλ.
      Άρα μπορώ να εξοικειωθώ λίγο παραπάνω και μετά να συνεχίσω για Unlock root, ελληνικά κτλ... αφού μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα.

Ναι για αυτό την άλλαξα, έλεγε πάνω global stable και από κάτω στα γράμματα περιλάμβανε και CN = Chinese, είχε και Ελληνικά και playstore, άνηκε στις λεγόμενες "πειραγμένες" που περιγράφετε εδώ σε κάποιο οδηγό, από άγνωστη προέλευση.
      Για αυτό και ήθελα να την αλλάξω. Μέχρι στιγμής όλα καλά
      Αργότερα θα κάνω και άλλες δοκιμές, με GTV Ελληνική κτλ.

Θέλει λίγο διάβασμα ακόμα σχετικά

Thanks!
    • Σωστός, εξοικειώσου λίγο με τα "κόλπα" και γρήγορα δεν θα χρειάζεται να ρωτάς κανένα .. Αφου το έχεις και με τα jb του iOS είσαι σε καλό δρόμο ... :wink:
    • Καλησπέρα, παρέλαβα σήμερα την έκδοση με τα 2g/16gb για την κοπέλα μου κι έχει την unofficial rom με τα ελληνικά. Θέλω να του περάσω με miflash τη fastboot αλλά βλέπω ότι υπάρχει μόνο για την έκδοση με τα 32gb και πάνω. Θα έχω πρόβλημα; Ξέρει κάποιος;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα στην παρέα..Πρόσφατα πέρασα την MIUI by xiaomi-miui.gr GTV 8.0\Stable\8.0.3.0(MBCCNDG). Πέρνει OTA updates ή πρέπει να το κάνω manually?Αν χρειάζεται manually, θα ήθελα το link για τις αναβαθμίσεις..Ευχαριστώ πολύ..!
    • Manually θα κάνεις τις Αναβαθμίσεις. Γραψε στο search stable->stable και θα βρεις τον οδηγό :)

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Έχει εγκαταστήσει κάνεις το xposed framework στην τελευταία GTV (ρουταρισμένη) και του δουλεύει? Εμένα μου λέει οτι είναι εγκατεστημένη αλλά οχι ενεργή. Δοκίμασα απεγκατάσταση / εγκατάσταση από twrp αλλά τα ίδια.
      Επίσης το es file manager δεν παίρνει root permission και ο opera δεν κάνει download στην εξωτερική sd
    • Διαφήμιση
    • καλημέρα παιδιά, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την τελευταία global dev 8.6.11.3, όταν πηγαίνω Στο μενού ταπετσαρίες δεν μπορώ να κάνω αλλαγή ούτε στην αρχική οθόνη ούτε στην οθόνη κλειδώματος, μου λέει αδυναμία φόρτωσης. Ξέρει κανείς πως διορθώνεται;