Ευχαριστώ παιδιά. Τα κατάφερα με το Play store και με όλα αλλά ναι μου πέρασε κινεζική ρομ. Εντάξει έσβησα τα περισσότερα το έστησα δείχνει να δουλεύει καλά. Το θέμα είναι ότι άντε και έβαλα άλλη custom Rom μετά θα έχω OTA updates? ο λόγος που το ξεκίνησα αυτό ήταν για τα updates. Αλλιώς θα το άφηνα με την αρχική rom που είχε από το κινεζομάγαζο που το πήρα.
Ανακοίνωση Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)
- Οδηγός
- Xiaomi
-
-
Με καμία custom rom δεν έχεις OTA updates. Με την Ελληνική ROM, έχεις όμως συχνά updates, που δεν είναι τίποτα να τις περνάς χειροκίνητα, πολύ απλή διαδικασία!
-
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας έχω στα χέρια μου ενα RedmiPro και προσπαθώ να του περάσω ROM με τον οδήγο τις πρώτης σελίδας αλλά ενώ το pc αναγνωρίζει το κινητό για μεταφορά αρχείων όταν ανοίγω το Mi PC Suite και το συνδέω σε fastboot mode δεν το βλέπει και στο device manager μου το βγάζει σαν Qualcomm HS-USB Android DIAG 901D δοκιμασμένο σε δύο pc με windows 7 x64 (ο bootlader είναι κλειδωμένος) δοκιμασμένο και με το αγγλικό και το κινέζικο Mi PC Suite. Το τηλέφωνο φοράει MIUI Global 8.0 Stable 8.0.7.0 (LXKCNMA). Τι πρέπει να κάνω για να περάσω τη ROM ώστε να ξεκλειδώσω και να περάσω Ελληνικές ROM. Ευχαριστώ.
-
-
Χαιρετώ την κοινότητα με την σειρά μου.
Είμαι κάτοχος του MI5 ένα εξάμηνο τώρα. Το αγόρασα και εγώ από Κίνα με unofficial ROM. Ακολούθησα λοιπόν τον οδηγό και εγκατέστησα την Κινέζικη Stable ROM (MIUI Version V8.2.1.0.NAACNEB) πρόσφατα. Επίσης έκανα αίτηση και για unlock του bootloader εδώ και 2 μέρες οπότε τώρα είμαι στην αναμονή.
Ορισμένα θέματα τώρα που έχω και αν μπορείτε να βοηθήσετε.
- Μετά την εγκατάσταση της Κινέζικης ROM τα Gapps δεν δούλευαν. Ακολούθησα διάφορους οδηγούς χωρίς αποτέλεσμα, ώσπου βρήκα αυτόν, οπότε και διορθώθηκε το θέμα.
- Για να εγκαταστήσω official Global stable, χρειάζεται απαραιτήτως ξεκλείδωμα του bootloader; Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις με χρήση Engineering Flash Cable.
- Είναι εφικτό να ξεκλειδώσω τον bootloader με China Stable αντί για China Dev; Στον συγκεκριμένο οδηγό στο UPDATE αναφέρει πως γίνεται.
- Ίσως και άσχετο με το θέμα αλλά από την στιγμή που εγκατέστησα την Κινέζικη Official δεν μπορώ να μπω στα mobile data (mb). Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται η ROM για αυτό και υπάρχει κάποια λύση στο συγκεκριμένο; EDIT: Με λίγο ψάξιμο βρήκα λύση. Προς ενημέρωση είχαν αλλάξει οι ρυθμίσεις στα APN protocol και APN roaming protocol.
- Μετά την εγκατάσταση της Κινέζικης ROM τα Gapps δεν δούλευαν. Ακολούθησα διάφορους οδηγούς χωρίς αποτέλεσμα, ώσπου βρήκα αυτόν, οπότε και διορθώθηκε το θέμα.
-
Ο/H bill.ros έγραψε:
Χαιρετώ την κοινότητα με την σειρά μου.
Είμαι κάτοχος του MI5 ένα εξάμηνο τώρα. Το αγόρασα και εγώ από Κίνα με unofficial ROM. Ακολούθησα λοιπόν τον οδηγό και εγκατέστησα την Κινέζικη Stable ROM (MIUI Version V8.2.1.0.NAACNEB) πρόσφατα. Επίσης έκανα αίτηση και για unlock του bootloader εδώ και 2 μέρες οπότε τώρα είμαι στην αναμονή.
Ορισμένα θέματα τώρα που έχω και αν μπορείτε να βοηθήσετε.
- Για να εγκαταστήσω official Global stable, χρειάζεται απαραιτήτως ξεκλείδωμα του bootloader; Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις με χρήση Engineering Flash Cable.
- Είναι εφικτό να ξεκλειδώσω τον bootloader με China Stable αντί για China Dev; Στον συγκεκριμένο οδηγό στο UPDATE αναφέρει πως γίνεται.
- Ίσως και άσχετο με το θέμα αλλά από την στιγμή που εγκατέστησα την Κινέζικη Official δεν μπορώ να μπω στα mobile data (mb). Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται η ROM για αυτό και υπάρχει κάποια λύση στο συγκεκριμένο;
3. Φυσικά, εγώ έτσι το έκανα, στο ίδιο κινητό.
4. Εγώ είχα China Stable 8.2 και με vodafone είχα κανονικά data. - Μετά την εγκατάσταση της Κινέζικης ROM τα Gapps δεν δούλευαν. Ακολούθησα διάφορους οδηγούς χωρίς αποτέλεσμα, ώσπου βρήκα αυτόν, οπότε και διορθώθηκε το θέμα.
-
Ευχαριστώ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω πάντως είναι γιατί η διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloader γίνεται manual. Απαράδεκτο κατά την άποψή μου. Και εν συνεχεία, γιατί, ενώ θέλω από official China να πάω σε official Global, να χρειάζεται ξεκλείδωμα bootloader. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για διαφορετικές ROM αλλά μιλάμε για official ROM, οπότε εικάζω ότι θα υπάρχει ευκολότερος τρόπος να πας από china stable σε global stable.
Κουραστικό επίσης γίνεται το γεγονός ότι σε όλες τις εφαρμογές του MIUI (calendar, music κλπ.) υπάρχουν διαφημίσεις. Ελπίζω πως με την global θα διορθωθεί το συγκεκριμένο. -
Παιδιά μια βοήθεια. ενώ κατέβασα abd , συνδέω το κινητό κάνει εγκατάσταση τους drivers αλλά μόλις τελειώνει μου λέει ότι το κιν μου θέλει αναβάθμιση για να συνδεθεί με το Mi pcsuite. Έχω το Mi Max 4/128 με πειραγμένη κινεζική unofficial και χώρις ελληνικά. Κάποια βοήθεια ?? Να το δει τουλάχιστον το κιν το Mi pc suite
-
@SolidSnake δεν πρόκειται να καταφέρεις κάτι με το Αγγλικό Mi PC Suite. Δεν είναι συμβατό με κινητά με Android 6.0+
Για drivers δες το πρώτο λινκ της υπογραφής μου.
Κάνε τον παρακάτω έλεγχο:
Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος
Θα μπορούσες να ακολουθήσεις την τρίτη περίπτωση (Κινεζικό Mi PC Suite (aka Πολυβόλο) για να απαλλαγεις από την Κινεζο-Μαιμουδο-ROM). -
-
Ναι βρε Μανώλη ξέρω!
Ορίστε το διόρθωσα! -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα