Διαφήμιση

Mi Band 2: The New Successor!

• Review
    • Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

Παιδιά έτσι είναι αυτές οι συσκευές, σχεδιασμένες να μην κλείνουν, δεν είναι θέμα xiaomi ή Κινέζων , τόσες παρόμοιες υπάρχουν , και μεγάλων εταιρειών πού δεν κλείνουν.

Υ.γ μη μου αναφέρει κανένας για smartwatch
      Και όμως εδώ κάνεις λάθος. Το makibes m88 που έχω παρουσιάσει στο site μου, έχει διακόπτη και κλείνει. Το ίδιο και με το Zeblaze Zeband Plus. Ουσιαστικά αν το ψάξεις, ότι βγαίνει τον τελευταίο καιρό από mi band clone, κλείνει.
    • προφανώς και θα υπάρχει κάποιο που κλείνει

αλλά αν εξαιρέσουμε ότι είναι καινούρια
      ο μάκις και ο ζε τι καταγωγής είναι ; και τι τιμής ;

γιατί εκεί πήγε το θέμα , ότι δε κλείνει επειδή είναι φθηνός κινέζος και εγώ απάντησα καταλλήλως

@JohnPhone οπότε επειδή δεν έχει νόημα η κουβέντα
      δεν κλείνει γιατί
      α) δε το σκέφτηκαν ότι θα το ήθελε κλειστό κάποιος
      β) δεν θέλουν ή δεν μπορούν (λόγω Hardware ή software) οπότε ζήτα να υπάρχει η επιλογή στο 3
      γ) (και πιο πειστικό) γιατί είναι "συνέχεια" του 1 που δεν είχε καν κουμπί (αυτό προφανώς δεν γινόταν να κλείσει , μη μου πεις softwareικα)

και σου απάντησα πιστεύω ότι το "φθηνός κινέζος" είναι τελείως άσχετο με το πρόβλημα
    • Θα πω μόνο αυτό και θα το κλείσω. Δεν είναι ωραίο φίλε @kodorevi8ulis να λες σε κάποιον που αναρωτιέται, προβληματίζεται η και διαφωνεί, έτσι είναι, έτσι τη σχεδίασαν και πρέπει να το δεχτείς, πάρε άλλη, δεν σου κάνει κλπ. Τέτοια λεγόμενα, είναι κριτική (κράξιμο) και δείχνουν υπεροψία, γιατί παρουσιάζεσαι ως ο ξερόλας που εσύ καταλαβαίνεις την αγορά και το σκεπτικό Κινέζων και δυτικών σχεδιαστών, ενώ οι άλλοι που αναρωτιούνται η διαφωνούν όχι.

Μπορείς δηλαδή να πεις τη γνώμη σου και να μεταφέρεις τις γνώσεις σου, χωρίς να προσβάλλεις κάποιον για τον προβληματισμό του, λέγοντάς του μάλιστα οτι μάλλον έκανες και λάθος επιλογή, πάρε smartwatch η αφού δεν κλείνει το bluetooth μην το φοράς. Περισσότερο λοιπόν μετράει όχι τι θα πεις, αλλά πως θα το πεις. Οπότε η κουβέντα έχει και παραέχει νόημα. Τα forum άλλωστε γι αυτό υπάρχουν. Για να λέει ο καθένας ελεύθερα την άποψή του, χωρίς όμως να προσβάλει τους άλλους και να τους κάνει κριτική για τις επιλογές η τις απόψεις τους. Και δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος. Σε όλα τα νήματα, κάποιος θα βρεθεί για να την "πέσει" σε κάποιον άλλο επειδή κατά την γνώμη τους, είπε κάτι λάθος, κάτι που δεν του άρεσε κλπ.

Όποιος και να είναι ο λόγος λοιπόν που δεν κλείνει το bluetooth η η ίδια η συσκευή, καλά κάνει και αναρωτιέται η διαφωνεί αυτός που το κάνει. Είναι δικαίωμά του. Άσε που δεν είπα ποτέ "φθηνός κινέζος", οτι οι συσκευές τους δηλαδή δεν είναι καλής ποιότητας και καλά και sony. Στο firmware και τον σχεδιασμό του αναφέρθηκα. Αυτό με τον φτηνό κινέζο, ένας φίλος σε συζήτηση μου το είπε χθες και έγινα θηρίο (τι περιμένεις απο κινέζικη συσκευή των 25€ μου είπε) . Και επειδή πρόσφατα απέκτησα και το Amazfit το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας σε επίπεδο hardware, με το software θέλει δουλίτσα. Με τα τελευταία updates άρχισε να γίνεται πιο δυτικό και πιο ολοκληρωμένο. Και με το Mi Band 2 έτσι δεν έγινε;
    • Διαφήμιση
    • @JohnPhone μπορεί να ήμουν υπερβολικός κι εγώ αλλά μάλλον σε πήρε εσένα η μπάλα γιατί πολλά έχουν ειπωθεί για το mi band χωρίς να υπάρχει όμως λογική σκέψη

για το θέμα μας τι να σου πω , κι το iphone και τα ακριβά κινητά δεν έχουν π.χ. ξυπνητήρι όταν είναι κλειστά (ή τουλάχιστον δεν είχαν) , είναι θέμα συζήτησης ιδιαίτερο αυτό ; μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι ; αν δεν απευθυνθείς στον κατασκευαστή ε εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ή το ζήσε έτσι ή πάρε άλλη συσκευή

όσο για τα περί υπεροψίας ή ξερολαλισμού (οκ δεν υπάρχει η λέξη) και άσχετα με την δική μας συζήτηση , συγνώμη αλλά προτιμώ το φανώ ξερόλας από το να βλέπω ποστ (επαναλαμβάνω δεν αναφέρομαι σε σένα) τύπου έδωσα 20 ευρώ και δεν κάνει την δουλειά που κάνει το ιατρικό μηχάνημα των 1000ε εεε είναι βλακεία , η εταιρία με κορόιδεψε και δε ξέρω γω τι (και θα δεις πολλά τέτοια)
    • Να ρωτήσω και εγώ κάτι που με τρώει... Αυτό: Xiaomi Amazfit A1603 έχει καμία διαφορά με το mi band 2? Γιατί η μόνη διαφορά που βλέπω είναι αισθητική και χρηματική!!!
    • Ναι, ήσουν υπερβολικός @kodorevi8ulis , αλλά σε καταλαβαίνω. Έχεις κι εσύ τους λόγους σου φυσικά, όπως και ο καθένας μας. Και όπως πολύ σωστά λες, εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον για το πως θα αποκτήσει καλύτερη σχέση με την συσκευή που επέλεξε, το Mi Band 2 στην προκειμένη περίπτωση.

Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό; Τουλάχιστον για μένα αυτό είναι. Πως θα το κατακτήσει ολοκληρωτικά, πως θα το δαμάσει (ναι αυτό το λιλιπούτειο θηρίο) και πως θα το φέρει στα μέτρα του για να το κάνει (όσο το δυνατόν) να λειτουργεί όπως το θέλει αυτός. Δυστυχώς οι εταιρίες δεν έχουν την ίδια άποψη, αλλά αυτό είναι τεράστια κουβέντα. Πάντως θέλω να πιστεύω πως γι' αυτό συναντιόμαστε εδώ.

Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν οι απόψεις του καθενός μας για το πως θα έπρεπε η πως θα θέλαμε να λειτουργεί το MI Band 2. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει και να τις λέμε όμως. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό, να λέμε και τα θετικά του και τα αρνητικά του, όπως τα πιστεύει ο καθένας. Δυστυχώς μερικοί δεν αντέχουν και δεν θέλουν να ακούνε αρνητικά για τη συσκευή που επέλεξαν (δεν αναφέρομαι σε σένα Κοντορεβιθούλη). Την θεωρούν τέλεια και πλήρη, έτσι όπως είναι και αυτό φυσικά κρύβει fanboy-σμό.

Για παράδειγμα, θεωρώ μειονέκτημα και έλλειψη του Mi Band 2 το οτι δεν καταγράφει τον μεσημεριανό ύπνο. Θα θελα να έχει και αυτό το χαρακτηριστικό (δυστυχώς λείπει και απ' το Amazfit) . Μπορεί να βρεθεί ένας άλλος και να μου πει πως είμαι υπερβολικός, έτσι είναι σχεδιασμένο κλπ. Όσα επιχειρήματα και αν μου βρει, εγώ θα συνεχίσω να το θέλω, όχι μόνο γιατί έτσι γουστάρω, αλλά γιατί μου μοιάζει απόλυτα λογικό, αφού μπορεί να καταγράφει τον βραδινό ύπνο, να μπορεί (αν θέλει η Huami φυσικά) να το κάνει και το μεσημέρι.
      Τώρα επιτρέψτε μου να το πω και αυτό, γιατί έχει πολύ πλάκα. Συζητώντας με έναν φίλο τις προάλλες, (φόραγα το Amazfit τότε) και παρουσιάζοντάς του τις λειτουργίες καταγραφής των δραστηριοτήτων του σώματος και της κίνησης του γενικά, αφού είχε εντυπωσιαστεί πραγματικά για το τι μπορεί να κάνει, γυρίζει σε κάποια φάση και μου λέει το απίστευτο:

-"Ναι, αλλά κάτι λείπει". Λείπει μια δραστηριότητα"....
      -"Ναι; Τι λείπει ρε;", του λέω.
      -"Δεν καταγράφει τον αυνανισμό" μου λέει ο θεός :lol: , τις παλινδρομικές κινήσεις του βραχίονα σε συνδυασμό με τον καρδιακό ρυθμό..!! Γιατί, δεν είναι σωματική δραστηριότητα κι αυτή που πρέπει να μετράμε τις επιδόσεις μας ;

Κλάψαμε απ' τα γέλια εννοείται και το πήγαμε και λίγο περαπέρα στη συνέχεια.... Πως θα ήταν το εικονίδιο αυτής της εφαρμογής άραγε; Τι θα απεικόνιζε αφού η συσκευή απευθύνεται και σε άντρες και σε γυναίκες; (καταλήξαμε στο οτι θα το καθόριζε η επιλογή φύλου στο προφίλ της εφαρμογής) η τι θα μου απαντούσαν αν έστελνα ένα mail στη Huami με αυτό το αίτημα; και τέτοια, καταλαβαίνετε τι παίχτηκε. Ποιο bluetooth και σαχλαμάρες λοιπόν. Αυτό πρέπει να προστεθεί, τέλος. Αλλά ας σοβαρευτώ λίγο τώρα και να κλείσω.

Οπότε εμείς "συγκρουόμαστε" συζητώντας εδώ για το τι λείπει, τι φταίει, τι είναι σωστό και τι λάθος, αλλά όλο το βάρος πέφτει στις εταιρίες που το λανσάρουν, γιατί αυτές έχουν το πάνω χέρι. Αφού το hardware δεν αλλάζει, ότι και όταν αποφασίσουν να δώσουν αυτές με software updates, αυτό θα πάρουμε και απ' αυτές κρεμόμαστε για οποιαδήποτε αλλαγή η βελτίωση. Και όπως λέει ο @zt654 πιο πάνω, μπορεί αύριο να σκάσει ένα firmware που να κλείνει και το bluetooth και τη συσκευή και να καταγράφει και τον μεσημεριανό ύπνο και ποιος ξέρει τι άλλο..... σίγουρα όχι το άλλο "άθλημα" που είπαμε πιο πάνω. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε λοιπόν.

Το άνοιξα πολύ το ξέρω. Συγγνώμη για το τεράστιο post :)
    • Διαφήμιση
    • για τον μεσημεριανό ύπνο μάλλον δεν είναι τόσο απλό (περιορισμός του σένσορα λογικά)

γιατί π.χ. κι εγώ το ήθελα και το έβαλα μέσω notify & fitness αλλά έλα όμως που μπορεί να μετρήσει και σαν ύπνο αν το βγάλω 10-15 λεπτά από το χέρι

γενικά δεν καταλαβαίνει η συσκευή ότι εσύ κοιμάσαι , απλά "βλέπει" τις κινήσεις και τις "μεταφράζει" σε ύπνο , για αυτό υπάρχει και συγκεκριμένη περίοδος που μετράει
      θα μπορούσε να μετράει 24ώρες ναι αλλά τότε θα ήσουν και κάθε μέρα με edit να σβήσεις "ύπνο" του στυλ "έκατσα λίγο στον καναπέ να δω καμιά σειρά"
    • Ο/H nivaz έγραψε:

Να ρωτήσω και εγώ κάτι που με τρώει... Αυτό: Xiaomi Amazfit A1603 έχει καμία διαφορά με το mi band 2? Γιατί η μόνη διαφορά που βλέπω είναι αισθητική και χρηματική!!!
      Έχουν πολλές ομοιότητες άλλα και σημαντικές διαφορές που δεν είναι εμφανείς μόνο στο μάτι η στη τσέπη.

Το Mi Band 2: Είναι ένα "μικρό" Fitness Band (βραχιόλι καταγραφής σωματικών δραστηριοτήτων) και έχει και αρκετές λειτουργίες ειδοποιήσεων απο το κινητό που είναι συνδεδεμένο με bluetooth. Με περιορισμένες ναι μεν αλλά επαρκείς λειτουργίες και στα δυο.

-καλή ποιότητα κατασκευής. Αντιστέκεται στο νερό.
      -εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας πολλών εβδομάδων.
      -καταγράφει βήματα, απόσταση, καρδιακούς παλμούς, ύπνο (μόνο το βράδυ) .
      -δεν έχει wi-fi ούτε gps. Μόνο bluetooth το οποίο είναι πάντα ενεργό όπως και η ίδια η συσκευή.
      -στην πρόσοψη έχει πολύ μικρή οθόνη Oled με ένα μπουτόν αφής. Η οθόνη του είναι δυσδιάκριτη σε εξωτερικές συνθήκες.
      -έχει δόνηση που λειτουργεί και ως ξυπνητήρι πολύ αποτελεσματικά (προγραμματίζεται μόνο απο την εφαρμογή του κινητού) .
      -απεικονίζει στην μικρή του οθόνη ειδοποιήσεις απο διάφορες εφαρμογές με εικονίδιο, έχει αναγνώριση κλήσεων (κυλιόμενο κείμενο η όνομα καλούντα στα ελληνικά μέσω κάποιων εφαρμογών) .

Το Amazfit: Είναι ένα ρολόι Fitness Tracker (με εξελιγμένες καταγραφές σωματικών δραστηριοτήτων) αλλά έχει και αρκετά εμπλουτισμένες λειτουργίες ειδοποιήσεων (όπως τα Smartwatch). Μάλλον είναι και τα 2.

-πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Αντιστέκεται επίσης στο νερό. Έχει ένα μικρό μηχανικό μπουτόν "κρυμμένο" στο πλάι του σώματος. Δέχεται οποιαδήποτε λουράκια 22mm.
      -έχει bluetooth, wi-fi, gps, τα οποία κλείνουν επιλεκτικά και ανάλογα τη χρήση. Έχει και λειτουργία πτήσης που τα κλείνει όλα.
      -μεγάλη Always On οθόνη αφής με εξαιρετική ευκρίνεια σε εξωτερικές συνθήκες, (όχι τόσο σε εσωτερικές). Έχει οπίσθιο φωτισμό και αρκετά watchfaces.
      -πολύ καλή αναμονή (αρκετές ημέρες για την κατηγορία του) η οποία μειώνεται κυρίως απο τη χρήση gps και αθλητικών εφαρμογών καταγραφής.
      -εξελιγμένες λειτουργίες καταγραφής σωματικής δραστηριότητας για πολλά αθλήματα, σε συνδυασμό με χρήση gps και καρδιακών παλμών. Καταγράφει και τον ύπνο (μόνο το βράδυ) .
      -δέχεται ειδοποιήσεις απο το κινητό για κλήσεις (με αναγνώριση καλούντα, απόρριψη, σιγαση) ,sms, mail, social, αλλά εμφανίζει και ειδοποιήσεις απο οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή και με το περιεχόμενό της (μόνο κείμενο και κάνοντας scroll την οθόνη) . Όλα στα ελληνικά.
      -έχει αυτόνομο ξυπνητήρι με δόνηση (επίσης πολύ αποτελεσματική), καιρό, πυξίδα, χρονόμετρο, και mp3 music player για αναμετάδοση σε bluetooth ακουστικά.

Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα. Η επιλογή δική σου :)

EDIT: @nivaz συγνώμη, έκανα λάθος στο 2ο μέρος. Μπερδεύτηκα με τους αριθμούς μοντέλων. Εσύ αναφέρεσαι στο Amazfit Arc μάλλον και εγώ στο Amazfit Pace.
    • @JohnPhone το amazfit α1603 δεν είναι αυτό που έχεις :)

καινούριο είναι , σαν το mi band , όχι σαν το amazfit που έχεις (a1602)

Review: Amazfit Arc, your low maintenance fitness partner
    • Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

@JohnPhone το amazfit α1603 δεν είναι αυτό που έχεις :)

Ωχ, ναι ρε συ, έχεις δίκιο. Την πάτησα, άλλα αντί άλλων του γραψα του ανθρώπου :o . Είδα Amazfit και νόμισα πως το a1603 είναι η κινέζικη έκδοση του αγγλικού δικού μου.

Συγγνώμη @nivaz

Ευχαριστώ @kodorevi8ulis
    • Διαφήμιση
    • Ο/H JohnPhone έγραψε:

Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

@JohnPhone το amazfit α1603 δεν είναι αυτό που έχεις :)

Ωχ, ναι ρε συ, έχεις δίκιο. Την πάτησα, άλλα αντί άλλων του γραψα του ανθρώπου :o . Είδα Amazfit και νόμισα πως το a1603 είναι η κινέζικη έκδοση του αγγλικού δικού μου.

Συγγνώμη @nivaz

Ευχαριστώ @kodorevi8ulis
      Με πρόλαβε ο kodorevi8ulis... Ναι ρε συ για το κανονικό το Amazfit το ξέρω το έχω δει! Ωραίο αλλά ακριβό για μένα (αυτή την στιγμή τουλάχιστον)! Σκέφτομαι για το mi band 2 και επειδή είδα αυτό το Amazfit που λέω και είναι στα κυβικά του mi band 2 γιαυτό ρώτησα μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω γιατί από specs όπως είπα φαίνονται ίδια. Μόνο στην όψη διαφέρουν λίγο και στην τιμή και δεν μου φαίνεται να έχει νόημα να πας σε αυτό εκτός και αν αρέσει σε κάποιον περισσότερο από αισθητικής άποψης... @kodorevi8ulis γνωρίζεις κάτι παραπάνω φίλε?