Τελικά κατάφερα να περάσω την ROM που ήθελα με τον παρακάτω τρόπο :
Install TWRP (TWRP_gemini_MIUIv8.zip)
Το DATA Partition ήταν encrypted και δεν μπορούσα να το κάνω mount στο TWRP οπότε πήγα ... Wipe Section --> Format Data
Αφου έγινε Mount to data partition μπόρεσα να κανω wire Cache, Dalvik, Data ... (΄πως στον οδηγό της 1 σελίδας)
reboot to recovery with "allow disable recovery flash". (για το allow ... δεν είμαι σίγουρος αν έπρεπε)
Τώρα πλέον μπορούσα να δώ το περιεχόμενο της sdcard (mi5) απο το PC. (πριν το format δεν μπορούσα) (επίσης με την βοήθεια του geoanto555 εβγαλα τον Google Nexus ADB interface driver απο το PC)
Μετά έκανα βήματα του αρχικού οδηγού.
Άρα στην περίπτωση που είναι encrypted το data partition χρειάζεται βγαλεις το encryption και μετά να κάνεις τα βήματα του οδηγού.
Fastboot επίσης δεν έπιασε. Μου γράφει το pc suite ότι θα πρέπει αρχικά να κάνω σύνδεση σε normal mode.
Ναι σε normal mode δίνεις fastboot reboot bootloader.
Κατέβασε ότι χρειάζεσαι και θα μιλήσουμε το απόγευμα...
Τη συσκευή δεν έχω καταφέρει ποτέ να τη συνδεσω μέσω pc suite. Οι drivers όμως είναι κανονικά εγκατεστημένοι στον υπολογιστή κ αναγνωρίζεται στη λίστα ως adb device. Συνεπώς, αν καταλαβαίνω καλα, δεν μπορώ να περάσω official μέσω pc suite.
Υπενθυμιζω τι εχω προσπαθήσει ως τώρα.
Δυστυχώς στον πρωτο οδηγό που χρησιμοποιησα δεν προχωράει μετά το κομμάτι του edl - στο reboot δλδ, να υποθέσω ότι έχει να κάνει με την έκδοση που έχω;
Fastboot επίσης δεν έπιασε. Μου γράφει το pc suite ότι θα πρέπει αρχικά να κάνω σύνδεση σε normal mode. Το θέμα είναι ότι παρότι έχω drivers κτλ, σε normal mode δεν βλέπει τη συσκευή.
Έτσι καταληγω στον αλλο οδηγο με το pc suite. Ωστόσο, εδω φοβάμαι να τον προχώρησω, γιατί έχω περασει twrp κι έτσι στο βήμα που πρέπει να κάνω recovery μέσα από τη συσκευή, φοβάμαι μη μου μείνει ή συσκευή στα χέρια.. Καμιά ιδέα;
Εχω ξεκλειδωσει το κινητο και εχω αρχισει την διαδικασια για να φλασαρω την ελληνικη ρομ αλλα εχω κολλησει στο twrp recovery που δινει στον αρχικο οδηγο (σαν αρχαριος!) .Προσπαθω να ανοιξω το twrp.img με daemon tools και επιμενει να μην ανοιγει(κατεστραμμενο αρχειο η το αρχειο δεν υπαρχει μου βγαζει) ωστε να κανω την εγκατασταση..! Κανω κατι λαθος;; Θα πρεπει να μην το ανοιξω καν με καποιο τετοιο προγραμμα η απλα παταω την εντολη στο cmd για να συνεχιστει η διαδικασια χωρις να κανω εγκατασταση;
Εχω κολλησει στο εξης βημα δηλαδη: Στην συνέχεια θα κάνουμε εγκατάσταση του TWRP Recovery, μόνο και μόνο για να τρέξουμε το TWRP ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε Flash την Ελληνική ROM.
Επισης η τελευταια ελληνικη stable που εχει βγει η V.8 δηλαδη ειναι ασφαλης για την φλασαρω στο κινητο μου; Ευχαριστω πολυ!
Αλλο ρωταω...Η εγκατασταση του twrp recovery γινεται στο τηλεφωνο πληκτρολογωντας την εντολη : fastboot flash recovery με αυτο το twrp 3.0.2-1 by mic gemini που εχει στον οδηγο; Δουλευει αυτο;
Η απλα πρεπει να κανουμε μετατροπη του image σε .exe ?