Διαφήμιση

Πρόβλημα με φλασάρισμα rom

• Πρόβλημα με φλασάρισμα rom

Καλησπέρα παιδιά. Έχω το συγκεκριμένο κινητό από τον Νοέμβριο. Περνούσα διάφορες dev rom αλλά εδώ και κανά 3μηνο είχα περάσει την τελευταία stable έκδοση που υπήρχε τότε διαθέσιμη. Σήμερα αποφάσισα να περάσω ξανά καινούρια rom και συγκεκριμένα την τελευταία dev, καθώς η stable που είχα είχε αρχίσει να παρουσιάζει διάφορα θεματάκια. Έκανα όμως το λάθος και μαζί με το factory reset στο twp έκανα και data reset. Έτσι δεν μπορούσα να περάσω την καινούρια rom (όταν προσπαθούσα να ανοίξω το κινητό κολλούσε στο logo της xiaomi). Οπότε πέρασα μέσω του υπολογιστή την fastboot rom και το κινητό άνοιξε κανονικά. Στη συνέχεια όμως προσπαθώ να περάσω την ελληνική rom με βάση αυτόν τον οδηγό (τον οποίο έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές) αλλά στο τελευταίο στάδιο, όταν πληκτρολογώ "Πληκτρολογούμε fastboot boot twrp3.0.2-0_by_mic_libra.img" η γραμμή εντολών μου βγάζει το σφάλμα "FAILED (remote: unlock device to use this command)". Ξέρει κάποιος τι είναι αυτό; Υπάρχει περίπτωση να έχει κλειδωθεί ο bootloader ξαφνικά;
    • Ο/H Gartzos έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά. Έχω το συγκεκριμένο κινητό από τον Νοέμβριο. Περνούσα διάφορες dev rom αλλά εδώ και κανά 3μηνο είχα περάσει την τελευταία stable έκδοση που υπήρχε τότε διαθέσιμη. Σήμερα αποφάσισα να περάσω ξανά καινούρια rom και συγκεκριμένα την τελευταία dev, καθώς η stable που είχα είχε αρχίσει να παρουσιάζει διάφορα θεματάκια. Έκανα όμως το λάθος και μαζί με το factory reset στο twp έκανα και data reset. Έτσι δεν μπορούσα να περάσω την καινούρια rom (όταν προσπαθούσα να ανοίξω το κινητό κολλούσε στο logo της xiaomi). Οπότε πέρασα μέσω του υπολογιστή την fastboot rom και το κινητό άνοιξε κανονικά. Στη συνέχεια όμως προσπαθώ να περάσω την ελληνική rom με βάση αυτόν τον οδηγό (τον οποίο έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές) αλλά στο τελευταίο στάδιο, όταν πληκτρολογώ "Πληκτρολογούμε fastboot boot twrp3.0.2-0_by_mic_libra.img" η γραμμή εντολών μου βγάζει το σφάλμα "FAILED (remote: unlock device to use this command)". Ξέρει κάποιος τι είναι αυτό; Υπάρχει περίπτωση να έχει κλειδωθεί ο bootloader ξαφνικά;
      Ναι γιατί πέρασες official ROM. Θέλει πάλι ξεκλείδωμα...
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H Gartzos έγραψε:

Ναι γιατί πέρασες official ROM. Θέλει πάλι ξεκλείδωμα...
      Χρειάζομαι κάποιον κωδικό ή χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό μπορώ να ξεκινήσω κατευθείαν την διαδικασία του ξεκλειδώματος;
    • Διαφήμιση
    • @Gartzos Δε χρειάζεσαι κάποιον κωδικό. Απλά χρειάζεται να έχει ο λογαριασμός σου το δικαίωμα για ξεκλείδωμα.Αλλά εφόσον ξεκλείδωσες μια φορά, μπορείς να ξεκλειδώσεις την ίδια συσκευή όσες φορές θέλεις.

Μην κάνεις αυτόν τον οδηγό. Είναι unofficial. Πήγαινε με την επίσημη οδό! Δες στην υπογραφή μου τον οδηγό για όλες τις συσκευές που έχουν κλειδωμένο bootloader.
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

@Gartzos Δε χρειάζεσαι κάποιον κωδικό. Απλά χρειάζεται να έχει ο λογαριασμός σου το δικαίωμα για ξεκλείδωμα.Αλλά εφόσον ξεκλείδωσες μια φορά, μπορείς να ξεκλειδώσεις την ίδια συσκευή όσες φορές θέλεις.

Μην κάνεις αυτόν τον οδηγό. Είναι unofficial. Πήγαινε με την επίσημη οδό! Δες στην υπογραφή μου τον οδηγό για όλες τις συσκευές που έχουν κλειδωμένο bootloader.
      Το θέμα είναι ότι το κινητό ήταν ξεκλειδωμένο από όταν το πήρα. Έστειλα το αίτημα για unlock αλλά λογικά θα πρέπει να περιμένω αρκετές μέρες. Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!
    • Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Επιστρέφω στη συζήτηση γιατί έχω και πάλι πρόβλημα με το ξεκλείδωμα. Μου έστειλε από χθες την άδεια η xiaomi αλλά στο miflashunlock όταν πατάω unlock σταματάει στο 50% πάντα με το μήνυμα που φαίνεται στην εικόνα. Έχω ακολουθήσει όλα τα βήματα για να ξεπεράσουμε τα errors που αναφέρονται στο θέμα με το ξεκλείδωμα του bootloader αλλά τπτ. Έχει κάποιος να προτείνει κάποια ιδέα? Είδα και γενικά στο google ότι είναι μάλλον συνηθισμένο πρόβλημα.
      Images
      • Καταγραφή.PNG

7,56 kB, 760×352, viewed 110 times
    • Διαφήμιση
    • Για να έχει επιτυχία...

• Θα πρέπει η συσκευή σου να φοράει μία επίσημη Αγγλοκινέζικη Developer ROM.
      • Θα πρέπει η συσκευή να είναι σε FastBoot Mode (Εικόνα με το λαγουδάκι)
      • Να έχεις βάλει σωστά τους Drivers (Mi-Flash).
      • Nα έχεις συνδεθεί με τον σωστό λογαριασμό στο Mi-Account στο οποίο είναι δηλωμένη η συσκευή σου.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Για να έχει επιτυχία...

• Θα πρέπει η συσκευή σου να φοράει μία επίσημη Αγγλοκινέζικη Developer ROM.
      • Θα πρέπει η συσκευή να είναι σε FastBoot Mode (Εικόνα με το λαγουδάκι)
      • Να έχεις βάλει σωστά τους Drivers (Mi-Flash).
      • Nα έχεις συνδεθεί με τον σωστό λογαριασμό στο Mi-Account στο οποίο είναι δηλωμένη η συσκευή σου.

Τα έχω κάνει όλα αυτά. Αλλά το πρόβλημα επιμένει. Ίδιο πρόβλημα αναφέρεται για την ίδια συσκευή σε αυτό το θέμα στο φόρουμ, όπου ο φίλος τελικά ξεκλείδωσε το κινητό με τον ανεπίσημο τρόπο.
    • Το Unlock με ανεπίσημο τρόπο κρύβει κινδύνους για μελλοντικό Brick, και καλό είναι να αποφεύγεται.

Αν στο PC σου έχεις συνδεθεί στο Mi-Account με άλλο λογαριασμό, ίσως έχουν κρατηθεί Cookies και Cache Files από αυτό και να μπερδεύει την διαδικασία.
      Το είχα αντιμετωπίσει και εγώ στο δικό μου PC όταν είχα προσπαθήσει να κάνω Unlock την συσκευή ενός μέλους που δεν είχε PC.

To Μόνο που βοήθησε τελικά να ξεκλειδώσω την συσκευή και να ξεφύγω από το Could Not Verify Device, ήταν να κάνω την διαδικασία στο Laptop του γιού μου που δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ μου για σύνδεση σε Mi-Account.

Ελπίζω να βρεις σύντομα λύση στο πρόβλημά σου. ;)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • @Gartzos τα mi4c είναι μουλάρια στο θέμα ξεκλειδώματος δυστυχώς. Δεν έχουμε και πολλά να προτείνουμε μιας και δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. Το μόνο έξτρα που θα μπορούσα να σου προτείνω είναι πριν ξεκινήσεις το miunlock στην επόμενη προσπάθειά σου μπες στο i.mi.com κάνε login και πάτα επάνω στο find my device. μόλις δει ότι το κινητό είναι online και βρέθηκε από τον σέρβερ τότε βάλτο σε fastboot και τρέξε το miunlock tool. Και πάλι βέβαια δεν ξέρω αν θα πετύχει αλλά αξίζει η προσπάθεια! :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Το Unlock με ανεπίσημο τρόπο κρύβει κινδύνους για μελλοντικό Brick, και καλό είναι να αποφεύγεται.

Αν στο PC σου έχεις συνδεθεί στο Mi-Account με άλλο λογαριασμό, ίσως έχουν κρατηθεί Cookies και Cache Files από αυτό και να μπερδεύει την διαδικασία.
      Το είχα αντιμετωπίσει και εγώ στο δικό μου PC όταν είχα προσπαθήσει να κάνω Unlock την συσκευή ενός μέλους που δεν είχε PC.

To Μόνο που βοήθησε τελικά να ξεκλειδώσω την συσκευή και να ξεφύγω από το Could Not Verify Device, ήταν να κάνω την διαδικασία στο Laptop του γιού μου που δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ μου για σύνδεση σε Mi-Account.

Ελπίζω να βρεις σύντομα λύση στο πρόβλημά σου. ;)

Ο/H lallasgr έγραψε:

@Gartzos τα mi4c είναι μουλάρια στο θέμα ξεκλειδώματος δυστυχώς. Δεν έχουμε και πολλά να προτείνουμε μιας και δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. Το μόνο έξτρα που θα μπορούσα να σου προτείνω είναι πριν ξεκινήσεις το miunlock στην επόμενη προσπάθειά σου μπες στο i.mi.com κάνε login και πάτα επάνω στο find my device. μόλις δει ότι το κινητό είναι online και βρέθηκε από τον σέρβερ τότε βάλτο σε fastboot και τρέξε το miunlock tool. Και πάλι βέβαια δεν ξέρω αν θα πετύχει αλλά αξίζει η προσπάθεια! :)
      Δοκίμασα και σε άλλο λάπτοπ αλλά πάλι το ίδιο. Επίσης αυτό με το i.mi.com και το find my device το είχα ήδη δοκιμάσει αλλά τπτ. Τουλάχιστον ξέρει κάποιος πως μπορώ να περάσω τις ελληνικές εκδόσεις διάφορων εφαρμογών μέχρι να βρεθεί κάποια άλλη λύση; Γτ ναι μεν έχω περάσει με κόλπο το play store αλλά κατεβάζει όλες τις εφαρμογές στα αγγλικά και πολλές φορές δεν είναι απόλυτα συμβατές με τα ελληνικά που μπορεί να γράφει κάποιος και έτσι δεν τα εμφανίζει σωστά (πχ facebook)