μπα...
Ελληνικός οδηγός Flash την GTV Rom μέσω εντολών adb (adb sideload method)
- Οδηγός
- Xiaomi
- MIUI
-
-
Καλησπέρα,
Αρχικά ένα τεράστιο ευχαριστώ και απο μένα για τις λεπτομερείς οδηγίες.Μόλις εγκατέστησα και γω επιτυχώς την MIUI 8.1 6.10.20| Develοpper Μέσω εντολοών adb.
Όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά (Δεν ξέρω αν είναι αναμενόμενο που έχω χάσει όλα τα sms βέβαια.)
Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις-διευκρινίσεις.
1)
Όπως αναφέρεται και στις οδηγίες για να μην αντιμετοπίσω προβλήματα με errors επέλεξα να περάσω την 6.10.20| Develοpper.
Για να κανω update στην xiaomi-miui-hellas-6.0_kenzo_V9_arΩma_8.3.8 χρειάζεται να ακολουθήσω αυτές τις οδηγίες;
Αφού δούμε ότι υπάρχει ένα Update για την συγκεκριμένη ρομ που φοράει το
κινητό (είτε stable είτε dev) κατεβάζουμε το αντίστοιχο .zip αρχείο
και το βάζουμε μέσα στο κινητό χύμα. Δεν χρειάζεται να είναι σε κάποιον
φάκελο. Κάνουμε τη διαδικασία να μπούμε twrp (Volume+ και Power) και
αφού μπει πάμε και κάνουμε:
1) Wipe -> advacned -> τικάρουμε ΜΟΝΟ cache + dalvik cache και σέρνουμε δεξιά τα βελάκια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
2) Γυρνάμε πίσω στο κεντρικό μενού και πατάμε Install -> Επιλέγουμε
το .zip αρχείο που έχουμε κατεβάσει και σέρνουμε πάλι τα βελάκια δεξιά
για να ξεκινήσει το Update.
3) Αφού τελειώσει πατάμε Reboot System και περιμένουμε να μπει στο
λειτουργικό. Θα δείτε μια άσπρη μπάρα να φορτώνει και θα κάνει αρκετή
ώρα. Υπομονή και σε λίγη ώρα θα είστε έτοιμοι.
Επειδή διάβασα πως αυτές τις οδηγίες τις ακολοθούμε για να παμε απο stable σε stable ή απο dev σε dev δεν είμαι σίγουρος οτι αυτή που θέλω να εγκαταστήσω (xiaomi-miui-hellas-6.0_kenzo_V9_arΩma_8.3.8) είναι Update της dev.
2) Πριν κάνω flash τη gtv rom έκανα ένα backup στο Pc (αντιγράφοντας τον φάκελο miui).
Τώρα που έχω κάνει το flash, θα πρέπει να αντικαταστήσω τον φακελο miui που δημιουργήθηκε στο κινητό με τον παλιό φάκελο που έχω στο Pc μου ή απλά να αντιγράψω τα αρχεία που δεν υπάρχουν;
Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων -
-
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!
Διάβασα στον οδηγό την παρακάτω υποσημείωση και σκέφτηκα να μην περάσω απ'ευθείας την τελευταία dev.
Υποσημείωση: Έχει γίνει αναφορά από πολλά άτομα ότι στην προσπάθεια μετάβασης από lollipop σε MM βάζωντας απευθείας την τελευταία ρομ μπαίνοντας στο λειτουργικό βαράει πολλά errors. Γιαυτό προτείνω να μεταβείτε πρώτα στην "xiaomi-miui-hellas-6.0_kenzo_V8_XTRVbeta1-6.10.20" και μετά να μεταβείτε στην τελευταία ως Update!
Οπότε τώρα χρειάζεται απλά να κάνω update στην xiaomi-miui-hellas-6.0_kenzo_V9_arΩma_8.3.8; -
Ναι δοκίμασε να κάνεις το update.
-
Καλημέρα και πάλι.Ενώ εγκατέστησα σωστά οπως ειπα την MIUI 8.1 6.10.20| Develοpper Μέσω εντολοών adb και το κινητό λειτουργούσε κανονικά 3 μέρες τώρα, πριν λίγο αποφάσισα να κάνω update στην xiaomi-miui-hellas-6.0_kenzo_V9_arΩma_8.3.8
Ακολούθησα τις οδηγίες:
Αφού δούμε ότι υπάρχει ένα Update για την συγκεκριμένη ρομ που φοράει το
κινητό (είτε stable είτε dev) κατεβάζουμε το αντίστοιχο .zip αρχείο
και το βάζουμε μέσα στο κινητό χύμα. Δεν χρειάζεται να είναι σε κάποιον
φάκελο. Κάνουμε τη διαδικασία να μπούμε twrp (Volume+ και Power) και
αφού μπει πάμε και κάνουμε:
1) Wipe -> advacned -> τικάρουμε ΜΟΝΟ cache + dalvik cache και σέρνουμε δεξιά τα βελάκια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
2) Γυρνάμε πίσω στο κεντρικό μενού και πατάμε Install -> Επιλέγουμε
το .zip αρχείο που έχουμε κατεβάσει και σέρνουμε πάλι τα βελάκια δεξιά
για να ξεκινήσει το Update.
3) Αφού τελειώσει πατάμε Reboot System και περιμένουμε να μπει στο
λειτουργικό. Θα δείτε μια άσπρη μπάρα να φορτώνει και θα κάνει αρκετή
ώρα. Υπομονή και σε λίγη ώρα θα είστε έτοιμοι.
Έγιναν όλα κανονικά αλλα δεν ξαναμπήκε ποτέ στο λειτουργικό.Αν δοκιμάσω να ανοίξω το κινητό μου δείχνει μονο το ΜΙ σήμα και κλείνει η οθόνη.Το ίδιο και αν πατήσω volumε+ και Power. Κάποια πατάτα έχω κάνει...SOS help!!!!! -
Ξεκινάς με έλεγχο bootloader και αν δεις ότι δεν είναι κλειδωμένος , μπαίνεις σε twrp και κάνει και wipe data.
Πως τσεκάρουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος - Διάφοροι Οδηγοί - Xiaomi-Miui.gr -
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Δυστυχώς μόλις ανακάλυψα οτι o bootloader είναι κλειδωμένος.(Έκανα κάποιο λάθος και κλειδώθηκε;)
Τι μπορώ να κάνω τώρα που δεν έχω καθόλου πρόσβαση στο κινητό;Εννοώ ουτε απο το Pc μπορώ να έχω κάποια πρόσβαση για να βάλω πχ στους φακέλους κάτι.
Ελπίζω μόνο να μην έκανα το κινητό για πέταμα... -
Το ξεκλειδώνεις όπως είσαι σε fastboot mode με το miflash unlock.
Φαντάζομαι έχεις άδεια για ξεκλείδωμα. -
Αν δεν έχεις άδεια για ξεκλείδωμα ξεκινάς την διαδικασία της άδειας.
Μέχρι να πάρεις την άδεια μπορείς να βάλεις την official ρομ της xiaomi με αυτόν τον οδηγό.
xiaomi-miui.gr/community/index…?postID=131353#post131353
Στο τέλος του οδηγού υπάρχει ένα αρχείο που θα γυρίσει το τηλέφωνο σου σε edl mode απο fastboot.
όλα αυτα αν ισχύει το τηλέφωνο που έχεις δηλωμένο στο προφίλ σου. -
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα