Διαφήμιση

[GTV-6.8.11/12] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 13/8 02:10)

• Ολοκληρώθηκε
  • ROM
  • Poll
  • Xiaomi
  • Miui Dev
  • Ο/H sakismaf έγραψε:

η μπαταρία στο mi5 φεύγει σαν το νεράκι.
    Ποσο σου κραταει δλδ??? Εγω με φυσιολογικη χρηση το φορτιζω ανα δυο μερες.... Κ με αυτην την ρομ!
    Mi 11 pro
  • Καλησπέρα
    ΣΟΣ πρέπει να έκανα χοντράδα...
    Ξεκίνησα τη διαδικασία να κάνω update ( είχα να κάνω από τα Χριστουγεννα είχα την xiaomi-miui-hellas-5.1_libra_GTV-5.12.24) και κατέβασα την τελευταία Rom xiaomi-miui-hellas-5.0.2_ferrari_V8_GTV-6.8.11 , την αντέγραψα στο κινητό αλλά όχι στο φάκελο downloaded_rom πλά μέσα στον εσωτερικό χώρο. Επέλεξα τη ROM από τη αναβάθμιση, ξεκίνησε η διαδικασία και τώρα ξαφνικά έκλεισε το κινητό και δεν ανοίγει . Τι κάνω??? (Mi4i) ΣΟΣ.
    Υπάχει τρόπος να το επαναφέρω και να "σώσω" το κινητό?

Ευχαριστώ..
  • Ο/H Toregth έγραψε:

Καλησπέρα
    Ξεκίνησα τη διαδικασία να κάνω update ( είχα να κάνω από τα Χριστουγεννα είχα την xiaomi-miui-hellas-5.1_libra_GTV-5.12.24) και κατέβασα την τελευταία Rom xiaomi-miui-hellas-5.0.2_ferrari_V8_GTV-6.8.11 , την αντέγραψα στο κινητό αλλά όχι στο φάκελο downloaded_rom πλά μέσα στον εσωτερικό χώρο. Επέλεξα τη ROM από τη αναβάθμιση, ξεκίνησε η διαδικασία και τώρα ξαφνικά έκλεισε το κινητό και δεν ανοίγει . Τι κάνω??? (Mi4i) ΣΟΣ.

Ευχαριστώ..
    Σε FastBoot μπαίνεις; TWRP; Κρατημένο το power + Volume Up
  • Διαφήμιση
  • Εϊμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω το TWRP γιατί χρειάζότανε για το αρχικό φλασάρισμα από εργοστασιακό. Αλλά power και VolumeUp δεν κάνει τίποτα
  • Στη διάρκεια του update έκανα κάτι άλλο στο PCκαι δεν πρόσεχα είδα μόνο ότι είχε κλειδώσει η οθόνη και έκανε update και η τελευταία εικόνα ήταν που είχε κάτω δεξιά μπλέ κουμπί με reboot now αλλά δεν το πάτησα και ήταν σαν να ξεκίνησε να κάνει reboot.
  • Ο/H Toregth έγραψε:

Καλησπέρα

Ευχαριστώ..
    Πρόσεξε γιατί κατέβασες λάθος ROM. Η ferrari είναι για το Mi-4i και όχι για το Mi-4c. Για αυτό δεν ανοίγει...αν και κανονικά δεν έπρεπε να σε αφήσει να την περάσεις (εκτός και αν πείραξες το script εγκατάστασης και αφαίρεσες τον αρχικό έλεγχο). Κατέβασε την libra (xiaomi-miui-hellas-5.1_libra_V8_GTV-6.8.11), κάνε extract το twrp που έχει στο φάκελο recovery και πέρασέ το στο κινητό από fastboot με την εντολή fastboot flash recovery twrp.img για να είσαι σίγουρος ότι έχεις το σωστό recovery και όχι του Mi-4i. Μετά, κράτα πατημένο το volume + και δώστε fastboot reboot για να σε βάλει στο recovery. Από εκεί (recovery) και μέσα από τον file manager των Windows πέρασε την ROM στο κινητό, κάνε οπωσδήποτε factory reset και μετά πέρασε την ROM.

P.S.
    Όσο είσαι fastboot και αφού περάσεις το κανονικό recovery, μπορείς να κάνεις reboot σε recovery με την εντολή fastboot boot twrp.img αντί με τον παραπάνω τρόπο (volume+ και fastboot reboot)
  • Διαφήμιση
  • Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
    Θα πάω τώρα σπίτι να έχω καθαρό μυαλό να το δοκιμάσω. Δεν κατάλαβα όμως τι εννοείς "πέρασέ το στο κινητό από fastboot με την εντολή fastboot flash recovery twrp.img" μέσω USB και πως ακριβώς γίνεται?
  • Ο/H Toregth έγραψε:

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
    Θα πάω τώρα σπίτι να έχω καθαρό μυαλό να το δοκιμάσω. Δεν κατάλαβα όμως τι εννοείς "πέρασέ το στο κινητό από fastboot με την εντολή fastboot flash recovery twrp.img" μέσω USB και πως ακριβώς γίνεται?
    Ναι θα συνδέσεις το κινητό στο PC μέσω USB και όλα θα γίνουν από DOS shell. Θα πρέπει να ξέρεις τα βασικά περί adb και fastboot. Yπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο forum που περιγράφουν το συγκεκριμένο αντικείμενο όπως πχ αυτός => Flash την Ελληνική ROM στο RedMi 3 (Για πρώτη φορά) που μπορείς να συμβουλευτείς για το κομμάτι που αφορά τη σύνδεση του κινητού, drivers κλπ, και πως θα τρέξεις την βασική εντολή που χρειάζεσαι. Φυσικά, θα χρησιμοποιήσεις το δικό σου TWRP που θα βγάλεις από την ROM και όχι το TWRP του οδηγού που είναι για άλλο κινητό :D Αν δεν τα καταφέρεις και προκειμένου να μη γίνει περαιτέρω ζημιά (προς το παρόν δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό :) ), ξαναζήτησε βοήθεια να μπει κάποιος από εμάς να σε βοηθήσει μέσω teamviewer ;)

EDIT:
    Στον οδηγό, το κινητό μπαίνει σε fastboot με εντολή (adb reboot bootloader). Εσύ θα το βάλεις όπως είναι έτσι κλειστό πατώντας volume - και power.
  • Ο/H chrisnik έγραψε:

Ο/H sakismaf έγραψε:

Ποσο σου κραταει δλδ??? Εγω με φυσιολογικη χρηση το φορτιζω ανα δυο μερες.... Κ με αυτην την ρομ!
    Τη μέρα δε τη βγάζω πλέον. Ενώ ήμουν ανέτα στη 1.5 μέρα με 4.5 ώρες οθόνη. Τώρα βγάζω δε βγάζω 3.5 ώρες
  • Ο/H sakismaf έγραψε:

Ο/H chrisnik έγραψε:

Ο/H sakismaf έγραψε:

Τη μέρα δε τη βγάζω πλέον. Ενώ ήμουν ανέτα στη 1.5 μέρα με 4.5 ώρες οθόνη. Τώρα βγάζω δε βγάζω 3.5 ώρες
    Περιεργο μου φαινεται παντως....Εμενα ανετα μου κραταει 2 μερες κ στην δουλεια που ειμαι δεν εχει κ καλο σημα κ μπορει να ψαχνει συνεχεια που αυτο καταναλωνει μπαταρια..Δεν κοιτας τι προγραμματα τρεχουν στο backround μηπως εχεις πολλα που δεν χρειαζονται...?
    Mi 11 pro
  • Διαφήμιση
  • Ο/H sakismaf έγραψε:

Ο/H chrisnik έγραψε:

Ο/H sakismaf έγραψε:

Για κανε αυτό.
    xiaomi-miui.gr/community/index…tery-Drain-on-MIUI-8-Fix/