Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)

• Mi-5
    • Οταν περασα κινεζικη developers δεν ειχα κανενα battery drain παρ ολο που ειχα κανει restore απο το redmi 3, εδω ειναι το περιεργο.

Παραθετω τα screenshots μηπως και γλυτωσω το format.

Μπορω με καποιο τροπο να δω τι τρεχει στο συστημα android και να το απενεργοποιησω? Εστω και αν χρειαστει να κανω root.

Εβγαλα 16 ωρες standby (οι 7 ωρες ηταν ολα κλειστα) με 2,5 ωρες οθονη, ειναι πολυ λιγο.

Αν κανω format χωρις να περασω καμια ρυθμιση και κανενα προγραμμα ειναι σιγουρο οτι δε θα εχω drain? Φοβαμαι οτι καποια υπηρεσια που εχει ενεργοποιηθει στην ελληνικη ρομ τρωει πορους.
      Images
      • Screenshot_2016-11-09-15-17-46-669_com.miui.securitycenter[1].png

90,51 kB, 1.080×1.920, viewed 72 times
      • Screenshot_2016-11-09-15-17-27-567_com.miui.securitycenter[1].png

82,87 kB, 1.080×1.920, viewed 67 times
      • Screenshot_2016-11-09-15-08-47-018_com.miui.securitycenter[1].png

182,66 kB, 1.080×1.920, viewed 70 times
      xiaomi mi5 -- xiaomi redmi 3 -- huawei p8 lite -- xiaomi redmi note 1 -- jiayu g4 -- newman n1 -- lt26 -- lg 2x και πολλα ακομα...
    • Εδώ κάνω πίσω γιατί δεν έχω την ίδια συσκευή οπότε δεν μπορώ να έχω "πλήρη" εικόνα λειτουργίας :/
    • αν δε δοκιμάσεις ένα φορματ, ποτέ δε θα μάθεις!!!! :thumbsup: :thumbsup:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Ρε συ Δημήτρη εντελώς φιλικά η δικιά μου προτροπή είναι κάνε ένα πλήρες wipe data να έχεις ένα καθαρό κινητό και 40 και 50 εφαρμογές να έχεις ας πούμε κάνε restore της 4-5 που θες και της άλλες βαλτες μια μια από το play store . . Φώτο βίντεο μουσική επαφές κλπ copy paste και είσαι οκ. Μην σκας το κεφάλι σου . . Εγω και στο διπλανό φόρουμ που είμαι χρόνια μέλος (myphone) πάντα όλοι έλεγαν clean install σε μια νέα συσκευή η σε ένα Major Android update για να μην έχουμε παιδικές ασθενείς πόσο μάλλον από συσκευή σε συσκευή έχει διαφορές . . Είναι 1-2 ώρες δουλειά κάντο δεν φταίει ούτε η νέα ρομ ούτε το Mi5..!!
      Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος

• στην επριπτωση μου ειναι πολλες οι ωρες, πολυ παραπανω απο 2. Φοβαμαι και την πιθανοτητα να εχει γενικως drain η ρομ. Επισης δεν κατανοω γιατι οταν εκανα restore απο την chinese dev δεν ειχα drain ενω τωρα εχω. Θα το παλεψω απο βδομαδα γτι δεν προλαβαινω αυτες τις μερες. Πρεπει να αφιερωσω 4-5ωρες για ολη τη διαδικασια για να γινουν ΟΛΑ σωστα.

Εχω android απο το 2010, κινητο αλλαζω καθε 6-8 μηνες. Πριν τα xiaomi εκανα restore με το titanium backup. Το πρωτο μου xiaomi ηταν το redmi note το οποιο κρατησα 1 χρονο μονο με stock android και οχι miui.
      xiaomi mi5 -- xiaomi redmi 3 -- huawei p8 lite -- xiaomi redmi note 1 -- jiayu g4 -- newman n1 -- lt26 -- lg 2x και πολλα ακομα...
    • Παιδιά καλησπέρα σας .

Αυτό είναι το 1ο μήνυμα που γράφω στο site σας και ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας!

-Είμαι τελείως άσχετος με Roms και γενικά γνωρίζω ελάχιστα όσον αφορά μια διαδικασία αλλαγής ρομ σε κινητό. Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι το εξής :

Σήμερα , 10.11.16 έκανα αγορά του mi5 3gb/32gb μαύρο από Gearbest. Στα χαρακτηριστικά του κινητού έγραφε MIUI 7 και με 6.0 Android. Επίσης ακριβώς από κάτω είχε αυτό " This Android/Windows device is designed to function specifically with the current Android/Windows OS installed on it. Any alterations such as upgrades, modding with custom ROMs, rooting or flashing the Android device with other firmware will automatically void the device's warranty".

Οπότε προκύπτει ερώτηση ( ζητώ συγγνώμη αν έχει απαντηθεί σε κάποιο άλλο ποστ ) αν αλλαχθεί η Ρομ σε Ελληνική θα χάσω τον 1 χρόνο εγγύησης;

Ακόμα στα reviews που κάνουν όσοι αγοράζουν από εκεί το συγκεκριμένο κινητό ρωτούν σε τι Ρομ θα τους έρθει και οι ειδήμονες απαντούν "Chinese Rom " . Αυτό είναι κάτι θετικό ή αρνητικό;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας :)
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα. Όσο αφορά εσένα Βασίλη το θέμα είναι να στο στείλουν με official rom η china η global. Γιατί πολλά μαγαζιά το στέλνουν με unofficial. Τώρα για εγγύηση είναι καθαρά το τι θες εσύ από το κινητό..

Φίλε ταξιδιώτη πες μας και ποια ρομ φοράς στο κινητό πρώτα? Αν θυμάμαι καλά η επίσημες κινεζικές ρομ δεν έχουν 160 χαρακτήρες αλλά στης ελληνικές ιδιαίτερα στης τελευταίες τα παιδιά το έχουν μόνιμα βάλει σε αυτές οπότε θα είσαι κομπλέ..
      Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος

• Εγώ θέλω να έχω την εγγύηση μου. Γίνεται ; Γιατί διάβασα στο ξένο blog πως γίνεται αλλά θα πρέπει να κλειδώσεις το bl και να βάλεις την ρομ που σου ήρθε. Εσείς από εδώ στο blog τι ξέρετε σχετικά με την εγγύηση; Χάνεται; γιατί είναι λίγο παράλογο να παίρνεις "άδεια" από την εταιρία Xiaomi για ξεκλείδωμα και φλασάρισμα και από την άλλη να χάνεται η εγγύηση.
    • Καλησπερα και παλι,

Προσπαθησα να κανω reset στο τηλεφωνο (ειμαι με ελληνικη 8.0.12.0) και δεν τα καταφερα.

Υπενθυμιζω οτι εχω κανει επαναφορα απο το προηγουμενο μου redmi 3 και πιθανον αυτο εχει δημιουργησει κι αλλα προβληματα εκτος απο το battery drain.

Προσπαθησα να μπω σε twrp απο: αναβαθμιση->επανεκκινηση σε λειτουργια Recovery και με εβαλε σε στο twrp αλλα ηταν στα κινεζικα. Παραξενευτηκα, το γυρισα στα ελληνικα και συνεχισα. Ψαχνω να κανω install τη ρομ μου και δεν την εβγρισκα πουθενα. Για καποιο λογο το twrp δε βρισκει τους φακελους του τηλεφωνου. Κανω Reboot στο συστημα και ανακαλυπτω οτι ολα λειτουργουν οωπς πριν. Λεω θα δοκιμασω wipe, ξαναμπαινω twrp και παω να κανω wipe dalvik & cache. Fail η υποθεση, δεν εβρισκε λεει φακελους. Ξανα reboot στο συστημα και ολα Ok. Παω απο το συστημα να κανω επαναφορα και αντι για επαναφορα με πεταει στο twrp (εννοειται στα κινεζικα) χωρις να ολοκληρωθει το reset. Προσπαθησα και απο την αναβαθμιση συστηματος να κανωεπιλεξω πακετο αναβαθμισης το zip με τη ρομ και παλι τιποτα, με εβγαλε στο κινεζικο twrp και ξανα δεν εβρισκε ρομ κλπ κλπ.

Υπαρχει περιπτωση το restore απο το redmi 3 να χαλασε το twrp του mi5?? Απιθανο μου φαινεται.

Εχω ενα φοβο να μην μπρικαρω το κινητο, να ακολουθησω παλι αυτον τον οδηγο?

Flash την Ελληνική ROM στο Xiaomi Mi5 (Για πρώτη φορά)

Καθε αλλη συμβουλη δεκτη.
    • Ο/H geozn8 έγραψε:

Καλησπέρα. Όσο αφορά εσένα Βασίλη το θέμα είναι να στο στείλουν με official rom η china η global. Γιατί πολλά μαγαζιά το στέλνουν με unofficial. Τώρα για εγγύηση είναι καθαρά το τι θες εσύ από το κινητό..

Φίλε ταξιδιώτη πες μας και ποια ρομ φοράς στο κινητό πρώτα? Αν θυμάμαι καλά η επίσημες κινεζικές ρομ δεν έχουν 160 χαρακτήρες αλλά στης ελληνικές ιδιαίτερα στης τελευταίες τα παιδιά το έχουν μόνιμα βάλει σε αυτές οπότε θα είσαι κομπλέ..

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Dimitris Zantes έγραψε:

Υπαρχει περιπτωση το restore απο το redmi 3 να χαλασε το twrp του mi5?? Απιθανο μου φαινεται.
      Μάλλον δεν έχεις κάνει format data κατά την αρχική εγκατάσταση της Ελληνικής :/