Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)

• Ο/H BanditGR έγραψε:

Επίσης υπάρχει και μια τρίτη έκδοση
      Στο σύνολο μάλλον έχουμε 4 redmi note 4....

Αν δείτε το 4x 4/64 έχει άλλη ρομ από το 3/32..
      Περίεργο αλλά ισχύει..

• Ο/H zisistil έγραψε:

OffTopic
      Ανεκδοτάκι για χαλάρωση: Μου λέει ο ΟΤΕ την άλλη φορά σε λίγο καιρό θα βάλουμε και voip τηλεφωνία και σκέφτηκα από μέσα μου, θα ζούμε άραγε;
      Voip τηλεφωνία στα σταθερά (όχι κινητά) έχει ο ΟΤΕ εδώ και...χρόνια και γενικά υπάρχει στην Ελλάδα από εποχές...NetOne (πριν την Cyta), ήμουν από τους πρώτους που είχα τότε. Το Voip έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του (βασικά το μοναδικό κακό που είναι ότι όταν πέσει το ρεύμα πάπαλα η γραμμή και όχι δεν αρκεί UPS, πρέπει και η καμπίνα να έχει...μπαταρίες). Το θέμα είναι ότι δεν τίθεται θέμα επιλογής, δεν πρόκειται να μας ρωτήσουν. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία ΟΛΕΣ οι σταθερές συνδέσεις να μετατραπούν σε Voip και εκεί οδηγούμαστε, αργά ή γρήγορα, είτε το θέλουμε είτε όχι.
    • Διαφήμιση
    • Αν υπάρχει οπτική ίνα στο σπίτι παίζει ρόλο αν θα έχει ρεύμα για να έχω τηλέφωνο; Έβαλα πρόσφατα ιναλαν και δίνει VoIP.

Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H Stavros75 έγραψε:

Αν υπάρχει οπτική ίνα στο σπίτι παίζει ρόλο αν θα έχει ρεύμα για να έχω τηλέφωνο; Έβαλα πρόσφατα ιναλαν και δίνει VoIP.

Εμ...φυσικά και παίζει ρόλο. Η ίδια η VoIP τεχνολογία, δηλαδή Voice over IP, προϋποθέτει τη μεταφορά δεδομένων σε IP πακέτα μέσω κάποιας σύνδεσης Internet του παρόχου (αδιάφορο το ποιος είναι ο πάροχος). Για την επίτευξη της σύνδεσης ανεξαρτήτος μέσου, θα πρέπει το μέσο να συνδεθεί στον εξοπλισμό του παρόχου (δηλαδή στο router του παρόχου ή εν πάση περιπτώσει σε κάποια συμβατή και σωστά παραμετροποιημένη συσκευή ανάλογα τον τύπο της σύνδεσης) και ο εξοπλισμός αυτός απαιτεί ρεύμα για να λειτουργήσει (πάλι αδιάφορο αν θα είναι σε συνεχή τάση ή σε μπαταρία/UPS ή κάτι άλλο). Απλά πράγματα. Δεν μιλάμε για μια απλή τηλεφωνική συσκευή παλαιού τύπου που της αρκούσε η πενιχρή τάση που κουβαλούν τα χάλκινα καλώδια. Οι οπτικές ίνες ΔΕΝ είναι αγώγιμες, δεν κουβαλάνε δηλαδή ρεύμα. Είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικά λεπτές γυάλινες στρώσεις (σιλικονούχο οξείδιο ή πλαστικό) και κουβαλάνε ψηφιακά δεδομένα (δυαδικής μορφής, on-off δηλαδή στην απλή θεώρησή τους) με τη μορφή σημάτων φωτός τα οποία αποκωδικοποιούνται και μετατρέπονται σε data, στον προορισμό από τον εξοπλισμό. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας υλοποίησης είναι προφανώς η ταχύτητα μετάδοσης και το πολύ μεγαλύτερο πλήθος της πληροφορίας που μπορεί να μεταδοθεί.

Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να πούμε αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος.
    • Κανέναν δεν έβλαψαν λίγες γνώσεις ας είναι κι εκτός θέματος.
      Άλλα κι άλλα λέμε αυτό μας πειραξε;

Even dead i will fight.
    • Διαφήμιση
    • Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύ κατατοπιστική απάντηση. Απλή και κατανοητή. Άψογος.
      Οπότε ότι και να κάνεις με VoIP αν πέσει το ρεύμα δεν έχεις τηλέφωνο.

• καλημερα χρονια πολλα. μπορει καποιος να μου παραθεσει ενα λινκ αγορας απο εδω για το note 4 με την 800αρα??οπως λεγεται τελος παντων...ευχαριστω.
    • Ο/H Stavros75 έγραψε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύ κατατοπιστική απάντηση. Απλή και κατανοητή. Άψογος.
      Οπότε ότι και να κάνεις με VoIP αν πέσει το ρεύμα δεν έχεις τηλέφωνο.

Αν έχεις UPS και υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή στον πάροχο μπορείς να έχεις, υπό προϋποθέσεις. Εκεί οι περισσότερο αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι πάροχοι (αν υπάρχει πρόβλεψη και ποια είναι αυτή).
    • Καλησπέρα παιδιά, Χριστός ανέστη. Θέλω να με βοηθήσετε να λύσω μια απορία παρακαλώ, μπορεί να έχει ειπωθεί πάλι η ερώτηση αλλά σε ένα section 338 σελίδων μου ήταν δύσκολο να την εντοπίσω. :saint: Θέλω να καταλάβω ποια είναι η διαφορά μεταξύ note 4 και note 4X με official global rom, snapdragon και τα δυο ώστε να αποφασίσω ποιο να αγοράσω. Απότι έχω διαβάσει και τα δυο μοντέλα του 2017 είναι, απο χαρακτηριστικά τα ίδια καθώς και απο τη μαμά xiaomi φοράνε τη global rom με 800 μπάντα...γιατί υπάρχει διαφορά στο όνομα αλλά και στη τιμή???? Να προσθέσω οτι τα μισά που λέτε εδώ μέσα μου είναι παντελώς άγνωστα. :P Είμαι συντηρητικός χρήστης κινητών, απλά το ανοίγω και το δουλεύω μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο. Επίσης θα κάνω αγορά από κάποιο σκρουτζομάγαζο, πρέπει να προσέξω κι εκεί κάτι? Ευχαριστώ.

****Στις προηγούμενες 3 σελίδες έγινε μια προσέγγιση της απορίας που είχα από άλλο παλικάρι αλλά ακόμη μπερδεμένος είμαι :D
    • Διαφήμιση
    • Redmi Note 4 υπάρχουν τα Nikel και τα Mido
      Από Nikel κανένα δεν έχει την band 20 των 800Mhz
      Από τα Mido μόνο αυτό που λέει Global Version και με κωδικό συσκευής 2016102 έχει την band 20 των 800Mhz

Προσωχή όμως γιατί πολλά καταστήματα λένε Global αλλά εννοούν την ρομ που θα έχει !