Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)

• Ο/H insideman75 έγραψε:

Ο/H Stavros75 έγραψε:

Προσωπικά το μόνο πράγμα που θέλω από Νουγκατ είναι το multitasking. Αν μου το δώσει με το MIUI 9 τότε δεν με απασχολεί καθόλου. Το τηλέφωνο έχει τα πάντα.
      Αυτό προσπαθώ να πω τοση ωρα. Δεν μπορεί ένας launcher να σου δώσει χαρακτηριστικό λειτουργικού. Το multitasking ειναι χαρακτηριστικό του nougat οχι του miui 9. Έξαλλου το εχουν πει καθαρά οι άνθρωποι. Το miui 9 θα ειναι βασισμένο στο nougat. Αρα οχι nougat για μας οχι multitasking. Απλο.
      Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το miui δεν είναι απλά launcher είναι λειτουργικό miu(ser)i(nterface). :D

Και για να στο εξηγήσω θα σου αναφέρω ότι μέσο του miui είχαμε τα δικαιώματα εφαρμογών της MM στην LP :thumbsup:
      You may think you can fly - but you better not try
    • Launcher ειναι ο Νοβα.
      Το Miui είναι λειτουργικό χτισμένο πάνω σε android.
      Πολλές οι παραμετροποιήσεις που ο Launcer δεν μπορει να κάνει.
      Το ένα είναι οπτικό το άλλο ειναι λειτουργικο.
      Μη μπερδευουμε την Μάρθα Βούρτση με την Έλενα Πούτση.

Even dead i will fight.
    • καλημέρα miuers,

είμαι κάτοχος σχεδόν ένα μήνα και τα επίπεδα ικανοποίησης έχουν πιάσει ταβάνι.
      ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής:
      παρατηρώ πολλές αναβαθμίσεις στις εφαρμογές σε συνεχόμενη βάση.
      αυτό οφείλεται στο λειτουργικό το οποίο είναι της μαμάς και όχι android ή είναι συνηθισμένο φαινόμενο?
      παράδειγμα: σε ένα μήνα περίπου έχουν πάρει αναβαθμίσεις όλες οι κλασικές εφαρμογές (google translate,street view,facebook,skype,google play etc)πολλές δε και δυο φορές.
      Whatever Can Be Done, Will Be Done
    • Διαφήμιση
    • είναι το πολύ γνωστό φαινόμενο "αυτόματη αναβάθμιση Εφαρμογών pLay store - NINO"!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Ο/H demakhs έγραψε:

είναι το πολύ γνωστό φαινόμενο "αυτόματη αναβάθμιση Εφαρμογών pLay store - NINO"!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
      εννοείτε ότι πλέον έχω κόψει τις αυτόματες αναβαθμίσεις αλλά μου έκανε φοβερή εντύπωση
      Whatever Can Be Done, Will Be Done
    • καλησπερα παιδια! εχω το redmi note 4 και βαζοντας ενα ατομο σε αμεση κληση πατωντας σε αυτο στο μυνημα δικαιωματος να επιτρεψω η να αποριψω δεν με αφηνει να πατησω αποδοχη..
      αυτο συμβαινει και σε αλλες εφαρμογες ξερετε τι πρεπει να κανω? ευχαριστω! :roll:
    • Ο/H thstamou έγραψε:

@thstamou
      Προσωπικά έχω το redmi note 4 , 64GBμε την παλιά xtrv 6.12.29. Δεν κάνω ανανεώσεις στη rom, δεν προλαβαίνω.

Χτυπάω πλέον 5 ώρες SOT (αναμμένη οθόνη) με απομεναντα 5% το βράδυ, σε πολύ σκληρή δουλειά με κειμενογράφο , 1.5 h Ομιλία, sms, Bluetooth, spreadsheet, μόνιμα 4g , Φωτογραφίες, συνέχεια.
      Απίστευτο....

Όπου να'ναι θα πάρω και Bluetooth mouse keyboard να καταργήσω τον ηυ.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα.
      Πάντως στην επόμενη αγορά μου θα πάω στις 6 ίντσες.
      Άντε να δω και ενσωματωμένο projector και ξυριστικη μηχανή... Τέλεια...

Και πάλι, για άλλη μια φορά θα ευχαριστήσω τα παιδιά που βοήθησαν από δω μέσα....

=============== Ιαν 25th 2017, 11:18pm ===============
      Σχετικά με το μήκος και χρέωση sms

Καλησπέρα

Από το 2013: Ενεργοποιούμε την αποστολή SMS 160 χαρακτήρων στην προεγκατεστημένη εφαρμογή του Android. | Dr. Android
      Ή από το 2014:
      XDA project "WSM Xposed Framework" Διαδικασία Αποστολής SMS με 160 Χαρακτήρες ανά Μήνυμα

Σήμερα:
      Βλέπω ότι στέλνοντας 160 χαρακτήρες ελληνικά, στέλνω 3sms. Κάνω λάθος? Ή φταίει η εφαρμογή?
      Σίγουρα πάντως αν στείλω 160 χαρακτήρες Latin φεύγει ένα sms

Δεν χρησιμοποιώ τη stock messenger....

Χρησιμοποιώ την msms που στέλνει σε group με delay ανάμεσα στα sms και δεν βάζει restriction στην αποστολή.

Υπάρχει κάπου να ρυθμίζει το μήκος του sms? Υπάρχει κάπου να ρυθμίζει την codepage οπότε να μην χρεώνει περίπου 3πλασια το κάθε ελληνικό χαρακτήρα?
      Φταίει η cosmote?

Ευχαριστώ
    • Διαφήμιση
    • Σχετικά με τα SMS, έχει εξηγήσει ο @dnomikos σε αντίστοιχο thread τα εξής:

Ο/H dnomikos έγραψε:

Για να στείλεις ένα μήνυμα 160 χαρακτήρων, το μήνυμα πρέπει να περιέχει μόνο ότι υπάρχει σε αυτόν τον πίνακα. Εκτός από τα Γ,Δ,Θ,Λ,Ξ,Π,Σ,Φ,Ψ,Ω που βλέπεις σε αυτόν τον
      πίνακα τα υπόλοιπα γράμματα που περιέχονται σε ένα Ελληνικό κείμενο 160 χαρακτήρων δεν είναι Ελληνικά αλλά τα αντίστοιχα Αγγλικά του πίνακα...πχ το Ελληνικό Α μετατρέπεται σε Αγγλικό Α. Δηλαδή στην λέξη πχ ΜΟΝΤΕΛΟ το μόνο γράμμα που είναι Ελληνικό είναι το Λ. Τα άλλα είναι Αγγλικά Αυτά ισχύουν για οποιαδήποτε εφαρμογή μηνυμάτων... Οπως καταλαβαίνεις με τα σημερινά SMS gateway protocols δεν υπάρχει περίπτωση να στείλεις SMS 160 χαρακτήρων που να περιέχει μικρά Ελληνικά.

Στο αρχικό MOD του theos0o γράφεις κανονικά με μικρά και κεφαλαία το κείμενό σου και την ώρα της αποστολής γίνεται μετατροπή των Ελληνικών σε κεφαλαία. Και έτσι το αφήσαμε και εμείς... Με αυτόν τον τρόπο όμως, το MOD έκανε μετατροπή των Ελληνικών λέξεων σε κεφαλαία ΠΑΝΤΑ, ακόμα και αν τα μηνύματα ήταν μόνο 2 λέξεις και φυσικά μετέτρεπε και τα εισερχόμενα. Όπως και συνεχίζει να κάνει για τις άλλες γλώσσες που αναφέρονται στο "[MOD] stock Mms.apk με 160 χαρακτήρες χωρητικότητα". Υπήρξαν παράπονα φυσικά και είχαν και δίκιο γιατί υπάρχουν χρήστες που δεν στέλνουν μεγάλα μηνύματα και που τους αρέσει να βλέπουν τα εισερχόμενα μηνύματά τους με μικρά και κεφαλαία (Unicode). Οπότε το κάναμε όπως είναι τώρα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Φυσικά δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους 100%, αλλά έστω έτσι γίνεται δουλειά. Θα μπορούσε βέβαια να γίνει καλύτερο πχ με διακόπτη αλλά με τόσες πολλές ROM κάθε εβδομάδα, όσο λιγότερες επεμβάσεις, τόσο το καλύτερο...

Ο/H evankouros έγραψε:

Πάνω σ' αυτό, θέλω να επιβεβαιώσω αν κατάλαβα καλά. Αυτό που ισχύει είναι ότι οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή sms κι αν βάλω, ακόμη κι αν γράφω με 160 μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες το κείμενο του sms, όταν το στέλνω θα μετατρέπει αυτόματα όλους τους χαρακτήρες σε κεφαλαία; Άρα ο παραλήπτης θα το παίρνει σε κεφαλαία, ασχέτως αν το έγραψα σε μικρά;

Ο/H dnomikos έγραψε:

Πολύ Σωστά!!!

Και φυσικά μόνο αν ξεπεράσεις τους 70 χαρακτήρες και αναγκαστεί η εφαρμογή να κάνει μετατροπή τους unicode χαρακτήρες, εκτός και αν ορίσεις στις ρυθμίσεις της να μην στέλνει μεγάλα μηνύματα δηλαδή να μην κάνει μετατροπές αλλά να χρησιμοποιεί όσα SMS απαιτηθούν. Αυτά φυσικά είναι θέμα της κάθε εφαρμογής, το πως είναι γραμμένη αυτή, πόσο πλούσια είναι και τι επιλογές σου δίνει ως αυτόνομη και εξειδικευμένη εφαρμογή μυνημάτων και πάνω από όλα, πως διαχειρίζεται το θέμα των 160 χαρακτήρων.

Εδώ να τονίσω ότι εμείς με τα Ελληνικά είμαστε τυχεροί γιατί μπορούμε να στείλουμε έστω με κεφαλαία εμφανισιακά καθαρό Ελληνικό περιεχόμενο. Ο πίνακας που ανέφερα πριν έχει ακριβώς τα γράμματα που χρειαζόμαστε (Γ,Δ,Θ,Λ,Ξ,Π,Σ,Φ,Ψ,Ω). Στις άλλες γλώσσες, είναι σαν να στέλνεις το αντίστοιχο "greeklish" που λέμε εμείς πχ το Đ γίνεται Dj το ş γίνεται S κλπ.
      ...ως εκ τούτου πιθανότατα κάτι να μην πηγαίνει καλά με την εφαρμογή ή τις ρυθμίσεις αυτής.
    • Τότε ελπίζω να πάρουμε nougat κανονικα γιατί το multitasking μου λείπει. Είναι το μοναδικό μου παράπονο αν μπορώ να το γράψω έτσι από την συσκευή.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    • Εγω εξακολουθω να μην καταλαβαινω γιατι κάποιος το 2017 χρησιμοποιεί τα sms.
      Το αραιά και που το καταλαβαινω.
      Εγώ έχω να στειλω sms ούτε θυμάμαι απο πότε.

Even dead i will fight.
    • συμφωνω μαζί σου Θοδωρή ότι είναι είδος προς εξαφάνιση και πλέον περισσεύουν στις ιδιωτικές συνομιλίες.
      Ωμως για παράδειγμα το να στείλεις ευχές σε επαγγελματικό επίπεδο μεσω sms είναι πιο formal.
      Η να προωθήσεις μία προωθητική ενεργεια..
      Μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις το θεωρώ ακόμη χρησιμο..
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Διαφήμιση
    • αφού έχω 1500 δωρεάν sms, τα αξιοποιω επαγγελματικά.

Τα emails δεν τα βλέπουν ή πάνε spam, facebook, δεν προλαβαίνω να έχω....

Καμία ιδέα άλλη....
      Αχ εσείς οι νέοι...