Το να μην τους αναγνωρίζει την κάρτα sim οφείλεται συνήθως σε αστοχία ROM ή μη σωστή εγκατάσταση. Το χάσιμο των IMEI μπορεί να οφείλεται σε format του συγκεκριμένου partition (nvdata/nvram) ή corruption αυτού ή φλασάρισμα baseband firmware που κάτι δεν πήγε καλά.Ο/H varitimos84 έγραψε:
οσο αφορα τις Developer εκδοσεις.. θελω να μου λυσει καπιος απορια..
πως γινεται καποια κινητα να χανουν τα ΙΜΕΙ, η να μη τους αναγνωριζει την καρτα sim ?
οφειλεται σε καποια αστοχια?
Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)
-
-
Ο/H spideman3 έγραψε:
@billphone
Σε λάθος νήμα ρωτάς. Το ποιο σαιτ είναι αξιόπιστο είναι θέμα αντικειμενικότητας. Δες εδώ σε παρακαλώ Αξιολόγηση των διαφόρων e-shops (για να μην πέσετε σε παγίδες)
και εδώ ξανά κάνε την ερώτηση Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό
-
Ο/H billphone έγραψε:
Βασικά έχεις δίκιο αλλά σκέφτηκα μήπως κάποιος που το έχει ήδη το έχει αγοράσει από εκεί
-
Ο/H BanditGR έγραψε:
1) αστοχια ρομ: Global Dev, China Dev, China Stable, Xiaomi eu Dev, Xtrvbeta1 Stable αυτες τις ρομ εχω περασει, κ ολες να ειχαν αστοχια ρομ?
2) μη σωστη εγκασταση: sp flash tools ή twrp με οποιον τροπο το ιδιο αποτελεσμα...
οποτε κτ απο τα υπολοιπα που ειπες? κ πως μπορω να απο τρεψω το μη φλασαρισμα του baseband ή το μη φορματ του παρτιτιον? -
Ο/H varitimos84 έγραψε:
να τα παρουμε απο την αρχη...1) αστοχια ρομ: Global Dev, China Dev, China Stable, Xiaomi eu Dev, Xtrvbeta1 Stable αυτες τις ρομ εχω περασει, κ ολες να ειχαν αστοχια ρομ?
2) μη σωστη εγκασταση: sp flash tools ή twrp με οποιον τροπο το ιδιο αποτελεσμα...
οποτε κτ απο τα υπολοιπα που ειπες? κ πως μπορω να απο τρεψω το μη φλασαρισμα του baseband ή το μη φορματ του παρτιτιον?
2) Καταρχήν είναι γνωστό ότι το format μέσα από το spflash, είτε γίνεται από το ξεχωριστό menu, είτε από την επιλογή format + download (πολύς κόσμος έχει καεί ειδικά από αυτό), κάνει format τα partitions του τηλεφώνου και μέσα σε αυτά φυσικά και το partition που φυλάσσονται οι πληροφορίες για τα NVDATA/IMEI/MAC Addresses κτλ. Συνεπώς προσέχουμε τις επιλογές. Σε ότι αφορά το φλασάρισμα του baseband, για να αποτραπεί αρκεί να ξετσεκάρεις από το spflash ένα συγκεκριμένο image (δεν θα πω ποιο είναι γιατί γενικά δεν συνιστάται κάτι τέτοιο, είναι μια διαδικασία με ρίσκο και θα εξηγήσω το γιατί), για την περίπτωση install zip μέσω TWRP καλώς ή κακώς θα πρέπει να γίνει edit το update script μέσα στο zip ή να σβηστεί το κατάλληλο firmware image, οπότε η εντολή θα αποτύχει να το φλασάρει αλλά λογικά η διαδικασία μπορεί να συνεχίσει. Ο λόγος που δεν θέλω να δώσω παραπάνω πληροφορίες είναι απλός. Κάθε ROM έχει σχεδιαστεί ώστε να δουλεύει (υποτίθεται βέλτιστα) σε συγκεκριμένο firmware. Αν τώρα εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος φλασάρει τη ROM χωρίς αυτό το updated firmware, μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από ένα χαμένο IMEI, πχ να μην δουλεύουν αισθητήρες (που συνήθως, ειδικά στα MTK SoC υπάρχουν σχετικά απλοί τρόποι για να το ανακτήσεις), μπορεί βέβαια και όλα να δουλεύουν σωστά, εξαρτάται από το τι έχει αλλάξει στη ROM.
Εν κατακλείδι, είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που δεν είναι απλά άσπρο ή μαύρο, το θέμα είναι όταν φλασάρεις να είσαι πάντα, στο βαθμό που αυτό είναι ανθρωπίνως εφικτό, έτοιμος για τα πάντα και να έχεις όσους περισσότερους τρόπους γίνεται επιστροφής στην αρχική κατάσταση. Βεβαία συνήθως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά και βιώσιμες λύσεις στο 90% των περιπτώσεων υπάρχουν. -
Ο/H BanditGR έγραψε:
Ο/H varitimos84 έγραψε:
να τα παρουμε απο την αρχη...1) αστοχια ρομ: Global Dev, China Dev, China Stable, Xiaomi eu Dev, Xtrvbeta1 Stable αυτες τις ρομ εχω περασει, κ ολες να ειχαν αστοχια ρομ?
οποτε κτ απο τα υπολοιπα που ειπες? κ πως μπορω να απο τρεψω το μη φλασαρισμα του baseband ή το μη φορματ του παρτιτιον?
2) Καταρχήν είναι γνωστό ότι το format μέσα από το spflash, είτε γίνεται από το ξεχωριστό menu, είτε από την επιλογή format + download (πολύς κόσμος έχει καεί ειδικά από αυτό), κάνει format τα partitions του τηλεφώνου και μέσα σε αυτά φυσικά και το partition που φυλάσσονται οι πληροφορίες για τα NVDATA/IMEI/MAC Addresses κτλ. Συνεπώς προσέχουμε τις επιλογές. Σε ότι αφορά το φλασάρισμα του baseband, για να αποτραπεί αρκεί να ξετσεκάρεις από το spflash ένα συγκεκριμένο image (δεν θα πω ποιο είναι γιατί γενικά δεν συνιστάται κάτι τέτοιο, είναι μια διαδικασία με ρίσκο και θα εξηγήσω το γιατί), για την περίπτωση install zip μέσω TWRP καλώς ή κακώς θα πρέπει να γίνει edit το update script μέσα στο zip ή να σβηστεί το κατάλληλο firmware image, οπότε η εντολή θα αποτύχει να το φλασάρει αλλά λογικά η διαδικασία μπορεί να συνεχίσει. Ο λόγος που δεν θέλω να δώσω παραπάνω πληροφορίες είναι απλός. Κάθε ROM έχει σχεδιαστεί ώστε να δουλεύει (υποτίθεται βέλτιστα) σε συγκεκριμένο firmware. Αν τώρα εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος φλασάρει τη ROM χωρίς αυτό το updated firmware, μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από ένα χαμένο IMEI, πχ να μην δουλεύουν αισθητήρες (που συνήθως, ειδικά στα MTK SoC υπάρχουν σχετικά απλοί τρόποι για να το ανακτήσεις), μπορεί βέβαια και όλα να δουλεύουν σωστά, εξαρτάται από το τι έχει αλλάξει στη ROM.
Εν κατακλείδι, είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που δεν είναι απλά άσπρο ή μαύρο, το θέμα είναι όταν φλασάρεις να είσαι πάντα, στο βαθμό που αυτό είναι ανθρωπίνως εφικτό, έτοιμος για τα πάντα και να έχεις όσους περισσότερους τρόπους γίνεται επιστροφής στην αρχική κατάσταση. Βεβαία συνήθως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά και βιώσιμες λύσεις στο 90% των περιπτώσεων υπάρχουν.
-
Εμενα πάλι, πέφτει σε bootloop ο εγκέφαλος, μόλις αρχίζει (κ δε σταματάει) να γράφει τετοια επιστημονικά άρθρα ο τραχανάς από δω!!!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
@BanditGR το να επανελθεις σε μια παλιοτερη ρομ ειναι το μονο ευκολο.... αυτο που με παρεξεψε ειναι πως ενω ηρθε το κινητο με China Stable, μετα το ξεκλειδωμα, κ φλασαρισματα σε διαφορες ρομ για να δω ποια λειτουργει κ μου "αρεσει", ξαναεβαλα την China stable με spflash και με twrp, κ στις 2 περιπτωσεις γιοκ ΙΜΕΙ..... κ λεω τι γινεται ξαφνικα εδω... (!?!?!)
-
πως γκένγκεν αυτό, το λένε επιστημονικά....Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Θετική ΑπάντησηΕπίσης να προσθέσω κάτι που έχω παρατηρήσει σε φλασάρισμα χαμένων IMEI, είτε μέσω MAUI Meta, είτε μέσω SN Tool (τον ίδιο CDC Mediatek driver χρησιμοποιούν και τα 2 οπότε το πιο θα χρησιμοποιήσεις είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης αν και έχω την αίσθηση ότι το MAUI αναβαθμίζεται σε εκδόσεις πιο συχνά). Πολλοί κάνουν το σφάλμα να φλασάρουν IMEI χρησιμοποιώντας EDB αρχείο που ΔΕΝ ταιριάζει με το baseband modem radio firmware της ROM που έχουν εγκατεστημένη. Να δώσω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός. Έχεις μέσα εγκατεστημένη πχ την ROM 6.12.29 (τυχαίο νούμερο) με baseband modem radio έκδοσης ...V13_18_P61_1 και πας να φλασάρεις IMEI χρησιμοποιώντας EDB αρχείο από την fastboot ROM 7.1.19 που έχει μέσα baseband modem radio έκδοσης ...V13_18_P62_1. Ε, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτό θα δουλέψει, καθώς το νεότερο firmware μπορεί να διαβάζει αρχεία σε διαφορετική μορφή στην NVRAM απ' ότι απαιτούσε το παλαιότερο firmware. Για τη μέγιστη συμβατότητα πρέπει το EDB αρχείο να προέρχεται από fastboot έκδοση της εγκατεστημένης ROM. Οι οδηγοί σε αυτό είναι ξεκάθαροι.
Εδώ υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ζήτημα με τις custom ROM. Ως γνωστόν οι custom ROM που φλασάρονται από το TWRP είναι της μορφής recovery και ΟΧΙ fastboot, άρα δεν περιέχουν μέσα στο zip το EDB αρχείο. Οπότε πρέπει να μαντέψεις (συνήθως από την έκδοσή τους που μπορεί να "θυμίζει" Official μπορεί και όχι) σε ποια fastboot αντιστοιχούν, ώστε να εντοπίσεις το σωστό EDB αρχείο. Και όλα αυτά φυσικά με την παραδοχή ότι οι ROM developers έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο firmware στη ROM και όχι άλλο (συνήθως παλαιότερο).
=============== Ιαν 24th 2017, 7:53pm ===============
Ο/H varitimos84 έγραψε:
@BanditGR το να επανελθεις σε μια παλιοτερη ρομ ειναι το μονο ευκολο.... αυτο που με παρεξεψε ειναι πως ενω ηρθε το κινητο με China Stable, μετα το ξεκλειδωμα, κ φλασαρισματα σε διαφορες ρομ για να δω ποια λειτουργει κ μου "αρεσει", ξαναεβαλα την China stable με spflash και με twrp, κ στις 2 περιπτωσεις γιοκ ΙΜΕΙ..... κ λεω τι γινεται ξαφνικα εδω... (!?!?!)
Πραγματικά τι να πω χαρά στο κουράγιο σου. Είναι μέσα στο πρόγραμμα δυστυχώς και αυτά.
Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην NasDriver ()
Αιτία: Ανάλυση λειτουργίας επαναφοράς χαμένων ΙΜΕΙ. -
Προσωπικά το μόνο πράγμα που θέλω από Νουγκατ είναι το multitasking. Αν μου το δώσει με το MIUI 9 τότε δεν με απασχολεί καθόλου. Το τηλέφωνο έχει τα πάντα.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk -
Ο/H Stavros75 έγραψε:
Προσωπικά το μόνο πράγμα που θέλω από Νουγκατ είναι το multitasking. Αν μου το δώσει με το MIUI 9 τότε δεν με απασχολεί καθόλου. Το τηλέφωνο έχει τα πάντα.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα