Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)

• Επειδη εχτες φλασαρα Global Developer με SP flash και θελω να περασω recovery, εχει δοκιμασει κανεις την TWRP 3.0.2-X ZCX που λεει πως υποστηριζει OTA. Δεν θελω να βαλω την ελληνικη για την ωρα, θελω recovery και Root μονο. Γενικα αυτοι που εχουν Global Developer ποια recovery και Root χρησιμοποιουν. Ευχαριστω.
    • καλησπερα παιδιά!Κατέβασα την καινούρια rom στην sd card μπαίνω σε recovery πάω να την επιλέξω και μου ανοίγει όλους τους φακέλους ξεχωριστά.. και μου γράφει πάνω ψηλά ενδέχεται να μην είναι σωστό το λογισμικό κ να χαλάσει τη συσκευή..Κάνω κάτι λάθος?
    • Διαφήμιση
    • Με τι rom είσαι τώρα ; και ποιά rom κατέβασες ;

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ωραία είχες την fixed ,κατέβασε την πάλι και βάλε την χύμα μέσα στο τηλέφωνο και δοκίμασε πάλι

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Με την stable της xiaomi-miui.gr ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ να επιλέξω ως ήχο κλήσης για επαφή ξεχωριστά (όχι γενικό ήχο κλήσης) έναν δικό μου ήχο αλλά μόνο από τους εγκατεστημένους ήχους. Οτι και να επιλέξω (ξεχωριστό από τον γενικό ήχο) μου χτυπάει όπως ο γενικός ήχος. Στον γενικό ήχο επιλέγω ότι θέλω
      Ευχαριστώ
    • Διαφήμιση
    • επειδη δε ξερω ακριβως σε ποιο νημα να ποσταρω.. το γραφω εδω.....εχουμε κ λεμε το εξης........

ενω ημουν σε xtrvbeta1-8.1.10.0 .. αποφασισα να δοκιμασω ολες τις τελευταιες global κ china roms (stable κ dev) κρατησα backup στο twrp κ ξεκινησα....
      (το κινητο μου απο αυτα που εχουν θεμα με τις τελευταιες baseband versions κ δε βλεπουν ΙΜΕΙs)

οποτε οταν τις φλασαρα με SP touls, στο μενου υποδοχης που διαλεγεις γλωσσα κ μπλα μπλα μπλα.. οταν εφτανε στο σημειο που σου ζητουσε να βαλεις τα στοιχεια σου για το Mi account... δεν ειχε πουθενα επιλογη να παραληψω αυτο το βημα κ να μπω στο κινητο.. δε με αφηνε να προχωρησω δλδ.... μου ζητουσε κ καλα επιβεβαιωση, να διαβασει δλδ, το ID του κινητου, μαλλον τα ΙΜΕΙ θα εννοουσε, ωστε να προχωρησει.. αλλα για καποιο λογο, ειχε ηδη τον αριθμο του κινητου μου στο μερος του username... απο την στιγμη που φλασαρω νεα φρεσκια "μαμα" ρομ, δε θα επρεπε να bootαρει ως νεο.? γτ κρατησε τον αριθμο του κινητου μου στο username??? αυτη ειναι η πρωτη απορια.......
      προχωραω στη 2η.. αφου ειδα οτι το θεμα συνεχιζεται με τα ΙΜΕΙ, εκανα restore απο το backup που ειχα, ξανα την παλια (xtrvbeta1-8.1.10.0)....αφου διαβασα αυτες τις μερες τα θετικα σχολια ολων οτι η νεα dev ειναι σταθερη οσο η stable.. ε, ψηθηκα να την δοκιμασω... οποτε μπαινω twrp κανω FactReset, κ την περναω απο πανω... στο τελος, κανω κ τα 2 wipes, κ bootαρω.... οταν ξεκινησε παλι το μενου υποδοχης για το αρχκο στησιμο της συσκευης, ξαναειδα οτι ΠΑΛΙ ειχε αποθηκευμενο το κινητο μου στο Micloud, παλι προσπαθουσε να επιβεβαιωσει το ID του κινητου κ δε μπορουσα να παραλειψω αυτο το βημα.... ΟΤΑΝ ομως ξαναφλασαρα την Rom, αφου πρωτα ειχα κανει FormatData, και μετα το περας του φλασαρισματος ετσι για το φιναλε, εκανα κ τα 2 wipes.... οταν bootαρε το κινητο κ μπηκε στο μενου υποδοχης, δε μου εμφανιζε πλεον το κινητο μου στο username, δε προσπαθουσε να επιβεβαιωσει το ID του κινητου οπως πριν.. κ μπορουσα εννοειται να παραληψω αυτο το βημα... γτ ετσι? (2η απορια)

μηπως ακομα κ πριν απο το Sp tools για φλασαρισμα των "μαμα" Roms θελει FormatData? (3η απορια)
    • τα ιδια με εμενα , ειναι κλειδωμενη η συσκευη με το mi account για περιπτωσεις κλοπης...τωρα για να κανεις skip το activation μπορεις να μπεις σε airplane mode και θα σου βγαλει την επιλογη για skip μετα απο λιγο (σε μενα και ετσι δεν μου διαβαζε το maui meta τη συσκευη για να περασω IMEI ,τη διαβαζε μονο με την GTV 6.11.3)

αλλα εσενα και που περασες παλι την παλια δεν ξανα πηρες τα IMEI οπως εγινε σε μενα....για δοκιμασε με το maui meta να βαλεις IMEI

αν εχει η συσκευη imei με τη rom που ειχες πριν τοτε απλα σβησε το md1rom.img απο τη rom που θες να περασεις,
      στην XTRV σε μενα δουλεψε σε official δε ξερω αλλα μπορεις να δοκιμασεις
    • η αποριες μου δεν ειναι γτ χανει το κινητο τα ΙΜΕΙ.. αυτο το ξερουμε, ειναι θεμα baseband versions που πρεπει αν θελησει καποια στιγμη η ιδια η Xiaomi να το λυσει..
      εμενα οι αποριες μου ειναι γτ μετα απο φλασριασματα με το Sp toοls εχει ακομα τα στοιχεια του λογαριασμου μου περασμενα κ τα διαβαζει, κ προσπαθει να επιβεβαιωσει αν ο λογαριασμος ειναι σωστος τσεκαροντας τα ΙΜΕΙ.. οπως κ στην περιπτωση που περασα απο stable σε dev μεσω factoryReset... ενω οταν εκανα FormatData, ξεκινησε το κινητο σα να ανοιξε 1η φορα
    • Σε όλες σου τις ερωτήσεις υπάρχει μία βασική απάντηση.

Πριν ξεκινήσεις όλες τις διαδικασίες αν το κινητό έχει μέσα Mi Account και δεν έχει αφαιρεθεί τότε σε πάει αναγκαστικά να κάνεις επιβεβαίωση του Mi Account ώστε να ξέρει αν είναι δική σου ή αν έχει κλαπεί κλπ! Αυτό που σου έβγαζε δεν ήταν το imei της συσκευής αλλά το username του Mi Account σου!! Έπρεπε απλά να βάλεις το password σου και θα συνέχιζες κανονικά! Είναι ένα μεγάλο και πολύ καλό μέτρο ασφαλείας που έχει η Miui!!! :)

Οπότε αν ποτέ θελήσεις να πουλήσεις το κινητό να μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις με log out το Mi Account σου από το κινητό αλλιώς θα σε κυνηγάει ο επόμενος κάτοχος για να του πεις τον κωδικό σου!! :D
    • Διαφήμιση
    • αααα... οκ καταλαβα...

τωρα γεννηθηκε νεα απορια.....οταν κανεις FormatData οκ, χανονται ολα για ολα... οταν ομως φλασαρεις μεσω SpTools δε σου κανει καποιο FormatData?
      η αλλιως, πως μπορεις να το κανεις εσυ, αν δε στο κανει το SpTools?