Την ROM στην οποία πήρες το backup τη φλάσαρες πάλι ? Αν όχι, να τη φλασάρεις και μετά κάνε restore (δεν χρειάζεται reboot system πριν το restore, ουσιαστικά θες να φλασαριστεί μόνο το firmware).Ο/H varitimos84 έγραψε:
μεσα στο twrp επελεξα τα παντα για backup...... κ μετα τα εκανα restore (διοτι δοκιμαζω την νεα 8.2.8 aroma)Ο/H amavroudis έγραψε:
Τι έκανες restore; ( Τι είχες κάνει backup;)
Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)
-
-
Ωπας......Πρεπει να φλασαρω την ρομ κ μετα restore ? Αφου εχω επιλεξει κ το system να κανει backup
-
Ο/H varitimos84 έγραψε:
Ωπας......Πρεπει να φλασαρω την ρομ κ μετα restore ? Αφου εχω επιλεξει κ το system να κανει backup
-
Υποψιν..... internet εχω στο chrome...γινεται update του καιρου.. κλπ... Μονο οτι αφορα κοινωνικη δικτυωση εχω θεμα... Εφαρμογες viber , messenger, instagram κλπ
-
Ο/H varitimos84 έγραψε:
Υποψιν..... internet εχω στο chrome...γινεται update του καιρου.. κλπ... Μονο οτι αφορα κοινωνικη δικτυωση εχω θεμα... Εφαρμογες viber , messenger, instagram κλπ
-
τελικα ειχες δικιο... περασα απο πανω την ρομ που φορουσα... κ εστρωσε ! ευχαριστω.. θα το εχω απο εδω κ περα στα υποψιν
-
Ο/H varitimos84 έγραψε:
τελικα ειχες δικιο... περασα απο πανω την ρομ που φορουσα... κ εστρωσε ! ευχαριστω.. θα το εχω απο εδω κ περα στα υποψιν
Εμ, το λέω όσο μπορώ περισσότερο. Καλό και άγιο το TWRP backup, αλλά να έχετε και το zip της ROM που το πήρατε πάνω στη συσκευή. Χρειάζεται να φλασαριστεί πριν την επαναφορά/restore και μετά η συσκευή δεν θα καταλάβει τίποτα, θα είναι σαν να μην έφυγε ποτέ σε άλλη ROM. -
@BanditGR αυτό ισχύει και για τις νέες εκδόσεις της ίδιας ρομ?
Δηλαδή εννοώ xtrν beta που βγαίνουν κάθε 15 ημέρες?
Πχ xiaomi-miui-hellas-6.0_nikel_V9_XTRV_8.1.18 και xiaomi-miui-hellas-6.0_nikel_V9_XTRV_8.2.1
Επίσης μπορεί από κάποιο backup TWRP που εχω αποθηκεύσει να βρώ από ποιά εκδοση ROM το εχω πάρει αν δεν το εχω σημειώσει κάπου?, γιατί το backup αναφέρει μόνο στον υποκατάλογο ημερομηνία και ωρα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Παιρνεις ένα backup και αναβαθμίζεις. Ξέρεις τι είχες... Αν δεν πάει καλά περνάς πάλι την παλιά και γυρίζεις το backup και έτοιμος. Δεν λέμε να γυρίσεις σε έκδοση που είχες πριν τρεις μήνες και δεν θυμάσαι ποια ήταν...
-
@amavroudis πάντα κρατώ τα 3 τελευταία backup σε ενα Nas Synology που εχω, γι αυτό και ρώτησα αν από το backup μπορούμε να βρούμε από ποιά ακριβώς εκδοση rom ηταν, με το TWRP ασχολούμε αρκετα χρόνια σε διάφορα τηλέφωνα tablet που είχα, ΠΑΝΤΑ εκανα restore από το backup που είχα και ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα.
Πιθανόν στα Xiaomi να είναι διαφορετικά ( πρώτη φορά κάτοχος Xiaomi ) αλλά και 2 φορές που εκανα restore δεν είδα να είχα πρόβλημα.
Για να το αναφέρει αυτό ο @BanditGR ΣΙΓΟΥΡΑ είναι ετσι, αλλά εμένα δεν μου ετυχε πρόβλημα από restore οπως του φίλου παραπάνω, και με διαφορετικές rom.
-
Ο/H leotzian έγραψε:
@amavroudis πάντα κρατώ τα 3 τελευταία backup σε ενα Nas Synology που εχω, γι αυτό και ρώτησα αν από το backup μπορούμε να βρούμε από ποιά ακριβώς εκδοση rom ηταν, με το TWRP ασχολούμε αρκετα χρόνια σε διάφορα τηλέφωνα tablet που είχα, ΠΑΝΤΑ εκανα restore από το backup που είχα και ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα.
Πιθανόν στα Xiaomi να είναι διαφορετικά ( πρώτη φορά κάτοχος Xiaomi ) αλλά και 2 φορές που εκανα restore δεν είδα να είχα πρόβλημα.
Για να το αναφέρει αυτό ο @BanditGR ΣΙΓΟΥΡΑ είναι ετσι, αλλά εμένα δεν μου ετυχε πρόβλημα από restore οπως του φίλου παραπάνω, και με διαφορετικές rom.
Από εκεί και πέρα για να βρει κάποιος την έκδοση της ROM που έχει παρθεί το backup, αν δεν το έχει σημειώσει, θα πρέπει από τα αρχεία του backup να ανοίξει το αρχείο "system.ext4.win000" με ένα εργαλείο όπως το 7-zip και από το folder \\system μέσα στο συμπιεσμένο αυτό αρχείο να κάνει extract το build.prop αρχείο και να το ανοίξει με έναν κειμενογράφο. Υπάρχουν διάφορα κλειδιά που καταδεικνύουν την έκδοση της ROM, το ποιο απλό : ro.build.description_real
πχ ro.build.description_real=nikel-user 6.0 MRA58K 8.1.25 release-keys
...μας δείχνει ότι πήραμε backup την έκδοση 8.1.25.
Αυτά. -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα