Θετική Απάντηση
πρώτα απ' όλα να διευκρινίσω οτι μετά από πολλές ώρες αναζήτησης σε ubuntu εγκατέλειψα την προσπάθεια λόγω έλλειψης γνώσεων σε κομπλεξικές συσκευές και καλπάζουσας αβεβαιότητας για το όλο εγχείρημα.
αφού ακολούθησα πιστά τον απαραίτητο οδηγό και κατέληξα και τις δυο φορές σε διαφορετικό σφάλμα αποφάσισα να hard brickaro τη συσκευή για να την επιστρέψω στον @@ρα που μου την πούλησε.
-εγκατέστησα 5 διαφορετικές εκδόσεις του adb tools
-εγκατέστησα 2 διαφορετικες εκδόσεις του miflash (2015 και 2016)
-προσπάθησα να flasharo 3 διαφορετικες εκδόσεις china developer και 1 china global
-δοκίμασα και τις 2 διαθέσιμες θυρες USB του laptop
-δευτερο καλώδιο ΔΕΝ δοκίμασα επειδή δεν είχα
όλα αυτά σε ενα laptop με windowz 7 64 bit
-σκάλισα όλες της ρυθμίσεις της συσκευής (USB debugging, MTP/PTP, Enable OEM unlock κλπ)
-σκάλισα όλες τις ρυθμίσεις του υπολογιστή (όλες όμως ... στις advanced ρυθμισεις των οδηγών πείραξα κάτι αριθμούς που λέγανε για ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (έβαλα την μέγιστη) και bit διακοπής (default ηταν "1" επέλεξα "2"))
-έκανα εκατοντάδες reboot σε κινητό και pc και
τελικά, μετά από 13 μέρες και πολλά error messages όπως
-no Binary dump,
-ping target failed,
-Ακαθόριστο σφάλμα(0xffffffff),
-Η καθορισμένη υπηρεσία δεν υπάρχει.(0x800704db),
-Η παράμετρος είναι εσφαλμένη.(0x80070057),
-Δεν έχει υλοποιηθεί(0x80004001),
-Έγινε προσπάθεια να φορτωθεί ένα πρόγραμμα με εσφαλμένη μορφή.(0x8007000b),
-Missed hello packet, try to recover,
-Συναντήθηκε το τέλος του αρχείου.(0x80070026),
-Ανεπανόρθωτη αποτυχία(0x8000ffff)) <--------- αυτό είναι το αγαπημένο μου
περάστηκε η china developer 6.9.15 με το miflash 20151028 και λέω "περάστηκε" επειδή δεν έχω ιδέα τι ακριβώς οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
το θετικό είναι ότι κάπου μεταξύ των σφαλμάτων μου έσκασε μήνυμα απο τη xiaomi "you 've been granded the permission to unlock YOUR device" (το μήνυμα ελήφθη στο αθάνατο nokia 3330 του 2002)
Ελπίζω με το feedback μου να βοηθήσω άλλα μέλη του φόρουμ με παρόμοια προβλήματα άλλωστε και μόνο το ηθικό boost που προσφέρω με αυτό το post είναι ανεκτίμητης αξίας.
ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΠΡΙΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟ XIAOMI ΣΟΥ ΠΟΤΕ.
Και για να κλείσω επειδή το παράχεσα, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το επίπεδο τη συσκευή μου (china developer 6.9.15 είπαμε) και να συνεχίσουν να με βοηθάνε (μετά από αυτό το post) στις δύσκολες μέρες που έρχονται. (unlock, twrp, flashify, flash ελληνικη rom κλπ κλπ)
αφού ακολούθησα πιστά τον απαραίτητο οδηγό και κατέληξα και τις δυο φορές σε διαφορετικό σφάλμα αποφάσισα να hard brickaro τη συσκευή για να την επιστρέψω στον @@ρα που μου την πούλησε.
-εγκατέστησα 5 διαφορετικές εκδόσεις του adb tools
-εγκατέστησα 2 διαφορετικες εκδόσεις του miflash (2015 και 2016)
-προσπάθησα να flasharo 3 διαφορετικες εκδόσεις china developer και 1 china global
-δοκίμασα και τις 2 διαθέσιμες θυρες USB του laptop
-δευτερο καλώδιο ΔΕΝ δοκίμασα επειδή δεν είχα
όλα αυτά σε ενα laptop με windowz 7 64 bit
-σκάλισα όλες της ρυθμίσεις της συσκευής (USB debugging, MTP/PTP, Enable OEM unlock κλπ)
-σκάλισα όλες τις ρυθμίσεις του υπολογιστή (όλες όμως ... στις advanced ρυθμισεις των οδηγών πείραξα κάτι αριθμούς που λέγανε για ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (έβαλα την μέγιστη) και bit διακοπής (default ηταν "1" επέλεξα "2"))
-έκανα εκατοντάδες reboot σε κινητό και pc και
τελικά, μετά από 13 μέρες και πολλά error messages όπως
-no Binary dump,
-ping target failed,
-Ακαθόριστο σφάλμα(0xffffffff),
-Η καθορισμένη υπηρεσία δεν υπάρχει.(0x800704db),
-Η παράμετρος είναι εσφαλμένη.(0x80070057),
-Δεν έχει υλοποιηθεί(0x80004001),
-Έγινε προσπάθεια να φορτωθεί ένα πρόγραμμα με εσφαλμένη μορφή.(0x8007000b),
-Missed hello packet, try to recover,
-Συναντήθηκε το τέλος του αρχείου.(0x80070026),
-Ανεπανόρθωτη αποτυχία(0x8000ffff)) <--------- αυτό είναι το αγαπημένο μου
περάστηκε η china developer 6.9.15 με το miflash 20151028 και λέω "περάστηκε" επειδή δεν έχω ιδέα τι ακριβώς οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
το θετικό είναι ότι κάπου μεταξύ των σφαλμάτων μου έσκασε μήνυμα απο τη xiaomi "you 've been granded the permission to unlock YOUR device" (το μήνυμα ελήφθη στο αθάνατο nokia 3330 του 2002)
Ελπίζω με το feedback μου να βοηθήσω άλλα μέλη του φόρουμ με παρόμοια προβλήματα άλλωστε και μόνο το ηθικό boost που προσφέρω με αυτό το post είναι ανεκτίμητης αξίας.
ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΠΡΙΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟ XIAOMI ΣΟΥ ΠΟΤΕ.
Και για να κλείσω επειδή το παράχεσα, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το επίπεδο τη συσκευή μου (china developer 6.9.15 είπαμε) και να συνεχίσουν να με βοηθάνε (μετά από αυτό το post) στις δύσκολες μέρες που έρχονται. (unlock, twrp, flashify, flash ελληνικη rom κλπ κλπ)
Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην NasDriver ()
Αιτία: Αναλυτικό ισ΄τορικό και τελική λύση στο πρόβλημα εγκατάστασης της ROM