Διαφήμιση

AmazFit bt Xiaomi

• Μπορεί ένας κάτοχος του Amazfit να μου λύσει μια απορία;

Νομίζω πως το ξυπνητήρι (δόνηση) του ρολογιού λειτουργεί αυτόνομα. Δεν προγραμματίζεται απο το κινητό δηλαδή, αλλά απο το ίδιο το ρολόι. Άρα δεν είναι απαραίτητο να είναι σε σύνδεση με τη συσκευή για να χτυπήσει. Σωστά;

Η απορία μου είναι η εξής: Είναι δυνατόν να χτυπήσει το ξυπνητήρι με κλειστή συσκευή; Του ορίζω για παράδειγμα μια ώρα να χτυπήσει το πρωί και πριν πέσω για ύπνο το βράδυ, κλείνω (power off) το ρολόι (για εξοικονόμηση μπαταρίας). Θα χτυπήσει το πρωί;

Χλωμό ε;
    • Ο/H JohnPhone έγραψε:

Μπορεί ένας κάτοχος του Amazfit να μου λύσει μια απορία;

Νομίζω πως το ξυπνητήρι (δόνηση) του ρολογιού λειτουργεί αυτόνομα. Δεν προγραμματίζεται απο το κινητό δηλαδή, αλλά απο το ίδιο το ρολόι. Άρα δεν είναι απαραίτητο να είναι σε σύνδεση με τη συσκευή για να χτυπήσει. Σωστά;

Η απορία μου είναι η εξής: Είναι δυνατόν να χτυπήσει το ξυπνητήρι με κλειστή συσκευή; Του ορίζω για παράδειγμα μια ώρα να χτυπήσει το πρωί και πριν πέσω για ύπνο το βράδυ, κλείνω (power off) το ρολόι (για εξοικονόμηση μπαταρίας). Θα χτυπήσει το πρωί;

Χλωμό ε;

Λοιπόν, όσο αφορά το πρώτο μέρος είσαι σωστός. Το ξυπνητήρι είναι ανεξάρτητο από το τηλέφωνο.

Μόλις τώρα το δοκίμασα και με κλειστό το ρολόι το ξυπνητήρι δε χτυπάει.
      Γνώμη μου όμως, το να φοράς ένα ρολόι όλο το βράδυ χωρίς να παρακολουθείς τον ύπνο, είναι άσκοπο. Ποιο σημαντικό είναι η παρακολούθηση του ύπνου, που όσο αφορά το χρόνο ύπνου είναι πολύ ακριβές.
      Η μπαταρία κρατάει 3 4 μέρες σε μένα, με πολλές ειδοποιήσεις και σχεδόν καθόλου άθληση. Το καλό είναι ότι φορτίζει και πολύ γρήγορα και δεν είναι πρόβλημα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ευχαριστώ maik6600 για το τεστ :) .

Ο μόνος λόγος για να το κάνει κανείς αυτό, είναι η εξοικονόμηση μπαταρίας. Αν λειτουργούσε το ξυπνητήρι και με κλειστή συσκευή, ίσως και να κέρδιζε 1, μπορεί και 2 ημέρες παραπάνω αναμονή. Καθόλου άσχημα. Θα έχανε όμως τα δεδομένα του ύπνου όπως λες. Αλλά αν για κάποιον είναι πιο σημαντικό να το κρατήσει πιο πολλές μέρες μακριά απ το φορτιστή; Αφού δεν το κάνει όμως..... πάπαλα. Ας καταγράφει και τα όνειρα άμα γουστάρει :lol: .

Πω, πω, είπα αυτό τώρα και θυμήθηκα μια εξαιρετική παλιά (του 1991) ταινία του τεράστιου Wim Wenders το"Until the End of the World". Ήταν τόσο πρωτοποριακή για την εποχή της, όχι γιατί παρουσίαζε ήδη το internet που δεν ξέραμε ακόμη τι ήταν, αλλά γιατί η ανθρωπότητα χρησιμοποιούσε λέει φορητές-φορετές (βλέπε VR) συσκευές με οθόνη, οι οποίες κατέγραφαν τα όνειρά τους κατά τη διάρκεια του ύπνου και την άλλη μέρα το πρωί μπορούσαν να τα κάνουν αναπαραγωγή σαν βίντεο και να τα θυμηθούν..!! Το τερμάτισε ο τύπος απο τότε.

Συγνώμη για το off topic αλλά μου σκασε τώρα με αφορμή αυτό. Και πάλι ευχαριστώ.
    • Διαφήμιση
    • Δυστυχώς δεν μπορώ να κρατηθώ γιατί μου ξύπνησες αναμνήσεις. Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. :)
      Εγώ παρατήρησα ότι στις 7 ώρες έχω περίπου 2 ώρες βαθύ ύπνο που δεν είναι καλό ποσοστό. Το επαλήθευσα και το ΜI Band του γιου μου. Μετά από κάποια ηλικία παίρνεις smartwatch και κλείνεις ραντεβού σε γιατρό. :P
      Γιαυτό το θεωρώ σημαντικό ;) .
      Δεν ξέρω άμα το έχεις παραγγείλει η άμα το σκέφτεσαι, πίστεψε με είναι μια πολύ έντιμη συσκευή για τα λεφτά της.
    • Ακριβώς όπως τα λες. Αναμνησιοπληξία με χτύπησε κι εμένα.... Ας μου επιτραπεί παρακαλώ να γίνω λίγο off topic και να "ανοίξω" κάμποσο αυτό το post....

Κατ' αρχήν με κάτι τέτοια, δεν μπορούμε να κρύψουμε την ηλικία μας έτσι; . Και κατα δεύτερον την "εμμονή" μας με τα gadget :P . Αυτό είχαν πάθει και οι ήρωες αυτής της ταινίας. Τους είχε γίνει ψύχωση να έρθουν σε επαφή με τα όνειρα και τον "άλλο" τους εαυτό μέσω αυτών των συσκευών. Κάπου την έχω αυτή την ταινία πάντως. Θα τη βάλω να την ξαναδώ μια μέρα. Έχει και σπουδαίο soundtrack επίσης..!!

Ναι, το έχω παραγγείλει εννοείται το Amazfit και απο μέρα σε μέρα θα μου ρθει. Και τώρα που γράφω, στο χέρι μου κρέμεται ένα Mi Band 2. Επίσης είναι πολύ πιθανόν να φορέσω σύντομα και ενα Samsung Gear Fit 2 (που βρήκα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή) ........
      Οπότε καταλαβαίνεις κι εσύ κι εγώ (και μάλλον και οι άλλοι) οτι δεν θα μεγαλώσουμε ποτέ. Οι άντρες γενικά δεν μεγαλώνουν ποτέ :D . Έχουν απόλυτο δίκιο οι γυναίκες που μας το λένε. Μεγάλα παιδιά είμαστε και τα gadget είναι τα παιχνίδια μας. Κι εντάξει, ας μην μεγαλώσουμε ποτέ, δεν είναι και τόσο κακό όσο ακούγεται. Είναι απαραίτητο όμως να ωριμάσουμε. Και αυτό δεν σχετίζεται άμεσα με την ηλικία.
      Παρεμπιπτόντως, εγώ έχω δυο κόρες (δίδυμες κιόλας) . Με τι μούτρα να τους πω πως δεν είναι καλό να είναι όλη την ώρα στο κινητό, στο τάμπλετ η στο pc, όταν εγώ ο ίδιος είμαι χειρότερος; Καταλαβαίνεις την παγίδα λοιπόν και το πως τις εξαρτητικές συμπεριφορές τις καλλιεργούμε οι ίδιοι στα παιδιά μας :saint: . Έχω αφήσει τους διδακτισμούς λοιπόν, γιατί πρώτα πρέπει να το μαζέψω εγώ και μετά να κάνω διδαχές και μαθητείες στα τέκνα.

Τώρα όσο αναφορά τον ύπνο (χρόνος και ποιότητα) ναι, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της υγείας μας, το οποίο οι ίδιοι επίσης διαταράσσουμε σοβαρά. Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό. Και εδώ δεν γίνεται, θα γίνω διδακτικός. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς γιατί είναι αποδεδειγμένο πια και άφορα τους πάντες.
      Η απόλυτη προσήλωση για πολλές ώρες που συνδυάζεται και με ξενύχτι, το γνωστό "κάψιμο" στις οθόνες των gadget γενικά (τώρα και σε μικρότερες όπως του Amazfit) έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις συνολικά στην υγεία. Αρχικά στην όραση. Αυξάνονται συνέχεια τα ποσοστά παθήσεων όπως ωχράς κηλίδας και καταρράκτη και εμφανίζονται σε όλο και μικρότερες ηλικίες που μέχρι πριν ήταν γεροντικές κυρίως παθήσεις. Και μετά ακολουθούν οι διαταραχές στον ύπνο. Και για τα δυο ευθύνεται το λευκό φως που εκπέμπουν οι οθόνες, το οποίο ο εγκέφαλος μας αντιλαμβάνεται ως μπλε. Αυτό διαταράσσει τους "κιρκαδικούς ρυθμούς" (το βιολογικό ρολόι που λέμε) γιατί διεγείρεται υπερβολικά το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να κάνουμε κακό και όχι βαθύ ύπνο. Αφού σακατέψουμε λοιπόν το βιολογικό μας ρολόι με τις οθόνες και το ξενύχτι, μετά φοράμε το Amazfit ρολόι, για να μας μετρήσει την ποιότητα του ύπνου :thumbsup: .

Είναι λιγάκι ψυχαναγκαστικό αυτό, δεν είναι; Άσε που δεν νομίζω να είναι πολύ σοβαρές οι καρδιακές μετρήσεις που παίρνει απ' τον καρπό μια συσκευή των 100€. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, δεν είναι σίγουρο σε ποια θέση του καρπού βρίσκεται το Amazfit, ούτε πόσο καλά εφαρμόζει πάνω του. Νομίζω πως την επομένη το πρωί, όλοι μας νιώθουμε πόσο ποιοτικά κοιμηθήκαμε το προηγούμενο βράδυ, χωρίς μετρήσεις απο κανένα ρολόι.

Συγνώμη για το μεγάλο και ολίγον off topic post. Καλό βράδυ και προσοχή στα μάτια μας. Είναι προέκταση του εγκεφάλου μας.
    • Παίδες καλημέρα,
      Δώστε μου λίγο τα φώτα σας παρακαλώ. Θέλω να κάνω αγορά το συγκεκριμένο ρολόι και ακόμα δεν έχω καταλάβει ποια έκδοσή να πάρω ?....την αγγλική η την κινέζικη ?
      Ποιες είναι ουσιαστικά οι διαφορές τους ???....η κινέζικη έκδοση είναι ακριβότερη απο την αγγλική , γιατί ?
      Επίσης θα ήθελα να μάθω εάν ο μετρητής παλμών (H.R.) μπορεί (εαν του ζητηθεί) να κάνει συνεχόμενη μέτρηση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμένα διότι με την γυμναστική που κάνω θέλω να κρατάω συγκεκριμένους παλμούς και θέλω να το παρακολουθώ real time.

Σας ευχαριστώ πολύ.
    • Καλημέρα στην παρέα σήμερα παρέλαβα το ρολοι και έχω κάποιες απορίες έχει την δυνατότητα μετά από 1 ώρα να μου βγάζει ειδοποίηση για να σηκωθώ να περπατήσω άμα με καταλαβαίνει ότι κάθομαι όπως δηλαδή στο μη band 2??
      Η φωτεινότητα που είναι καλύτερα να την βάλω?
      βάζω στη κινητό να ακούσω μουσική και από το ρολοι δεν μπορώ να αλλάξω τραγούδι η να την σταματήσω δεν το κάνει αυτό?
    • Διαφήμιση
    • Η ειδοποίηση για να σηκωθείς υπάρχει... για την μουσική δεν έχω δοκιμάσει αν μπορείς να ελέγξεις το κινητό, μπορείς όμως νς περάσεις μουσική στο ρολόι και να ακούς με Bluetooth ακουστικά

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    • Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν εκτός από ειδοποίηση της εισερχόμενης κλήσης σου επιτρέπει να απαντήσεις.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στάλθηκε από το HUAWEI CAN-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H yiatsou έγραψε:

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν εκτός από ειδοποίηση της εισερχόμενης κλήσης σου επιτρέπει να απαντήσεις.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Όχι δεν σου επιτρέπει να απαντήσεις. Μόνο να διαβάσεις την ειδοποίηση και να τη σβήσεις και από το τηλέφωνο και από το ρολόι.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • με το που έβαλα την εφαρμογή του amazfit όταν κλείνω το BT και κάνω επανεκκίνηση το κινητό η το κλεινω και το ξανα ανοιγω ανοίγει μονο του αυτόματα πάλι γιατί πως διορθώνεται??
    • Διαφήμιση
    • Maik666 ευχαριστώ για την απάντηση. Μια ακόμα ερώτηση: Αφού δεν μπορείς να απαντήσεις την κλήση μπορείς να συνδέσεις bt ακουστικά και όταν την δεις στο ρολόι να απαντήσεις από τα ακουστικά;