Παιδια καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Μόλις σήμερα το πρωί παρέλαβα το redmi pro μετά από 50 ημέρες αναμονής (παραγγελία από banggood). Είναι η πρώτη μου επαφή με την xiaomi.
Το κινητό έχει την MIUI Global 8.0 stable 8.0.4.0. (LXKCNMA) και προφανώς, με όλα όσα είχα διαβάσει τις προηγούμενες ημέρες εδώ στο φόρουμ, θέλω να περάσω την ελληνική rom.
Το πρόβλημα μου είναι ότι μου φαίνεται λίγο βουνό ή όλη διαδικασία, ελπίζω όμως με τη βοήθεια σας να τα καταφέρω.
Καλώς σας βρήκα και πάλι.
- ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος
- κάνουμε αίτηση για ξεκλείδωμα του bootloader στο miui.com/unlock/apply.php
- βάζουμε την κινέζικη official rom και περιμένουμε το approval της αίτησης
- βάζουμε το twrp recovery
- βάζουμε την ελληνική rom.
αυτά είναι τα βήματα όμως το κάθε ένα έχει μια διαδικασία και θέλει να γίνουν όλα με σωστό τρόπο,
όπως είπε και ο @geoanto555, εδώ είμαστε να σε καθοδηγήσουμε
Μετά κόπων και βασάνων (τυγχάνω λίγο άσχετος, αλλά μαθαίνω) έκανα τον έλεγχο στον bootloader και έδειξε: unlocked: no, secure: yes που σημαίνει ότι είναι κλειδωμένος. Περίεργο, κανονικά αφού το banggood "πείραξε" την official rom δεν θα έπρεπε να ήταν ξεκλείδωτος;
Ακολούθως έκανα λογαριασμό και αίτηση στη σελίδα της xiaomi για το ξεκλείδωμα και περιμένω τον κωδικό.
Το επόμενο βήμα μετά που θα πάρω τον κωδικό είναι να περάσω την κινέζικη rom (την οποία ήδη έχω κατεβάσει σε αρχείο), όμως δε βρίσκω οδηγίες για αυτό...κάποιο λινκ;
Καλησπερα παιδια ! Μολις παρελαβα τ Redmi pro μετα απο αρκετη αναμονη :Ρ...
Εκανα ελεγχο bootloader και ειναι ξεκλειδωτος.. Μπορειτε να μου πειτε πως συνεχιζω απο δω κ περα?