Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 4 (Nikel) για πρώτη φορά.

• Οδηγός
    • ROM
    • RedMi Note 4
    • MIUI V8
    • @ikonstantinos
      Γιατί μυρίζομαι ότι δεν έχει εγκατασταθεί σωστά η ρομ .. έχεις flash player , xiaomiGR , root explorer , εφαρμογές ??
      Σε βλέπω για επανάληψη της διαδικασίας με format data αυτή τη φορά ..
    • Ο/H gkalen έγραψε:

@ikonstantinos
      Γιατί μυρίζομαι ότι δεν έχει εγκατασταθεί σωστά η ρομ .. έχεις flash player , xiaomiGR , root explorer , εφαρμογές ??
      Το πιθανότερο είναι να μην έχει εγκατασταθεί σωστά, λογικά το έχει φάει το error 7 στο εξής σημείο του script:

Source Code

1. mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/11230000.msdc0/by-name/userdata", "/data", "");
      2. package_extract_dir("data", "/data");
      3. set_metadata_recursive("/data/app", "uid", 1000, "gid", 1000, "dmode", 0755, "fmode", 0644, "capabilities", 0x0);
      4. ui_print("Copying supersu.zip to Internal Storage");
      5. delete("/data/media/0/supersu.zip");
      6. package_extract_file("supersu/supersu.zip", "/data/media/0/supersu.zip");
      7. ui_print("Wiping Cache and Dalvik Cache");
      8. delete_recursive("/data/dalvik-cache/");
      9. delete_recursive("/cache/dalvik-cache/");
      10. delete_recursive("/cache");
      11. unmount("/data");
      12. unmount("/system");
      13. ui_print("Installing custom recovery");
      14. ui_print("Flashing TWRP Touch recovery...");
      15. package_extract_file("recovery/twrp.img", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/11230000.msdc0/by-name/recovery");
      16. ui_print("Installing Dolby Atmos");
      17. package_extract_dir("dolby", "/tmp/install/bin/dolby");
      18. run_program("/sbin/busybox", "unzip", "/tmp/install/bin/dolby/dolby.zip", "META-INF/com/google/android/*", "-d", "/tmp/install/bin/dolby");
      19. run_program("/sbin/busybox", "sh", "/tmp/install/bin/dolby/META-INF/com/google/android/update-binary", "dummy", "1", "/tmp/install/bin/dolby/dolby.zip");
      20. ui_print("Installing Super User");
      21. package_extract_dir("supersu", "/tmp/install/bin/supersu");
      22. run_program("/sbin/busybox", "unzip", "/tmp/install/bin/supersu/supersu.zip", "META-INF/com/google/android/*", "-d", "/tmp/install/bin/supersu");
      23. run_program("/sbin/busybox", "sh", "/tmp/install/bin/supersu/META-INF/com/google/android/update-binary", "dummy", "1", "/tmp/install/bin/supersu/supersu.zip");
      24. ui_print("Ready to Reboot");
      Προβολή όλων

...δηλαδή από τη γραμμή 2 και μετά δεν έχει εκτελεστεί τίποτα, άρα δεν έχει τις εφαρμογές του /data, dolby atmos και supersu και δεν έχει "πατηθεί" και το TWRP του με αυτό της ελληνικής (αυτός είναι και ο ευκολότερος τρόπος να το ελέγξεις βασικά). Είναι κλασσικό σημείο που σκάει το cofface TWRP αν έχεις επάνω επίσημη ROM που έχει κρυπτογραφήσει το /data και ΔΕΝ έχεις κάνει πριν format, γιατί προσπαθεί να κάνει mount ένα κρυπτογραφημένο /data χωρίς τα κλειδιά. Μου έχει ξανατύχει.

Να πω σε αυτό το σημείο, ότι υπάρχει μια περίπτωση προσεχώς να δω αν μπορώ να δώσω μια modded έκδοση του cofface TWRP εδώ στην κοινότητα, μεταφρασμένη στα ελληνικά (ώστε να μην ξεκινάει σε κινέζικα αυτό το TWRP) και να λύσουμε το πρόβλημα του nikel με τα BOE panels για τα παιδιά που έχουν πέσει σε αυτά. Έχω κάνει unpack το TWRP μέσω Android kitchen και λογικά αρκεί να πατηθεί το κινέζικο XML αρχείο γλώσσας με το ελληνικό και να γίνει repack το image για να είναι λειτουργικό. Να δω πότε θα βρω χρόνο να το δοκιμάσω :/
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gkalen έγραψε:

@ikonstantinos
      gkalen, καλά οσμίστηκες!
      Δεν είχα καμία από τις παραπάνω εφαρμογές.
      Ακολούθησα τη διαδικασία με format data από εδώ :

Format Data

και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε χωρίς error 7 αυτή τη φορά, και με όλες τις εφαρμογές.
      Απλά αν κάποιος διαβάζει, σαν βοήθεια, να γνωρίζει ότι θα χρειαστεί και εξωτερική κάρτα για να περάσει την ελληνική rom και να κάνει εγκατάσταση από εκεί, διότι αν την έχει περάσει στη μνήμη του κινητού αυτή θα σβηστεί μετά από την παραπάνω διαδικασία.

Νομίζω ότι θα σε φωνάζω gkaten και όχι gkalen...
      BanditGR σε ευχαριστώ πολύ επίσης!!
    • Ο/H ikonstantinos έγραψε:

Ο/H gkalen έγραψε:

@ikonstantinos
      gkalen, καλά οσμίστηκες!
      Δεν είχα καμία από τις παραπάνω εφαρμογές.
      Ακολούθησα τη διαδικασία με format data από εδώ :

Format Data

και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε χωρίς error 7 αυτή τη φορά, και με όλες τις εφαρμογές.
      Απλά αν κάποιος διαβάζει, σαν βοήθεια, να γνωρίζει ότι θα χρειαστεί και εξωτερική κάρτα για να περάσει την ελληνική rom και να κάνει εγκατάσταση από εκεί, διότι αν την έχει περάσει στη μνήμη του κινητού αυτή θα σβηστεί μετά από την παραπάνω διαδικασία.

Νομίζω ότι θα σε φωνάζω gkaten και όχι gkalen...
      BanditGR σε ευχαριστώ πολύ επίσης!!

Σωστός αλλά με την μοναδική διαφορά ότι η εξωτερική κάρτα που φυσικά καλό θα είναι να υπάρχει δεν είναι και τόσο απαραίτητη ,κάνεις ξανά mount και βάζεις πάλι την rom ή με εντολές side load :) :)

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Σύντομα θα έχουμε και άλλα καλά νέα...

Λοιπόν έχω ανεβάσει την δοκιμαστική έκδοση του recovery εδώ (που δεν αποκλείεται να είναι και η τελική). Όποιος θέλει και είναι λίγο...τολμηρός μπορεί να το κατεβάσει και να παίξει μαζί του.

Για να περαστεί, χρειάζεται να γίνει flash με το γνωστό τρόπο μέσω fastboot δηλαδή, δίνοντας την εντολή:

fastboot flash recovery twrp.img

Μπορεί όμως κάποιος να το φορτώσει με ασφάλεια, χωρίς να το φλασάρει, απλά για να το δει, δίνοντας:

fastboot boot twrp.img

Εννοείται ότι έχει δοκιμαστεί στη συσκευή μου και φαίνεται να είναι λειτουργικό το recovery (πήρε και backup).

Δύο λογάκια σε όσους το επιχειρήσουν. Το recovery είναι αυτό του cofface, με μοναδική αλλαγή ότι έχει διαγραφεί η default κινέζικη γλώσσα και έχει αντικατασταθεί από ελληνική μετάφραση η οποία στηρίχθηκε στην stock που υπήρχε ήδη μέσα και την έχω αφήσει μέσα, γι' αυτό κάποιος μπορεί να προσέξει 2 ελληνικές γλώσσες στις ρυθμίσεις. Αυτή που είναι μαρκαρισμένη ως xiaomi-miui.gr είναι η δική μου μετάφραση με κάποιες μικρο-διορθώσεις για να είναι λίγο πιο σωστές και κατανοητές κάποιες λειτουργίες. Επίσης έχει διορθωθεί το μέγεθος κάποιων φράσεων για να μην ξεφεύγουν από τα όρια της οθόνης, ειδικά στο swipe, όπως συνέβαινε στην stock. Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι οι όροι είναι 100% τέλειοι και όποιος έχει συνηθίσει τα αγγλικά θα τα βρει και αυτά μέσα, απείραχτα και λειτουργικά. Δυστυχώς επειδή τα sources του εν λόγω recovery δεν ήταν διαθέσιμα (προκειμένου να γίνει recompile και να αλλάξει η προεπιλογή γλώσσας με τον σωστό τρόπο) επέλεξα μια "χακιά" δηλαδή τη μέθοδο του "καπακώματος" της κινέζικης. Λογικά δεν θα πρέπει αυτό να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Features του εν λόγω recovery:

- Προεπιλεγμένη ελληνική γλώσσα με διορθώσεις.
      - Υποστήριξη τόσο tianma όσο και BOE panels (λύνει τα προβλήματα του nikel με την αφή στο recovery).
      - Υποστήριξη κρυπτογράφησης στο /data.
      - Υποστήριξη απενεργοποίησης του Dm-Verity για την αποφυγή bootloops σε stock MIUI ROMs.

Αυτά.
    • @BanditGR
      Αν δουλεύει και στις δύο τύπου οθόνες , θα μπεί στις beta1 του Nikel , προς το παρόν έχει αφαιρεθεί το twrp από τη ρομ του Nikel , λόγω του γνωστού προβλήματος με το touch ..
    • Διαφήμιση
    • Δουλεύει σίγουρα σε tianma που είναι το δικό μου τηλέφωνο, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι παίζει και σε BOE αλλά έχεις δίκιο, για τον φόβο των Ιουδαίων, καλό θα ήταν να το δοκιμάσει κάποιος.

Υπόψη, για να δείτε τι panel φοράει το nikel σας, θα πρέπει να μπείτε σε engineering mode. Από Ρυθμίσεις -> Πληροφορίες για το τηλέφωνο, πατάμε 6-7 φορές πάνω στο Έκδοση Kernel και μπήκαμε. Μετά επιλογή 1 (Software version) και κάνουμε scroll κάτω στο Device Info. Εκεί στην 2η-3η γραμμή πρέπει να δούμε να λέει είτε tianma και στο τέλος της γραμμής τη λέξη "true", είτε BOE και πάλι τη λέξη "true", ανάλογα τι panel έχουμε.
    • Προσπαθω να βαλω την Ελληνικη στο RN4 ενος φιλου.
      Ηταν κλειδωμενος ο bootloader, εκανα unlock, περασα twrp απο fastboot.
      Εκανα wipe cache, dalvik, data και μετα format data.
      Περασα την xiaomi-miui-hellas-6.0_nikel_XTRVbeta1_Stable_V8.1.6.0.zip χωρις error στην εγκατασταση.
      Μετα το restart ειμαι στην οθονη που δειχνει το logo Mi.com στη μεση και κατω λεει 'powered by Android' και εχει 3 τελιτσες που στριφογυριζουν. Ειμαι ομως κανα μισαωρο στην οθονη αυτη, αρα μαλλον κατι δεν εχει παει καλα.
      Καμια ιδεα κανεις;
    • αφησε λιγο ακομη ,αν δεν κανει κατι κοιτα μην κλειδωσε ο bootloader
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Διαφήμιση
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Παιρνω 404 File Not Found απο το server. Το λινκ θελει φτιαξιμο, εχεις το σωστο link;