Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 4 (Nikel) για πρώτη φορά.
- Οδηγός
- ROM
- RedMi Note 4
- MIUI V8
-
-
Σε fastbood mode το διαβαζει κανονικά και με άφησε να περασω το recovery. Αλλα τώρα έχω άλλο θέμα στο βήμα με τα wipe μου είπε ότι δεν έγινε έβγαλε fult και τώρα που προσπαθώ να το ξεκινήσω ξανά έχει κολήσει στο σήμα mi
Σε recovery mode μπήκα αφού το έκλεισα από fastboot και μετά πατώντας το power και το volume up. Μία μόνο παρατήρηση εμένα στο βήμα που τσεκάρουμε ποια θα κάνουμε wipe (data , cache, dalvin ) τα είχε σε άλλη σειρά.
Επίσης πως μπορεί να φύγει από αύτο το ΜΙ που δεν ξεκινάει καν τώρα; Πρέπει να του περάσω πάλι orriginal rom; -
Έκανες εγκατάσταση τη ROM και δεν σου ξεκινάει ? Αν ναι, θα κάνεις τα εξής:
1) Boot σε recovery. Format data και όταν ολοκληρωθεί, reboot -> recovery.
2) Μετά wipe data. Reboot -> recovery.
3) Μετά wipe data, wipe dalvik, wipe cache.
4) Μετά θα φλασάρεις την ελληνική XTRV και δεν πρέπει να σου βγάλει απολύτως κανένα σφάλμα. Όταν ολοκληρωθεί το φλασάρισμα κάνεις το τελικό reboot system. -
Λοιπόν ενώ δεν κατάφερα να κάνω wipe γιατί έβγαζε fault, και αρχικά ενώ είχα περάσει την rom στην εσωτερική μνήμη για να κάνω install και δεν την έβρισκα αφού όλα τα έβλεπε κενά και δεν άνοιγε καθόλου, πέρασα την rom σε external sd και κατάφερα να κάνω Install χωρις να κάνω wipe ούτε πριν ούτε μετά του Install. Στην διαδικασία του install πεταξε κάτι fault παρό ολα αυτά άνοιξε και έχω την ελληνική 8.1.10.0 από το φόρουμ. Έχει κρατήσει τα πάντα εφαρμογές επαφες κλπ αλλά δεν ξέρω άν εκκρεμεί να κάνω κάτι. Με τρομάζει το ότι δουλεύει ενώ έχει κάνει fault στην εγκατάσταση
-
Φίλε μου δοκίμασε αυτό που σου είπα. Αν είχες περάσει τη ROM στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και δεν έχεις SD Card ή OTG, τότε θα την αντιγράψεις (αν χρειαστεί) συνδέοντας το κινητό στον υπολογιστή μετά το βήμα 3 που σου γράφω και ενώ είσαι μέσα στο recovery. Αυτό για την περίπτωση που το format έχει καθαρίσει και τον αποθηκευτικό χώρο (δεν θυμάμαι αν το κάνει 100%). Μετά με το install θα την βρει και θα συνεχίσεις χωρίς προβλήματα.
Original ROM προφανώς και μπορείς να φλασάρεις μέσω sp flash αλλά είναι κρίμα να το κάνεις αυτό, τι στιγμή που είσαι τόσο κοντά να περάσεις την ελληνική. Λίγο ψυχραιμία και ακολουθείς τα βήματα.
=============== Μαρ 4th 2017, 5:59pm ===============
Προς @MIUI_ART:
Όπως έχουμε συζητήσει επανειλημμένως με τον Γιώργο @gkalen, πρέπει να διορθώσουμε επιτέλους τον οδηγό γιατί πολύς κόσμος έχει, σχεδόν σε μόνιμη βάση, το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το πράγμα με το να μην γίνεται format data και να αποτυγχάνει το script της εγκατάστασης και να έχει bootloops ο χρήστης.
Στο σημείο λοιπόν που ο οδηγός λέει:
"Επόμενο βήμα είναι να καθαρίσουμε το προηγούμενο λογισμικό από σκουπίδια και διάφορα."
Αμέσως μετά θα πρέπει να γραφτεί το εξής:
"Θα μπούμε στο μενού wipe και θα κάνουμε Format Data με long swipe για την επιβεβαίωση της ενέργειας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάνουμε reboot και επιλέγουμε recovery. Με το που το σύστημα μας εισάγει πάλι στο TWRP, μπαίνουμε εκ νέου στο menu wipe/advanced wipe/τικ σε data και swipe to wipe. Κάνουμε ξανά reboot και επιλέγουμε recovery. Περιμένουμε να μας βγάλει πάλι στο TWRP, μπαίνουμε μια τελευταία φορά στο menu wipe/advanced wipe/τικ σε dalvik art cache,cache,data και swipe to wipe. Τώρα είμαστε 100% σίγουροι και έτοιμοι να φλασάρουμε τη ROM (το data partition μας θα είναι σωστά mountable). Πατάμε λοιπόν Install από το αρχικό μενού του TWRP, θα επιλέξουμε την ROM (από τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που την έχουμε βάλει ή την SD Card ή το OTG USB) και θα κάνουμε κλικ swipe to confirm flash."
...μετά ο οδηγός συνεχίζει από το "Η εγκατάσταση θα διαρκέσει...". Τα ενδιάμεσα πρέπει να σβηστούν.
=============== Μαρ 5th 2017, 3:03pm ===============
Να ενημερώσω απλά ότι ο φίλος @tzemam τελικά έλυσε το πρόβλημά του με format, η ROM περάστηκε μια χαρά. -
Καλησπερα και παλι....
Συγνωμη αν εχω γινει κουραστικος αλλα ακομη δεν εχω βρει λυση. Τελικα ανακαλυψα οτι ο Pc μου δεν αναγνωριζε γενικα τις Xiaomi συσκευες μου σαν αποθυκευτικο χωρο και με το
Ελληνικός οδηγός επαναφοράς της MTP επικοινωνίας των Xiaomi κινητών σε Windows 10 (Fix MTP USB Device Connection error)
καταφερα να μου το αναγνωρισει και να βαλω μεσα το zip αρχειο οπως ειναι χυμα της καινουργιας ROM
xiaomi-miui-hellas-6.0_nikel_V8_XTRVbeta1_7.3.2.zip
Ομως οταν φτανω στο τελευταιο βημα Install του TWRP στο internal storage δεν μου βγαζει το αρχειο με την ROM να το επιλεξω. Τι πρεπει να κανω?
-
@Georgia Nasou
Καταρχήν έχεις κάνει format data ??
Aν δεν έχεις κάνει θα πρέπει να κάνεις αλλιώς θα το κάνεις πάλι μετά ..
Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να βάλεις το ζιπ της ρομ που ανέφερες σε μία sd card , otg , κ.λ.π. γιατί όταν κάνεις format data σβήνονται όλα από τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο ..
Αφού έχεις τη ρομ σε sd card , θα πας στο twrp και θα επιλεξεις , Wipe και το δεξί κουτί που λέει format data , πληκτρολόγησε yes και πάτα enter.
Μετά θα πας στο αρχικό μενού και θα πατήσεις , Reboot , επέλεξε recovery ..
Η συσκευή θα μπεί σε twrp ξανά , μετά θα κάνεις ..
Wipe / και swipe to factory reset
Install / το ζιπ της ρομ που θα βρεις πατώντας στο "up a level" που έχεις και στη φωτο , θα επιλέξεις την κάρτα σου για να βρεις το ζιπ και swipe to confirm flash
Όταν τελειώσει , wipe cache and dalvik και swipe to...
Reboot system
Αναμονή κάνα δεκάλεπτο ν'ανοιξει η συσκευή -
Όσο είσαι στο TWRP Recovery, αν συνδέσεις την συσκευή σου στο PC, μπορείς να δεις τον εσωτερικό χώρο της συσκευής σου.
Βάζεις πάλι το zip της ROM μέσα σε αυτόν, και μετά πάλι πατάς στο Select Storage ώστε να ανανεωθεί η εικόνα με τα αρχεία και να σου εμφανίζει το zip της ROM που έβαλες.
Το επιλέγεις και προχωράς στο Install. -
Παιδια τελικα τα καταφερα με τον τροπο του MIUI_ART...!!! Δεν περιμενα τοσο μπερδεμα αλλα ηταν και θεμα αναγνωρισης του PC που δεν εκανε καθε φορα τον αποθηκευτικο χωρο της συσκευης.
Σας ευχαριστω πολυ τοσο για την υποστηριξη οσο και για την υπομονη!!! Καλη συνεχεια στο πολυ ωραιο σας εργο...
CU -
Να χαίρεσαι την συσκευή σου, και εδώ είμαστε όποτε μας χρειαστείς και πάλι.
-
@Georgia Nasou
Αν έχεις τις εφαρμογές flash player , numper fixer , XiaomiGR , τότε είσαι οκ ..
Αν δεν εχεις αυτές τις εφαρμογές πιθανώς δεν έχεις κάνει format data . -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα