Διαφήμιση

Πρωτάρης - Ειδικές Ερωτήσεις

• Πρωτάρης - Ειδικές Ερωτήσεις

Καλησπέρα παιδιά ... και καλώς ήρθα στην παρέα σας.

Πριν από αρκετές μέρες παράγγειλα και εγώ το XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO με Official DEV Global Rom(OTA update&Greek Language)

Επειδή λοιπόν οσονούπω φθάνει .... πρέπει να είμαι έτοιμος. Οπότε θα χρειαστώ τη βοήθειά σας με μερικές ερωτήσεις.....

[Καταρχήν βέβαια λίγα πράγματα για εμένα... Είμαι χρήστης ΜΑC και iOS (iMac, macbook, ipad, mac mini, iphone 5s αν και έχω και παραπεταμένο ένα λαπτοπ με windows 10 64bit) προερχόμενος όμως από linux (debian και PCLinuxOS). Κατά συνέπεια χρήση αφενός μεν είμαι περίεργος ( ;) )..... αφετέρου δε το terminal όχι μόνο δεν με φοβίζει, αλλά με διασκεδάζει. Επειδή λοιπόν δεν με βλέπω να συνεχίζω με το καινούργιο iPhone (είναι πολλά τα λεφτά Άρη.... και το ipad το έχω δεύτερη φύση λόγω εργασίας), κατέληξα μετά από έρευνα αγοράς στο redmi note 3 pro].

Και μετά από αυτή τη σύντομη εισαγωγή ας αρχίσω με τις ερωτήσεις (έχω ήδη διαβάσει αρκετά στο forum):

1. H Official DEV Global Rom(OTA update&Greek Language) είναι σταθερή για καθημερινή χρήση κυρίου κινητού τηλεφώνου; Έχει σοβαρά bugs αυτή τη στιγμή; Ποια είναι αυτά;
      2. Δεδομένου του ότι δεν με ενοχλούν θέματα όπως το κατά 63% ελληνικό μενού ή τα sms 70 χαρακτήρων, δεν παίζω παιχνίδια και το κύριο πράγμα που θα με απασχολεί θα είναι η ταχύτητα σε εφαρμογές όπως mail, dropbox,επεξεργασία κειμένου κλπ και η μπαταρία, αξίζει να περάσω άλλη ρομ, ποια και γιατί; Πως θα γίνεται update (στη rom που προτείνετε).
      3. Είμαι λίγο (και λόγο εργασίας) παρανοϊκός με την ασφάλεια και το απόρρητο. Θέλω λοιπόν οπωσδήποτε να rootάρω τη συσκευή για να αλλάξω κάποια πράγματα (π.χ. adaway , να μπορώ να μπλοκάρω εφαρμογές συστήματος π.χ. AnalyticsCore.apk που το θεωρώ backdoor της xiaomi κλπ). Μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο οδηγό μόνο για ρουτάρισμα της συσκευής; Μπορεί να μείνω στην Official DEV Global Rom αλλά θα πρέπει να τη ρουτάρω.
      4. Αν ρουτάρω την Official DEV Global Rom ξεχνάω το OTA;
      5. Έχω διαβάσει για την Cyanogenmod 13 σε red note 3 pro και το σχετικό θρεντ εδώ. Υπάρχουν στο φόρουμ και άλλα παιδιά με τη rom αυτή (CM13); τι απόψεις έχετε;
      6. Η ελληνική ρομ του forum σε σχέση με την gkalen τι διαφορές έχει και κυρίως σε τι υπερέχουν της Official DEV Global Rom;
      7. Το κινητό θα έρθει λογικά με κλειδωμένο bootloader. Μπορώ να ξεκινήσω τη διαδικασία του οδηγού για το ξεκλείδωμα με το xiaomi χωρίς να έω ακόμα τη συσκευή στα χέρια μου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
      Δημήτρης.
    • Όσο αναφορά για το bootloader μπορείς να φτιάξεις ένα mi account για να κάνεις την αίτηση και όταν με το καλό έρθει ή συσκευή την συνδέσεις με αυτο τον λογαριασμό και κανείς και τα υπόλοιπα

Στάλθηκε από το JY-S3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Καλωσήρθες Δημήτρη!
      Αν ξεκινήσεις να διαβάσεις λίγο οδηγούς κτλ κτλ να μπεις λίγο στη λογική των Xiaomi δε θα δυσκολευτείς καθόλου. Και το mac με το terminal θα σου φανεί πολύ εύκολο με το adb.
      ΟΜΩΣ τα εργαλεία της Xiaomi είναι ΜΟΝΟ για windows οπότε θα χρειαστείς όπωσδήποτε ένα windows μηχάνημα και πρέπει να είναι 64bit το λειτουργικό (οπότε ρίξε στο iMac με ένα bootcamp μια κόπια των windows 7 και θα είσαι παραπάνω απο άνετος για να "τεντώσεις" το Xiaomi σου).

Επίσης, θέλω να σε προετοιμάσω λίγο στη μετάβαση σου σε android. Εμένα πρώτη επαφή με smartphone ήταν με iPhone 3G το οποίο και "ερωτεύτηκα" στα όλα του. Μετά απο 5 χρόνια το άλλαξα και ξεκίνησα να δοκιμάζω όλες τις άλλες πλατφόρμες. Όλα τα λειτουργικά έχουν τα + και τα - του και πιστεύω το καταλαβαίνεις. Στο android το μεγάλο + αλλά ταυτόχρονα και - είναι η παραμετροποίηση του. Πάντως παρ'οτι πέρασα και απο τα 3 μεγάλα mobile λειτουργικά, με το Xiaomi έμεινα και θα μείνω αρκετό καιρό καθώς συνδιάζει πολλά πλεονεκτήματα απο iOS αλλά και Android. Μάλιστα είναι αρκετά κοντά σε iOS.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου:
      1. Είναι αρκετά σταθερή και παίρνει αναβαθμίσεις κάθε βδομάδα (παρασκεύη ή σάββατο τις περισσότερες φορές) και θεωρητικά είναι developer rom με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα δεις σοβαρά προβλήματα βέβαια οπότε μη σε φοβίζει το "developer".
      2. Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις με αυτήν αρχικά και εαν δεις οτι θέλεις να "παίξεις" τότε υπαρχουν αναλυτικότατοι οδηγοί (στην υπογραφή μου) για να του "βγάλεις τα μάτια" και να δοκιμάσεις ότι θέλεις.
      3. Η Developer rom έρχεται rooted απο την Xiaomi επίσημα. Επομένως δε χρειάζεται να κάνεις κάτι ουσιαστικό. Απλά να το σετάρεις και να το απολαύσεις. Προσοχή φυσικά γιατί όπως πολύ καλά θα ξέρεις, το root όσο χρήσιμο είναι, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι (να κάνεις ζημιά στο λειτουργικό δλδ - δε σε τρομάζω, όλα διορθώνονται απλά στο υπενθυμίζω).
      4. Όχι το rooting δεν έχει σχέση με τα OTA. Εκτός εαν πειράξεις το recovery (για να το κάνεις πρέπει να το ξεκλειδώσεις).
      5. Γενικά έχω διαβάσει καλά σχόλια για την CM. Είχα δοκιμάσει παλαιότερα και εγώ στο mi3 μου αλλά δε με βόλεψε. θεωρώ το MIUI πολύ πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό! Αλλά αυτή είναι προσωπική άποψη και καλύτερα να δοκιμάσεις μόνος σου εαν έχεις τον χρόνο και να το αποφασίσεις εσύ. Για να το πάω λίγο πιο κοντά σου, εμένα μου φάνηκε σαν Snow Leopard. Δηλαδή ένα πολύ γρήγορο λειτουργικό αλλά δεν είναι El Capitan.. του λείπουν τόσα πολλά στοιχεία που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου.
      6. Για να δεις διαφορές πρέπει να πας στο thread των roms του @gkalen και να δείς τι έχει προσθέσει/αφαιρέσει. Και εδώ θα σε παροτρύνω να τη δοκιμάσεις. Διαβάζω πολύ καλά λόγια αλλά εγώ πλέον δεν έχω βρει χρόνο να τις δοκιμάσω οπότε δεν έχω προσωπική άποψη.
      7. Ακριβώς όπως τα είπε απο πάνω ο @miltoskartalas. Κάντο απο τώρα, δεν χάνεις τίποτα έστω και εαν αποφασίσεις να μην ξεκλειδώσεις.

Τσέκαρε του οδηγούς που έχω στην υπογραφή μου. Θα σου λυθούν ΠΑΡΑ πολλές απορίες για τα ΠΑΝΤΑ. Και ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε να το συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις!

Καλωσήρθες! :thumbsup:
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα παιδιά. Με αφορμή τις ερωτήσεις του φίλου, να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Το έχω μια εβδομάδα το κινητό και έκανα το update σε 6.8.18. Ειμαι με Official Global Dev. Κατευθείαν μου έβγαλε το update για 6.9.9 αλλά ψιλό φοβάμαι να το κάνω, οπότε το αγνοώ.

Σκέφτομαι να βάλω μια από τις δυο ελληνικές rom με προβάδισμα στου gkalen. Απλά περιμένω ακόμα να διορθωθούν λίγο οι roms. Με τη μέθοδο που βγήκε και στο βιντεακι (εξαιρετική δουλειά!) για τη rom του gkalen, όντως γίνεται καθαρή εγκατάσταση, ή ειναι προτιμότερο το mi flash για πεντακάθαρη εγκατάσταση? Γενικά την έχω αυτή την απορία, για οποιοδήποτε φλασαρισμα. Επίσης ποτε χρειάζεται η απενεργοποιηση ψηφιακής υπογραφής των windows? Μονο εαν επιχειρήσουμε κάποια διαδικασία σε edl mode?
    • iAmLiakos
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που βρήκες τον χρόνο να απαντήσεις και σε τέτοια μάλιστα έκταση στις ερωτήσεις μου.
      Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ android στην δεύτερη συσκευή που έχω, για την ιδiαίτερα συχνή περίπτωση που το iphone μένει από μπαταρία. Είναι ένα coolpad porto s το οποίο μάλιστα ρούταρα εύκολα με kingroot, αλλά μετά αγανάκτησα να διατηρήσω το root, αντικαθιστώντας το kingroot με supersu (patch από γραμμή εντολών) (το kingroot καλεί συνέχεια ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε διάφορες ip στην Κίνα).

Δε νομίζω, λοιπόν, ότι θα έχω την παραμικρή δυσκολία μετάβασης. Το γνωρίζω το λειτουργικό καλά.

Σε ό,τι αφορά στις απαντήσεις σου:
      1 + 2 : Μέχρι στιγμής εκεί έχω καταλήξει. Θα φορέσω για το πρώτο διάστημα την Official DEV Global και θα προσπαθήσω να μην της αλλάξω τα φώτα.
      3- 4: (Το σημαντικότερο όλων): Το παράγγειλα από Vickmall με την Official DEV Global. Γράφεις ότι έρχεται rooted επίσημα. Ήδη λοιπόν έχει access manager ενσωματωμένο στη rom; Δεν χρειάζεται να περάσω supersu; Πχ. μπορώ να εγκαταστήσω αμέσως adaway και άλλα προγράμματα που απαιτούν rooted rom; Μπορώ να βγάλω εφαρμογές συστήματος; Αν πρέπει να βάλω supersu θα έχω conflicts;
      5 - 6: Η cm13 και στο μέλλον η cm14 (nugat) θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές μου από πλευράς rom. Είμαι της φιλοσοφίας "όσο πιο vanilla γίνεται". Περιμένω όμως περισσότερες γνώμες κυρίως για την cm13 γιατί η 14 είναι ακόμα νεογέννητη.
      7. Το ξεκίνησα ήδη

(υ.γ Δεν πρόκειται να μαγαρίσω τα mac μου με windows ... ιδίως σε bootcamp. Θα την πληρώσει το laptop της γυναίκας μου .... !!!!)

Μην ξεχαστω...... Ευχαριστώ @miltoskartalas για την άμεση απάντηση
    • @DimitriosM ρίξε μία ματιά και στο VMware που έχω φτιάξει για περιπτώσεις σαν τη δική σου :) πιστεύω θα σε καλύψει πλήρως. Επίσης μην βιαζεσαι για cm κλπ. Δώσε μία ευκαιρία αρχικά στην MIUI και πιστεύω θα σε κερδίσει με το παραπάνω :) ειδικά επειδή προερχεσαι και από iPhone.

Για να βρεις τον οδηγό ξεκινά να γράφεις στο search VMware και θα στον βγάλει :)

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ξεκίνησα να κάνω τη διαδικασία για το ξεκλείδωμα του boot loader. Έκανα λογαριασμό... αλλά μετά την μπλε σελίδα με το unlock now κουμπί ..... με πετάει σε κινεζικά..., Καμία σχέση με την σελίδα που περιμένω ακολουθώντας τον οδηγό. Καμία ιδέα;

ΑΚΥΡΟ... ΜΕ iPad ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΚ....... ΣΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ....
    • Διαφήμιση
    • @DimitriosM Ναι έχει ενσωματωμένο root manager. Πάρ'το πρώτα στα χέρια σου να το δείς και εαν δε σε βολεύει υπάρχει και η δυνατότητα να βάλεις το superSU αλλά θα το συζητήσουμε αργότερα αυτό. Μπορείς να εγκαταστήσεις κανονικά προγράμματα που χρειάζονται root. Τώρα για 100% συμβατότητα δεν ξέρω να σου πω σίγουρα, αυτά με δοκιμές βγαίνουν (το ξέρεις και εσύ φαντάζομαι :) )

Όσον αφορά το vanilla και εγώ ήμουν και είμαι της άποψης. Αλλά όταν λείπουν αρκετά στοιχεία και ευκολίες και αρχίζεις βάζεις και βάζεις και βάζεις addons, apps, rooted apps, πειράζεις system files κτλ κτλ με αποτέλεσμα να καταλήγει το vanilla να γίνεται datsun φορτωμένο αρχίζεις και το σκέφτεσαι αλλιώς. Τεσπα εγώ δε θέλω να σε επηρεάσω σε αυτό καθώς είναι τελείως υποκειμενικό! Απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου ;)

Επίσης δες αυτό που σου έστειλε ο lallasgr είναι πολύ χρήσιμο!! Εγώ το έχω μαγαρίσει το mac μου αλλά δε γίνεται αλλιώς. Μου αρέσει άλλωστε να τα έχω όλα! Και triple boot είχα μια περίοδο αλλά κρίμα το macbook μου.. είναι και 6+ ετών πλέον :D

edit: Στη σελίδα που σου βγάζει απλά βάζεις ένα username για το κινέζικο forum, αφού βάλεις το username χτύπα πάλι στον browser το en.miui.com/unlock και συνέχισε!
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

@DimitriosM Ναι έχει ενσωματωμένο root manager. Πάρ'το πρώτα στα χέρια σου να το δείς και εαν δε σε βολεύει υπάρχει και η δυνατότητα να βάλεις το superSU αλλά θα το συζητήσουμε αργότερα αυτό. Μπορείς να εγκαταστήσεις κανονικά προγράμματα που χρειάζονται root. Τώρα για 100% συμβατότητα δεν ξέρω να σου πω σίγουρα, αυτά με δοκιμές βγαίνουν (το ξέρεις και εσύ φαντάζομαι :) )
      Λιάκο το κινητό έχει έρθει με Official Dev Global και ήδη τρέχει σε 6.9.22 .
      Root manager μια φορά δεν έχει. Κοινώς δεν είναι rooted. Η δυνατότητα ελέγχου των αδειών είναι στην πράξη αυτή του Android 6 σε όμορφο πακέτο.

Άρα πάμε.... για root . Και μόλις το σετάρισα σχεδόν τέλεια ;( ;( ;( ;( ;(
      Ο μόνος εφικτός τρόπος που βλέπω είναι να βάλω TWRP .... και δεν έχω καν pc με windows......

Με τρώει ο κώλος μου να ρίξω ένα kingroot και μετά σε terminal να τρέξω ένα script για να το αντικαταστήσω με supersu. Το έχω κάνει ήδη σε ένα Coolpad Porto S με android 5 με απόλυτη εποτυχία.
      Θέλω μόνο να επιβεβαιώσω το εφικτό και να προετοιμαστώ ψυχολογικά (να αποδεχθώ) την πιθανότητα φλασαρίσματος.
    • Έλα φίλε μου. Ναι η global δεν είναι pre-rooted.
      Ναι θα πρέπει καταρχάς να ξεκλειδώσεις bootloader και να περάσεις ένα twrp χωρίς να αλλάξεις κάτι στην rom σου.
      Από εκεί και πέρα φλασαρεις ένα super su.

Sent from my MI 3W using Tapatalk
    • Διαφήμιση