Διαφήμιση

Redmi 3S - Προβλήματα με το σήμα δικτύου κινητής - απώλεια σήματος

• Redmi 3S
    • Τελικά τζίφος. Έγινε επανεγγραφή nvram και άλλα μαγικά αλλά το 3s έκανε τα ίδια. Δείχνει ότι είναι σε 4G αλλά κλήσεις δεν δέχεται, ούτε σύνδεση data κάνει παρα μόνο σε 2G.
      Ούτε με 2 κάρτες αλλάζει κάτι. Η κάρτα που επιλέγεται για ίντερνετ άρα και 4G ή 3G δεν βλέπει δίκτυο.
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Με άλλα λόγια αγοράσαμε ένα ελαττωματικό κινητό, χωρίς δυνατότητα να το φτιάξουμε, αλλά και να το επιστρέψουμε... Well done played xiaomi...
    • Καλημέρα παιδιά...

Και εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα...

Αγόρασα πριν από ένα μήνα ένα Xiaomi Redmi 3S 2GB/16GB (non International version) για τον πατέρα μου και ενώ στην αρχή φαινόταν ότι δούλευε σωστά μετά καταλάβαμε ότι τις περισσότερες φορές δεν μπορούσαμε να τον βρούμε διότι το τηλέφωνο έβγαινε ή ότι ήταν κατειλημμένο ή ότι ήταν απενεργοποιημνένο. Αφού πέρασε λίγος χρόνος μέχρι να αποκλείσουμε τους κλασσικούς λόγους δηλ. ότι δεν φταίει ο πατέρας μου που δεν είναι γνώστης smartphone, το σήμα στο σπίτι, ο πάροχος (Cosmote Whatsup) ή η κάρτα SIM (ολοκαίνουργια) ξεκίνησα την έρευνα και τις δοκιμές.

Το πρόβλημα τις περισσότερες φορές εμφανιζόταν όταν το τηλέφωνο ήταν idle για πάρα πολύ ώρα, οπότε ήταν σαν να έμπαινε το modem σε deep sleep και δεν μπορούσε να "ξυπνήσει".

Αρχικά είχε από το Κινεζομάγαζο την Official Global Stable 8.1.1.0 MALMIDI (MIUI8). Την ξαναπέρασα μέσω fastboot δίχως αποτέλεσμα.

Κατόπιν έκανα αίτηση για να γίνει unlock ο bootlodaer, κάτι που έγινε και πέρασα TWRP 3.0.2, έσβησα τα πάντα μέσα από το κινητό και πέρασα την Ελληνική Land_THUNDER_MiUi8-6.10.27.zip μαζί με τα αρχεία Land_BuildFix-2gRam-6.10.27.zip και Land_Clean.zip. Πάλι δίχως αποτέλεσμα.

Οι δοκιμές έγιναν με microSIM Wind ή Cosmote και NanoSIM Cosmote (Συμβόλαιο και Καρτοκινητό) δίχως αποτέλεσμα.

Σαν σημείωση να πω ότι το internet "κλειδώνει" κανονικά σε 4G και παίζει απροβλημάτιστα στο Cosmote Whatsup. Μόνο με τις κλήσεις έχω πρόβλημα.

Έχω πάρει 5 τέτοιες συσκευές και αυτή ήταν η 6η και η μόνη που παρουσίασε πρόβλημα. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με το Κινεζομάγαζο αλλά άντε να εξηγήσεις σε Κινέζο που δεν ξέρει καλά Αγγλικά το παραπάνω πρόβλημα.

Μακάρι να υπάρξει λύση για αυτό το πρόβλημα διότι είναι κρίμα για το κινητό και για τα λεφτά που έδωσα. Τι να το κάνω αν δεν κάνει το βασικότερο όλων?

Update 1

Μόλις δοκίμασα άλλη κάρτα microSIM συμβολαίου και έχω ακριβώς το πρόβλημα που περιγράφεται στο παρακάτω link:

Πρόβλημα με δίκτυο Cosmote

Ενώ με την Whatsup SIM είχα κανονιικά γρήγορο 4G internet και είχα πρόβλημα με το δίκτυο όταν το τηλέφωνο έμπαινε σε standby με την κανονική Cosmote SIM συμβολαίου έχω σήμα μόνο όταν είναι η ρύθμιση πρωτιμώμενου δικτύου σε 2G αλλιώς σε 3G/4G δεν υπάρχει καθόλου σήμα.

Update 2

Έχω και το πρόβλημα που περογράφεται στο παρακάτω link:

Redmi 3S - Υποχρεωτικά 4g όταν συνδέεται σε wifi

Οπότε αν έχω σαν προτιμώμενο δίκτυο το 3G/4G και δεν έχω ανοίξει το WiFi το κινητό δείχνει ότι δεν έχει καθόλου σήμα κάτι που ισχύει.

Αν όμως ανοίξω το WiFi το κινητό δέιχνει ότι έχει full σήμα αλλά αυτό είναι πλασματικό αφού στην πραγματικότητα δεν μπορώ ούτε να πάρω ούτε να με πάρουν τηλέφωνο.
    • Διαφήμιση
    • Το βάζεις σε 2G και θα είσαι οκ.
      Μιας και ο πατέρας σου δεν ασχολείται με data τότε δεν υπάρχει λόγος να το έχεις σε 4 ή 3G.
      Θα έχει έτσι τηλέφωνο μέχρι να λυθεί το πρόβλημα από την xiaomi που δεν το βλέπω, γιατί υφίσταται από τον Οκτώβριο του 2016
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Δυστυχώς τα θέλει τα data αφού θέλει να διαβάζει καμιά είδηση και να παίξει με κάνα Viber και Facebook... Βασικά για αυτό του το πήρα αλλιώς τον άφηνα με το παλιό καλό Nokia feature phone που είχε...
    • Η Xiaomi έχει λύση, απλά δεν ενδιαφέρεται να την δώσει παραέξω. Κάθε φορά που επικοινωνούμε, τα ίδια «η περιοχή σας δεν είναι υποστηριζόμενη από την Xiaomi». Αν γράψεις στο email, «στην Ελλάδα έχει καλό καιρό» την ίδια απάντηση παίρνεις... :D
    • Τώρα όμως με την συμφωνία που έχουν κάνει με την InfoQuest θα πρέπει να δώσουν ένα βασικό επίπεδο υποστήριξης και στην Ελλάδα έστω και αν είναι μέσω InfoQuest...

Από εκεί μπορεί να μάθουμε τίποτα εκαι εμείς...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H logicheart έγραψε:

Τώρα όμως με την συμφωνία που έχουν κάνει με την InfoQuest θα πρέπει να δώσουν ένα βασικό επίπεδο υποστήριξης και στην Ελλάδα έστω και αν είναι μέσω InfoQuest...

Από εκεί μπορεί να μάθουμε τίποτα εκαι εμείς...
      Ας βρουν πρώτα ανταλλακτικά για Kate και βλέπουμε για τα υπόλοιπα... (BASHING)
    • δες εδω How to Fix No Network Issue on Redmi 3 (A Workaround Trick) | Xiaomi Tips ειχα ενα παρομοιο προβλημα με ενα redmi 4 και το ελυσα αφου εβαλα κινεζικη ρομ και αντίστοιχους modem (για την ιδια rom) και αφου λυθηκε το προβλημα φλασαρα την ελληνικη ρομ
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν, κατάφερα και πήρα το κινητό από την ανιψιά μου για περίπου 30 λεπτά και δοκίμασα:
      1. την δικιά μου sim της cosmote/cosmo-κάρτα
      2. Την δικιά της sim, vodafone κάρτα επίσης

Οι δύο πρώτες είναι με την δική μου:

Όπως βλέπετε, η ρομ είναι η παλιά του @gkalen, με το μόντεμ V027, έχει κανονικά 4G στην πρώτη θέση.
      Σέρφαρα, μπήκα στο φόρουμ, ταυτόχρονα έκανα και κλείσεις και καλούσε κανονικά.
      Επί 20 λεπτά δεν έχασε καθόλου το 4G, ούτε παρουσίασε άλλο θέμα.

Μετά δοκίμασα και με την vodafone (στην περιοχή μου δεν έχει το καλύτερο σήμα). Είδα και 4G, αλλά κυρίως έπαιζε σε H+,

Όποιος έχει πρόβλημα και είναι διατεθειμένος να κάνει δοκιμή θα μπορούσε να γυρίσει σε παλιά να μας πει εάν δει διαφορά, ή αν μπορούν οι @gkalen, @dnomikos, @MIUI_ART, να βγάλουν μία δοκιμαστική με παλιό modem.