Γενική Συζήτηση για το Mi-5S Capricorn
- Mi-5S/Plus
-
-
Το να χαλατε εσεις την μπαταρια που την φορτιζετε ολη την ωρα 0-100% μονο και μονο για να μετρησετε το SOT που εχει γινει φετιχ σας (και δε παιζει κανενα απολύτως ρολο),
σας εχει περασει απο το μυαλο?
-
Ο/H Readiness έγραψε:
Το να χαλατε εσεις την μπαταρια που την φορτιζετε ολη την ωρα 0-100% μονο και μονο για να μετρησετε το SOT που εχει γινει φετιχ σας (και δε παιζει κανενα απολύτως ρολο),
σας εχει περασει απο το μυαλο?
Επίσης : μπορείς να τεκμηριώσεις πρακτικά ότι η φόρτιση από 0-100% προκαλεί ζημία; Είχα 8 χρόνια iPhone και φόρτιζα ΠΑΝΤΑ από 1-100%. Η υγεία της μπαταρίας μου ήταν πάνω από 98%.
Εάν θεωρητικά πούμε ότι το 0-100% σου δίνει 300 κύκλους φόρτισης, τότε το 20%-80% σου δίνει 500 και το 40-60% σου δίνει 800. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο γιατί στην 1η περίπτωση θα φορτίζεις μια φορά την ημέρα, στην 2η 2 φορές και στην 3η 4 φορές.
Τα άρθρα που μιλάνε για φόρτιση είναι απλές εκτιμήσεις και μετρήσεις σε ιδανικές συνθήκες. Το 20-80 μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα.
Στην δική μας περίπτωση (τα παιδιά που συζητάμε εδώ) να είσαι σίγουρος ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Δεν κυνηγάμε κανένα SOT. Απλά είχαμε ένα κινητό που έβγαζε ΔΥΟ ημέρες και τώρα βγάζει ΜΙΑ. Και δεν είναι από την κακομεταχείριση. Να είσαι σίγουρος για αυτό.Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Υποθέτω πως οι περισσότεροι χρήστες (όπως και εγώ) όταν αναφέρουν ώρες sot αναφέρουν το νούμερο που βλέπουν όταν φτάνει η μπαταρία σε επίπεδα <20% (σπίτι βράδυ κλπ) και έχουν περάσει μια γεμάτη ημέρα χρήσης με starting point το 100%. Τώρα το με ποιο μοντέλο φορτίζουν δεν το θεωρώ σημαντικό.
Προσωπικά το φορτίζω νύχτα και το βγάζω από το καλώδιο το πρωί.
Εν γνώσει μου ίσως αυτό προκαλεί φθορά αλλά ειλικρινά δεν το θέλω για γάμο και μόνιμη συμβίωση. Θέλω να μου δίνει ότι περισσότερο γίνεται στον 1,5 χρόνο που θα το έχω στα χέρια μου. Ίσως είναι καλύτεροι οι κύκλοι 20%-80% (μεγάλο ίσως όπως λέει και ο @pavlidisc) αλλά για μένα δεν αξίζει τον κόπο.
Επίσης, ασχέτως αν συζητάμε μεταξύ μας, η πραγματική σύγκριση είναι με τις προηγούμενες επιδόσεις στα δικά μας χέρια. Προσωπικά όταν πήρα το κινητό Χριστούγεννα 2016 (ή πρώτες ημέρες 2017) με την ίδια χρήση έφτανα σε δεύτερη νύχτα. Πλέον η πρώτη νύχτα με βρίσκει συνήθως στο 10-20%. -
Ο/H annonnaki έγραψε:
Επίσης, ασχέτως αν συζητάμε μεταξύ μας, η πραγματική σύγκριση είναι με τις προηγούμενες επιδόσεις στα δικά μας χέρια.
Όπως επίσης : σε 1-1,5 χρόνο ότι και να την κάνεις την μπαταρία δεν θα πρέπει να κάνει κιχ. Εάν κάνει, δεν φταίς εσύ ούτε ο τρόπος που φόρτιζες (εκτός εάν την φορτίζεις επάνω στο καλοριφέρ ή κάτω από τον ήλιο). Φταίει η μπαταρία.Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Εάν θεωρητικά πούμε ότι το 0-100% σου δίνει 300 κύκλους φόρτισης, τότε το 20%-80% σου δίνει 500 και το 40-60% σου δίνει 800. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο γιατί στην 1η περίπτωση θα φορτίζεις μια φορά την ημέρα, στην 2η 2 φορές και στην 3η 4 φορές.
Τωρα αν θες 2 φορτισεις την ημερα για 20-80%... τοτε προφανως δε κανεις χρηση "κινητου"..
Anyway συμφωνω με @annonnaki, μη το πολυ σκεφτεστε, καθε 2 χρονια αλλαζουμε ουτως η αλλως. -
Ο/H Readiness έγραψε:
Απο 40-85% πχ, θες ~ 30-40'. Από 85-100% ομως θες άλλο τόσο + ότι θερμενεται περισσοτερο η μπαταρια. Όποτε δεν ειναι τελείως αναλογικο.Τωρα αν θες 2 φορτισεις την ημερα για 20-80%... τοτε προφανως δε κανεις χρηση "κινητου"..
Anyway συμφωνω με @annonnaki, μη το πολυ σκεφτεστε, καθε 2 χρονια αλλαζουμε ουτως η αλλως.
Εγώ το συκώτι μου μόνο για την Μαλαματίνα το χαλάω!Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Εδώ είναι όλο το ρεζουμέ! ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ κατά την φόρτιση.
-
OffTopicΟ μύθος αναφέρει ότι οι μερικές φορτίσεις κάνουν ζημιά στην μπαταρία και θα πρέπει να αποφεύγονται. Θα πρέπει λοιπόν να φορτίζουμε την μπαταρία μέχρι το 100% και να μην την αποσυνδέουμε πριν φορτίσει πλήρως, γιατί αλλιώς θα της χαλάσουμε τα κέφια. Ζονγκ!
Για την ακρίβεια οι μπαταρίες Ι.Λ. προτιμούν την μερική φόρτιση από την ολική, και θα καταλάβετε το γιατί. Το προσδόκιμο ζωή τους, εξαρτάται από το πόσους πλήρεις “κύκλους φόρτισης” θα “υποστούν” στην ζωή τους. Γι αυτό και πιθανόν να έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι οι μπαταρίες αυτές έχουν διάρκεια ζωής π.χ. 3000 κύκλους φόρτισης (charge circles).
Όταν λέμε “κύκλους φόρτισης” εννοούμε προσθετική φόρτιση μέχρι να συμπληρωθεί το 100%. Αυτό επομένως δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που φορτίζουμε την μπαταρία μας, της αφαιρούμε και ένα κύκλο φόρτισης. Μπορούμε να φορτίσουμε 50% σήμερα, να χρησιμοποιήσουμε την συσκευή μας, και αύριο να φορτίσουμε πάλι άλλα 50% και να τα χρησιμοποιήσουμε. Τότε θα έχουμε σπαταλήσει ένα κύκλο φόρτισης.
Φυσικά και η μπαταρία κάποτε θα χάσει την αρχική της δύναμη, και θα αποδίδει λιγότερο. Αυτό όμως θα συμβεί έτσι κι αλλιώς και δεν επηρεάζεται από την συχνότητα και το ποσοστό φόρτισης την κάθε φορά. Φορτίστε άφοβα και όποτε θέλετε και έχετε ανάγκη τις μπαταρίες σας.
4 Μύθοι για τις μπαταρίες που θα πρέπει να ξεχάσεις! | Techblog.gr -
Παιδες μια βοηθεια! Πως γινεται να ξεκλειδωσω αυτο το εικονιδιο που δειχνει πανω δεξια? Ωστε οταν παταω απο κατω το Χ να γινεται κατευεθειαν η εκκαθαριση? (τωρα που ειναι κλειδωμενο γινεται μονο αν συρεις την εφαρμογη προς τα πανω).
-
Σύρε το σιγά σιγά προς τα κάτω και θα φύγει το λουκέτο.
-
Σύρε την εικόνα προς τα κάτω. Μη τη στείλεις εκτός, τράβα την απλά.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0