Διαφήμιση

Γενική κουβέντα για το Mi MIX

• Παρέλαβα και εγώ το MIX!

Είναι εντυπωσιακή συσκευή εμφανισιακά, με πολύ καλό ντιζάιν, μοιάζει όλο σαν γυάλινο (αλλά φυσικά είναι κεραμικό που είναι ανθεκτικό και δεν γδέρνεται)

(αλλά μέρος της εντυπωσιακής εμφάνισης μετριάζεται λόγω αναγκαστικής χρήσης θήκης :) )

Για μένα, είναι η αισθητικά καλύτερη συσκευή που κυκλοφορεί, ομορφότερη από το S7 Edge

Στην λειτουργία του είναι ταχύτατο, λόγω επεξεργαστή και άφθονης RAM, δεν καθυστερεί πουθενά

Η οθόνη του είναι χορταστική σε μέγεθος και παρότι δεν είναι QHD και AMOLED έχει καλή εικόνα

Το μέγεθος συνηθίζεται γρήγορα, και δύσκολα ξαναπάει κανείς σε μικρότερη οθόνη. Η μόνη λύση για την επόμενη συσκευή είναι με αναδιπλούμενη οθόνη :)

Το MIUI, για μένα που δεν το είχα ξαναχρησιμοποιήσει, είναι μια ευχάριστη έκπληξη, με πολλές ρυθμίσεις παραμετροποίησης και πρόσθετα χαρακτηριστικά.
      (παρότι το MIUI του MIX βασίζεται ακόμα στο Android 6)

Η Xiaomi πραγματικά πρωτοπόρησε με τον σχεδιασμό του MIX, και απ' ότι φαίνεται και κατασκευαστές όπως η Samsung θα ακολουθήσουν με μεγαλύτερες οθόνες απ' ότι συνήθως, με υψηλό λόγο οθόνης σώμα, το S8+ λέγεται ότι θα έχει οθόνη 6.2" (έναντι 5.5" του S7 Edge και 5.7" του Note) και λόγο οθόνης/σώμα κοντά στο 89%.

Btw, για όποιον αγοράζει από Κίνα, αποφύγετε το Gearbest, πέρα από το ότι εγκαθιστούν μια ROM με bloatware/crapware/spyware (ίσως κάποιος τους πληρώνει για να βάζουν αυτή τη ROM), το κουτί του MIX μου δεν είχε μέσα την δερμάτινη θήκη που συμπεριλαμβάνει η Xiaomi. Όταν τους είπα ότι λείπει η θήκη από μέσα, έκαναν τον κινέζο και μου απάντησαν ότι δεν είχα παραγγείλει και θήκη. Είχα όμως κρατήσει ένα capture από την δική τους σελίδα που έγραφε ότι το πακέτο περιλαμβάνει back case, τους το έστειλα, και μου απάντησαν απλά "λυπούμαστε, δεν την έχουμε".
    • Τι ρομ εχει το κινητο; official;;;; to bootloader είναι κλειδωμενο;;;; την θηκη την πηρα από το shopweb.gr ,, ψαξε στο σκρουτζ
    • Ο/H sakis112 έγραψε:

Τι ρομ εχει το κινητο; official;;;; to bootloader είναι κλειδωμενο;;;; την θηκη την πηρα από το shopweb.gr ,, ψαξε στο σκρουτζ

Όχι, είχε Vendor ROM, αλλά με ξεκλείδωτο bootloader οπότε πέρασα άλλη.
      (Vendor ROM στο ΜΙ ΜΙΧ ?)

Για τη θήκη, εννοείς ότι ούτε εσένα είχε μέσα?

Το MI MIX περιλαμβάνει δερμάτινη back case, αναφέρεται ρητώς στην εργοστασιακή σελίδα (mi.com/en/mix/specs/), το έγραφε ρητώς και η ιστοσελίδα του μαγαζιού, το κουτί του είναι τριώροφο γιατί στο πρώτο τμήμα έχει τη συσκευή, στο δεύτερο τμήμα έχει τη θήκη, και στην τρίτη έχει το φορτιστή και τις οδηγίες και sim needle. Σε όλα τα unboxing videos που έχω δει, έχει μέσα θήκη (η οποία μάλιστα είναι ωραία και ποιοτική).
      Αν τώρα κάποιοι κινέζοι στέλνουν το κουτί χωρίς την θήκη, σημαίνει ότι το κουτί έχει ανοιχθεί (βέβαια αυτό έχει γίνει σίγουρα όταν περνάνε vendor rom) και έχουν αφαιρέσει τη θήκη.
    • Διαφήμιση
    • Νομιζω την θηκη την ειχε το κουτι, αλλα αγορασα για να καλυπτω την οθονη. Εμενα ειχε ventor rom,, unofficial, αλλα ο bootloader είναι κλειδωμένος, και ακομα και τωρα, ένα μηνα μετα την αγορα, δεν μπορεσα να τον ξεκλειδωσω. Εχω περασει την official rom, και εχω το κινητο με Αγγλικο μενου, εν αναμονη ξεκλειδώματος του bootloader..
    • Ο/H sakis112 έγραψε:

Νομιζω την θηκη την ειχε το κουτι, αλλα αγορασα για να καλυπτω την οθονη. Εμενα ειχε ventor rom,, unofficial, αλλα ο bootloader είναι κλειδωμένος, και ακομα και τωρα, ένα μηνα μετα την αγορα, δεν μπορεσα να τον ξεκλειδωσω. Εχω περασει την official rom, και εχω το κινητο με Αγγλικο μενου, εν αναμονη ξεκλειδώματος του bootloader..

Ναι έχω διαβάσει στο άλλο νήμα το πρόβλημα που έχεις, εσένα είναι χειρότερη η εμπειρία από κινέζικο μαγαζί :)

Δυστυχώς πολλές φορές με τους κινέζους δεν βγάζεις άκρη, είτε γιατί δεν καταλαβαίνουν αγγλικά, είτε γιατί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ...

Καλή τύχη εύχομαι με το ξεκλείδωμα του bootloader
    • Κάποια κομμάτια δεν είχαν μέσα τη θήκη γιατί η Xiaomi είχε έλλειψη και είπαν ότι θα τη στείλουν αργότερα στους ιδιοκτήτες. Φυσικά δεν ισχύει σε αυτούς που δεν είναι στην Κίνα γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε υπήρχε ποτέ σκέψη να το πουλήσουν εκτός. Υπάρχει και σχετικό thread στους XDA.
      Εμένα είχε μέσα τη δερμάτινη και μια TPU διαφανή δώρο από το Flosmall που το πήρα. Ήμουν από τους τυχερούς. :)

Εννοείται ότι αυτό δεν δικαιολογεί το Gearbest. Εφόσον υπάρχει στην περιγραφή πρέπει να σου τη βρουν. Κυνήγησε τους.

Sent from my MIX using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H nikos153 έγραψε:

Btw, για όποιον αγοράζει από Κίνα, αποφύγετε το Gearbest, πέρα από το ότι εγκαθιστούν μια ROM με bloatware/crapware/spyware (ίσως κάποιος τους πληρώνει για να βάζουν αυτή τη ROM), το κουτί του MIX μου δεν είχε μέσα την δερμάτινη θήκη που συμπεριλαμβάνει η Xiaomi. Όταν τους είπα ότι λείπει η θήκη από μέσα, έκαναν τον κινέζο και μου απάντησαν ότι δεν είχα παραγγείλει και θήκη. Είχα όμως κρατήσει ένα capture από την δική τους σελίδα που έγραφε ότι το πακέτο περιλαμβάνει back case, τους το έστειλα, και μου απάντησαν απλά "λυπούμαστε, δεν την έχουμε".
      Αν πλήρωσες μέσω paypal εννοείται ότι κάνεις dispute και ζητάς $50 λόγο της θήκης! Να δεις πως θα την βρουν τότε ή θα τους τσούξει μέχρι το κόκκαλο!!
    • Ο/H lallasgr έγραψε:

Αν πλήρωσες μέσω paypal εννοείται ότι κάνεις dispute και ζητάς $50 λόγο της θήκης! Να δεις πως θα την βρουν τότε ή θα τους τσούξει μέχρι το κόκκαλο!!

Μέσω PayPal πλήρωσα, αλλά αν θυμάμαι καλά για να κάνεις dispute στο PayPal, πρέπει να μην έχουν περάσει περισσότερες από 45 μέρες από την πληρωμή.

Εγώ είχα κάνει προπαραγγελία Νοέμβρη (πληρώνοντας), στάλθηκε τέλος Δεκέμβρη, και παρέλαβα τώρα, οπότε μάλλον δεν μπορώ να κάνω dispute.

Θα τους ζητήσω να μου βάλουν ένα ποσό πιστωτικό για να πάρω κάτι, και βλέπουμε.

Sent from my MIX using Tapatalk
    • 180 μερες δινει το paypal

Nα κάνεις απευθειας dispute με partial refund request το ποσό που λέει ο @lallasgr
    • @nikos153 κάνε το Dispute και βάλε σαν αποδεικτικο

Ο/H nikos153 έγραψε:

Είχα όμως κρατήσει ένα capture από την δική τους σελίδα που έγραφε ότι το πακέτο περιλαμβάνει back case, τους το έστειλα,
    • Διαφήμιση
    • Αν και ξεφύγαμε λίγο από το θέμα βάζω αυτό σαν τελευταίο για το paypal εδώ και αν χρειαστεί συνεχίζεις για οδηγίες στο θέμα που μιλάμε για το paypal:

paypal.com/uk/webapps/mpp/paypal-safety-and-security

Guidelines
      If the seller has accurately described an item, but you’re just not happy with it, if you fail to open a dispute within 180 days (6 μήνες) of purchase, or if your account is not in good standing, you are mostly likely not covered by PayPal Buyer Protection.