To αγόρασα εχθές από Ελλάδα και μου έβγαλε άμεσα αναβάθμιση για την 8.5.5 stable αν θυμάμαι καλά (δεν το έχω μαζί μου το κινητό και είμαι σε δουλειά!)!Ο/H George Kaggelaris έγραψε:
Καλησπέρα. Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φωτο από τις Ρυθμίσεις => Σχετικά με το τηλέφωνο να δούμε ποια rom έχεις;
Γενική συζήτηση Xiaomi Redmi 4A (Rolex)
- RedMi 4A
-
-
Πολύ πιθανό να είναι οφείλεται στο κανάλι του router του σπιτιού σας. Άλλαξε με την πρώτη ευκαιρία κανάλι και δες αν έχεις το ίδιο πρόβλημα.
-
Καλησπερα,καποιες μικρες αποριες για το κινητο.
- Στα μηνυματα δεν κανει rotate,ενω στο internet πχ κανει κανονικα. Αυτος ειναι περιορισμος της Xiaomi?
- Eνω ειναι ενεργοποιημενη η αναφορα παραδοσης,στα μηνυματα δεν μου λεει αν το μηνυμα παραδοθηκε.
- Σε ολους τους αριθμους στις επαφες μου πρεπει να βαλω το +30 μπροστα?
- Παρατηρησα οτι στην καταγραφη video,η καταγραφη του ηχου δεν ειναι καλη,ισχυει αυτο? -
Έχω Redmi 4A με Global Stable 8.5.7.0 με:
- ξεκλείδωτο bootloader,
- rooted με SuperSU,
- εγκατεστημένο το mod του dnomikos για 160 χαρακτήρες/SMS
- εγκατεστημένο το mod για σωστή-δυνατή καταγραφή ήχου στα βίντεο.
Για τις παραπάνω απορίες λοιπόν έχω να πω τα εξής:
- Κάνει κανονονικά rotate (=περιστροφή οθόνης - αν κατάλαβα καλά) στα μηνύματα.
- Δουλεύουν κανονικά οι αναφορές παράδοσης και στις δυο SIM, Wind και Cosmote.
- Δεν ξέρω αν "πρέπει" αλλά αν θες να βάλεις το +30 μπροστά, υπάρχει η εφαρμογή Number Fixer (από Google Play Store) με την οποία μπορείς να το κάνεις αυτόματα και μαζικά (= εύκολα + γρήγορα).
- Ναι υπάρχει πρόβλημα με την καταγραφή ήχου στα βίντεο και στην 8.5.5.0 και στην 8.5.7.0. Κι ελπίζουμε να το διορθώσουν στην MIUI 9.
Περισσότερα για το πρόβλημα και για το πως διορθώνεται με mod μπορείς να βρεις εδώ: Xiaomi Redmi 4a χαμηλός ήχος σε video [SOLVED] -
Εμενα παντως δεν κανει περιστροφη στα μηνυματα. Mηπως θελει καποια ρυμθιση?
Τις αναφορες που σου τις εμφανιζει? Κατω απο το μηνυμα που εστειλες? Λεει πχ παραδοθηκε?
Εβαλα το +30 στις επαφες,γιατι μου ηρθαν μηνυματα και δεν αναγνωριζε τον αποστολεα επειδη ξεκινουσε με +30 ο αριθμος.
Και οκ για τον ηχο. -
Δεν έχω υπόψη μου κάποια άλλη ρύθμιση περιστροφής πέρα από τη γνωστή - γενική:
Ρυθμίσεις > Προβολή > Αυτόματη περιστροφή οθόνης
Τις αναφορές τις εμφανίζει. Όταν ο παραλήπτης λάβει το μήνυμα μου γράφει δίπλα από το μήνυμα "Ελήφθησαν"
Επίσης υπάρχει επιλογή και για αναφορές ανάγνωσης, όταν ο παραλήπτης προβάλλει το μήνυμα. Είναι στις ρυθμίσεις της εφαρμογής "Μηνύματα".
Στα screenshots φαίνονται και οι αναφορές παράδοσης με το "Ελήφθησαν" και η περιστροφή:
Δοκίμασε να αλλάξεις το "θέμα" που χρησιμοποιείς, μήπως σχετίζεται η περιστροφή με τον τρόπο σχεδίασής του. -
Εχω δοκιμασει και αλλα θεματα,δεν γινεται περιστροφη. Ισως εσενα γινεται επειδη του εχεις βαλει καποια πραγματα επιπλεον.
Ναι χθες μου εγραψε εληφθη στα αριστερα του μηνυματος. Δεν ξερω γιατι δεν το εγραψε σε προηγουμενο μηνυμα. -
Το έχεις ακόμη με την 8.5.5.0 ή του πέρασες την 8.5.7.0 ;
-
Tην 8.5.5.0 αλλα δεν νομιζω οτι φταιει αυτο.
Εσυ θυμασε οταν το πηρες αν ειχες θεμα με την περιστροφη στα μηνυματα? -
Δεν το θυμάμαι γιατί δουλεύω τα μηνύματα πάντα με το τηλέφωνο όρθιο.
Λίγο μετά που το πήρα (το Σεπτέμβριο) πέρασα στην 8.5.7.0.
Ίσως να έβαζες κι εσύ αυτήν την έκδοση, για να είμαστε σίγουροι πλέον πως δεν εξαρτάται από αυτήν.
Δες και από Ρυθμίσεις > Εγκατεστημένες εφαρμογές > Μηνύματα, ποια έκδοση της εφαρμογής "Μηνύματα" είναι η δική σου.
Στο δικό μου έχω την 6.0.1. -
Την 6.0.1 εχω και εγω.
Κατι αλλο,εχεις κανει επαληθευση αριθμου τηλεφωνου για ενεργοποιηση ευρεσης περιοχης? Συχνα-πυκνα μου το πεταει και το αποφευγω.
Επισης,εχεις παρει θηκες-προστατευτικα κλπ? Δεν ειμαι σιγουρος τι να διαλεξω. -
Ποια εφαρμογή-υπηρεσία σου ζητάει επαλήθευση;
Δεν θυμάμαι κάτι σχετικό που να αφορά εύρεση περιοχής ...
Θήκη έχω πάρει μία με μεταλλικό πλαίσιο από αλουμίνιο και πλάτη που μπαίνει συρταρωτά και ασφαλίζει.
Τζαμάκι δεν έβαλα γιατί η θήκη περιμετρικά βγαίνει ελάχιστα πάνω από το τζάμι του τηλεφώνου και το προστατεύει.
Το mirror πλαστικό της ράχης ψιλιγρατζουνίζεται με τον καιρό, αλλά όχι τόσο που να με ενοχλεί (προς το παρόν).
Σαν θήκη δίνει λίγο περισσότερο όγκο από μία θήκη σιλικόνης ή πολυουρεθάνης (TPU) αλλά ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
Η θήκη είναι αυτή εδώ:
και από μπροστά δείχνει όπως αυτό το Redmi Note 2: