Διαφήμιση

[XTRV/GTV-6.12.1] H νέα έκδοση​ της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 3/12 14:50)​

• Σε εξέλιξη
    • ROM
    • Poll
    • Xiaomi
    • Miui Dev
    • Μόλις έβαλα την ρομ και ενώ έχω τα ελληνικά όλα μου τα δείχνει αγγλικά άρα πάμε πάλι πίσω διότι δεν ξέρω αγγλικά καρδιά μου
      Σε redmi note 3g
    • Διαφήμιση
    • σε τηλεφώνημα μου είδα ότι δεν ακούγεται ο ήχος κλήσης , μετα κατά τη διάρκεια της κλήσης έκανε επανεκκίνηση. Ίσως να οφείλεται τελικά στις αλλαγές θεμάτων που έκανα νωρίτερα
      και εμένα κρασαρει ή αναζήτηση
      REDMI NOTE 2, REDMI NOTE 4X,REDMI 5 PLUS, REDMI NOTE 5
    • Ο/H sideris20250 έγραψε:

Μόλις έβαλα την ρομ και ενώ έχω τα ελληνικά όλα μου τα δείχνει αγγλικά άρα πάμε πάλι πίσω διότι δεν ξέρω αγγλικά καρδιά μου
      Σε redmi note 3g

Τώρα την κατέβασα την ρομ είναι οκ μετά ελληνικά μπράβο στα παιδιά για το fixed. Αυτή η ρομ σε σχέση με την προηγούμενη φαίνεται πιο ταχύτερη λες και έχει νιτρο το τηλέφωνο.

Στάλθηκε από το HM NOTE 1W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Feedback xtrv 6.12.1 Kenzo

Installation
      H εγκατάσταση έγινε μέσω TWRP με wipe cash & dalvink σε
      2,5 λεπτά (δεν έκανα και αγώνες) και 9 λεπτά περίπου μέχρι να μπουτάρει μετά το "reboot' από το twrp.
      Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα η εγκατάσταση!

Μπαταρία

Η δοκιμή έγινε με φουλ φωτεινότητα οθόνης και χωρίς να απενεργοποιείται (απενεργοποίηση οθόνης>ποτέ) συν χρήση, από 100% και μέχρι να φτάσει το 21%. Κράτησε 8 ώρες και 41 λεπτά έτσι.
      Ίσως όχι και τα εκπληκτικά αποτελέσματα που είδαμε στην 6.11.17 ή την 6.11.24 αλλά σε καλό βαθμό που με νορμάλ χρήση και χωρίς extrim ρυθμίσεις θα βγάλει η συσκευή δύο μέρες χαλαρά με καθόλου ή ελάχιστη φόρτιση.
      Εμένα με ικανοποιεί μιας και πάντα κουβαλάω μαζί ένα mi powerbank 10.000mA που θα με βγάλει από δύσκολη θέση αν το σκίσω.

Διαχείριση μνήμης RAM

Καλή και διαχείριση RAM στην στην συσκευή η οποία κυμαίνεται με τους ανάλογους καθαρισμούς από 1.3 έως 1.7 GB ελεύθερα αν και στην 6.11.17 είχα δει και πάνω από 2 στιγμιαία που πιθανόν να ήταν και λάθος υπολογισμός.

Σήμα κινητής και δεδομένων (3G/4G)

ΟΚ, αποδεκτό και εξηγώ.
      Η rom δοκιμάστηκε από μένα στο σήμα της (όπως και όλες οι xtrv για kenzo) τόσο σε δύσκολη περιοχή για το σήμα όσο και σε δύσκολο χώρο. Σήμα για να μιλήσω και να σερφάρω είχα με την 6.12.1 αλλά το 4G δεν το είδα κατά την δοκιμή όταν με την 6.11.17 ποιο πολύ όσο και με την 6.11.24 λιγότερο έκανε την εμφάνισή του εύκολα χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνω κοντά σε παράθυρα με το κινητό σηκωμένο στον Θεό (που και πάλι 4G δεν είδα). Αν και σερνόταν κατά το σερφάρισμα σήμα είχα όμως. Για ομιλία και viber δεν το συζητώ, έκανα την δουλειά μου μια χαρά.

WiFi / Bluetooth / IR
      H ένταση και η συνδεσιμότητα όλων των ανωτέρω μια χαρά.
      Το σήμα του WiFi όπως πρέπει να είναι, η σύνδεση στα γνωστά του δίκτυα ταχύτατη.
      Το bluetooth συνδέθηκε μια χαρά με το Mi BT ακουστικό μου χωρίς πρόβλημα, ενώ η συσκευή είναι ορατή όποτε το επιθυμούμε από άλλες συσκευές.
      Το IR όπως πρέπει λειτουργικό.

Ρυθμίσεις / Settings

- Πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στις διπλές εφαρμογές.
      Η μόνη εφαρμογή που μου χρειάζεται διπλή είναι το myCU app λόγο των δυο καρτών που έχω της ίδιας εταιρίας. Η δεύτερη, 'διπλή' εφαρμογή κρασάρει πάντα την ώρα που πάει να μπει στο UI όπου βλέπεις τα υπόλοιπά σου, ενώ στα προκαταρκτικά δείχνει να δουλεύει μια χαρά. Δοκιμάστηκε και παλιότερη version της εφαρμογής η οποία δούλευε σίγουρα και εμφάνισε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Αυτό συμβαίνει από την 6.11.10 ή 6.11.17 και μετά.

- Μετά το αρχικό boot της συσκευής στο λειτουργικό και χωρίς να προηγηθεί άλλο restart χάθηκε η σύνδεση usb με pc και από τις δυο συσκευές. Χρειάστηκε να γίνει εκ νέου restart του τηλεφώνου για να επανεμφανιστεί τόσο στο pc όσο και τα σχετικά εικονίδια στο kenzo.

* Το shearch δουλεύει κανονικά χωρίς crash.

Apps / Εφαρμογές

- Ο stock περιηγητής δεν κρασάρει όπως στην προηγούμενη, δείχνει να δουλεύει κανονικά αλλά σε σύγκριση με τον chrome είναι αισθητά ποιο αργός (ενώ δεν ήταν) στο άνοιγμα ίδιας σελίδας, με ίδιο σήμα.

Τι θα άλλαζα / Τι θα ήθελα
      Η 6.12.1 βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την λίστα μου με τις XTRV ημι-Stable (εκεί είναι η xtrv 6.11.3 προς το παρόν) και πιθανόν να μπορεί να γίνει stable αν παρθεί το σήμα κινητής/δεδομένων από την 6.11.17 και μπει εδώ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ως "rom στάση" από τον απλό χρήστη μέχρι την επόμενη καλύτερη.
      Θα ήθελα να δω μερικά cosmetic tweeks όπως π.χ. αλλαγή του boot animation ή την ενσωμάτωση των πολύχρωμων power menu του geoanto555 έτσι για να ξέρω ότι άλλαξα και rom.
      Κατά τα άλλα μια αξιόλογη rom που μετά το πρώτο 24ωρο χρήσης δεν παρουσίασε κανένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα.
      Εφ' όσον παρουσιαστεί πρόβλημα θα επανέλθω με update

Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά όλη την xtrv team για την υπέροχη προσπάθεια που κάνει :thumbsup: :thumbup: και ιδιαίτερα τον @gkalen για την 'βοήθεια' που μου παρέχει. :wink:

R O M: XTRV ARΩMA
      Bootloader: UNLocked

• Διαφήμιση
    • Καλησπερα με απλό update γίνεται η τελευταία ρομ?

Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Εγώ αυτό που παρατηρώ και σε αυτή τη ρομ και στην προηγούμενη είναι ότι όταν πάω να γράψω κάτι στον chrome,πολλές φορές δε γράφει τίποτα ενώ τα κουμπιά του πληκτρολογιου δείχνει να πατιούνται! Και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση το chrome για να γράψει. Αυτό έγινε και τώρα που πηγα να γράψω εδώ.
    • Σε αυτή την έκδοση μου διορθώθηκε το πρόβλημα με το notes, δεν μου συγχρονίζουν οι επαφές και εξακολουθώ να μην μπορώ ν'ανεβάσω από το άλμπουμ φωτό (ανεβαίνουν μέσω file manager).
    • Διαφήμιση
    • Ο/H jpastos έγραψε:

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να επιβεβαιώσω αν έχει περαστεί το [MOD] SMS 160 χαρακτήρων για το Xiaomi Mi-4 (Cancro)
      Πήγαινε να γράψεις ένα νέο μήνυμα, πάτα 2 φορές ENTER και θα σου βγάλει δεξιά τον αριθμό (158). Μετά δοκίμασε να γράψεις κάτι στα Ελληνικά με κεφαλαία. Αν ο αριθμός 158 δεν πέσει απότομα κάτω από 70 αλλά μειώνεται ανάλογα τους χαρακτήρες που γράφεις, τότε είναι εντάξει ;)