Xiaomi Aqara
-
-
-
Έχει κανείς το ldnio πολύπριζο να δοκιμάσει αν ταιριάζει το xiaomi aqara air condition companion ή το xiaomi power power strip?
Έχετε την έκδοση του aqara που είναι και hub κσι λειτουργεί κανονικά με τους xiaomi sensors, led lamps κτλ; -
Σίγουρα ταιριάζουν, το θέμα είναι αν θέλεις να έχεις ένα κλιματιστικό πάνω σε πολύμπριζο !!! Και οι δυο εκδόσεις είναι gateway και υποστηρίζουν περιφερειακά !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro -
Για αρχή δεν με νοιάζει ο μετρητής ρεύματος, πάρα μόνο ο απομακρυσμενος χειρισμός του κλιματιστικου, οπότε θα αφήσω το κλιματιστικό στο ρεύμα όπως είναι τωρα και θα συνδέσω το aqara πάνω σε πολύμπριζο.
Χάνω κάποια άλλη του λειτουργία που δεν θα είναι συνδεμένο το κλιματιστικό πάνω στο aqara? -
Όχι απλά όταν "κοβει" το A/C δεν θα μπορείς να δεις αν είναι σε λειτουργία ή όχι !!! Βασικά είναι bug της εφαρμογής αυτό !!! Αν έχεις το φις του A/C συνδεμένος μπορείς να το δεις από την στιγμιαία κατανάλωση !!!
Ίσως στο νέο xiaomi (σχεδόν διπλάσιας αξίας από το aqara) να μην υπάρχει αυτό το bug,
-
Μακάρι αλλά ποιος σκάει τώρα 60€ για να το διαπιστώσουμε όταν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο το παλιό !!!
Καθώς ακόμα πειραματίζομαι με τους αυτοματισμούς του aqara θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, ειδικά όσους είναι ειδικοί σε θέματα ρεύματος/κατανάλωσης. Όπως έχω πει και παραπάνω δεν έχω συνδέσει το a/c με aqara για να βλέπω την κατανάλωση.
έχω φτιάξει ένα σενάριο να ανοίγει το κλιματιστικό όταν βλέπει θερμοκρασία πάνω από 28 βαθμούς και όταν βλέπει κάτω από 28 να κλείνει. Το aqara όπως θα έχουν διαπιστώσει οι κάτοχοι δεν σε αφήνει να ορίσεις θερμοκρασία με δεκαδικά, παρόλο που ο αισθητήρας θερμοκρασίας δίνει ακριβή μέτρηση. Για μένα αυτό είναι Bug και κάποια στιγμή θα στείλω ένα μήνυμα μήπως μπορεί να διορθωθεί, γιατί ναι μεν το air condition έχει μόνο "στρογγυλές" θερμοκρασίες αλλά την εντολή για το άνοιγμα κλείσιμο την παίρνει από τον αισθητήρα, άρα θεωρητικά μπορεί να γίνει. Παρόλα αυτά, επειδή έχω διαπιστώσει ότι η συσκευή δεν λειτουργεί σε real time, αλλά μπορεί να κάνει αρκετά λεπτά για να πάρει τη θερμοκρασία και να δώσει εντολή, οι 28 βαθμοί που ουσιαστικά φτάνουν λίγο πάνω ή λίγο κάτω είναι μια χαρά για το δωμάτιο των παιδιών για να μην παγώνει. Αρχικά το είχα ορίσει να κλείνει κάτω από τους 27 βαθμούς αλλά διαπίστωσα ότι δεν έπεφτε ποτέ τόσο χαμηλά ή για να πέσει έπρεπε να είναι πολύ δυνατά το a/c και δεν το ήθελα.
Χτες το βράδυ λοιπόν το σενάριο φαίνεται να λειτούργησε υποδειγματικά, και μπορείτε να δείτε το screen shot για να δείτε κάθε πότε άνοιγε και έκλεινε το a/c. (το below27, είναι απλά το όνομα του σεναρίου που ξέχασα να το αλλάξω, αλλά ουσιαστικά μέσα έχει 28).
Μετά την εισαγωγή λοιπόν, έρχομαι στην ουσία.
Το τόσο συχνό άνοιγμα/κλείσιμο του a/c, τι επιπτώσεις έχει στην κατανάλωση? με λίγα λόγια, υπάρχει περίπτωση να καταναλώνει περισσότερο έτσι, από το να ήταν συνέχεια ανοιχτό?
το a/c αν θυμάμαι καλά είναι ενεργειακής κλάσης 3Α -
+1
αυτο θα ηθελα να το μάθω και εγω.
αλλα λογικά το ανοιξε κλεισε σε μικρα χρονικα διαστήματα δεν ειναι καλό.. -
@psybill @auteur αν είναι inverter δεν νομίζω να έχετε κάποιο θέμα (έτσι και αλλιώς τα inverter κατεβάζουν στροφές όταν δεν υπάρχει ζήτηση).
Βρήκα εδώ ένα πολύ καλό γράφημα -> Τι είναι η τεχνολογία Inverter στα κλιματιστικά - air conditions; « Coolweb.gr που περιγράφει αυτό που ρωτάτε (σαν συγκριση με τα inverter αλλά μας κάνει) -
@Bodai
το κλιματιστικό μου είναι inverter, από αυτά που διάβασα όμως από το Link που έδωσες και τα inverter λειτουργούν στην αρχή στο φουλ για να έρθουν κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία. Σε κάθε άνοιγμα λοιπόν έστω και για πολύ λίγο θα λειτουργεί στο φουλ. Δεν θα επιβαρύνεται λοιπόν η κατανάλωση απ΄ότι στην περίπτωση που είναι ανοιχτό συνέχεια και λειτουργεί στο ρελαντί?
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0