Διαφήμιση

Ανακοίνωση Γενικός οδηγός με το τι κάνουμε μόλις παραλάβουμε ένα κινητό Xiaomi

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • MIUI
    • Ο/H Panagiotakis έγραψε:

Ο/H SkiesOfAzel έγραψε:

Κανονικά άλλοι φάκελοι μέσα από encrypted internal storage δε θα έπρεπε να αντιγράφονται, είσαι σίγουρος πως δεν ήταν στην SD card;
      Συγνώμη για την απορία μου αλλά κοίτα.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται όλοι οι φάκελοι που βρίσκονται μέσα στον Εσωτερικό Χώρο Αποθήκευσης. Σύμφωνα με αυτά που μου είπες δεν έπρεπε να αντιγράφεται ή να μετακινείται τίποτε. Έκανα δοκιμή να αντιγράψω δειγματοληπτικά αρκετούς φακέλους. Όλοι αντιγράφονται κανονικά στον υπολογιστή. Ο μόνος που δεν αντιγράφεται είναι ο TWRP που δημιουργήθηκε και περιέχει τα αρχεία του backup.

Έριξα μια ματιά στο TWRP του Cofface και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του developer το recovery υποστηρίζει decryption, οπότε είναι λογικό που έχεις πρόσβαση στα υπόλοιπα αρχεία. Αν έπρεπε να μαντέψω, το recovery του έχει bug στο encryption (μάλλον δεν κάνει καθόλου), αφού τα υπόλοιπα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί ή μεταφερθεί μέσω MIUI δεν έχουν πρόβλημα. Το μόνο αρχείο που έχει πρόβλημα είναι το backup που έχει δημιουργηθεί από το ίδιο το recovery (αν δεν είναι encrypted και προσπαθεί να το κάνει decrypt είναι λογικό να αποκτήσει πρόσβαση). Αν θέλεις να ασχοληθείς περαιτέρω μπορείς να αναφέρεις το πρόβλημα σου στο νήμα του Cofface στο forum του MIUI.

Πάντως πριν κάνεις κάτι άλλο, προσπάθησε να αντιγράψεις μόνο τον υποφάκελο με το backup σου που βρίσκεται μέσα στο φάκελο TWRP.
    • Ο/H SkiesOfAzel έγραψε:

Πάντως πριν κάνεις κάτι άλλο, προσπάθησε να αντιγράψεις μόνο τον υποφάκελο με το backup σου που βρίσκεται μέσα στο φάκελο TWRP.
      Κατ' αρχήν να σε ευχαριστήσω φίλε μου που ασχολήθηκες.
      Δεν αντιγράφεται τίποτε. Ούτε και μεμονωμένο αρχείο μέσα από το backup. Άρα το TWRP φταίει. (Aν είναι μόνο να μην αντιγράφεται το backup μέσα από τον εσωτερικό χώρο δεν με απασχολεί και πολύ. Έτσι κι αλλιώς πήρα και άλλο στην SD)
      Μπορώ να κάνω install κάποιο άλλο TWRP για να λυθεί το πρόβλημα αυτό; Και ποιο προτείνεις;
    • Νομίζω ότι το παθα κ εγώ στο Mi 5s αλλά δεν έδωσα πολύ σημασια... :oops:

Εγώ όμως δεν μπορώ να το κάνω με την sd, γιατί πολύ απλά δεν παίρνει sd.... 8o

Θα μ ενδιέφερε η όποια λύση λοιπόν.. :thumbsup:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Ο/H demakhs έγραψε:

Νομίζω ότι το παθα κ εγώ στο Mi 5s αλλά δεν έδωσα πολύ σημασια... :oops:

Εγώ όμως δεν μπορώ να το κάνω με την sd, γιατί πολύ απλά δεν παίρνει sd.... 8o

Θα μ ενδιέφερε η όποια λύση λοιπόν.. :thumbsup:

Φαντάζομαι έχεις κάποια πειραγμένη TWRP η οποία δε σου ζητάει decryption password. Λογικά το ίδιο πρόβλημα είναι, δηλαδή ο developer έχει βάλει decryption για το data partition αλλά έχει ξεχάσει να βάλει encryption για όταν το recovery γράφει στο ίδιο partition.

Στη θέση σου θα αντέγραφα τα αρχεία που θέλω να κρατήσω, θα έκανα backup τις ρυθμίσεις μου στο cloud και θα έκανα format στο data partition. Μετά θα πέρναγα και το κανονικό TWRP αφού είναι προτιμότερο να ξέρεις από την αρχή πότε το data partition είναι encrypted και να το αντιμετωπίζεις ανάλογα, παρά να το ανακαλύπτεις μετά από μήνες χρήσης όταν και το κινητό σου είναι γεμάτο δεδομένα και ρυθμίσεις που δε θες να χάσεις.

Ο/H Panagiotakis έγραψε:

Ο/H SkiesOfAzel έγραψε:

Κατ' αρχήν να σε ευχαριστήσω φίλε μου που ασχολήθηκες.Δεν αντιγράφεται τίποτε. Ούτε και μεμονωμένο αρχείο μέσα από το backup. Άρα το TWRP φταίει. (Aν είναι μόνο να μην αντιγράφεται το backup μέσα από τον εσωτερικό χώρο δεν με απασχολεί και πολύ. Έτσι κι αλλιώς πήρα και άλλο στην SD)
      Μπορώ να κάνω install κάποιο άλλο TWRP για να λυθεί το πρόβλημα αυτό; Και ποιο προτείνεις;

Το μόνο άλλο TWRP το οποίο γνωρίζω για Note 4 είναι και αυτό unofficial και κάνει και αυτό decryption από μόνο του, οπότε πιθανότατα θα έχει τα ίδια θέματα. Λογικά πάντως αν (αφού βέβαια κρατήσεις αντίγραφα των αρχείων και ρυθμίσεων που δε θέλεις να χάσεις), κάνεις format το data partition (στο TWRP πας στο wipe και μετά format data) ώστε να φύγει το encryption, λογικά θα μπορείς να έχει κανονικά πρόσβαση και στο φάκελο TWRP.
    • Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου...

Έχω τη συσκευή mi 5s και το recovery που έχει η συσκευή αυτήν τη στιγμή είναι το Team win recovery project 3.0.2.-X by BY~XM.

Backup τις ρυθμίσεις μου στο cloud? Επαφές, sms, σημειώσεις και αντίγραφο αρχικής οθόνης? Δεν το χω κάνει ποτέ, κάνω πάντα καθαρή εγκατάσταση....

Μετά το κουμπάκι format data?

Το κανονικό (custom μάλλον εννοείς) recovery για το mi 5s, ποιο είναι?

Format data πριν την εγκατάσταση της rom, πάντως είχα κάνει, δε θα έπρεπε να μπορώ να αντιγράψω τον φάκελο twrp?

• Ο/H demakhs έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου...

Έχω τη συσκευή mi 5s και το recovery που έχει η συσκευή αυτήν τη στιγμή είναι το Team win recovery project 3.0.2.-X by BY~XM.

Backup τις ρυθμίσεις μου στο cloud? Επαφές, sms, σημειώσεις και αντίγραφο αρχικής οθόνης? Δεν το χω κάνει ποτέ, κάνω πάντα καθαρή εγκατάσταση....

Μετά το κουμπάκι format data?

Το κανονικό (custom μάλλον εννοείς) recovery για το mi 5s, ποιο είναι?

Format data πριν την εγκατάσταση της rom, πάντως είχα κάνει, δε θα έπρεπε να μπορώ να αντιγράψω τον φάκελο
      Νόμιζα πως έχεις το MI5, το ΜΙ5s δεν έχει επίσημη έκδοση TWRP ακόμα. Τις επίσημες εκδόσεις από την TeamWin τις βρίσκεις εδώ.

Αν προτιμάς να κάνεις καθαρή εγκατάσταση μπορείς φυσικά να την κάνεις, απλά το τονίζω ότι θα χαθούν τα δεδομένα γιατί δε θα ήθελα να ξεχαστεί κάποιος που μας διαβάζει και να χάσει τις φωτογραφίες του, την μουσική του κλπ.

Όσο για το format data, το κάνεις μετά από καθαρή εγκατάσταση ενός rom (κάνε και ένα reboot πριν το format καλού κακού), δηλαδή όταν ξεκινάς από την αρχή χωρίς user data. Ο λόγος που το κάνεις αυτό είναι πως τα Android roms από την έκδοση 6 και μετά, κατά την εγκατάσταση τους προσθέτουν encryption στο data partition. Κάνοντας format, φεύγει το encryption αυτό. Αν κάποιος αναρωτιέται, κάνοντας flash rom πάνω σε άλλο rom χωρίς wipe, δεν αλλάζει το data partition, δηλαδή αν είναι unencrypted παραμένει έτσι.
    • Σωστός ο Skies αλλά το θέμα είναι ότι τουλάχιστον οι official ROMS της Xiaomi, απ' ότι έχω δει δηλαδή, περνάνε και κάποια userdata κατά το φλασάρισμα (σίγουρα έχουν ένα τέτοιο image). Φαντάζομαι ότι είτε με format, είτε με wipe μετά αυτά εξαφανίζονται και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό αυτό.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Σωστός ο Skies αλλά το θέμα είναι ότι τουλάχιστον οι official ROMS της Xiaomi, απ' ότι έχω δει δηλαδή, περνάνε και κάποια userdata κατά το φλασάρισμα (σίγουρα έχουν ένα τέτοιο image). Φαντάζομαι ότι είτε με format, είτε με wipe μετά αυτά εξαφανίζονται και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό αυτό.
      Δε θα πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου αυτό. Το image αυτό περιέχει το default folder structure και κάποιες default ρυθμίσεις τις οποίες μπορεί να ξαναφτιάξει το ίδιο το λειτουργικό αν δει πως λείπουν και είναι προαιρετικό. Επίσης πιθανότατα είναι και encrypted, δηλαδή στο clean install σου προκύπτει encrypted data partition γιατί πολύ απλά σου γράφει πάνω στο partition το image αυτό το οποίο έχει encryption.
    • Ο/H SkiesOfAzel έγραψε:

Το μόνο άλλο TWRP το οποίο γνωρίζω για Note 4 είναι και αυτό unofficial και κάνει και αυτό decryption από μόνο του, οπότε πιθανότατα θα έχει τα ίδια θέματα. Λογικά πάντως αν (αφού βέβαια κρατήσεις αντίγραφα των αρχείων και ρυθμίσεων που δε θέλεις να χάσεις), κάνεις format το data partition (στο TWRP πας στο wipe και μετά format data) ώστε να φύγει το encryption, λογικά θα μπορείς να έχει κανονικά πρόσβαση και στο φάκελο TWRP.

Επειδή το κινητό είναι λίγων ημερών (αφού να φανταστείτε δεν έχω βάλει ούτε την sim ακόμη μέσα) λέω να προχωρήσω σε format το data partition όπως πρότεινες Skies.
      Το μόνο που έχω κάνει είναι root και έχω περάσει 3-4 προγραμματάκια. Ούτε φωτογραφίες ή άλλα δεδομένα έχω …και οι ελάχιστες ρυθμίσεις ξαναγίνονται…..

Ερωτήσεις:
      • Θα χρειαστούν τα προγράμματα που έχω βάλει απεγκατάσταση πρώτα;
      • Το root με SuperSu θα χαθεί και θέλει πάλι πέρασμα;
      • Υπάρχει πιθανότητα να χαθεί κάτι και να μην δουλεύει μετά και να θέλει πέρασμα rom;
      Θα κάνω τα παρακάτω έτσι δεν είναι;
      • Όπως είναι τώρα κάνω ‘’format το data partition (στο TWRP παω στο wipe και μετά format data)’’
      • Περνάω με τον ίδιο τρόπο που πέρασα το ίδιο TWRP που είχα ή δεν επηρεάζεται από το format data. Ξαναρχίζω από την αρχή να ξαναβάζω προγράμματα, ρυθμίσεις κ.λ.π
      Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
    • Ο/H Panagiotakis έγραψε:

Επειδή το κινητό είναι λίγων ημερών (αφού να φανταστείτε δεν έχω βάλει ούτε την sim ακόμη μέσα) λέω να προχωρήσω σε format το data partition όπως πρότεινες Skies.
      Το μόνο που έχω κάνει είναι root και έχω περάσει 3-4 προγραμματάκια. Ούτε φωτογραφίες ή άλλα δεδομένα έχω …και οι ελάχιστες ρυθμίσεις ξαναγίνονται…..

Ερωτήσεις:
      • Θα χρειαστούν τα προγράμματα που έχω βάλει απεγκατάσταση πρώτα;
      • Το root με SuperSu θα χαθεί και θέλει πάλι πέρασμα;
      • Υπάρχει πιθανότητα να χαθεί κάτι και να μην δουλεύει μετά και να θέλει πέρασμα rom;
      Aν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα παραπάνω θα κάνω τα παρακάτω έτσι δεν είναι;
      • Όπως είναι τώρα κάνω ‘’format το data partition (στο TWRP παω στο wipe και μετά format data)’’
      • Περνάω με τον ίδιο τρόπο που πέρασα το ίδιο TWRP που είχα ή δεν επηρεάζεται από το format data. Ξαναρχίζω από την αρχή να ξαναβάζω προγράμματα, ρυθμίσεις κ.λ.π
      Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
      • Τα προγράμματα που έχεις εγκαταστήσει βρίσκονται στο Data partition και απλά θα χαθούν όταν κάνεις format. Δε χρειάζεται να τα βγάλεις.
      • Το εκτελέσιμο του Supersu μπαίνει σε άλλο partition αλλά μπορεί να χρειαστεί να το ξανα περάσεις γιατί λογικά θα σβηστεί η εφαρμογή του με την οποία το διαχειρίζεσαι.
      • Όχι. Θα χαθούν μόνο τα δεδομένα σου, ακριβώς σαν να έκανες επαναφορά σε εργοστασιακή κατάσταση/ full wipe.
      Επομένως από τη στιγμή που δε χρειάζεσαι να κρατήσεις δεδομένα, απλά μπες στο TWRP, πήγαινε στο wipe και επέλεξε format data. To TWRP σου δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τη διαδικασία καθώς βρίσκεται σε άλλο partition. Μετά κάνε restart και ξανά ρύθμισε το τηλέφωνο σου. Αν θέλεις πες μας και αν βλέπεις διαφορά στην ταχύτητα μετά από τη διαδικασία (περισσότερο θα το προσέξεις στο χρόνο εκκίνησης εφαρμογών που έχεις εγκαταστήσει εσύ).
    • Καλησπέρα
      Επειδή το mi pc suit δεν υποστιρίζει marshmallow ακόμα μπορεί να μου γράψει κάποιος εναν οδηγό φλασαρίσματος china dev rom σε κλειδωμένο bootloader.(ωστε μετα να παω στο ξεκλείδωμά του και στην συνέχεια σε ελληνική rom)
      Μέχρι τώρα ακολουθούσα αφτόν τον οδηγο:Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)
      Ευχαριστώ
    • Διαφήμιση
    • την τρίτη μέθοδο με το κινέζικο Mi pcsuite την δοκίμασες κ δεν κατάφερες τίποτα?? 8| 8|