Διαφήμιση

Επιλογή κινητού

• Επιλογή κινητού

Καλησπέρα σε όλους.

Μόλις μπήκα στην κοινότητα γιατί θέλω να κάνω μια σημαντική (για μένα) ερώτηση.

Έχω να επιλέξω ανάμεσα στο Redmi Pro και στο Redmi Note 4

Τα βρήκα στην ίδια περίπου τιμή και τείνω προς το Redmi Pro όμως δεν ξέρω τι να πάρω.
      Το μόνο αρνητικό του Redmi Pro είναι το διαθέσιμο χρώμα : Το βρήκα σε χρυσό.
      Από εκεί και πέρα μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη την επιλογή γιατί έχω λιώσει να το ψάχνω τις τελευταίες μέρες.

Τα κριτήρια επιλογής μου μέχρι τώρα είναι αυτά
      -------Redmi Pro------
      + Chipset X25 Helio
      + Deca core @ 2.3 Ghz
      + Dual Camera
      + Amoled οθόνη
      +1080p Front Camera
      +USB type C
      + με βολέυει το κουμπί που είναι στο κέντρο (επειδή έχω συνηθήσει με το Galaxy S3 μου)
      ------Redmi Note 4 ------
      +Fast Charging
      + Wifi ac dual band
      +Χρώμα

Δεν συγκρίνω τις μπαταρίες γιατί έχοντας power bank τα 50 mAh τα θεωρώ αμελητέα...

Πείτε μου παρακαλώ την γνώμη σας.

Ευχαριστώ πολύ.

--Επεξεργασία--
      Θέλω το κινητό όπως και να έχει να μπορώ να το rootάρω και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει υποστίρηξη για CyanogenMod Roms
    • χαλαρά redmi pro για την οθόνη, την κάμερα και τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που είναι μπροστά και ξυπνάει την οθόνη με ένα άγγιγμα!!!
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Redmi pro θα έπαιρνα κι εγώ, για το θέμα της CyanogenMod Roms δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν ξέρω να σου πω :/
    • Διαφήμιση
    • Υπάρχουν κάποιο φίλοι που ασχολουνται με την CM και πιστεύω θα βρείς βοήθεια αν την ζητήσεις..
    • φιλε κάνε υπομονή με την miui, έχει βγει cm13 alpha έκδοση έχει αρκετά bugs ακόμη και ορισμένα πράγματα δεν λειτουργούν, προσωπικά μου σκαλωνουν με την miui rom και πχ δείχνει ότι έχω 1gb free ram και έχω τελικά 600 και γράφω μηνύματα στο messenger μετά το τελευταίο του update και κολλάει όλη η συσκευή! Γενικά είναι πολύ κομπλε τηλεφωνακι απλά.περιμενε για την cm13 αφού θα βγει μία stable και θα το αγαπησεις <3
    • ευχαριστώ για την απάντηση! Το κινητό παίδες είναι στον δρόμο και για αρχή θα αλλάξω ρομ μόνο αν δεν με βολεύει αυτή με την οποία έρχεται το κινητό.... η μπορεί να φλασαρω την global που είναι σταθερή... θα δω από ρομ θα περιμένω απλά το κινητό για να το χρησιμοποιήσω ως daily driver θα πρέπει να το έχω ροοταρει πρώτα...
    • Διαφήμιση
    • Γεια σου φιλε,

Και εγώ καινούριος στη κοινότητα και κάτοχος xiaomi. Δεν άντεξα ούτε 1 εβδομάδα με τη κινέζικη ROM. Τα παιδιά εχουν κανει καταπληκτική δουλειά με τη ROM. Αυτη τη στιγμή τρεχω την 7.1.5 B και δεν εχω κανενα προβλημα. BTW το 64αρι σε χρυσο εχω και ειναι μια κουκλα!!!!
    • Ο/H ChristosS έγραψε:

[...] για αρχή θα αλλάξω ρομ μόνο αν δεν με βολεύει αυτή με την οποία έρχεται το κινητό.... η μπορεί να φλασαρω την global που είναι σταθερή [...]
      Μια επισήμανση μόνο...
      Για την ώρα, δεν έχει βγει Global ROM για το Pro. Μόνο οι δύο China (Stable/Developer).
      Οπότε υπολόγισε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, το κινητό θα έρθει με China Stable. Οπότε και πάλι θα πρότεινα να αλλάξεις!
      Η Ελληνική ROM είναι εδώ, και περιμένει το κινητό σου για να κάνουν καλή παρέα! :lol:

Με το καλό η παραλαβή και καλορίζικο το κινητό!
      ΥΓ. Θεέ μου, τι οθόνη! Δε τη χορταίνω!! :rolleyes:
    • Καλησπερα παιδια!!

Ειμαι και εγω καινουριος στο φορουμ και ειμαι στην αναζητηση κινητου και εχω καταληξει στο redmi pro

Απλα μια ερωτηση θελω να κανω πριν το παραγγειλω...να το παραγγειλω με

Multi-language Rom&google play store installed
      ή
      Official CN ROM(Only support Chinese&English)

ποιο ειναι πιο ευκολο μετα για να βαλω την ελληνικη rom?

Ευχαριστω!
    • Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
      Για αρχη εχοντας ψαξει αρκετα για τις ρομ του κινητου που ειναι διαθεσιμες τωρα θελω να ρωτησω τα εξης και για το μελλον που θα χρειστει καποιος βοηθεια στο θεμα να υπαρχει εδω.

Για αρχη : Το κινητο που ερχεται απο Κινα με τι ρομ θα ερθει
      2 : Τo bootloader θα ειναι κλειδωμενο , ξεκλειδωμενο η παιζει
      3 : Τι ρομ υπαρχουν και ποιες οι διαφορες τους
      4 : Η ελληνικη ρομ υποστιρηζει απο μονη της root η πρεπει να rootαρεις επειτα το κινητο
      5 : Οταν αναφερόμαστε σε μια ρομ ως κινεζικη η ελληνικη τι εννοουμε σε τι γλωσσα λειτουργουν (λογικα ναι αλλα ειμαι περιεργος γιατι δεν βγαζει νοημα η κινεζικη ρομ πχ να εχει μονο κινεζικα ως γλωσσα)

Σας ευχαριστω πολυ.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ChristosS έγραψε:

Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
      Για αρχη εχοντας ψαξει αρκετα για τις ρομ του κινητου που ειναι διαθεσιμες τωρα θελω να ρωτησω τα εξης και για το μελλον που θα χρειστει καποιος βοηθεια στο θεμα να υπαρχει εδω.

Για αρχη
      1 : Το κινητο που ερχεται απο Κινα με τι ρομ θα ερθει
      2 : Τo bootloader θα ειναι κλειδωμενο , ξεκλειδωμενο η παιζει
      3 : Τι ρομ υπαρχουν και ποιες οι διαφορες τους
      4 : Η ελληνικη ρομ υποστιρηζει απο μονη της root η πρεπει να rootαρεις επειτα το κινητο
      5 : Οταν αναφερόμαστε σε μια ρομ ως κινεζικη η ελληνικη τι εννοουμε σε τι γλωσσα λειτουργουν (λογικα ναι αλλα ειμαι περιεργος γιατι δεν βγαζει νοημα η κινεζικη ρομ πχ να εχει μονο κινεζικα ως γλωσσα)

Σας ευχαριστω πολυ.
      Θα σου απαντήσω σε αυτά που ξέρω χωρις όμως να είμαι ειδικός.
      1) Αν δε γραφει κατι αλλο, τοτε θα ερθει με τη κινεζικη που ομως εχει και "αγγλικα"
      2)Το κινητό που θα έρθει από Κίνα κατά 99% θα έχει κλειδωμένο το bootloader. Αυτό το κάνουν για να μειώσουν τις επιστροφές από bricks
      3)Οι Rom που κυκλοφορούν είναι "περί ορέξεως...." Γενικά εχω δοκιμασει δεκαδες ROM σε διαφορα κινητα. Ολες καπου κερδιζουν και καπου χανουν. Τα ζυγιζεις και αποφασιζεις. Οι ROM που εχω δοκιμασει για το Redmi Pro ειναι βασισμενες στο Miui και ειναι φτιαγμενες με μερακι και φαινεται.
      4)Απο οτι παρατηρησα το SuperSU ερχεται εγκατεστημενο, αλλα και να μην ειναι το κανεις install manually απο το TWRP.
      5) Η κινεζικη ειναι πολυ κινεζικη και θα το καταλαβεις οταν το παρεις στα χερια σου. Ακομα και αν αλλαξεις τη γλωσσα στα αγγλικα θα δεις οτι παλι υπαρχουν πολλα κινεζικα στοιχεια. Τα οποια μπορεις βεβναια να κρυψεις με Nova launcher prime, βεβαια θα πρεπει να κατεβασεις καi google apps γιατι αλλιως ουτε τις επαφες σου απο το google δε θα μπορεις να περασεις.

Ριξε διαβασμα στους οδηγους, αφου μπηκες στο χορο θα χορεψεις :) . Θα δεις οτι αξιζει το κοπο!!