Διαφήμιση

[XTRV-7.1.19] H νέα έκδοση​ της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 28/1 19:34)​

• Ολοκληρώθηκε
    • ROM
    • Poll
    • Xiaomi
    • Miui Dev
    • Ο/H apsogos4ever έγραψε:

Παιδιά ερώτηση: εφαρμογές όπως whatsapp ,viber, facebook, messenger.Για να λαμβάνω ανα πάσα στιγμή (push) , θέλουν 'κλειδωμα' στη μνήμη; Έτσι το έχω πρός το παρόν.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
      Κλείδωμα, εξαίρεση από τον Battery Saver και προσθήκη στην αυτόματη εκκίνηση. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

=============== Φεβ 5th 2017, 2:12pm ===============

Ο/H gkalen έγραψε:

@ndlns
      Στο update της Παρασκευής θα έχετε Ελληνικά στο Αλφάβητο των επαφών , έχουμε ήδη αναφέρει ότι λύθηκε το θέμα ..
      @gkalen Γιώργο, στην διορθωμένη 7.1.19 του nikel βλέπω τα έχεις ήδη βάλει, κοινώς βλέπω κανονικά ελληνικό αλφάβητο και μπορώ να ψάξω και με ελληνικά στις επαφές κανονικά και με το νόμο. Σωστό δεν είναι αυτό ή άλλα βλέπω και χρειάζομαι ψυχίατρο ? :lol:
    • @kouvou ακούγεται σαν βαθιά αποφόρτιση του κινητού. Κάποτε συμβαίνει

Μπορεί να φαίνεται νεκρό αλλά δεν είναι. Έχω και μία υποψία πως μπορεί να μπαίνει και fastboot... Αν θες έλεγξε το
    • Διαφήμιση
    • Μερικές ερωτήσεις, έτσι για να μαθαίνω....
      1) Εχθές έκανα την βλακεία να κάνω καταλάθος ένα reset to factory settings στο redmi 3s κινητό μου μέσω swipe (δεν επέλεξα κουτάκια) στο TWRP... Αν τυχόν επέλεγα κουτάκια, τότε αυτό το swipe σε ποια κουτάκια θα αντιστοιχούσε;
      2) Μετά το swipe, ύστερα από αρκετή ώρα ξεκίνησε το κινητό μου και άρχισε επιτέλους να δουλεύει. Ξέρω ότι διέγραψε όλες τις εφαμογές, επαφές, ρυθμίσεις κλπ. Όσο αφορά όμως την rom που είχα εγκατεστημένη τι έκανε; Την κράτησε και απλά αρχικοποίησε όλες τις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να την φέρει σε μια απείραχτη μόρφή όπως τότε που την είχα πρωτοποθετήσει ή έκανε delete το partition που την περιείχε και την ξαναπέρασε ολόκληρη μετά από την αρχή;
      3) Αφότου τέλος πάντων ξεκίνησε το κινητό, στις αρχικές ρυθμίσεις που μου ζήτησε, μου ζήτησε τον κωδικό μόνο του mi λογαριασμού μου. Το username παρόλο το reset to factory settings που του έκανα το είχε κρατημένο (δεν το ζήτησε αλλά αντιθέτως μου το υπέδειξε κιολας). Σε ποιο partition το κράτησε αποθηκευμένο;
      4) Αφότου έβαλα τον κωδικό του mi account, βρήκε στο mi cloud ότι έχω αποθηκευμένο ένα αυτόματο backup του αντίγραφου ασφάλειας της αρχικής οθόνης το οποίο (όπως αναφέρει) περιλαμβάνει εφαρμογές, αρχική οθόνη και ρυθμίσεις συστήματος. Βλέπω τώρα ότι τα κατεβάζει και ότι σιγά-σιγά ξεκινάνε να δουλεύουν όλα όπως παλιά (σημ. εκτός από τις διπλές εφαρμογές που δεν μου τις ξανακάνει διπλές αυτόματα, πρέπει να τις ξανακάνω χειροκίνητα εγώ....). Έχω όμως την εξής απορία... Αυτό το reset έγινε καταλάθος και ξαναέχω και πάλι την ίδια rom. Αν τυχόν όμως δεν έκανα το reset καταλάθος αλλά επέλεγα μέσω twrp να περάσω μια άλλη rom (διαφορετική έκδοση), τότε θα μπορούσα να κατεβάσω όλα αυτά από το mi cloud που κατεβαίνουν τώρα και να έκανα απροβλημάτιστη εγκατάστασή τους ή όχι;
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

@kouvou ακούγεται σαν βαθιά αποφόρτιση του κινητού. Κάποτε συμβαίνει

Μπορεί να φαίνεται νεκρό αλλά δεν είναι. Έχω και μία υποψία πως μπορεί να μπαίνει και fastboot... Αν θες έλεγξε το
      οχι δεν μπαινει το τσεκαρα..το εχω στην μπριζα εδω και καμια 3-4 ωρες αλλα τιποτα..
    • 1 data, cache, dalvik
      Στο 4 ναι και όχι μόνο. Θα μπορούσες να αγορασεις άλλο xiaomi και να γίνει όπως αυτό !!!!
      Στο 3 νομίζω είναι στο system αλλά δεν είμαι 100% Άσε να μας πουν οι μάγειρες μας
    • απάντηση για το 2 πιο πάνω;
      αν τυχόν κάνω reset to factory settings, τότε αυτό αντιστοιχεί σε αρχικοποίηση απλά του κινητού ή σε ολόκληρο delete του partition στο οποίο είναι εγκατεστημένη η rom και μετά σε επανεγκατάστασή της από την αρχή;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H newbie έγραψε:

Μερικές ερωτήσεις, έτσι για να μαθαίνω....
      1) Εχθές έκανα την βλακεία να κάνω καταλάθος ένα reset to factory settings στο redmi 3s κινητό μου μέσω swipe (δεν επέλεξα κουτάκια) στο TWRP... Αν τυχόν επέλεγα κουτάκια, τότε αυτό το swipe σε ποια κουτάκια θα αντιστοιχούσε;
      2) Μετά το swipe, ύστερα από αρκετή ώρα ξεκίνησε το κινητό μου και άρχισε επιτέλους να δουλεύει. Ξέρω ότι διέγραψε όλες τις εφαμογές, επαφές, ρυθμίσεις κλπ. Όσο αφορά όμως την rom που είχα εγκατεστημένη τι έκανε; Την κράτησε και απλά αρχικοποίησε όλες τις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να την φέρει σε μια απείραχτη μόρφή όπως τότε που την είχα πρωτοποθετήσει ή έκανε delete το partition που την περιείχε και την ξαναπέρασε ολόκληρη μετά από την αρχή;
      3) Αφότου τέλος πάντων ξεκίνησε το κινητό, στις αρχικές ρυθμίσεις που μου ζήτησε, μου ζήτησε τον κωδικό μόνο του mi λογαριασμού μου. Το username παρόλο το reset to factory settings που του έκανα το είχε κρατημένο (δεν το ζήτησε αλλά αντιθέτως μου το υπέδειξε κιολας). Σε ποιο partition το κράτησε αποθηκευμένο;
      4) Αφότου έβαλα τον κωδικό του mi account, βρήκε στο mi cloud ότι έχω αποθηκευμένο ένα αυτόματο backup του αντίγραφου ασφάλειας της αρχικής οθόνης το οποίο (όπως αναφέρει) περιλαμβάνει εφαρμογές, αρχική οθόνη και ρυθμίσεις συστήματος. Βλέπω τώρα ότι τα κατεβάζει και ότι σιγά-σιγά ξεκινάνε να δουλεύουν όλα όπως παλιά (σημ. εκτός από τις διπλές εφαρμογές που δεν μου τις ξανακάνει διπλές αυτόματα, πρέπει να τις ξανακάνω χειροκίνητα εγώ....). Έχω όμως την εξής απορία... Αυτό το reset έγινε καταλάθος και ξαναέχω και πάλι την ίδια rom. Αν τυχόν όμως δεν έκανα το reset καταλάθος αλλά επέλεγα μέσω twrp να περάσω μια άλλη rom (διαφορετική έκδοση), τότε θα μπορούσα να κατεβάσω όλα αυτά από το mi cloud που κατεβαίνουν τώρα και να έκανα απροβλημάτιστη εγκατάστασή τους ή όχι;

1) Ότι σου είπε ο mixalis. FC = Wipe Data, Cache, Dalvik-Art cache.
      2) Αρχικοποίησε όλες τις ρυθμίσεις σαν να την είχες τοποθετήσει για πρώτη φορά. Η ROM σου είναι στο /system partition. Το factory reset δεν επηρεάζει το system, λογικά κρατάει ακόμα και το root access.
      3) Σε partition που δεν είναι προσπελάσιμο από κανέναν για λόγους ασφαλείας. Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς ποιο είναι και σίγουρα διαφέρει από συσκευή σε συσκευή (MTK vs Qualcomm).
      Διαβάζοντας λίγο το en.miui, δεν είμαι τελικά 100% σίγουρος ότι κρατάει το Mi account τοπικά. Απλά με το που βρίσκει internet (είτε μέσω Wi-Fi, είτε από δεδομένα), η συσκευή "μιλάει" με τους servers της Xiaomi στέλνοντας το device ID της συσκευής και αν βρει ότι αυτή είναι συνδεδεμένη σε λογαριασμό, στον ζητάει. Αν ισχύει αυτό (δεν το έχω τσεκάρει), τότε με κλειστό Wi-Fi και χωρίς SIM μέσα, δεν θα πρέπει να παίρνει κάποιος το activation μήνυμα (θα το πάρει βέβαια άμεσα με το που συνδεθεί στο internet).
      4) Ναι θα μπορούσες εφόσον έχεις συνδέσει στη συσκευή το λογαριασμό με τον οποίο πήρες το backup.
    • @gkalen
      Έχω την XTRV BETA2 7.1.19. Πρόσφατα παρατήρησα ότι δεν δουλεύει το cloud print που πριν δούλευε κανονικά. Όχι ότι είναι το μόνο bug αλλά το αναφέρω

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Ηττημένος είναι αυτός που δεν προσπαθεί.
    • Θυμάμαι ότι όταν είχα πρωτοτοποθετήσει την rom που έχω, ότι αρχικά την είχα αντιγράψει στο κινητό και μετά την έκανα εγκατάσταση από εκεί...
      Σύμφωνα με αυτά που απαντάτε για το 2 καταλαβαίνω ότι στην ουσία, σε ένα reset to factory settings, αυτό που συμβαίνει είναι ότι απλά αρχικοποιούνται όλες οι ρυθμίσεις της rom και τίποτα παραπάνω...
      Επομένως, αν τυχόν θελήσουμε αναγκαστικά με το ζόρι να κάνουμε ένα reset to factory settings επειδή πχ μπορεί να είχε πιο πριν καταστραφεί/διαγραφεί ένα τμήμα της ήδη εγκατεστημένης rom, τότε το reset δε θα μας κάνει δουλεία....

Μέχρι στιγμής νόμιζα πως κάθε φορά που περνάμε μια rom στο κινητό, πέρα από το partition στο οποίο γίνεται install της rom, μέσα σε κάποιο άλλο partition διατηρείται και το αρχικό - non-installed αρχείο της rom, το οποίο φυλάσσεται ευλαβικά έτσι ώστε αν τυχόν ανα πάσα στιγμή θελήσουμε να κάνουμε reset, να γίνεται τότε επανεγκατάσταση της ίδιας rom επάνω στο partition της προηγούμενης εγκατάστασης της ίδιας...

Ποιο είναι το σωστό και πιο το λάθος;
    • "Επομένως, αν τυχόν θελήσουμε αναγκαστικά με το ζόρι να κάνουμε ένα reset to factory settings επειδή πχ μπορεί να είχε πιο πριν καταστραφεί/διαγραφεί ένα τμήμα της ήδη εγκατεστημένης rom, τότε το reset δε θα μας κάνει δουλεία...."

Αν έχει πρόβλημα το /system partition σου, τότε το FC κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σε σώσει όχι.

"Μέχρι στιγμής νόμιζα πως κάθε φορά που περνάμε μια rom στο κινητό, πέρα από το partition στο οποίο γίνεται install της rom, μέσα σε κάποιο άλλο partition διατηρείται και το αρχικό - non-installed αρχείο της rom, το οποίο φυλάσσεται ευλαβικά έτσι ώστε αν τυχόν ανα πάσα στιγμή θελήσουμε να κάνουμε reset, να γίνεται τότε επανεγκατάσταση της ίδιας rom επάνω στο partition της προηγούμενης εγκατάστασης της ίδιας..."

Δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Πρέπει να καταλάβεις ότι μια ROM δεν αποτελείται μόνο από ένα partition πχ system. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Μια ROM περιέχει καταρχήν firmware binaries/images, πχ το firmware για το baseband modem σου (αυτό σου δίνει σύνδεση σε δίκτυα κινητής και δεδομένα κινητής), firmware για τον επεξεργαστή σου, firmware για τον ήχο, firmware που έχει να κάνει με το κομμάτι λογισμικού που τρέχει με το που ανοίξεις το τηλέφωνο (και αναλαμβάνει να σου δείξει και στοιχεία για τη φόρτιση όταν είναι τελείως κλειστό), bootloader binary κτλ. Το firmware είναι απαραίτητο και καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μιλάει το λογισμικό σου (Android) με το υλικό.

Από εκεί και πέρα έχουμε το boot image που περιέχει τον kernel του Android μαζί με το ramdisk, έχουμε το system που περιέχει τα κύρια αρχεία της ROM (αρχεία συστήματος, αρχικοποίησης, βιβλιοθήκες για εφαρμογές, themes και ένα κάρο άλλα πράγματα) και τέλος έχουμε και τυχόν custom partitions στα οποία η εκάστοτε εταιρεία διατηρεί πληροφορίες (πχ το /cust partition σε κάποιες Mi συσκευές). Φυσικά μπορεί να περνάει πράγματα (πχ δικές της εφαρμογές) και στο data partition. Δεν υπάρχει κάποια γενική σύμβαση για το τι περιέχει μια ROM ποσοτικά (μόνο ποιοτικά κάποια πράγματα είναι standard).
    • Διαφήμιση
    • Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε έγινε ένα καλό σουλουπωμα αυτής της ρομ από το αγαπητό φίλο @gkalen στο redmi note 4G...... μπορώ να πω πως είναι μακράν η καλυτεροτερη xtrv beta2 και γενικότερα από όλες τις ρομ έως τώρα........ Ευχαριστώ πάρα πολύ @gkalen για τον χρόνο που διεθεσες ώστε η ρομ σε 4.4 kitkat να έρθει και να δέσει όπως ακριβώς πρέπει......σας την προτείνω άφοβα.......Μέχρι τώρα είναι αψεγάδιαστη.
      Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ άλλη μία φορά.....Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αγαπητό ΑΣΜ μου.

" Γεωπόνος”