Magic WormHole
-
-
-
Αυτό ισχύει από 20 Νοέμβρη
Πριν άνοιγα υπολογιστή, κατέβαινα στο σταυροδρόμι και έσφαζα κόκορα για να κλειδώσει στο 5 -
Ο/H 8@nos έγραψε:
@spideman3 Βάλε vdsl μια χαρά θα είσαι....κοίτα κι εδώ πόσο κοντά είναι το καφάο στο σπίτι σου.
Πάνω από 30 Mbps θα πιάνεις σίγουρα...αν το καφάο ή ΑΤ (ανάλογα με τι σε συνδέουν) δεν απέχει πάνω από 500 μέτρα απ'το σπίτι σου θα πιάνεις τη ταχύτητα που θα βάλεις, άντε αν βάλεις 50 Mbps να πιάνεις πχ 48. Μιλάω για fttc φυσικά αφού λέω καφάο, τώρα όσο και παλιοί να είναι οι χαλκοσωλήνες απ'το σπίτι σου μέχρι το καφάο κάτω από 30 δεν θα πιάνεις
Με vdsl2 πρωτόκολλο άνετα δίνουν 100 Mbps (φυσικά αν είσαι δίπλα στο καφάο) αλλά το έχουν κλειδωμένο σε 50.
Στη πράξη στην Αθήνα σε απόσταση 450-500 μέτρα απ'το καφάο, το router γράφει 49,99 και το speedtest 48+
Προσθήκη 16.10
-
εμένα που πέφτει κοντά καμπίνα, θα μου πει κανείς?Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
-
@spideman3 Αυτό που δείχνεις είναι αστικό κέντρο και με αυτό θα σε συνδέσουν αν απέχεις μόνο 350 μέτρα, μια χαρά ταχύτητα θα πιάνεις
Ο/H demakhs έγραψε:
εγώ αν την κάνω 50-ρα...αν η forthnet χρησιμοποιεί τις γραμμές του ΟΤΕ, θα πιάνω τίποτα της προκοπής ή καλύτερα να πιάνω τα απ' αυτά μου?
Είπαμε κοίτα εδώ πόσο κοντά πέφτει.Open-source is the future -
Εαν τα καλώδια χαλκού είναι σε καλή κατάσταση από την καμπίνα μέχρι το σπίτι σου και είσαι μέχρι 500 μέτρα (η διαδρομή της γραμμής, όχι σε ευθεία) θάσαι πολύ καλά εως εξαιρετικά, αν είσαι στα 800 και μετά, πέφτεις σε επίπεδα adsl.
Τώρα θα μου πεις πως θα ξέρεις σε τι κατάσταση είναι τα καλώδια από το κουτί ώς το σπίτι... Εγώ, αφού έμαθα από ποιό κουτί έπαιρνα adsl και στο ίδιο δίπλα βάλαν τη vdsl, όσο είχα ακόμη adsl, έφερα τον τεχνικό του παρόχου και του ζήτησα να μου μετρήσει τι ταχύτητα έχει στο κουτί η adsl και μετά στο σπίτι. Αν από το κουτί ως το σπίτι (στην adsl) δεν έχεις απώλειες ή έχεις ελάχιστες, με vdsl θα πιάνεις τσίτα.
Τις απώλειες της γραμμής τις ήξερα καλα, γιατί σε διάστημα 10 χρόνων είχα αλλάξει 3 παρόχους και είχα ζητήσει τη μέτρηση και από τους 3. Και συμφωνούσε. Αν ήταν ένας μπορεί και να μούλεγε "δικαιολογίες". -
-
@ είναι παλιός χάρτης αυτός...πριν κανα δυο μήνες, γεμίσανε τον τόπο καφαο που δεν φαίνονται εκεί!!!!
(το τανασι, ξαναχτύπησε!!!!)Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Πονεμένη και αυτή ιστορία. Όσο βγάζω σπίτι βγάζω και κάτω στο κουτί. Μένω σε διώροφο σπίτι και η πλάκα είναι ότι εγώ στην forthnet τότε 7mpbs ο κουνιάδος μου στην ίδια εταιρεία 13mpbs. Αυτός συνεχίζει σε αυτές τις ταχύτητες εγώ στον ΟΤΕ 4 χρόνια βελτιώθηκα κατά 1 με 1,5 mpbs ανάλογα τα κέφια της γραμμής.
-
κ μια συνομιλία από το adsl.gr για το vdsl στις αρχές ακόμα, 2004 με...ειδική, Kαλύμνικη, προφορά:
-Πήρα σήμερα τηλέφωνο στον ΟΤΕ μας εδώ στην Κάλυμνο να τους ρωτήσω αν γνωρίζουν κάτι για την ADSL.
Μου λέει κάποιος με την Καλύμνικη προφορά:
'Έν η ξέρω πότε θα βάλουσει τα κουτάτσια που μας φέρασει για το ADSL. Πρέπει να ρθούσει από την Αθήνα οι τεχνιτσοί. Το ψηφιακό μας κέντρο εν είναι έτοιμο για να δεχθεί ακόμα αυτά τα κουτάτσια πρέπει να ρθούσει από την Αθήνα να τα βάλουσει και μετά θα μπορέσουμε να σας δώσουμε ADSL.'
-AXAXAXAXAXAXAXAXXA.....Ου το παιι μας θελει μαθες α βαλει απο αυτο το πραμα του ντι εσ ελ?Λααζε αμα ερτουσει αυτοι οι τεχνικοι απο την αθηνα για να κανουσει τα κουτατσια α πεξουσει α μας το πεις το χαμπεριΕίναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0