Διαφήμιση

Δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD [solved]

• Δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD [solved]

Καλησπέρα

Μόλις αγόρασα μία ΚINGSTON MICROSDHC 64GB CLASS 10 κάρτα μνήμης για το κινητό μου αλλά όταν την πέρασα στην συσκευή δεν την αναγνωρίζει. Πάω Ρυθμίσεις --> Αποθηκευτικός χώρος και μου εμφανίζει μόνο την εσωτερική μνήμη. Διάβασα ότι αναγνωρίζει μνήμες έως 128GB οπότε δεν τίθεται θέμα χωρητικότητας. Βάζω την κάρτα στον συνοδευτικό αντάπτορα και τη συνδέω στο λάπτοπ και εκεί την αναγνωρίζει.

Κάποια πρόταση τι πρέπει να κάνω;
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Σε τι μορφή είναι η κάρτα ?
      Δοκίμασες να την αλλάξεις ?

• Είναι σε extFAT ... την έκανα format σε NTFS αλλά τίποτα .... πάλι format σε extFAT και πάλι τίποτα ... φόρτωσα αρκετά GB με φωτογραφίες και εικόνες μπας και ... αλλά πάλι τίποτα. Δεν μου δίνει άλλη επιλογή στο λάπτοπ για φορμάρισμα (π.χ. FAT).

Το slot σίγουρα δεν έχει πρόβλημα γιατί είχα πριν μία κάρτα των 2GB και δούλευε κανονικά.
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Διαφήμιση
    • Για μπες μέσα αστο twrp Και δες αν την βλεπει..
      Μην βγεις απο κει...

• Δεν την βλέπει ... Όταν επιλέγω "select storage" έχει τις επιλογές:

Internal Storage (5127MB)
      Micro SDCard (0MB)
      USB Storage (0MB)
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Διαφήμιση
    • ΄Μεσα απο την επιλογή του twrp μπορείς να την φορμάρεις?
      Απo advanced..

• Από Advanced --> File Manager μου εμφανίζει μόνο τον εσωτερικό χώρο. Δεν μου βγάζει να πατήσω "up level" όπως όταν είμαι μέσα σε ένα φάκελο για να επιλέξω external storage (έτσι νομίζω ότι γίνεται)
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Στο partition sd ... πρόσεχε όπως μην τικάρεις τον εσωτερικό χώρο.

=============== Ιαν 26th 2017, 6:01pm ===============

Ο/H GAIOKTHMONAS έγραψε:

Δεν μου βγάζει να πατήσω "up level"
      Στον file manager λογικα θα είναι external και sd card...

• Δεν μου εμφανίζει δυστυχώς partitions ... με το που πατάω file manager με οδηγεί στο internal storage με τους φακέλους boot, cache,data, dev, etc και λοιπά χωρίς τη δυνατότητα να φύγω από εκεί. (Άσχετος με TWRP, μόνο 1 φορά το χρησιμοποίησα για να περάσω τη δική μας rom)

Δοκίμασα να συνδέσω στο λάπτοπ την παλιά κάρτα sd που είχα. Είναι διαμορφωμένη σε FAT32 που σημαίνει ότι το κινητό αδυνατεί να διαβάσει κάρτες σε exFAT format? περίεργο αφού στο αγγλικό φόρουμ που κοιτούσα νωρίτερα ένας moderator πρότεινε σε χρήστη να φορμάρει την κάρτα του σε exFAt.

Άρα μία λύση είναι να βρω υπολογιστή που να μου επιτρέπει να φορμάρω την κάρτα σε FAT32 (στο αγγλικό φόρουμ λένε ότι σε αυτό το φορμάτ κάποιες συσκευές δεν τις διαβάζουν αλλά η δική μου ναι). Μέσα από Windows μόνο σε exfat και ntfs μπορώ να επιλέξω άρα πηγαίνω σε εφαρμογή του στυλ Easeus Todo Back μάλλον.

Μάλλον το Redmi4 είναι μιά αποτυχία για την Xiaomi γιατί με το Redmi Note 2 Prime για ένα χρόνο είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Σε εκείνη τη συσκευή είχα την ίδια ακριβώς κάρτα αλλά με 32GB χωριτηκότητα και δεν μου δημιούργησε πρόβλημα.
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Διαφήμιση
    • Κατεβασε αυτό το πρόγραμμα και δες αν μπορεις να κάνεις
      sdcard.org/downloads/formatter_4/eula_windows/index.html