Διαφήμιση

Δεν αναγνωρίζει την κάρτα SD [solved]

• Έκανα το φορμάτ αλλά πάλι σε exFAT έγινε (δεν μου έδινε επιλογή για επιλέξω άλλο φορμάτ). Πάλι δεν την βλέπει ούτε μέσω system ούτε από το twrp. Θα χει πλάκα να μην μπορώ να τη φορμάρω σε FAT32 (το μόνο που διαβάζει). Θα κατεβάσω το easeus todo backup μήπως και τα καταφέρω από εκεί. Θα ψάξω πρώτα αν υποστηρίζει fat32 η κάρτα για να μην την καταστρέψω.

=============== Ιαν 26th 2017, 6:53pm ===============
      την έκατσα :(

Format
      FAT32 (microSDHC 16GB–32GB); exFAT (microSDXC
      64GB–256GB)

Αν αγόραζα τα 32GB δεν θα είχα πρόβλημα. Πιάσ' το αυγό και κούρεφτο τώρα ...

=============== Ιαν 26th 2017, 8:22pm ===============
      Λοιπόν ....

Μπήκα στην διαδικασία και άλλαξα το φορμάτ σε fat32 με το easeus partition master. Όντως έγινε η μετατροπή και στη συνέχεια φόρτωσα από τον υπολογιστή φωτογραφίες στην κάρτα sd. Σύνδεσα την κάρτα στο κινητό και πάλι τα ίδια :cursing:

Έβαλα την κάρτα sd στο κινητό της συζύγου (ένα ταπεινό LG Spirit) και την διάβασε κανονικά !!! Ξανά στο Redmi 4 και φυσικά τίποτα.

Κουράστηκα να περιγράφω άλλο. Το μόνο που θα πω είναι ότι το Prada με απογοήτευσε. Πρόβλημα με την ταυτόχρονη λειτουργία sim + sd το οποίο τελικά λύθηκε με φλασάρισμα και πάλι πρόβλημα με την sd.

ΓΤΠ Redmi 4

=============== Ιαν 28th 2017, 5:07pm ===============
      Δοκιμασα να κάνω μέσα από twrp repair και format τελικά σήμερα την κάρτα (ανακάλυψα ποιός φάκελος είναι) αλλά δεν μπορεί να κάνει κανένα από τα δύο. Unable to format or unable to change file system (προσπαθώ να φορμαρω σε fat ή σε exfat.

Το υπάρχον file system λέει ότι είναι vfat.

Πως γίνεται να μπορώ να φορμαρω την κάρτα μέσω υπολογιστή αλλά το twrp να μην μπορεί;
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Για δοκίμασε και κάτι άλλο, αλλά με τεράααστια προσοχή..Απο τα windows άνοιξε ένα cmd ώς διαχειριστής ( search -> cmd -> δεξί κλικ run as administrator).
      Μετά γράψε
      diskpart
      list disk
      εδώ θα δείς κάτι τέτοιο:
      diskpart-select-disk-windows-10.jpg?itok=Y2AM38RI

Με *τεράστια* προσοχή δές ποιό είναι το Disk ### για το kingston 64GB και γράψε
      select disk [#kingston]
      όπου [#kinston] o αριθμός δίσκου του kingston που σου εμφανίζει.

μετά γράψε
      clean
      και κλέισε το πρόγραμμα. Μην κάνεις τίποτα άλλο στα windows.
      Βγάλε την κάρτα και βάλε την στο κινητό να δείς αν θα σου βγάλει επιλογή για format μέσα στο MIUI και στο twrp.

Αν δεν βγάλει και πάλι κάνε παλι τα ίδια
      diskpart
      list disk
      select disk [#kingston]
      clean
      και επιπλέον
      create partition primary
      ξανα βγάλε την κάρτα και βάλε την στο κινητό να δείς αν θα σου βγάλει επιλογή για format μέσα στο MIUI και στο twrp.

Αν και πάλι δεν παίζει, κάνε πάλι format την κάρτα όπως θέλεις (sd formatter / easeus κλπ ) για να μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις ξανά.

*τεράστια* προσοχή στον αριθμό του δίσκου, αν βάλεις άλλο δίσκο θα διαγράψεις τα partition του...
    • Διαφήμιση
    • Είσαι ένας μικρός θεούλης !!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Μετά το clean στα windows μόλις έβαλα την κάρτα στο κινητό και μπήκα σε περιβάλλον MIUI μου αναγνώρισε την κάρτα και ζήτησε και μετά το απαραίτητο format ιδού το αποτέλεσμα !!!

Ευχαριστώ πολύ !!! Με έσωσες !!!! :) :) :)

(Θα βρεις το μπελά σου μαζί μου :lol: )

=============== Ιαν 28th 2017, 7:08pm ===============

Ο/H chrdes έγραψε:

Γιατί δεν δοκιμαζεις επίσης να την κανεις 2 partitions με fat32;

RN2 Official Global 8.1.2.0
      Δεν ξέρω τι σκάλωμα έφαγε αλλά δεν την διάβαζε ούτε σε fat32, ούτε σε exfat :(

=============== Ιαν 28th 2017, 9:48pm ===============
      χμμμ ... δεν το χει η μοίρα μου να δω άσπρη μέρα. Αφού λύθηκε το πρόβλημα έβγαλα την κάρτα από το κινητό και με τον αντάπτορα τη σύνδεσα στο λάπτοπ για να φορτώσω φωτογραφίες και βίντεο του μικρού. 'Οταν τελείωσα με το φόρτωμα την ξαναπερνάω στο κινητό και πάλι δεν την αναγνώριζε !!!

Αφού έμαθα το κόλπο του @stamatisv λέω δεν πειράζει, θα δοκιμάσω πάλι την ίδια διαδικασία.

1) cmd
      diskpart
      list disk
      select disk
      clean

Έτσι αναγνώρισε το Redmi 4 την κάρτα sd την προηγούμενη φορά. Βάζω την sd στο κινητό αλλά τζίφος. Αυτή τη φορά δεν έπιασε.
      Format μέσω twrp γιοκ ... δεν γίνεται .... οπότε πάμε στον επόμενο τρόπο.

2)
      cmd
      diskpart
      list disk
      select disk
      clean
      create partition primary

Πάλι τζίφος ... δεν την αναγνωρίζει ... πάμε για τρίτη προσπάθεια

3) Βάζω την κάρτα sd στο λάπτοπ και μου ζητάει format ... το κάνω σε exFat (το προτεινόμενο) ... ξανά η κάρτα στο κινητό ... πάλι δεν την αναγνωρίζει. Δοκιμάζω format μέσω twrp πάλι τα ίδια:
      Formating Micro SDCard using mkfs.fat ...
      mkfs.fat process ended with ERROR: 1

Unable to wipe Micro SDCard.

Unable to wipe /external_sd.

Updating partition details ...
      ... done

Ενδιάμεσα πέρασα ξανά στο κινητό την παλιά κάρτα των 2GB και την διάβασε κανονικά.

Θα δοκιμάσω πάλι αύριο την διαδικασία γιατί είμαι στα πρόθυρα να σπάσω το Redmi 4 :cursing: :cursing: :cursing:
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Έχω μια υποψία οτι δεν κάθεται καλά η κάρτα στον αναγνώστη για κάποιο λόγο..
      Για δοκίμασε
      1) Να κάνεις το clean που μας δούλεψε πριν
      2) Μερικές φορές να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις στον υποδοχέα , δηλαδή βάλτην, δες αν δουλεύει, βγάλτην, ξαναβάλτην, δες αν δουλεύει κ.ο.κ, κάντο μερικές φορές

Να κάνεις power off τελείως το κινητό σε κάθε προσπάθεια

=============== Ιαν 28th 2017, 9:57pm ===============
      Επίσης, αν δουλέψει αστην μέσα:)
      Γιατί να την βγάλεις να την βάλεις σε adapter να περάσεις τις φώτο;
      Σύνδεσε κατευθείαν το κινητό...:)
    • Πέρασε από το μυαλό μου αυτό το πράγμα αλλά κανονικά δεν θα δυσκολευόμουν να κλείσω το πορτάκι/δρομέα? (δεν ξέρω πως το λένε :D ). Θα δοκιμάσω αύριο τη διαδικασία ... θα παίξω 1-2 φορές με το θέμα της τοποθέτησης και αν γίνει κάτι έχει καλώς. Δεν γίνεται να αρχίσω τα καντήλια βραδιάτικα γιατί ο μικρός έχει πάει για ύπνο.

Πάντως το πρόβλημα είναι στο σημείο που λες. Το θέμα είναι ότι αν κάποια στιγμή αναγνωρίσει την sd με το βάλε-βγάλε μετά θα φοβάμαι να το ξανανοίξω. Sim & SD θα μείνουν για πάντα εκεί (μπορεί και να το τσιμεντώσω κιόλας το σημείο) :lol: :lol: :lol:

=============== Ιαν 28th 2017, 10:14pm ===============
      Πάντα με power off ... δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα ... όχι μόνο μην πάθει κάτι το κινητό αλλά μη χαθούν και δεδομένα από την SD.
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Ξέρω μια καλή κόλλα στιγμής δεν θα ξεκολλάει με τίποτα:).
      Κάθε φορά που θέλεις να μεταφέρεις κάτι βγάζεις την κάρτα;; Και να πώ οτι βγαίνει και εύκολα στα xiaomi, πρέπει να έχεις την καρφίτσα ;D
      Σύνδεσε το κινητό και τέλος..
    • Διαφήμιση
    • τσιμέντο !!! τσιμέντο !!! :lol: :lol: :lol:

Όχι, με το RN2 Prime πάντα μέσω καλωδίου το έκανα. Επειδή θέλω να φορτώσω πάνω από 20GB αρχεία στην κάρτα είπα να το κάνω με τον αντάπτορα (τον οποίο δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ). Μ' έχει αποπροσανατολίσει αυτή η συσκευή :(
      Αν δεν υπήρχε ο αντάπτορας συνοδευτικός με τη κάρτα δεν θα τον χρησιμοποιούσα και όλα θα ήταν καλά. Έφαγα "παπά" από την Kingston :oops:

Δοκίμασα 2 φορές με την κάρτα αλλά τίποτα. Δεν "κάθεται" να την έβαζα και ανάποδα να το τρελάνω το κωλοκινητό :D :D :D
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Κάνε και μια δοκιμή live :) Δηλαδή power off, βγάλε κάρτες, άνοιξε κινητό, μόλις φορτώσει κούμπωσε το
    • 3η και φαρμακερή ! Επιτέλους την είδε !!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Κάποια στιγμή θα το πετύχαινα γιατί έπαιζα με τα χιλιοστά ... sd slot είναι, όχι και καμμιά πισίνα να παίζω με τα μέτρα :D

Αύριο τσιμέντωμα :lol:

Ουφ ... τέλος καλό τελικά αλλά αναπολώ το RN2 που είχα ... αποσπώμενη μπαταρία, ξεκλείδωτος bootloader, μεγαλύτερη χωριτικότητα ... καμμία σχέση με αυτό αλλά έπρεπε να το πάρω τάχιστα .... τουλάχιστον η μπαταρία του είναι πάρα πολύ καλή.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια !!! :) :) :)
      MIUI Global 9.5.19.0
    • Διαφήμιση
    • εμμμμ .... η αλήθεια είναι ότι έχω μόνο ένα :lol: :lol: :lol:

Είναι το μοναδικό ακίνητο που έχω στην κατοχή μου κι αυτό έγινε δωρεά από πατέρα και θεία. Ήταν παλιά ο στάβλος και ο αχυρώνας του παπού μου (τώρα είναι απλό οικόπεδο) και μόλις ήρθε στην κατοχή μου γεννήθηκε ο "Γαιοκτήμονας". :lol:

Βρακί στον κώλο μας ν' αλλάξουμε δεν έχουμε, μεγαλεία σκεφτόμαστε :D

(έχω ακόμη ένα θέμα με κάρτα sd, i will be back :lol: :lol: :lol: )
      MIUI Global 9.5.19.0