Διαφήμιση

Πρόβλημα με service

• Πρόβλημα με service

Καλησπέρα σας.
      Πήρα πριν 1 μήνα περίπου το Redmi Note 4 από Κίνα, μετά από 2 εβδομάδες χρήσης, μετά από ένα restart δεν αναγνώριζε το pattern κωδικό μου για να μπω μέσα. Ήταν 100% σωστός.
      Για να μην το στείλω στην Κινα, το πήγα λοιπόν σε ένα κατάστημα service κινητών, (γνωστής αλυσίδας επισκευής κινητών). Μου είπε ο τεχνικός ότι θα προσπαθήσει να το κάνει επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.
      Αργότερα επειδή δεν αναγνώριζε τη SIM με την ROM που έβαλε, με ρώτησε αν θέλω να δοκιμάσει άλλες ROM, γιατί θα έχανα την εγγύηση. Του είπα ΟΚ.
      ΔΕΝ με ενημέρωσε βέβαια ότι μπορεί το κινητό να πάθαινε brick.

Όταν το πήρα και πήγα σπίτι δεν άνοιγε (και επειδή δεν ήξερα ακόμα), υπέθεσα ότι δεν είχε κλείσει σωστά το κινητό, κλπ
      Όταν πήγα να τον ρωτήσω, μου απάντησε ότι δεν έχει λογισμικό και γι'αυτό δεν ανοίγει, πρέπει να σταλεί στην αντιπροσωπία για να περάσουν το αυθεντικό και θα είναι ΟΚ.
      Με μία έρευνα που έκανα κατάλαβα ότι το κινητό μου είναι brick-αρισμένο.
      Έχει κανείς καμία ιδέα αν υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί, αν μπορώ να ζητήσω ευθύνες από τον τεχνικό. Ή τι άλλο μπορώ να κάνω εκτός από το να το πετάξω;

Ευχαριστώ.
    • οπως γραφει και καποιος στην υπογραφη του " τα xiaomi ειναι πολυ σκληρα για να πεθανουν"
      δεν ξερω ποιο redmi 4 εχεις
      εδω ειναι ενας οδηγος για το Nikel
      Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom/Unbrick για το Redmi Note 4 (MTK)
      Lenovo K3 Note , με MIUI και τα μυαλά στα κάγκελα
      Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3GB 32GB
      Xiaomi Mi Max Pro (prime)6,44" 3/64GB
      Xiaomi Redmi Pro 3/64GB
      Xiaomi Mi WiFi 3 - Xiaomi Router 3 Smart WiFi Repeater 4 Antennas 1167Mbps Dual Band 128MB Flash ROM
      Xiaomi Mi Band 1s
      Xiaomi Mi Band 2
      2 Xiaomi dafang 1080P Smart Monitor Camera
      1 Xiaomi Yeelight AC220V RGBW E27 Smart LED Bulb
      Xiaomi Amazfit Pace
    • Ο/H scorpina έγραψε:

Καλησπέρα σας.
      Πήρα πριν 1 μήνα περίπου το Redmi Note 4 από Κίνα, μετά από 2 εβδομάδες χρήσης, μετά από ένα restart δεν αναγνώριζε το pattern κωδικό μου για να μπω μέσα. Ήταν 100% σωστός.
      Για να μην το στείλω στην Κινα, το πήγα λοιπόν σε ένα κατάστημα service κινητών, (γνωστής αλυσίδας επισκευής κινητών). Μου είπε ο τεχνικός ότι θα προσπαθήσει να το κάνει επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.
      Αργότερα επειδή δεν αναγνώριζε τη SIM με την ROM που έβαλε, με ρώτησε αν θέλω να δοκιμάσει άλλες ROM, γιατί θα έχανα την εγγύηση. Του είπα ΟΚ.
      ΔΕΝ με ενημέρωσε βέβαια ότι μπορεί το κινητό να πάθαινε brick.

Όταν το πήρα και πήγα σπίτι δεν άνοιγε (και επειδή δεν ήξερα ακόμα), υπέθεσα ότι δεν είχε κλείσει σωστά το κινητό, κλπ
      Όταν πήγα να τον ρωτήσω, μου απάντησε ότι δεν έχει λογισμικό και γι'αυτό δεν ανοίγει, πρέπει να σταλεί στην αντιπροσωπία για να περάσουν το αυθεντικό και θα είναι ΟΚ.
      Με μία έρευνα που έκανα κατάλαβα ότι το κινητό μου είναι brick-αρισμένο.
      Έχει κανείς καμία ιδέα αν υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί, αν μπορώ να ζητήσω ευθύνες από τον τεχνικό. Ή τι άλλο μπορώ να κάνω εκτός από το να το πετάξω;

Ευχαριστώ.
      Δυστυχώς έπεσες σε τεχνικό τζιμάνι. Βέβαια χωρίς ξεκλειδωμένο bootloader η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, αλλά με μια Global Stable έπρεπε να στρώσει λογικά. Από εκεί και πέρα και με όλο το σεβασμό έσφαλες που το παρέλαβες χωρίς να το ελέγξεις. Τώρα τι ακριβώς κάνει το κινητό, όταν πατάς το διακόπτη power ? Αν σου ανοίγει στο Mi logo (δηλαδή λειτουργεί ο preloader) έχεις ελπίδα. Αν κατάφερε να brick-αρει και τον preloader (hard-brick) τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Σε κάθε περίπτωση να αποφεύγεις το pattern lock, ειδικά στο RN4. Έχω δει και άλλες περιπτώσεις που δεν αναγνωριζόταν 100% σωστό σχήμα. Να προτιμάς PIN + οπωσδήποτε δακτυλικό.
    • Διαφήμιση
    • Για αρχή βάλε φώτο από το κουτί της συσκευής από το πίσω μέρος που έχει τα τεχνικά στοιχεία να δούμε ποια συσκευή έχεις.

Πριν την ανεβάσεις εδώ φρόντισε να σβήσεις τα ΙΜΕΙ αν φαίνονται.

Βάλε και ένα team viewer στο υπολογιστή...Και θα φτιαχτεί :)
    • Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν ανοίγει στο logo ΜΙ. Hard lock οπότε.
      Bandidgr το θέμα είναι ότι μέχρι να το πάρω είχα πλήρη άγνοια για το brick. Και όταν μου είπε ότι απλά πρέπει να πάει στην αντιπροσωπία είπα ότι κάτι θα ξέρει.

Ανεβάζω και τη φωτο από το κουτί.
    • Ο/H scorpina έγραψε:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν ανοίγει στο logo ΜΙ. Hard lock οπότε.
      Οκ Nikel έχεις και εφόσον δεν ανοίγει έχεις κατά 99.9% bricked preloader. Δύσκολη περίπτωση. Υπάρχει ελπίδα να φλασάρεις αν καταφέρεις και βάλεις το τηλέφωνο σε META mode ώστε να το δει ο υπολογιστής ως "MediaTek USB Port" ή "MTK USB Port", μετά με μια Global Stable fastboot και spflash περνάς πρώτα τον preloader και μετά κανονικά τη ROM. Υπολογιστή έχεις διαθέσιμο ?
    • Διαφήμιση
    • Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom/Unbrick για το Redmi Note 4 (MTK)
      Απο αυτο που λεει ο οδηγος μπορεις και με κλειδωμενο booloader να φλασαρεις
      Lenovo K3 Note , με MIUI και τα μυαλά στα κάγκελα
      Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3GB 32GB
      Xiaomi Mi Max Pro (prime)6,44" 3/64GB
      Xiaomi Redmi Pro 3/64GB
      Xiaomi Mi WiFi 3 - Xiaomi Router 3 Smart WiFi Repeater 4 Antennas 1167Mbps Dual Band 128MB Flash ROM
      Xiaomi Mi Band 1s
      Xiaomi Mi Band 2
      2 Xiaomi dafang 1080P Smart Monitor Camera
      1 Xiaomi Yeelight AC220V RGBW E27 Smart LED Bulb
      Xiaomi Amazfit Pace
    • Ωραία άκου λοιπόν τι θα κάνεις. Θα υποθέσω ότι έχεις Windows 10 ή 8 (διαφορετικά κάνουμε άλλη αρχική διαδικασία). Καταρχήν θα πας σε αυτό το link εκεί που λέει "Solution 1 – Change the Startup settings" και θα κάνεις ότι λέει, δηλαδή Restart με το shift πατημένο και μετά τα υπόλοιπα βήματα μέχρι και το 4 οπότε και θα μπεις στα Windows.

Θα κατεβάσεις το rar SP Flash Tools & Drivers for Nikel_by MrRaines.rar.

Θα το αποσυμπιέσεις. Θα προκύψουν 2 άλλα αρχεία, MTK Usb Driver v1.0.4.zip και SPFlash-v5.1632-Edited.zip. Αποσυμπίεσε το πρώτο σε ένα φάκελο, θα προκύψει ένας νέος φάκελος (MTK Usb Driver v1.0.4) μπες μέσα σε αυτόν και μετά στο φάκελο "MTK_Driver_Installer_.1352 ext". Εκεί δεξί κλικ στο DriverInstaller.exe και εκτέλεση ως διαχειριστής (run as administrator). Στο παράθυρο που θα ανοίξει σιγουρεύεσαι ότι είναι επιλεγμένη η επιλογή "Install Drivers", πάτα Start και άστο να τελειώσει. Κλείσε το εργαλείο αμέσως μετά.

Ανοίγεις τη Διαχείριση Συσκευών στο PC (Device Manager). Στα 10ρια είναι απλό να το βρεις, δεξί κλικ στο Start Button. Στο menu επάνω του παραθύρου επέλεξε Προβολή (View) και Εμφάνιση Κρυφών Συσκευών (Show Hidden Devices).

Τώρα πάρε ένα USB καλώδιο και σύνδεσε τη μία άκρη του σε μια USB 2.0 θύρα πίσω στο PC (κατευθείαν δηλαδή επάνω στη μητρική, όχι σε τυχόν μπροστά θύρες).

Με το τηλέφωνο προφανώς κλειστό κράτα το Volume down πατημένο και σύνδεσε την άλλη άκρη του καλωδίου στη συσκευή. Θέλω να μου πεις αν καταρχήν ακούς κάποιον χαρακτηριστικό ήχο και κατά δεύτερον και σημαντικότερο αν στη Διαχείριση Συσκευών βλέπεις κάποια αλλαγή, πχ να έχει προστεθεί μια κατηγορία που θα λέγεται Θύρες (Ports) COM & LPT. Αν ναι, κάνε expand την κατηγορία αυτή και πες μας τι έχει μέσα ή βάλε μια φωτογραφία εδώ.

Αν δεν αντιδράσει τίποτα στη Διαχείριση Συσκευών, βγάλε το καλώδιο από το τηλέφωνο και κρατώντας το power button πατημένο ξαναβάλτο. Δες τώρα αν έγινε κάτι.

Αν δεν αντιδράσει τίποτα στη Διαχείριση Συσκευών, βγάλε το καλώδιο από το τηλέφωνο και κρατώντας τα volume down + power button πατημένα ξαναβάλτο. Δες τώρα αν έγινε κάτι.

Αν δεν αντιδράσει τίποτα στη Διαχείριση Συσκευών, βγάλε το καλώδιο από το τηλέφωνο και κρατώντας το volume up πατημένο ξαναβάλτο. Δες τώρα αν έγινε κάτι.

Αν δεν αντιδράσει τίποτα στη Διαχείριση Συσκευών, βγάλε το καλώδιο από το τηλέφωνο και κρατώντας το volume up + volume down + power πατημένα ξαναβάλτο. Δες τώρα αν έγινε κάτι.

Όπως καταλαβαίνεις ο σκοπός είναι το PC να δει το τηλέφωνο με το σωστό συνδυασμό πλήκτρων (συνήθως το Volume down αρκεί αλλά δεν είναι σίγουρο για όλα τα MediaTek κινητά), αν αυτό καταστεί δυνατό τότε προχωράμε με φλασάρισμα. Αν ότι και να κάνεις, ότι και αν πατήσεις δεν γίνεται τίποτα, τότε προσωπικά δεν βλέπω λύση απλή.
    • Διαφήμιση
    • Τέλεια. Άκου τώρα τι θα κάνεις.

Θα κατεβάσεις μια fastboot ROM από αυτό το link, πατώντας εκεί που λέει επί λέξη Redmi Note 4 MTK Latest Global Stable Version Fastboot File Download. Θα την χρειαστείς, πίστεψέ με.

Πας στον οδηγό Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom/Unbrick για το Redmi Note 4 (MTK) και συνεχίζεις από το βήμα που λέει "Μετά την εγκατάσταση των Drivers κάνουμε extract το αρχείο SPFlash-v5.1632-Edited.zip στο C:\ Οπότε θα έχουμε τον....κτλ κτλ"

Τα προηγούμενα τα έχεις κάνει ήδη. Εκεί που λέει ο οδηγός "Θα χρειαστούμε επίσης να κατεβάσουμε μία Official Fastboot ROM κτλ κτλ" είναι αυτή που μόλις κατέβασες από το link που σου έδωσα.

Συνεχίζεις με τα βήματα του οδηγού.

ΠΡΟΣΟΧΗ, όταν φτάσεις στο βήμα που λέει:

"Αφού επιλέξουμε και τα δύο αυτά αρχεία πάμε και ξετικάρουμε το preloader όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία."

εσύ θα ξετικάρεις τα ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ από το preloader, δηλαδή θα πρέπει να έχεις τσεκαρισμένο ΜΟΝΟ το preloader.

Μετά πατάς το κουμπί Download στο εργαλείο.

Συνδέεις τη μία άκρη του USB στο PC πίσω όπως πριν. Συνδέεις την άλλη άκρη στο τηλέφωνο κρατώντας πατημένο το κουμπί που πατούσες και πριν όταν αναγνώρισε το PC το τηλέφωνο (θέλω να πιστεύω ότι ήταν το Volume Down). Αν όλα πάνε καλά, θα δεις μια κόκκινη ή μωβ μπάρα να γεμίζει στο εργαλείο και στα αριστερά του εργαλείου ένα πλαίσιο Chip Info. Η διαδικασία θα πάρει ελάχιστα δευτερόλεπτα και αν γίνει σωστά πρέπει να σου βγάλει ένα πράσινο tick στην οθόνη με ένδειξη Download Ok. Ταυτόχρονα σχεδόν θα αλλάξει και η ένδειξη του τηλεφώνου στη Διαχείριση συσκευών. Επίσης το πιο σημαντικό είναι να αποσυνδέσεις το τηλέφωνο και να δεις αν τώρα ανάβει.