Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Ο/H Krasdimi έγραψε:

εδω ρε συ το megatroll το έχουν για χαρακτηρισμό....
      Εγώ είμαι έτσι όταν με αποκαλούν κατά αυτόν τον τρόπο...

χαχαχαχαχα. Εσυ εισαι super-γαματο τρολ. :thumbsup:

Οσον αφορα το mega-flamer που ειπα στο Χρηστο, προσωπικα δεν το πιστευω για αυτον. Ηταν περισσοτερο απαντηση στο mega-troll. ;) Κατα τα αλλα ο Χρηστος καθε αλλο παρα του ταιριαζει ο χαρακτηρισμος και οταν ηρεμησει και δει λιγο και την δικη μου οπτικη γωνια θα καταλαβει. Του ζητω συγνωμη δημοσια και ελπιζω να καταλαβει τι το πυροδοτησε. :) Και προφανως οι χαρακτηρισμοι δεν εχουν θεση ανεξαρτητα αν εχεις δικιο ή αδικο (γενικα προς ολους μας αυτο).
    • Ο/H zt654 έγραψε:

Χρήστο δεν μας είπες όμως πως και σου ξέφυγε το mi6;
      Έχω πεί και σε άλλα topic...εγώ συσκευή που κοστίζει ένα μηνιάτικο και δεν έχει επίσημο Ευρωπαϊκό service και μία σαφή εικόνα για τα ανταλλακτικά, δεν παίρνω. :)
      Μέχρι 150 ευρώ είναι ένα ποσό που θα ρίσκαρα να χάσω εφόσον στραβώσει κάτι. Παραπάνω με τίποτα.
      Και το Rn4x που πήρα τώρα (δεν ξέρω πόσο θα μείνει μαζί μου βέβαια... 8) ) είναι απο infoquest

Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση. Άλλος τα δίνει και δεν τον νοιάζει. Δεκτό. Αλλά για φαντάσου, να σκάσεις μία 600άρα για mi-mix και να χαλάσει η οθόνη...τί κάνεις; Αποφασίζεις να το φτιάξεις γιατί το καραγουστάρεις και πίνεις νερό στο όνομά του. Και που θα βρείς γνήσια οθόνη ρε μάγκα; Εδώ σε θέλω.

Ο καθένας νομίζω έχει την δική του άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά, ένα απο τα πολλά εγκεφαλικά κολλήματα που έχω, είναι και αυτό της κάλυψης σε περίπτωση βλάβης.
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση
    • συμφωνώ κάργα... Όλα μου τα κινητά ήταν vfm...και χάλια κάμερα να είχαν μου φαινόταν dslr γιατί απλά ήξερα ότι είχα τάδε κεφάλαιο και δείνα δυνατότητες κινητού...
      Ήμουν προχθές παραλία με κάτι φιλαράκια με μηλαρακια και sammys...ε εγώ έβαλα μουσική και πέταξα το κενζο στη τσάντα και με εμένα βγήκαμε φωτό με τα λάδια (κανονικά όχι babyoil)...οι άλλοι το έβγαλαν μια φορά για να το καθαρίσουν και άλλη μία να δουν αν έπαθε κάτι ...
      Α πάλι offtopic είμαι σόρρυ φεύγω γεια...
    • Ένα μίνι συγκριτικό μεταξύ LG G4 και Xiaomi Redmi Note 4x (με τον s5k318 αισθητήρα).

- με το G4 να διακρίνεται για την τρομερή κάμερά του. Σε manual mode με κλείστρο στο 1/4 (ρεαλιστικό νούμερο όταν υπάρχει OIS) βαράει κατά ριπάς και μπορεί ακόμα και σήμερα που πάλιωσε να σε κάνει να αναφωνήσεις OMG!!!! Μεγάλο του ατού έναντι των άλλων συσκευών που δοκίμασα είναι η τρομερή φυσικότητα με την οποία αποδίδει τα χρώματα. Αυτό που βλέπεις live, αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ βλέπεις και στην φωτογραφία. Σε αντίθεση με το S7 π.χ (αλλά και με άλλες συσκευές) που κοιτούσες την φωτογραφία στον υπολογιστή και αναρωτιόσουν πού στον βούρτσο τα βρήκε τα αποτυπωμένα χρώματα! Κάτι ακόμα που μου αρέσει στο G4 είναι τα μαμά 16MP στην 16:9 ανάλυση. Προσωπικά η 4:3 δεν μου αρέσει και δεν την χρησιμοποιώ καθόλου.

- με το RN4x να έχει τρομερή αυτονομία, τέτοια που η διαχείριση ενέργειας να καταντάει αχρείαστο αξεσουάρ. Είναι η συσκευή που απλά δεν κλείνεις τίποτα. Η miui (official) ξέρει να κάνει την δουλειά της (ελαφρώς επιθετική στης διατήρηση των εφαρμογών στο παρασκήνιο...ΟΚ). Ο Snapdragon 625 μάλλον "καίει" ... αέρα! Πιάνει με χαρακτηριστική άνεση 10+ ώρες SOT, ε και πώς να μην αναφωνήσεις και εδώ OMG!!!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι όλες στο αυτόματο. Και η εστίαση ήταν στην διάθεση της συσκευής (δεν υπάρχει tap to focus).
      Με τις ημερήσιες δεν ασχολήθηκα καθώς και τα δύο κινητά, για μένα, παίρνουν άριστα.
      Από την πτώση του ήλιου και μετά είναι οι φωτογραφίες.
      Το G4 στα 16MP και το RN4x, δυστυχώς, στα 9MP (αφού εκεί καταλήγεις εάν επιλέξεις 16:9)

Επέλεξα το αυτόματο γιατί
      - Το RN4x στην ουσία δεν έχει manual.
      - Το LG στο manual (που το Rn4 ΔΕΝ έχει) δίνει άντε γειά αποτελέσματα (χτυπάει στα ίσα σημερινές ναυαρχίδες) οπότε η σύγκριση θα ήταν άδικη
      - Ο κόσμος που ασχολείται με το manual στα κινητά είναι ελάχιστος.

Πρώτα LG μετά RN4x

LG G4_1
      Xiaomi RN4x_1

LG G4_2
      Xiaomi RN4x_2

LG G4_3
      Xiaomi RN4x_3

LG G4_4
      Xiaomi RN4x_4

LG G4_5
      Xiaomi RN4x_HHT_5

LG G4_6
      Xiaomi RN4x_HHT_6

LG G4_7
      Xiaomi RN4x_HHT_7

Να συμπληρώσω τα εξής (δυστυχώς δεν έχω δείγμα για τις παρακάτω διαπιστώσεις αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω):

Το G4 έχει μία τάση να "ξεπλένει" τις φωτογραφίες σε έντονο φώς. Να τις "ασπρίζει" θα έλεγα. Ασπρίζει όλη την φωτογραφία στο σύνολο. Δεν ξέρω πού οφείλεται. Με HDR on το φαινόμενο εξαφανίζεται. Υπάρχει δυνατότητα HDR auto, όμως σε σχέση με τα άλλα κινητά που δοκίμασα τώρα τελευταία, το βάζει μπρός πολύ σπάνια. Γενικά, αυτό που κατάλαβα με το G4, είναι οτι γουστάρει φυσικότητα. Δηλαδή, εάν το HDR είναι OFF η φωτό (σε έντονα φωτεινό περιβάλλον) βγαίνει μέν "ξεπλυμένη" αλλά τα χρώματα είναι φυσικά! Με HDR ON το ξέπλυμα - άσπρισμα φεύγει αλλά χάνεται η φυσικότητα (όχι σε μεγάλο βαθμό όμως). Λογικό βέβαια αυτό, αλλά θα προτιμούσα το HDR OFF και την ασπρίλα να λείπει.

Στο RN4x μου έκανε εντύπωση οτι το HDR του - το οποίο δεν είναι auto - κάνει μεγάλη "ζημιά"!!! Έτσι μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον. Εάν π.χ υπάρχει υπερφωτισμένο σημείο στο κάδρο, η διαφορά με HDR ON και OFF είναι τεράστια με το ON να κερδίζει και μάλιστα με διαφορά. Σε μία φωτό που με HDR OFF είναι κατακαμένη κατά 50-60%, με HDR ON βγαίνει φοβερή!!! Μην υποτιμάτε το HDR του λοιπόν και κάντε τις δοκιμές σας γιατί σε κάποιες περιπτώσεις αξίζει πραγματικά.
    • Εγώ ούτε καν έδωσα σημασία στις φωτογραφίες ημέρας, πήγα κατευθείαν στις νυχτερινές λήψεις. Εκεί είναι εμφανέστατος ο θόρυβος στο 4x και ανάλογα με τη λήψη μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο αισθητός. Το nikel είναι ακριβώς το ίδιο (ίσως 0.5 κλικ πιο κάτω, γιατί κάποια 4χ έχουν ελαφρώς καλύτερο αισθητήρα) και για το HDR του ισχύουν ακριβώς τα ίδια, ειδικά αν παίζεις με custom πρόγραμμα κάμερας (snap camera, open camera), φτιάχνει αρκετά δηλαδή τη λήψη, στα πλαίσια του όσο μπορεί το υλικό να το υποστηρίξει. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, τώρα αν κάποιος θέλει την τέλεια κάμερα, σίγουρα πάει κατευθείαν σε φωτογραφική.
    • Διαφήμιση
    • Δες διαφορά στην 3η φωτό που δεν είναι νυχτερινή. Έχει μπόλικο φώς ακόμα. Πλησίασε τον απέναντι τοίχο και προσπάθησε και στις 2 φωτό να διαβάσεις τί γράφει... :mrgreen:
      Τί θέλω να πώ: Εγώ τις νυχτερινές τις έβαλα, απλά για να τις βάλω. Εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα (και ίσως και αναμενόμενα για την κλάση του κινητού). Σύν οτι εάν έβαζα manual το G4 η διαφορά θα πήγαινε στα κόκκινα (θεώρησα οτι δεν έχει νόημα).

Όμως : ακόμα και σε μπόλικο φώς (φωτογραφία 3) τα πράγματα δεν πάνε καλά.
      Και φαντάσου οτι είμαστε πάντα σε εξωτερικό χώρο με φυσικό φώς ε...όχι σε εσωτερικό με τεχνητό. :evil:
    • Εγω παλι θεωρω πως τα παει αξιοπρεπεστατα για τα χρηματα του. Το lg g4 στο θεμα φωτογραφιας καθε αλλο παρα παλιο το λες οποτε δεν περιμενα κατι διαφορετικο. Μαλιστα μην σου πω οτι στα 2 πρωτα θεματα που ειχε απλετο φως μου αρεσε περισσοτερο του note 4 (προφανως ευκολες συνθηκες και φυσικα παιζει και το υποκειμενικο κομματι). Φυσικα απο τη 3η και περα το g4 υπερεχει (αναμενομενο). Βεβαια εχε υποψιν οτι αν ανοιγες το hht (οταν εισαι κατω απο 3200 δεν ενεργοποιειται αυτοματα) θα ηταν καπως πιο αξιοπρεπες στη 3η και 4η.

Και οσον αφορα το Nikel θεωρω πως η διαφορα ειναι παραπανω απο "0.5 κλικ". Αν δεις σε αυτες τις 2 φωτογραφιες (δυστυχως δεν εχω αλλα ιδια καδρα για συγκριση) υπαρχει εμφανη βελτιωση στο ευρος χρωματων και λεπτομερια. Χανει βεβαια στο dynamic range που το θεωρω εκνευριστικα μικρο ακομα και για τα χρηματα του. Η πρωτη ειναι απο το note 4 mtk και η δευτερη note 4 snapdragon.

IMG_20170208_220410_HHT by Andreas L., on Flickr

IMG_20170408_204618_HHT by Andreas L., on Flickr
    • εγώ βλέπω για αυτά που δίνεις με αυτά που δίνει είναι μια χαρά. Συμφωνω με τον Ανδρέα. Ωραίο το συγκριτικό. Μπράβο.
    • Κάτι που έχει βελτιωθεί αισθητά στο RN4x έναντι του RN3 Pro είναι το CAF ( Continuous Auto Focus) κατά την λήψη βίντεο. Πλέον είναι πολύ πολύ πολύ πιο ομαλό και γρήγορο. Εκείνο το ενοχλητικό μέσα-έξω που έκαμνε συνεχόμενα ο φακός του RN3 Pro για να εστιάσει ήταν τρομερά ενοχλητικό (τόσο που το CAF ήταν απαγορευτικό), στο RN4x δεν υπάρχει πιά. Το CAF δουλεύει αρκετά γρήγορα και ομαλά τόσο που περνάει σχεδόν "απαρατήρητο". :thumbup:

=============== Ιουν 5th 2017, 8:35pm ===============
      Και τα δύο auto. Tap to focus κάπου κοντά στα G και Η πλήκτρα.

LG G4_8
      Xiaomi RN4x_HHT_8
    • Διαφήμιση