Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών
- Tips&Tricks
- Σε εξέλιξη
- Application
- RedMi Note 3 Pro
- MIUI
-
-
-
Σίγουρα είναι πολύ δυνατό αλλά βλέπω ότι το mi5s δυστυχώς παραμένει ένα και μοναδικό από τη xiaomi
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά και δεν βλέπω να χει καταφέρει να το ξεπεράσει με κάποια επόμενη συσκευή. Φοβάμαι ότι αυτό που έλεγες παραμένει ακόμα και σήμερα πραγματικότητα.
=============== Ιαν 4th 2018, 2:06pm ===============
Ο/H spideman3 έγραψε:
Αν αναφέρεσαι στην φωτεινή ταμπέλα starbucks στη δεύτερη, όντως έχει κάπως καλύτερη διαχείριση το mi note 3. Δες όμως και την υπόλοιπη φωτογραφίες. Ειδικά προς στις σκιές.
Τις είδες σε κινητό ή υπολογιστή;
Edit: Ώπα τις έβαλα ανάποδα. Για δείτε πάλι. Έβαλα ανάποδα το δεύτερο σετ.
-
-
Όταν τις δεις απο υπολογιστή θα καταλάβεις τι εννοώ.
Ειδικά μέσα στο starbucks αριστερά στις σκιές φαίνεται έντονα αυτό που λέω.
Δυστυχώς αυτό βλέπω Γιώργο. Και να σκεφτείς ότι το m5s έχει και διπλάσιο shutter speed οπότε θα χει και λιγότερες θολούρες απο κινούμενα.
Τώρα πραγματικά έχω προβληματιστεί μιας και το περιμένω όπου να ναι να μου έρθει το mi note 3. Αξίζει να φύγω από το Mi note 2 για το Mi note 3 ή να το στείλω όπως είναι σφραγισμένο; Το mi note 2 από το Mi5s δεν φαίνεται να υστερεί ιδιαίτερα όποτε καταλαβαίνω ότι θα έχει παρόμοια απόδοση με τη κάμερα του mi note 3 -
Ο/H Antretng έγραψε:
Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα παρόμοια κάδρα mi5s και mi note 3. Για δείτε τα αποτελέσματα. Πρώτα mi note 3 και μετά mi5s.
Έβαλα τις 2 πιο ενδιαφέρουσες χαμηλού (με βαθιές σκιές) ή δύσκολου φωτισμού (πολλαπλά φώτα). Αν θέλετε να δείτε τα πλήρη άλμπουμ κοιτάξτε εδώ Mygadget.su’s albums | Flickr
Από ότι βλέπω το mi5s, παρά το υψηλότερο shutter speed, έχει ελαφρώς καλύτερο λόγο λεπτομέριας/θορύβου (ειδικά στις σκιές) αλλά το mi note 3 έχει διαχειριστεί ίσως λίγο καλύτερα το flare στις λάμπες (βλέπε ταμπέλα starbucks)
αράχνια ΜπΆοΚ, άλλα βλέπεις, άλλα καταλαβαίνεις, σε άλλα απαντάς και ο ΜπΆοΚ δεν παίρνει πρωτάθλημα ούτε φέτος.
στη φωτο του mi 5s, εκτός που διαβάζεις τον κατάλογο ψηλά, διακρίνω καθαρά και έναν τάκη-σοκολατίνο εκεί κάτω δεξιά!!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Εάν δεν κάτσει να ασχοληθεί με software...δεν πρόκειται να κάνει τίποτα παραπάνω. Η σειρά Mi (πλην του ΜΑΧ - ΜΙΧ1 και όλα όσα μου διαφεύγουν λόγω αναρίθμητων Mi σειρών) έχει πολύ καλές auto κάμερες αλλά δεν μπορούν να πιάσουν σε ποιότητα τις Κορεάτικες ναυαρχίδες.
Και αναφέρομαι σε ναυαρχίδες, γιατί όταν μιλάμε για σειρά Mi τότε μιλάμε για την κορυφαία σειρά της Xiaomi (ειδικά για σκέτανέτα Mi 3-4-5-6).
Δείτε τί έκανε στο hardware των Mi5s και MAX2 το HDR+. Hardware υπάρχει (οι Κινέζοι ποτέ δεν ήταν τσιγκούνηδες σε αυτό) αλλά είναι απλά πεταμένο επάνω στην συσκευή.
Αν και...υπάρχει βελτίωση! Σοβαρή! Βλέπω δείγματα από Mi5s Plus και Mi5 που δείχνουν ότι κάτι γίνεται. Αλλά εάν είναι να περάσουν 2 χρόνια και μετά να αποδώσει το harware ... τί να το κάνω...
Με το port του HDR+, το Mi5s έχει πιάσει το άπιαστο (για μένα) μέχρι πρόσφατα G4. Γιατί μπορεί σε χαμηλό φωτισμό και σε εσωτερικό χώρο να δώσει τα ίδια αποτελέσματα με το LG....αλλά χεράτα...αφού δεν έχει ανάγκη χρόνους 2-4 sec. Και να έχει και το πλεονέκτημα της ταχύτατης λήψης (μηδενικό σχεδόν motion blur) όταν βάλεις την μαμά κάμερα. Και να έχει και καλύτερες (όχι λεπτομερέστερες αλλά αυτό είναι ψύλλος στ' άχυρα) ημερήσιες. Και να έχει και ταχύτατη εστίαση. Και να έχει και μηδενικό shutter lag. Και όλα αυτά απέναντι στο TNZI ΤΕΣΣΕΡΑ!!!
Γιατί να πρέπει να περιμένω το port HDR+ για να απολαύσω τις δυνατότητες της συσκευής μου;
Η Miui είναι κάτι το οποίο δείχνει πώς η Xiaomi είναι εταιρία που κοιτάει και την λεπτομέρεια. Κάνει με 1 κλίκ πράγματα που οι Κορεάτες δεν τα κάνουν ακόμα και 5 εφαρμογές 3ων να βάλεις. Είναι πραγματικά ένα πολύ ψαγμένο (όπως το χαρακτήρισε και ο φίλος μου ο Μάνος απέναντι) λειτουργικό. Και εξελίσσεται ... ψαγμένα! Ε...ας δώσουν και λίγο έμφαση στο sofware της κάμερας....Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Χρηστο διαφωνώ για το hdr+. Για να ξεπεράσει την στοκ του mi5s πρεπει να τραβήξει καμία 50αρια φωτογραφίες (αν δεν κάνω λάθος τόσες τραβάει στο maximum). Οτιδήποτε άλλο τα πάει χειρότερα από τη στοκ του. Άρα έχει πολύ καλό software στις low light φωτογραφίες.
Επιπλέον δεν υστερεί του ανταγωνισμού αν σκεφτείς ότι φτάνει το φετινό p10. Υστερεί σε σχέση με s7 και g5 αλλά όχι σε σχέση με όλες τις τότε ναυαρχίδες (από p9 και moto z καλύτερο είναι) -
το είχα αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο ότι πατάμε ακόμα και το p10...εάν ενθυμούμαι καλά, είχα βάλει και συγκριτικά μεταξύ των δύο, ίδιο κάδρο, από τη Νίσυρο.
ποιο μας βάζει μόνο κάτω, με αρκετή προσπάθεια είπαμε? g4, g5??Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Ο/H Antretng έγραψε:
Χρηστο διαφωνώ για το hdr+. Για να ξεπεράσει την στοκ του mi5s πρεπει να τραβήξει καμία 50αρια φωτογραφίες (αν δεν κάνω λάθος τόσες τραβάει στο maximum). Οτιδήποτε άλλο τα πάει χειρότερα από τη στοκ του. Άρα έχει πολύ καλό software στις low light φωτογραφίες.
Εγώ εάν δεν έβλεπα την απόδοση του HDR+ στο Mi5s δεν υπήρχε περίπτωση να το πάρω. Μπορεί να είναι αστέρι σε πολλά η κάμερά του (αυτό με τα νυχτερινά χωρίς motion blur είναι πολύ σημαντικό κομμάτι) αλλά τις iso 100 με 1/2 ταχύτητα του LG (που είχαν σχεδόν πάντα επιτυχία) δεν τις πιάνει χωρείς HDR+.Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Ο μόνος λόγος που χάνει το mi5s από δυνατότερες (σε κάμερα) ναυαρχίδες είναι το ois και όχι τόσο το software. Για παράδειγμα το g5 τραβάει σε 1/9 όταν το mi5s τραβάει σε 1/17.
Αν το mi5s τράβαγε auto hht σε 1/9 η ψαλίδα θα ήταν πολύ μικρότερη. Οπότε επιμένω ότι δεν είναι κακό το software. Αν για παράδειγμα βάλεις google camera και αφήσεις την ποιότητα στο default το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο. Δεν είναι δηλαδή ότι έχει κακό software.
=============== Ιαν 4th 2018, 3:12pm ===============
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Ο/H Antretng έγραψε:
Φυσικά και μας νοιάζει Χρήστο όταν λες ότι έχει κακό software. Για τραβά με default στη gcam 4 ή 5 ή βάλε την απλή 3.2 και πες μου κατά πόσο ξεπερνάει τη στοκ. -
Για την 3.2 μιλάω. Η οποία μου δίνει την δυνατότητα να πάρω κορυφαία φωτογραφία και ας κάνει και 10 sec επεξεργασία (ας το έκαμνε και η Xiaomi έτσι...δεν θα με πείραζε...θα μου έδινε πρόσθετη δυνατότητα).
Εάν θέλω πολύ καλή φωτό τραβάω με μαμά. Άψογη, ά-κούνητη, ά-θολη, αριστότατη σε όλα. Όχι όμως ποιοτική (για τα δικά μου φίλτρα). Αυτή η κατάσταση, από μόνη της, δεν με καλύπτει.
Εάν θέλω καμπάνα που πολλοί ζηλεύουν αλλά λίγοι μπορούν να έχουντραβάω με HDR+ των 10sec και θαυμάζω το αποτέλεσμα. Η προσθήκη αυτή έχει ολοκληρώσει (για μένα) την συσκευή.
Υ.Γ Το Mi Max 2 που από ασχημόπαπο έγινε κύκνος μέσω HDR+;;;; Και αυτό έχει καλό software;;;;Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0