Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Για την 3.2 μιλάω. Η οποία μου δίνει την δυνατότητα να πάρω κορυφαία φωτογραφία και ας κάνει και 10 sec επεξεργασία (ας το έκαμνε και η Xiaomi έτσι...δεν θα με πείραζε...θα μου έδινε πρόσθετη δυνατότητα).

Εάν θέλω πολύ καλή φωτό τραβάω με μαμά. Άψογη, ά-κούνητη, ά-θολη, αριστότατη σε όλα. Όχι όμως ποιοτική (για τα δικά μου φίλτρα). Αυτή η κατάσταση, από μόνη της, δεν με καλύπτει.

Εάν θέλω καμπάνα που πολλοί ζηλεύουν αλλά λίγοι μπορούν να έχουν :D τραβάω με HDR+ των 10sec και θαυμάζω το αποτέλεσμα. Η προσθήκη αυτή έχει ολοκληρώσει (για μένα) την συσκευή.

Υ.Γ Το Mi Max 2 που από ασχημόπαπο έγινε κύκνος μέσω HDR+;;;; Και αυτό έχει καλό software;;;;
      Print screen τα settings του Google canera hdr+ έκδοση 3.2

Sent from my MI 5s using Tapatalk
    • Ο/H tsine έγραψε:

Print screen τα settings του Google canera hdr+ έκδοση 3.2
      Δεν έχει settings....αυτό είναι το "μεγαλείο" της έκδοσης... :D 8)
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Για την 3.2 μιλάω. Η οποία μου δίνει την δυνατότητα να πάρω κορυφαία φωτογραφία και ας κάνει και 10 sec επεξεργασία (ας το έκαμνε και η Xiaomi έτσι...δεν θα με πείραζε...θα μου έδινε πρόσθετη δυνατότητα).

Εάν θέλω πολύ καλή φωτό τραβάω με μαμά. Άψογη, ά-κούνητη, ά-θολη, αριστότατη σε όλα. Όχι όμως ποιοτική (για τα δικά μου φίλτρα). Αυτή η κατάσταση, από μόνη της, δεν με καλύπτει.

Εάν θέλω καμπάνα που πολλοί ζηλεύουν αλλά λίγοι μπορούν να έχουν :D τραβάω με HDR+ των 10sec και θαυμάζω το αποτέλεσμα. Η προσθήκη αυτή έχει ολοκληρώσει (για μένα) την συσκευή.

Υ.Γ Το Mi Max 2 που από ασχημόπαπο έγινε κύκνος μέσω HDR+;;;; Και αυτό έχει καλό software;;;;

Δεν μιλάς για την απλή 3.2 αλλά για την πειραγμένη 3.2 maxparam ;) . Βάλε οποιαδήποτε κάμερα της google στις default ρυθμίσεις και δεν θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Οι default κάμερες του pixel δεν ειναι τόσο αργές.

Πραγματικές αυθόρμητες φωτογραφίες της οικογένειάς σου δεν τραβάς με την maxaparam είτε γιατί κανένας δεν θα παγώσει τόση ώρα είτε γιατί αν χρειαστεί να βγάλεις δεύτερη φωτογραφία την έχασες τη στιγμή (15 δευτερόλεπτα μέχρι το επόμενο κλικ). Αλλά όπως και να χει νομίζω μιλάγαμε για το αν εχει κακό software το mi5s. Αν χρειάζεται να τραβήξει 50 φωτογραφίες για να την ξεπεράσει κάθε άλλο παρά κακο software το λές.

Όσον αφορά το υ.γ. για το Mi5s δεν μιλάγαμε; Όντως έχει πολύ κακό software το mi max 2 (επιθετικό nr) αλλά στο Mi5s δεν ισχύει κάτι τέτοιο. :)
    • Διαφήμιση
    • Αυτήν την maxparam έχω ναι.

Φωτογραφίες από γιορτές κλπ έχω πολύ καλές με HDR+ (καθρεφτένιες :D ) αλλά ήταν όλοι σε αναμονή για φωτογραφία. Ακίνητοι, όσο ακίνητοι μπορούμε να μείνουμε όλοι. Εκεί δεν έχει θέμα το HDR+. Εάν πας να βγάλεις όμως κάποιον που συζητάει ας πούμε και κουνάει χέρια κεφάλια τότε θα βγάλεις κούνημα. Εκεί βάζεις μαμά που είναι αλάνθαστη.
      Γι'αυτό λέω. Το HDR+ max-paramaχ-prixomax έχει συμπληρώσει για μένα τις φωτοδυνατότητες του Mi5s.

Δεν χρησιμοποιώ Light - γρήγορη έκδοση του HDR+...τί να την κάνω;;; Να βγάλω περίπου σαν μαμα; Δεν χρειάζεται...για μένα ή max ή μαμά.
    • Και καλά κάνεις και την χρησιμοποιείς. Απλά σχολίασα για το κακο software. Ε δεν είναι κακο software. :) Αν θες δοκίμασε οποιαδήποτε άλλη google camera (πχ την 5.1) με ποιότητα στο default (όπως είναι δηλαδή στημμένη στο pixel) και μόνο καλύτερη δεν την λες. Θυμάμαι έπρεπε να το γυρίσω στο high για να αρχίσει κάπως να στέκεται. (μιλάω για λεπτομέριες και όχι dynamic range)

Αν έχω να καταλογίσω κάτι στο mi5s είναι το κακό hdr. Σε χαμηλό φωτισμό το hdr το ξεχνάς. Ευτυχώς που έχει καλό dynamic range.
    • Εγώ με 3.2 maxpara ξεκίνησα και δεν δοκίμασα άλλη. Άν προτείνει καμία άλλη ο Κώστας @foxy4270...τότε μπορεί να την προτιμήσω. Να περάσει όμως από τα χέρια του πρώτα και να πάρει έγκριση (γιατί τα φωτό-γούστα μας ταιριάζουν απόλυτα θα έλεγα).

Όσο για το HDR του Mi5s...σαφώς και το ξεχνάς σε εσωτερικό χώρο και σε μέτριο φυσικό φώς.
      Την ημέρα όμως υπάρχουν στιγμές (όχι όλες) που μου αρέσει. Δεν έχω βγάλει όμως ακόμα συμπέρασμα για το πότε ακριβώς πρέπει να το βάζω και πότε όχι (για ημέρα μιλάω πάντα).
    • Εγώ Χρήστο είχα απογοητευτεί από οποιαδήποτε άλλη είχα δοκιμάσει. Και αν θυμάσει είχα ανεβάσει ακι συγκριτκό με τη στοκ. Μόνο η maxparam τα πάει καλύτερα.

Anyway. Στο συγκριτικό πως το είδες το note 3 με mi5s. Σας ζαλίζω μιας και προσπαθώ να αποφασίσω χωρίς να το ανοίξω το 3 όταν μου έρθει.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Anyway. Στο συγκριτικό πως το είδες το note 3 με mi5s. Σας ζαλίζω μιας και προσπαθώ να αποφασίσω χωρίς να το ανοίξω το 3 όταν μου έρθει.
      Είναι όπως το λές. Σε πρώτη ματιά το Note 3 μοιάζουν καλύτερες. Αλλά σε παραπάνω σκέψη το Mi5s έχει λιγότερο θόρυβο και καλύτερη λεπτομέρεια.

ΑΛΛΑ: Ελάχιστη η διαφορά θα έλεγα. Τόσο ελάχιστη που μόνο ένα πολύ έμπειρο μάτι σαν το δικό σου θα τις καταλάβει. Εμένα,..εάν με ρώταγες ποιό από τα δύο με την πρώτη ματιά, τότε θα πήγαινα σε mi note 3. Ποιό καλά μου κάθονται στην γρήγορη ματιά. Ποιό "όμορφες" δείχνουν. Και με πολύ καλό dynamic range!

Επιπρόσθετα,
      1) επειδή μου την έχει σπάσει πολύ άσχημα το δαχτυλικό του Mi5s (του υπενθυμίζω καθημερινά ότι ο έρωτας μπορεί να ήταν κεραυνοβόλος αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της :cursing: )
      2) τα SOT που διαβάζω με τον 660 είναι εξωφρενικά μεγάλα (υπερδιπλάσια του Mi5s)
      3) όσες φωτογραφίες έχω δεί από Mi Note 3 ήταν όλες σε πολύ πολύ καλό επίπεδο...ανώτερο επίπεδο θα το έλεγα. Φυσικά δεν είναι Note 8 αλλά με μία maxpara 3.2 θα μπορούσε να γίνει :lol:
      4) έχει 2η κάμερα
      5) έχει ois

θα διάλεγα δαγκωτό Mi Note 3. Είναι πολλά τα πλεονεκτήματά του για να το χαλαλίσω για λίγο παραπάνω θόρυβο και λίγο μικρότερη λεπτομέρεια. Το 90% των φωτογραφιών που είδα από Mi Note 3 μου άρεσαν πάρα πολύ. Κάποιες του Γιάννη25 είχαν πολλά καμμένα σημεία (ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που έδωσε και 2 εξωτερικούς χώρους αποθήκες εάν δεν κάνω λάθος) αλλά ποιός σου λέει ότι η stock Μι5s θα τα πήγαινε καλύτερα;;;;;;;; Με HDR+ το Mi5s sστις παραπάνω περιπτώσεις θα ήταν κορυφή...σίγουρο αυτό...αλλά για stock μιλάμε εδώ.

Αυτά σε σχέση με το Mi5s.
      Σε σχέση με το Mi Note 2...δεν θα έπαιρνα ποτέ Mi Note 2 γιατί έχει edge οθόνη. :D

Πιστεύω με 1000 ότι δεν πρέπει να το δώσεις πρίν το δοκιμάσεις! Να δείς ΕΣΥ ο ίδιος τις επιδόσεις του. Εάν πάλί δεν σου κάνει κλίκ...εμείς εδώ θα είμαστε για να το περιθάλψουμε... :thumbsup:
    • Καλά το Mi5s δεν παιζει να το ξαναπαιρνα. Συμφωνώ με τα περισσότερα. Οπότε μιλάω σε σχέση με Mi note 2 (που ειναι πολυ κοντά σε κάμερα) την οποία ως συσκευή σίγουρα την προτιμώ από το 3 μιας και έχει oled οθόνη, 5.7 ίντσες και τρομερά ποιοτικά ηχεία. Το edge στις 5.7 δεν με χαλάει... σε μικροτερη οθόνη ίσως. Οπότε μόνο για τη κάμερα θα άλλαζα και εκεί βλέπω ότι μάλλον δεν εχουν ιδιαίτερες διαφορές.

Όσον αφορά τις διαφορές της κάμερας mi5s και mi note 3 δεν ειναι τοσο εμφανείς λόγω των σχετικά καλών συνθηκών. Σε χαμηλότερο φωτισμό πιστεύω θα γινόταν πιο φανερός ο μικρότερος λόγος λεπτομέριας/θορύβου (φυσικά μιλάω θεωρητικά μιας και δεν ξέρω αν το hht του 3 είναι βελτιωμένο σε σχέση με του mi5s).

Μάλλον με βλέπω να κάθομαι στα αυγά μου. Αν και οταν μου ερθει παιζει να μην κρατηθω και να το ανοίξω τελικά για συγκριτικό :P

Το μόνο που ίσως μου αλλάξει γνώμη ειναι το hdr+ αλλα από τα λίγα δείγματα του Γιάννη με gcam δεν νομίζω ότι βοηθάει.
    • Να μας πείτε πάλι ποια είναι αυτή η maxparam που την βάζεις κ συμπληρώνει την στοκ κάμερα κ δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο στο prixel μας??
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Οπα! Και F/1,8 το Mi Note 3! Τώρα το πήρα πρέφα αυτό!
      Βάλε και μία Β20 ρε άτιμη να τελειώνουμε! Μας έχεις και μας τηγανίζεις με τις ....μπάντες.

Ο/H Antretng έγραψε:

Το μόνο που ίσως μου αλλάξει γνώμη ειναι το hdr+ αλλα από τα λίγα δείγματα του Γιάννη με gcam δεν νομίζω ότι βοηθάει.
      Το είδα. Αυτό είναι και το μόνο αποθαρρυντικό (για μένα) που όμως μπορεί να καλυτερέψει στην πορεία.
      Xiaomi χωρίς Gcam-ι προκοπή δεν Cam-ει. :rolleyes:
    • Διαφήμιση