Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Γιατί όχι hdr στις βραδινές? hdr+ ναι αλλά hdr όχι? Πιο πάνω μια χαρά φωτογραφίες είδα με hdr+
      Εγώ προσωπικά το βράδυ αν η φώτο σε κάποια σημεία είναι σκοτεινή που δεν γίνεται να φτάσει το φλας φυσικά, μια χαρά βρίσκω hdr....ρίχνεις το iso στη τελική αν βλέπεις πολύ θόρυβο.
      Hdr+ στις βραδυνες ναι.
      στοκ Hdr στις βραδυνες οχι.
    • Foxy, ποια έκδοση gcam χρησιμοποιείς κ με τι ρυθμίσεις?
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Είναι όπως προείπα με stock camera και το HDR ενεργοποιημένο χωρίς flash γιατί είχα καλύτερο αποτέλεσμα. Όσο για την θολάδα με τόσο κρύο τόσες ώρες εκεί, τι να έκανα ο άνθρωπος? όσο μπόρεσα ποιο σταθερό το χέρι.
      Εδώ HDR και με flash. Δεν μ΄ άρεσε το αποτέλεσμα θυμήθηκα την συμβουλή του Ανδρέα όχι flash είναι περιττό. Τώρα μαθαίνω το μωρό.
      Δράμα - Ονειρούπολη 2017 by giorgos ioannidis, on Flickr
    • Πολύ πολύ καλό το Mi Note 2!!!! Δεν το περίμενα έτσι!!! Όταν είχε βγει και έβλεπα φωτογραφίες του...θα έλεγα ότι ήταν άθλιες. Νομίζω ότι έγινε δουλειά στις αναβαθμίσεις!

Και του Μi5 η βραδινή πολύ δυνατή. Εάν δεν είχε HDR θα ήταν κλάσεις ανώτερη!
      @spideman3 Συμβουλή μου να μην ξαναβάλεις HDR σε νυχτερινή χεράτη.

Μπράβο. Δεν το περίμενα αυτό από συσκευές Xiaomi. Καταπίνω την γλώσσα μου! Mi5s, Mi5, Mi Note 2, Mi Note 3 στέκονται πολύ πολύ πολύ καλά με stock. Και υπάρχει και το Mi Max 2 που με το HDR+ σπάει κόκαλα!

Εάν σκεφτούμε και το επίπεδο τιμών...σε σχέση με τον ανταγωνισμό...τότε απογειώνονται τα μηχανάκια!

Εύχομαι να φτιάξουν fps και ήχο video στα Redmi για να ολοκληρωθεί το πράμα! ^^
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Χρόνια και σε σένα φίλε μου. Υγεία σε όλο τον κόσμο και καλές γιορτές.

Don't mess with mi note 3
      Life is short, so never forget to smile. After all, you're only as happy as you let yourself be
    • Διαφήμιση
    • Χρόνια πολλά παιδιά :)

Γιώργο, στη xiaomi το hdr τη νύχτα είναι σαν να βάζεις manual 1/4. Για αυτό και κερδίζεις μεν φωτεινότητα/θόρυβο αλλά βγαίνουν ευκολότερα κουνημένες. Όσον αφορά το φλας ειδικά σε τέτοιες αποστάσεις δεν έχει νόημα. Μόνο κακό θα κάνει.

Χρήστο, μέχρι τέτοιες συνθήκες το Mi Note 2 τα πάει εξαιρετικά. Αν έχει όμως καμια βαθιά σκιά ή τίποτα μαύρο ή είναι σκοτεινός ο ουρανός εκεί φαίνεται η αδυναμία του μικρού pixel (κάνει μεγάλο desaturate και μπόλικος θόρυβος). Αλλά οκ, εφόσον στις νορμάλ φωτογραφίες έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα είμαι οκ. Με ενεργό hht είναι πολύ τίμιες.

Είχα τραβήξει φωτογραφία με φως και βαθιά σκιά ειδικά για το νήμα αλλα έχει μέσα 5-6 ανθρώπους (random μακρυά). Θα φάω λογοκρισία ανεξάρτητα το αν ειναι σε άσχετο server στο Net :P
    • Πολλές φορές φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το ...σαμάρι.

Ο λόγος που φτάσαμε να μην μπορούμε να σηκώσουμε τη φωτογραφική μηχανή να κάνουμε ένα κλικ στο δρόμο ή να ανεβάσουμε μια φωτογραφία μας για κριτική ή απλά γιατί μας αρέσει, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ούτε με τους φωτογράφους, ούτε με τους φωτογραφιζόμενους, στο 90% των περιπτώσεων. Ο λόγος που εκπληκτικοί -ή μη- φωτογράφοι δρόμου, αντιμετωπίζονται πια σαν απειλή, είναι οι "ανεγκέφαλοι" του διαδικτύου.
      Άνθρωποι που ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία αυτή καθαυτή, αλλά για το πως θα μειώσουν, προσβάλουν ή κάνουν χαβαλέ με το "περιεχόμενό" της. Άνθρωποι που προστατεύουν την εικόνα τους ή των δικών τους με νύχια και δόντια αλλά δεν χάνουν ευκαιρία να "ξεσκίσουν" την εικόνα κάποιου άλλου, που ακόμα και τυχαία να βρέθηκε στο οπτικό τους πεδίο.

Η φωτογραφία δρόμου -προσωπική άποψη- είναι ένα από τα πιο δύσκολα και υπέροχα είδη φωτογραφίας. Από τα ιερά τέρατα του παρελθόντος (πχ. Bresson), αυτούς που δεν έδιναν δεκάρα για το αποτέλεσμα και τραβούσαν μόνο για το κλικ και βρέθηκαν τυχαία τα φιλμ τους μετα το θάνατό τους (πχ. Vivian Maier), μέχρι τους δικούς μας σύγχρονους (πχ. Λουκάς Βασιλικός), κάθε φωτογραφία δεν είναι απλά μια ιστορία, θα μπορούσε να είναι μια ολόκληρη ταινία. Και είναι κρίμα να φτάσει και αυτό το είδος σε ένα τέλος ή να γίνει "επικίνδυνη αποστολή" για να κάνουν κάποιοι απλά την "πλάκα τους" κατ' αυτούς, καθαρό bullying στην ουσία.

Τα παραπάνω είναι η δική μου γνώμη και δε μετράει παραπάνω από τη γνώμη του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.

Με βάση το νόμο -πολύ γενικά, δεν είμαι δικηγόρος- όταν ένα πρόσωπο αποτελεί θέμα σε μια φωτογραφία και δεν είναι δημόσιο πρόσωπο σε δημόσια εμφάνιση, πρέπει να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για το τράβηγμα ή τη δημοσίευση της φωτογραφίας του. Ακόμη και αυτό όμως να συμβαίνει, αν σε ένα δικτυακό τόπο, παρουσιαστούν περιπτώσεις χρηστών που προσβάλουν την εικόνα του κλπ. είναι στη διακαιοδοσία των διαχειριστών να κρίνουν αν αποτελεί παράβαση των όρων προς το σεβασμό των άλλων.

Καλές γιορτές :)
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Παιδιά σε mi5s την τελευταία gcmod 5.1.018 τι ρυθμίσεις δοκιμάσατε και παίζουν καλά σε mi5s

Sent from my MI 5s using Tapatalk
    • Ειρήνη αν μια φωτογραφία έχει ανεβεί πχ στο flickr και βάλω εδώ το link/preview της, ποια η διαφορά από το να έβαζα το link/preview από μια τυχαία φωτογραφία στο διαδίκτυο;

Δεν ανέβασα ποτέ στο server του xiaomi-miui κάτι... αν λοιπόν θεωρείται αντίθετο στους Ο.Π.Χ. το να μπει link φωτογραφίας ανθρώπου χωρίς τη συγκατάθεση τότε δεν θα πρέπε να ανεβαίνει καμια φωτογραφία χωρίς συγκατάθεση. Ακόμα και το avatar μου ειναι παράνομο γιατί δεν γνωρίζω αν οι 2 χορευτές έδωσαν ποτέ την συγκατάθεση τους να γίνει viral στο διαδίκτυο. Ή επίσης οι χαζοφωτογραφίες που μπαίνουν μέσω Links, ούτε για αυτά ξέρουμε αν έχει δοθεί η συγκατάθεση. Για να μην μιλήσω για φωτογραφίες απο site δημοσιογραφίας που στο 90% των περιπτώσεων δεν έχουν πάρει συγκατάθεση.

Παρόλα αυτά τέτοιες φωτογραφίες είτε υπο μορφή άρθρου είτε υπο μορφή link/preview μπαίνουν κανονικά. Ποια η διαφορά τους λοιπόν από ένα link/preview του flickr? Δεν πήρα ποτέ απάντηση σε αυτό τόσο στο pm όσο και εδώ. Στη τελική την όποια νομική επιβάρυνση την έχει η σελίδα που τα hostarei εκτός και αν μιλάμε για αδικήματα (πχ παιδικη πορνογραφία κλπ)
    • Διαφήμιση
    • Η απάντηση που θα δώσω θα είναι καθαρά προσωπική και για τη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεσαι, μιας και δεν ήμουν το άτομο με το οποίο συνομιλούσες. :)

Και θα απαντήσω με ένα παράδειγμα. Αν δω τη φωτογραφία μου, (του παιδιού μου, της μάνας μου κλπ.) σε οποιαδήποτε δημόσια, κολακευτική ή μη στιγμή μου, δημοσιευμένη κάπου με σχόλια σχετικά με τη φωτογραφία ή το τι θα μπορούσε να σήμαινε η "μη κολακευτική στιγμή μου" για τη δεδομένη στιγμή, κοινωνικές συνθήκες κλπ. μπορεί και να μην αντιδράσω ή και να αντιδράσω. Εαν τα σχόλια ΔΕΝ ήταν σχετικά με το τι κάνω "τις νύχτες μου", ακόμη και να μην ήθελα τη φωτογραφία μου δημοσιευμένη, θα έμπαινα στη διαδικασία να επικοινωνήσω με το διαχειριστή του ΟΠΟΙΟΥ τόπου δημοσιεύονταν, δεν θα καθόμουν να ψάξω που φιλοξενούνταν, να την κατεβάσει. Αν όμως ήταν σχόλια "άλλου είδους" ίσως να μην ακολουθούσα αυτή την οδό και να "έπαιρνε ο διάολος" το μέρος στο οποίο την έβλεπα.

Με 2 λόγια, να μπει στη διαδικασία να "υπερασπιστεί" -ο κάθε διαχειριστής- το δικαίωμα να καταγράφεται η ζωή και οι στιγμές σε μια πόλη για χάρη της έκφρασης, της φωτογραφίας κλπ. αλλά γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία, για να μπορεί να κοροϊδεύει κάποιος κάποιον άλλο για το φύλο του, την εμφάνισή του κλπ.