Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Παιδιά αυτή η φωτογραφία είναι σαν card postal!

IMG_20180107_211947_1

Ίσως να έτυχε! Όχι ότι ου Mi5s είναι καλύτερες...αλλά εγώ το έχω δηλώσει ότι σε τέτοιες φάσεις μόνο pRixel. Θα ΜΕ πείς τώρα...ναι αλλά εμείς εδω μιλάμε για auto. Οκ...αλλά εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα auto σε αυτές τις φωτογραφίες. Άρα...γενικά ΔΕΝ με καλύπτει καμία συσκευή με το MIX2 να παστελιάζει περισσότερο τα πράγματα. Το αβαντάζ είναι ότι στο Mi5s θα χρησιμοποιούσα pRixel και θα έβγαζα κάμπάνα φωτό.
      Ακόμα και η manual στο 1/2 δεν έχει καλή λεπτομέρεια, άν και έχει ISO μόλις 200. Να πώ πάλι για το τί θα έκαμνε εκεί ένα G5;;; Γίνομαι κουραστικός! Ούτε εγώ δεν με αντέχω. Στο κάψιμο των φώτων μόνο θα ήταν ίδιες οι φωτό.
      Το θετικό της manual που έβγαλες Βασίλη είναι ότι είναι πολύ καθαρή παρόλο που οι συνθήκες είναι δύσκολες. Άρα πάμε για ένα καλό OIS.

Η γενική φωτό-εικόνα όμως του Mix 2 μέχρι τώρα νομίζω είναι παραπάνω από καλή (εάν σκεφτείτε τί έκαμνε το Mix1)
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Εγώ αυτό που βλέπω Βασίλη είναι μια πολύ καλύτερη απόδοση από ότι περιμέναμε. Στα σκοτάδια ναι, το Mi5s δείχνει τα δόντια του (όπως στο ναο στα σκοτεινά σημεία) αλλά και πάλι δεν ειναι πολύ πίσω το mi mix 2 ενώ στις υπόλοιπες, από άποψη λεπτομέριας πραγματικά δεν κατάλαβα διαφορά (ίσως αν κάνω download το original να αλλάξω άποψη).

Η ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια που νιώθεις με το Mi5s ειναι δύσκολο να την φτάσεις. Παρότι βλέπω πολύ χολή σε άλλα site forums, είναι μια πολυ καλή κάμερα που άνετα κοντράρει ακριβότερα καμεροκινητά (πχ το p10) και μάλιστα σε συνθήκες κίνησης τα ξεπερνάει αφού έχει υψηλότερο shutter speed (μικρότερο motion blur).

Εγώ πάντως θα σταθώ λίγο στο ois. Αν μπορείς να τραβάς με την πρώτη τέτοιες φωτογραφίες σε 0.5 sec, τότε του κουμπώνεις ένα 1/4 sec και τραβάς χαλαρά φωτογραφίες. ;) Γενικά πάντως το μέγεθος βοηθάει. Ακόμα και στο mi note 2 των 5.7 ιντσών που δεν έχει OIS, με λίγη προσπάθεια τραβάω σε 1/4 όταν σε άλλα κινητά κάτω από 1/8 δεν την παλεύω.

Υ.Γ. Μιας και ανέφερα το p10, πάρτε και ενα συγκριτικό mi6 vs p10. Να σημειωθεί ότι στα σκοτάδια το p10 τραβάει σε 1/4.

• Στην φάση με τον ναό το mi5s έβγαλε μια φωτογραφία πολύ κοντά με το απιστευτο hdr+. Και όλα αυτά στο auto. Και είναι πολύ δύσκολη φωτογραφία γιατι έχει μόνο φως μπροστά στα χαλίκια που πέφτει απο πίσω με λάμπα κίτρινη του δρόμου και όλο το άλλο είναι σκοτάδι και μόνο ο ναός φωτίζεται απο μέσα. Αν το πάλευα λίγο παραπάνω με hdr+ ή manual θα έβλεπες διαφορά.

Αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Τεράστιος αισθητήρας για τα δεδομένα των κινητών. Στο δέντρο το χρώμα είναι το πιο καφέ όπως πιστά αποτύπωσε το mi5s. Στα καγκελάκια αν δείτε τέρμα το αυτοκίνητο είναι πιο καθαρό. Που να δείτε άλλες που το mix πραγματικά τα έκανε μαντάρα. Στο mi5s είναι αυτό που λέμε. Ξέρεις τι θα πάρεις, την στιγμή που θες ειδικά στα χέρια κάποιου που ξέρει τι κάνει.

Τώρα το mix πάει πολύ καλά. Αν με ρωτήσετε το αδίκησε η xiaomi. Αλλά μην τα θέλουμε και όλα . Πρέπει να πουλήσουνε και άλλα. Το ois όντως δυνατό .

Γενικά και το mi note 2 έφαγε τρελλό θάψιμο. Το βρίσκω μια χαρά με ωραία λεπτομέρεια. Μι6 δεν έχουμε δείγματα όμως. Θα ήθελα πολύ να δώ.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H linuxilakis έγραψε:

Στην φάση με τον ναό το mi5s έβγαλε μια φωτογραφία πολύ κοντά με το απιστευτο hdr+. Και όλα αυτά στο auto. Και είναι πολύ δύσκολη φωτογραφία γιατι έχει μόνο φως μπροστά στα χαλίκια που πέφτει απο πίσω με λάμπα κίτρινη του δρόμου και όλο το άλλο είναι σκοτάδι και μόνο ο ναός φωτίζεται απο μέσα. Αν το πάλευα λίγο παραπάνω με hdr+ ή manual θα έβλεπες διαφορά.

Αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Τεράστιος αισθητήρας για τα δεδομένα των κινητών. Στο δέντρο το χρώμα είναι το πιο καφέ όπως πιστά αποτύπωσε το mi5s. Στα καγκελάκια αν δείτε τέρμα το αυτοκίνητο είναι πιο καθαρό. Που να δείτε άλλες που το mix πραγματικά τα έκανε μαντάρα. Στο mi5s είναι αυτό που λέμε. Ξέρεις τι θα πάρεις, την στιγμή που θες ειδικά στα χέρια κάποιου που ξέρει τι κάνει.

Τώρα το mix πάει πολύ καλά. Αν με ρωτήσετε το αδίκησε η xiaomi. Αλλά μην τα θέλουμε και όλα . Πρέπει να πουλήσουνε και άλλα. Το ois όντως δυνατό .

Γενικά και το mi note 2 έφαγε τρελλό θάψιμο. Το βρίσκω μια χαρά με ωραία λεπτομέρεια. Μι6 δεν έχουμε δείγματα όμως. Θα ήθελα πολύ να δώ.

Για το χρώμα του δέντρου έχω την αίσθηση ότι οφείλετε σε διαφορές των default ρυθμίσεων περι contrast. Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω ότι έχουν μια μικρή διαφορά στο εύρος χρωμάτων.

Όσον αφορά το αμάξι στο βάθος (μέσα στα καγκελάκια) θα διαφωνήσω. Μπορεί να έχει λιγότερο θόρυβο στο mi5s αλλά έχει και λιγότερη λεπτομέρια. Οπότε επιμένω ότι με εξαίρεση το ναό, στις άλλες φωτογραφίες ειναι ισοπαλία από άποψη λεπτομέριας/θορύβου.

Προσωπικά το παράπονο μου είναι ότι απλά συνεχίζει να αδυνατεί να βγάλει κάτι καλύτερο (από το παλαιότερο και φτηνό πλέον mi5s) και όχι ότι ειναι κακή κάμερα του Mi mix 2 που παλεύουμε 2 σελίδες τώρα με το μικροσκόπιο να βρούμε τις διαφορές. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στα σκοτάδια στο ναο. Σε όλες τις άλλες απλά ψαχνόμαστε. :)
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Ρε παιδιά η λάμπες είναι άσπρες... Αλλά το κινητό της βγάζει πρασινες τι παίζει? ! by Panos Kirk, on Flickr

Sent from my MI 5s using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Και μετά απορείς γιατί δεν μας αρέσει το hdr+ την ημέρα...

Δεν τις βγάζει το "κινητό", αλλά η google camera ;)
      Δεν είναι μέρα ακριβώς δοκίμασα με stock miui και είχε πολύ θόρυβο η φωτογραφία με ή χωρίς hdr
      Εγώ παρόλα αυτά είμαι μπερδεμένος
    • Μην με κάνετε τώρα να ποσταρω νυχτερινή με το Redmi pro, όποιος μετρήσει πρώτος τους κόκκους κερδίζει ταψί λουκουμάδες. :D

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
    • Ο/H Alex_MLT έγραψε:

Μην με κάνετε τώρα να ποσταρω νυχτερινή με το Redmi pro, όποιος μετρήσει πρώτος τους κόκκους κερδίζει ταψί λουκουμάδες. :D
      Εγώ κάνω συγκρίσεις μεταξύ stock miui και Google.. Να δω ποια βολεύει καλύτερα και για ποιες συνθήκες η κάθε μία..
      Πραγματικα μπορώ να μπω ότι έχω mixed felling και για τις 2..

• Διαφήμιση
    • ΕΥΡΗΚΑ !!!

Οι εκδοσεις της gcam στην version 5.0 για να δουλεψει σωστα θελει Android Oreo.
      Απ'οτι βλεπω με την Oreo η gcam συμπεριφερεται διαφορετικα(προς το καλυτερο)