Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Ο/H Retro έγραψε:

Καλά δες στον PC και μου λες :) Θα κάνω και το συγκριτικό έτσι και αλλιώς και θα το ποστάρω. Και μην ξεχνάς, ότι εξαρχής είπα ότι τα πάει πολύ καλά σε σχέση με το note 3 όσο αφορά το oil-effect και όχι γενικά. Αν και βλέπω μικρή διαφορά redmi note 4 με gcam και note 3 stock, σε χαμηλά iso.
      Πάντως μία χαρά σταθερές βγάζει σε 0.25 (1/4), με το χέρι το redmi.
      Το 1/4 ειναι manual? Όχι gcam?
      Για δοκίμασε μια να βγάλεις με 1/4 χεράτη στον αέρα με το note 4x και το ξανασυζητάμε. :)

Edit: τώρα το είδα. Ειναι hdr+ με 1/4 αδερφέ. Εκεί παίζει άλλη ιστορία.
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Για το λόγο του αληθές δες εδώ διαφορά που κάνει η snap camera αντίστοιχα στο mi note 3. Πρώτα stable, έπειτα dev και τέλος snapcamera (με stable rom). Για συγκριτικό βάζω με μικρότερο εικονίδιο στο τέλος βάζω και μια από g5 που για μένα ειναι από τα πιο κορυφαία καμεροτηλέφωνα. Άμα συγκρίνεις τη snap camera με g5 θα εντυπωσιαστείς από το πόσα καλά τα πάει. Στις σκιές μάλιστα έχει λιγότερο θόρυβο.

Λέει όμως τίποτα για την ευκολία λήψης; Επιπλέον μήπως το αδικώ το g5 και μπορούσε και αυτό καλύτερα με κάποια άλλη κάμερα;
      Βλέπω OIL-PAINTINGS παντού, και στα 3, λες και τις έχει κάνει ο bob ross :P. Έχει χαθεί κάθε λεπτομέρεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτές οι φωτογραφίες σου αρέσουν περισσότερο από αυτές του redmi gcam. Ίσως είμαι περίεργος που δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα, τι να πω, δεν ξέρω.

Και σίγουρα το note 3 θα έχει πολύ καλύτερη ποιότητα με gcam από το redmi 4. Εγώ απλά λέω ότι η gcam είναι τόσο καλή σε σχέση με το σκουπίδι camera app της xiaomi, που μπορεί να υπερκαλύψει ακόμη και μεγάλες διαφορές.
      Μην ξεχνάς, note 3 έχω και εγώ :) Και απλά ανυπομονώ να περάσουν οι 72 ώρες (48 τώρα), για να περάσω gcam και να πειραματιστώ :)
    • Οχι βρε αδερφέ μην νομίζεις οτι το υπερασπίζομαι εγωιστικά. Αν με διάβαζες θα ήξερες οτι ουκ ολίγες φορές έχω θάψει συσκευές μου. :)

Λοιπον δοκίμασα τη uricamera που λες. Έπαθα πλάκα. Πως μου ξέφυγε αυτη η κάμερα. Έχει πολλές ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις.
      Σύντομα θα ανεβάσω συγκριτικά και σχόλια περι των ρυθμίσεων.

Μπράβο φίλε μας έδωσες υλικό για παιχνίδια :D

=============== Φεβ 14th 2018, 3:53pm ===============
      Λοιπόν, το σκουπίδι app που λες της xiaomi παίζει με φυσιολογικές ταχύτητες. Δεν γινεται το αυτόματο σου να ειναι τοσο αργό γιατί πολύ απλά δεν παίζει να βγάλεις γρήγορες καθημερινές φωτογραφίες.
      Το software στο mi note 3 ειναι πολύ καλό, ειδικά στη dev. Αυτό που βλέπεις εσύ ως λεπτομέρια σε άλλα κινητά, πολλές φορές είναι θόρυβος και sharpening. Επιπλέον μην συγκρίνεις συνδιασμό Long exposure + hdr+ ούτε τα αποτελέσματα από τον ανώτερο αισθητήρα και ois του 950xl/

Για ρώτα το φίλο σου αν μπορει να την χρησιμοποιήσει στα σκοτάδια. Εκεί θα του κουμπώνει ενα shutter speed = 0.6 που τελικιάζει και δεν θα μπορεις να τραβήξεις. Δεν έχει κάπου να ρυθμίσεις το shutter speed αλλά προσπαθεί να βάλει το χαμηλότερο iso. Οπότε θα πρέπει την μέρα να δουλεύει μια κάμερα, στα σκοτάδια άλλη και σε μέτριες συνθήκες να αποφασίζει το αν έχει αρκετό φως ώστε να μπορέσει να την βγάλει χεράτη με το αργο exposure ή οχι. Αν τυχόν κάνει λάυος απλά θα του βγει κουνημένη. Σου φαίνεται ολο αυτό κάτι εύκολο και καθημερινό;

Το ιδανικό θα ηταν να βγει hdr+ με ρυθμιση στο shutter speed. Κουμπώνεις 1/4 και εισαι άρχοντας. :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Λοιπόν, το σκουπίδι app που λες της xiaomi παίζει με φυσιολογικές ταχύτητες. Δεν γινεται το αυτόματο σου να ειναι τοσο αργό γιατί πολύ απλά δεν παίζει να βγάλεις γρήγορες καθημερινές φωτογραφίες.
      Το software στο mi note 3 ειναι πολύ καλό, ειδικά στη dev. Αυτό που βλέπεις εσύ ως λεπτομέρια σε άλλα κινητά, πολλές φορές είναι θόρυβος και sharpening. Επιπλέον μην συγκρίνεις συνδιασμό Long exposure + hdr+ ούτε τα αποτελέσματα από τον ανώτερο αισθητήρα και ois του 950xl/

Για ρώτα το φίλο σου αν μπορει να την χρησιμοποιήσει στα σκοτάδια. Εκεί θα του κουμπώνει ενα shutter speed = 0.6 που τελικιάζει και δεν θα μπορεις να τραβήξεις. Δεν έχει κάπου να ρυθμίσεις το shutter speed αλλά προσπαθεί να βάλει το χαμηλότερο iso. Οπότε θα πρέπει την μέρα να δουλεύει μια κάμερα, στα σκοτάδια άλλη και σε μέτριες συνθήκες να αποφασίζει το αν έχει αρκετό φως ώστε να μπορέσει να την βγάλει χεράτη με το αργο exposure ή οχι. Αν τυχόν κάνει λάυος απλά θα του βγει κουνημένη. Σου φαίνεται ολο αυτό κάτι εύκολο και καθημερινό;

Το ιδανικό θα ηταν να βγει hdr+ με ρυθμιση στο shutter speed. Κουμπώνεις 1/4 και εισαι άρχοντας. :)
      Κοίτα μπορεί να κάνω και λάθος. Εμένα το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί με βάση αυτά που βλέπω. Ναι σε περιπτώσεις δύσκολες που λες, μπορεί να τα πάει καλύτερα ίσως η άλλη κάμερα. Εγώ είμαι σε καινούργια νερά όσον αφορά τις κάμερες αυτές. Σίγουρα θα το έχεις ψάξει περισσότερο. Εδώ θα είμαι να το ψάξω τις επόμενες μέρες να δω καλύτερα τι παίζει. Μάλιστα θα ξεκλειδώσω και το mi max που έχω να δω και αυτό τι διαφορά κάνει.

Απλά να πω ότι το noise έχει πληροφορία, ενώ το smoothing δεν έχει. Δηλαδή για να καταλάβεις τι εννοώ, σε εικόνες ή ήχους όταν πρόκειται να χαμηλώσεις το quantization depth, πας και προσθέτεις noise, είτε σε μορφή pattern για τις εικόνες είτε σαν white noise για τον ήχο. Η διαδικασία αυτή λέγεται dithering. Στην ουσία βοηθάς μέσω του θορύβου να γίνουν pop κάποια bits πληροφορίας που θα χάνονταν από το quantization.
      Αν και το παράδειγμα θορύβου που σου ανέφερα δεν έχει ακριβώς σχέση με τον θόρυβο του iso, το αναφέρω για να σου πω ότι ο εγκέφαλος μπορεί και ξεχωρίζει μέσα στο θόρυβο την πληροφορία.
      Όταν πας και εφαρμόζεις τόσο "βάρβαρα" ένα αλγόριθμο απομάκρυνσης θορύβου, που κάνει την εικόνα να φαίνεται ζωγραφιστή, για μένα το έχασες το παιχνίδι (και την πληροφορία :) ).
      Το note 4x με gcam και σε χαμηλό iso, πάει πολύ καλά. Οι 3 από τις 4 εικόνες που σου έβαλα είναι σε χαμηλό iso Και η λεπτομέρεια προέρχεται από πραγματική πληροφορία και όχι από noise που σε αυτό το iso δεν είναι πολύ.

Αλλά για να μην ξεχνάμε τι έχω πει, το ξαναλέω.
      Μιλάω για gcam vs stock. Αν πάμε σε ίδιο επίπεδο λογισμικού το note 3 θα έχει πάντα το προβάδισμα με διαφορά.
      Επίσης σε καμία περίπτωση τα πολύ ψηλά iso του note 4 δεν μπορούν να συγκριθούν με του note 3, ακόμη και με gcam vs stock.

Για μένα είναι "σκουπίδι" ή stock camera (εντάξει το λέω με υπερβολή, συγνώμη αν δεν το άφησα να εννοηθεί), επειδή το post possessing που έχει είναι για κλάματα. Και στο auto, από τι βλέπω, ανεβάζει τα iso στο θεό, σαν να φοβάται να κατεβάσει λίγο το shutter speed. :D

=============== Φεβ 14th 2018, 4:24pm ===============
      Μου λέει ο κολλητός, που διαβάζει το thread σαν επισκέπτης (πρέπει να το πείσω να γραφτεί), αυτές είναι οι ρυθμίσεις που έχει.
      Είναι πολύ καλές λέει για everyday use, και το μόνο που αλλάζει είναι στην επιλογή του viewfinder, αν θέλει zero shutter lag ή Long exposure.

• Ώπα αδερφε μπερδεύεσαι με το noise. Αν μιλάμε για ίδια κάμερα ναι, λιγότερος θόρυβος πάει με λιγότερη λεπτομέρια. Μεταξύ άλλων καμερών όμως μια χαρά έχεις περισσότερο θόρυβο με λιγότερη λεπτομέρια. Στο συγκριτικό που ανέβασα με note 4x ισχυει ακριβώς αυτό που γράφω.

Τεσπα. Σταματάω εδώ και σε αφήνω να ψαχτεις και λίγο. ;) Αν δεν σε κουράζει η εναλλαγή των ρυθμίσεων φυσικά μπορείς να παίξεις έτσι.
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Ώπα αδερφε μπερδεύεσαι με το noise. Αν μιλάμε για ίδια κάμερα ναι, λιγότερος θόρυβος πάει με λιγότερη λεπτομέρια. Μεταξύ άλλων καμερών όμως μια χαρά έχεις περισσότερο θόρυβο με λιγότερη λεπτομέρια. Στο συγκριτικό που ανέβασα με note 4x ισχυει ακριβώς αυτό που γράφω.

Τεσπα. Σταματάω εδώ και σε αφήνω να ψαχτεις και λίγο. ;) Αν δεν σε κουράζει η εναλλαγή των ρυθμίσεων φυσικά μπορείς να παίξεις έτσι.
      Δεν διαφωνώ. Το παράδειγμα με τον θόρυβο δεν το ανέφερα για να πω καλά κάνει που έχει θόρυβο το note 4. Το ανέφερα για να πω ότι η απομάκρυνση θορύβου από την stock camera είναι τραγικά υπερβολική και κάνει την εικόνα ζωγραφιστή, και μειώνει και την λεπτομέρειά της. Σε αντίθεση με την gcam που είναι πιο διακριτική.
    • Διαφήμιση
    • Για να σπάσω λίγο τον πάγο...

IMG_20180211_121916 by bill linuxilakis, on Flickr

IMG_20180211_122430 by bill linuxilakis, on Flickr

IMG_20180212_185239 by bill linuxilakis, on Flickr

Όλα στοκ η πρώτη είναι contrast high η τελευταία είναι contrast high και saturation low αν θυμάμαι καλά. Συσκευή mix 2

IMG_20180211_122052 by bill linuxilakis, on Flickr

IMG_20180211_140115 by bill linuxilakis, on Flickr stock

IMG_20180211_140142 by bill linuxilakis, on Flickr hdr+ 2c

IMG_20180211_143839 by bill linuxilakis, on Flickr hdr+
    • Ο/H Retro έγραψε:

Ναι το αποτέλεσμα με google camera με ικανοποιεί (νομίζω δεν είναι περφεξιονισμός να πω ότι δεν αγγίζει κινητά που έβγαζαν καλύτερες φώτο το 15, μην πάω και πιο πίσω). Όμως ο άλλος που δεν έχει ιδέα να ξεκλειδώνει και να φλασάρει κινητά, θα κάτσει με την stock κάμερα και θα παρακαλάει να την βελτιώσει η XIAOMI.

Δεν θέλω όμως όταν πάρω το 7 να κάνω ξεκινήσω να φλασάρω πάλι, αλλά μου φαίνεται ότι αυτό θα γίνει.
      Η xiaomi φίλε μου είναι μια εταιρία που κοίταξε να βγάλει κινητά υψηλής απόδοσης σε χαμηλή τιμή. Για να το καταφέρει αυτό φυσικά έπρεπε να ρίξει τη ποιότητα κατασκευής. Γι'αυτό βλέπεις πχ τα Meizu έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής και δεν την αναφέρω τυχαία γιατί από εκεί "έκλεψε" η xiaomi κάποια πράγματα.
      Αυτά τα λέω για να γίνει κατανοητό ότι η xiaomi δεν είναι η top εταιρία όπως πολλοί πιστεύουν απλά οι συσκευές που βγάζει είναι value for money. Σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαια και σκουπίδια, αυτό που εννοούμε λέγοντας "κινέζικο" ή "κινεζιά", αντιθέτως κρατάει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο!

Σαν εταιρία έκανε πολλές έξυπνες κινήσεις για να μπορέσει ν'αναπτυχθεί και να ανταγωνιστεί άλλες εταιρίες όπως να δώσει το οκ στις μόντες (γι'αυτό βλέπεις υπάρχουν αυτές οι κοινότητες όπως και πολλοί προγραμματιστές που απλά επειδή το γουστάρουν ασχολούνται με custom roms) γι'αυτό παλιότερα έδινε ξεκλείδωτες τις συσκευές και τώρα μπορείς να ξεκλειδώσεις επίσημα χωρίς να χάνεις την εγγύηση. Έτσι αναπτύσσεται πιο εύκολα!
      Επομένως xiaomi δεν παίρνει κάποιος που δεν θέλει να μπλέξει με ξεκλειδώματα και μόντες, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος που αγοράζει απλά επειδή είναι value for money συσκευές απλά δεν είναι ρε παιδί μου και η εταιρία που λες οκ τώρα το αγόρασα και δεν το πειράζω ή δεν θα χρειαστεί να το πειράξω 1000% . Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημο για μερικούς αλλά στην ουσία δεν είναι γιατί ενώ μια άλλη εταιρία μετά από 3 χρόνια περίπου σταματάει να υποστηρίζει μια συσκευή για να σε αναγκάσει να πάρεις καινούργια (ακόμα και η apple με το iphone που το ακριβοπληρώνεις μπορεί να μην παρατάει ένα μοντέλο σε 3 χρόνια αλλά από τη στιγμή που εσύ δεν μπορείς να το "πειράξεις" καταλήγεις να έχεις ένα τούβλο γιατί η συσκευή τεχνολογικά θα είναι αρκετά παλιά και το iOS θα έχει γίνει πολύ "βαρύ" με αποτέλεσμα να έχεις ένα κινητό τόσο αργό που απλά σου έρχεται να το πετάξεις στο τοίχο :P ), η ίδια η xiaomi συνεχίζει να υποστηρίζει τις συσκευές της για αρκετά χρόνια και φυσικά ακόμα και να σταματήσει, με τις custom roms συνεχίζεις να έχεις μια συσκευή που ενημερώνεται κανονικά ;)
      Φυσικά δεν χρειάζεται να σταματήσει η εταιρία να υποστηρίζει τη συσκευή σου για να βάλεις custom rom και ο λόγος είναι ότι η συσκευή σου έτσι αποκτάει ορισμένες φορές κάποιες δυνατότητες παραπάνω (όπως αυτό που λες με τη κάμερα) και διορθώνονται πιο γρήγορα διάφορα προβλήματα.
      Στη τελική αν μετά από κάποια χρόνια θελήσεις να πάρεις άλλη συσκευή για τον χ-ψ λόγο, δεν θα έχεις ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά, οπότε το κάνεις πιο άνετα!

Άρα αγοράζοντας ένα xiaomi κινητό σίγουρα έχεις 3 θετικά:
      1) Value for money συσκευή
      2) Μεγάλη υποστήριξη από τη κοινότητα (roms κτλ)
      3) Φθηνά ανταλλακτικά (αν και δύσκολο να βρεις γνήσια)
      Open-source is the future
    • Ακομα και στη κάμερα πάλι ενταξει είναι αν κοιτάξεις τιμές στην κατηγορία ιντσών του. Σκεφτείτε σε κάθε κατηγορία ιντσών και χρημάτων καλύτερες κάμερες. Δεν νομίζω να βρεις πολλές
    • Διαφήμιση
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Ο/H Retro έγραψε:

Ναι το αποτέλεσμα με google camera με ικανοποιεί (νομίζω δεν είναι περφεξιονισμός να πω ότι δεν αγγίζει κινητά που έβγαζαν καλύτερες φώτο το 15, μην πάω και πιο πίσω). Όμως ο άλλος που δεν έχει ιδέα να ξεκλειδώνει και να φλασάρει κινητά, θα κάτσει με την stock κάμερα και θα παρακαλάει να την βελτιώσει η XIAOMI.

Δεν θέλω όμως όταν πάρω το 7 να κάνω ξεκινήσω να φλασάρω πάλι, αλλά μου φαίνεται ότι αυτό θα γίνει.
      Η xiaomi φίλε μου είναι μια εταιρία που κοίταξε να βγάλει κινητά υψηλής απόδοσης σε χαμηλή τιμή. Για να το καταφέρει αυτό φυσικά έπρεπε να ρίξει τη ποιότητα κατασκευής. Γι'αυτό βλέπεις πχ τα Meizu έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής και δεν την αναφέρω τυχαία γιατί από εκεί "έκλεψε" η xiaomi κάποια πράγματα.Αυτά τα λέω για να γίνει κατανοητό ότι η xiaomi δεν είναι η top εταιρία όπως πολλοί πιστεύουν απλά οι συσκευές που βγάζει είναι value for money. Σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαια και σκουπίδια, αυτό που εννοούμε λέγοντας "κινέζικο" ή "κινεζιά", αντιθέτως κρατάει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο!

Σαν εταιρία έκανε πολλές έξυπνες κινήσεις για να μπορέσει ν'αναπτυχθεί και να ανταγωνιστεί άλλες εταιρίες όπως να δώσει το οκ στις μόντες (γι'αυτό βλέπεις υπάρχουν αυτές οι κοινότητες όπως και πολλοί προγραμματιστές που απλά επειδή το γουστάρουν ασχολούνται με custom roms) γι'αυτό παλιότερα έδινε ξεκλείδωτες τις συσκευές και τώρα μπορείς να ξεκλειδώσεις επίσημα χωρίς να χάνεις την εγγύηση. Έτσι αναπτύσσεται πιο εύκολα!
      Επομένως xiaomi δεν παίρνει κάποιος που δεν θέλει να μπλέξει με ξεκλειδώματα και μόντες, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος που αγοράζει απλά επειδή είναι value for money συσκευές απλά δεν είναι ρε παιδί μου και η εταιρία που λες οκ τώρα το αγόρασα και δεν το πειράζω ή δεν θα χρειαστεί να το πειράξω 1000% . Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημο για μερικούς αλλά στην ουσία δεν είναι γιατί ενώ μια άλλη εταιρία μετά από 3 χρόνια περίπου σταματάει να υποστηρίζει μια συσκευή για να σε αναγκάσει να πάρεις καινούργια (ακόμα και η apple με το iphone που το ακριβοπληρώνεις μπορεί να μην παρατάει ένα μοντέλο σε 3 χρόνια αλλά από τη στιγμή που εσύ δεν μπορείς να το "πειράξεις" καταλήγεις να έχεις ένα τούβλο γιατί η συσκευή τεχνολογικά θα είναι αρκετά παλιά και το iOS θα έχει γίνει πολύ "βαρύ" με αποτέλεσμα να έχεις ένα κινητό τόσο αργό που απλά σου έρχεται να το πετάξεις στο τοίχο :P ), η ίδια η xiaomi συνεχίζει να υποστηρίζει τις συσκευές της για αρκετά χρόνια και φυσικά ακόμα και να σταματήσει, με τις custom roms συνεχίζεις να έχεις μια συσκευή που ενημερώνεται κανονικά ;)
      Φυσικά δεν χρειάζεται να σταματήσει η εταιρία να υποστηρίζει τη συσκευή σου για να βάλεις custom rom και ο λόγος είναι ότι η συσκευή σου έτσι αποκτάει ορισμένες φορές κάποιες δυνατότητες παραπάνω (όπως αυτό που λες με τη κάμερα) και διορθώνονται πιο γρήγορα διάφορα προβλήματα.
      Στη τελική αν μετά από κάποια χρόνια θελήσεις να πάρεις άλλη συσκευή για τον χ-ψ λόγο, δεν θα έχεις ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά, οπότε το κάνεις πιο άνετα!

Άρα αγοράζοντας ένα xiaomi κινητό σίγουρα έχεις 3 θετικά:
      1) Value for money συσκευή
      2) Μεγάλη υποστήριξη από τη κοινότητα (roms κτλ)
      3) Φθηνά ανταλλακτικά (αν και δύσκολο να βρεις γνήσια)

Πολύ ωραία και συμπαγής άποψη!
      Συμφωνώ σε όλα σχεδόν μαζί σου εκτός από το σημείο που λες ότι δεν το παίρνει κάποιος που δεν θέλει να μπλέξει με πειράγματα. Πια και η κουτσή Mαρία τα ξέρει (τα ξιαόμοι όπως μου τα λένε και θέλω να αυτομαστιγωθώ :D ), και έχουν γίνει συνώνυμα με το καλό και φθηνό κινητό. Με αρκετούς που μιλάω ακούω πάντα το ίδιο: "είναι πολύ καλό, ε εντάξει η κάμερα δεν είναι και τόσο καλή αλλά δεν είναι και χάλια". Αλλά αυτοί είναι άνθρωποι που ούτε το καλώδιο δεν ξέρουν να βάλουν στο pc να πάρουν τις εικόνες. Μένουν μέσα στο κινητό μέχρι να τις μεταφέρουν στο επόμενο :D. Έχω την αίσθηση ότι είναι η πλειοψηφία, αλλά απέχω πολύ από το να έχω πραγματικά στατιστικά στοιχεία από τον περιορισμένο κύκλο μου. Οπότε διαφωνώ σε αυτό, γιατί αυτή την εντύπωση έχω, αλλά μπορεί να έχεις δίκιο.

Πάντως όπως είπα εγώ τα έχω με τo internet. Για το dxomark εδώ και αρκετό καιρό ακούω τα χίλια μύρια, αλλά δεν τα πίστευα και όλα.
      Γεμάτο το ίντερνετ με affiliate reviews της πλάκας, που δεν μπορείς να τα καταλάβεις. Μόνο forum από εδώ και πέρα :P