Διαφήμιση

[XTRV-7.2.9] H νέα έκδοση​ της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 16/2 14:00)​

• Ολοκληρώθηκε
    • ROM
    • Poll
    • Xiaomi
    • Miui Dev
    • Διαφήμιση
    • Τελικά αυτές τις ρομ γιατί τις βγάζουν τόσο καιρό αφού το τηλέφωνο μόνο κόλλημα είναι και τίποτα άλλο
      Redmi note 3G
    • @thanag7
      Βασικά δεν είναι και τόσο δύσκολο

Κάνεις ένα κανονικό update όπως πάντα (βασική προυπόθεση να έχεις την ρομ που έχεις, την τελευταία δηλαδή)
      Μετά στο reboot to system αν σου κάνει περίεργα σημαίνει κλείδωσε ο bootloader όπου και τον ξεκλειδώνεις και ξαναεκκινά κανονικά

Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να δουλέψεις τη φωτογραφική. Αυτό είναι bug και πρέπει να φτιαχτεί

@sideris20250 Έτσι είναι φίλε μου σε όλες τις μεγάλες αλλαγές android
      Σκέψου μόνο πως ολόκληρη apple είχε δώσει Update (όχι όπως το δικό μας που διαβάζεις πρώτα και έχεις άποψη και αν θες προχωράς) αλλά κανονικό OTA για Stable rom στην οποία υπήρχε ένα προβληματάκι. Δεν μπορούσες να πάρεις τηλέφωνο :lol:

Συμβαίνουν αυτά
      Έτσι είναι άμα θες να είσαι πρώτος
    • Διαφήμιση
    • δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί sorry αν επαναλαμβάνεται αλλά θέλω να μου πει κάποιος τι γίνεται με το VPN.........Πατάω άνοιγμα VPN και ??????????
      Έχω cosmote αν χρειάζεται αυτή η πληροφορία.

" Γεωπόνος”

• Ο/H Nikos Fertis έγραψε:

Ο/H mixaliscy έγραψε:

Κάποιο παιδί μου είχε πει ότι στην ευρωπαική δουλεύει

Την έβαλε κανείς άλλος?
      Εγω δοκιμασα και την china dev και την multi απο xiaomi.eu και η καμερα δουλευε και με τις 2.
      Μονο με την δικια μας δεν δουλευει δυστυχως.
      Έβαλες china dev στο mi4c και δουλεύει η κάμερα; Γιατί εμένα δε δούλεψε. Εκτός αν ήμουν τόσο κουρασμένος κι αγχωμένος που μπέρδεψα κάτι. Ποια ευρωπαϊκή λέτε, του xiaomi.eu; Να την περάσω πάνω απ την ελληνική χωρίς wipe data;
    • Ο/H gerstavros έγραψε:

Ο/H Nikos Fertis έγραψε:

Ο/H mixaliscy έγραψε:

Κάποιο παιδί μου είχε πει ότι στην ευρωπαική δουλεύει

Την έβαλε κανείς άλλος?
      Εγω δοκιμασα και την china dev και την multi απο xiaomi.eu και η καμερα δουλευε και με τις 2.Μονο με την δικια μας δεν δουλευει δυστυχως
      Έβαλες china dev στο mi4c και δουλεύει η κάμερα; Γιατί εμένα δε δούλεψε
      Εμενα δουλεψε κανονικα και με china dev. Αφου ειδα οτι δουλεψε ειπα να δοκιμασω τη δικια μας μια ακομη φορα, αλλα στη δικια μας παλι δε δουλευε, οποτε εβαλα την multi και ετσι εχει παραμεινει το κινητο διχως θεματα εως τωρα και με διαφορα στις επιδοσεις (προς το καλυτερο)

=============== Φεβ 14th 2017, 4:09pm ===============

Ποια ευρωπαϊκή λέτε, του xiaomi.eu; Να την περάσω πάνω απ την ελληνική χωρίς wipe data;

Ναι, του xiaomi.eu
      Εγω την περασα αφου εβαλα πρωτα 6.12.22 official
    • Διαφήμιση
    • Από custom ROM σε άλλη custom ROM, πάντα wipe data (εκτός από dalvik και cache) για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας. Από επίσημη σε custom θα συνιστούσα ΚΑΙ format data, λόγω της κρυπτογράφησης που κάνουν οι επίσημες ROM.

@bzanios

Σε ότι αφορά τη διαφορά wipe data από format data. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο μπορώ πιο απλά, αν και φοβάμαι ότι δεν θα αποφύγω πλήρως την τεχνική ορολογία (δεν γίνεται).

Το wipe data διαγράφει όλα τα αρχεία από το /data partition εκτός συνήθως από αυτά που βρίσκονται στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο (internal sdcard) και λέω συνήθως διότι εξαρτάται από το recovery. Στα "δικά" μας TWRP (και όχι μόνο) υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο wipe /data και wipe internal storage (για την ιστορία το internal storage δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τόμος/mount που κοιτάει στο /data/media/0 και αν δεν με πιστεύεις, με root access και ένα οποιοδήποτε explorer πρόγραμμα πήγαινε και δες τι υπάρχει μέσα στο /data/media/0, θα δεις όλα σου τα αρχεία του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου).

Το format data μορφοποιεί όλο το /data partition και είναι λύση "οδοστρωτήρας", δηλαδή θα διαγράψει τα πάντα μέσα στο /data άρα και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που οι εφαρμογές συνήθως γράφουν δεδομένα όταν εγκατασταθούν και φυσικά φυλάσσονται και αρχεία ήχου, φωτογραφίες και δεν συμμαζεύεται (όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις σετάρει τα προσωπικά σου αρχεία από τις stock εφαρμογές καθώς και όσες άλλες το επιτρέπουν να φυλάσσονται σε άλλο χώρο πχ σε εξωτερική κάρτα SD). Επίσης το format /data σβήνει το symlink με το partition που φυλάσσονται οι πληροφορίες για sensor calibration, IMEI, MEID, διευθύνσεις Wi-FI, BT κτλ (κανένα πρόβλημα καθώς αυτό το link δημιουργείται ξανά όταν φλασάρεις και boot-αρεις νέα ROM). Τέλος αν έχει πραγματοποιηθεί κρυπτογράφηση στη συσκευή, τότε κάποιες εκδόσεις custom recovery (TWRP στην περίπτωσή μας) που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα κλειδιά ώστε να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα, πολύ απλά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο /data partition, δεν μπορούν καν να το κάνουν mount σωστά, δεν μπορούν να το δουν. Αυτό είναι κακό στην περίπτωση που κάποια ROM θέλει να κάνει mount αυτό το partition ώστε να αποθηκεύσει εκεί αρχεία ή εφαρμογές που για διάφορους λόγους που δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή δεν θέλει να τοποθετήσει στο /system (η XTRV είναι μία από αυτές τις ROM). Ακόμα και στην περίπτωση που έχουν τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης πάλι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα κατά το φλασάρισμα μιας ROM που θέλει να κάνει mount το /data partition καθώς το updater script δεν το γνωρίζει αυτό. Σε αυτή την περίπτωση το format /data "σπάει" την κρυπτογράφηση, κάνοντας μορφοποίηση του τόμου και διαγράφοντας τα πάντα (χρειάζεται reboot σε recovery για να γίνει σωστά re-mount το /data). Το τίμημα είναι φυσικά το προφανές, δηλαδή χάνονται τα δεδομένα μας (γι' αυτό μας έχει βγει η γλώσσα να φωνάζουμε για backup πριν ακολουθήσουμε τέτοιες ενέργειες). Να σημειωθεί εδώ ότι κατά το πρώτο boot, όλες οι επίσημες MIUI ROMs (τουλάχιστον στις τελευταίες συσκευές σίγουρα) κρυπτογραφούν το /data partition. Η ελληνική (XTRV), η xiaomi.eu και κάποιες άλλες δεν το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν είτε "μαγειρεμένο" boot image που η κρυπτογράφηση είναι απενεργοποιημένη, ή φλασάρουν script-ακι που την απενεργοποιεί (τα γνωστά lazyflasher scripts) ή φλασάρουν συγκεκριμένη έκδοση Supersu που εκτός από root access επίσης απενεργοποιεί την κρυπτογράφηση καθώς ΚΑΙ το secure boot (dm-verity flag στο fstab αρχείο του kernel αν θέλουμε να είμαστε τεχνικά ακριβείς).

Ελπίζω να φώτισα κάπως την κατάσταση.