Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

• Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4x

Μακριά από θήκη Ipaky!
      Εμφανή τα σημάδια φθοράς (ξεβαμα) στο πλαστικό περίβλημα με χρήση 1 μηνός. Το crash είναι από μια πτωση

Xiaomi Redmi Note 4 Global
    • εγω εβαλα μια δεν θυμαμαι μαρκα κ δεν πρεπει να ειναι κανενα προβλημα
      κοιταζω ρωταω βλεπω δουλευμενες θηκες κ σιλικονης που να πιανει ολο το κινητο
    • Διαφήμιση
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Χρήστο το έχουμε σχολιάσει το θέμα της κάμερας πάρα πολλές φορές, όχι μόνο για το Nikel ή το mido αλλά για όλα τα Redmi. Οι κάμερές τους είναι μέτριες στην καλύτερη (σε χαμηλό φωτισμό εννοώ, το πρωί όλες οι κάμερες είναι σχεδόν τέλειες) και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, καθώς θα ήταν και εντελώς διαφορετική η τιμή τους. Ειδικά αν προέρχεσαι από iphone ή S whatever, στο θέμα της κάμερας θα νομίζεις ότι επανήλθες στις...σπηλιές. Σε ότι αφορά όμως τα χαρακτηριστικά τους, στο συνδυασμό δηλαδή επεξεργαστή, RAM, αποθηκευτικό χώρο, μπαταρία στην Apple/Samsung θα έπρεπε να πληρώσεις τουλάχιστον μισό...νεφρό για να τα αποκτήσεις. Γενικά κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις, όπως σε όλα τα πράγματα.
      Συμφωνώ σε ΟΛΑ.

Πιστεύω οτι με τις δυνατότητες που έχουν πλέον οι συσκευές των 150-200 ευρώ, δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να πληρώνεις παραπάνω χρήματα. Εκτός εάν θέλεις "σούπερ" κάμερα. Και το "σούπερ" σε εισαγωγικά γιατί προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα με τα καμεροτηλέφωνα των 500 και 700 ευρώ. Για μία mobile-κάμερα λοιπόν που στην ουσία και πάλι υστερεί σε σχέση με μία φωτογραφική μηχανή δεν αξίζει να δώσεις 3πλάσια και τετραπλάσια χρήματα (μου το έλεγαν αλλά τώρα το διαπίστωσα και μόνος μου :roll: ). Αυτή είναι προσωπική άποψη και δεν σημαίνει οτι είναι η σωστή.

Όσον αφορά την σειρά Redmi, η ένσταση μου δεν αφορά την φωτογραφία (η οποία είναι αξιοπρεπέσταση για συσκευή 180 ευρώ) αλλά για το video. Ανεπίτρεπτα τα 15fps σε εσωτερικό χώρο. Δεν μιλάω για τα βραδινά...άστα καλύτερα.

Τέλος πάντων...όπως πολύ σωστά είπες το έχουμε σχολιάσει πολλές φορές το θέμα. Για εμάς που ξέρουμε τί παίρνουμε, είναι ΟΚ. Για αυτούς που δεν ξέρουν, είναι ΣΟΚ. Και αυτό γιατί τα Redmi έχουν φοβερές επιδόσεις σε πολλούς τομείς, είναι φουλ εξοπλισμένα, και ο άλλος φαντάζεται ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στην κάμερα. Και όταν δεί το αποτέλεσμα (κυρίως μιλάω για τα video) παθαίνει κοκομπλόκο.

ΆΛΛΟ ΤΩΡΑ :

Η official δεν σε αφήνει να απενεργοποιήσεις τα Google Apps. Τί φάση;;;;;
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Ο/H bas13bou έγραψε:

σε πιο ποσοστο ειναι καλο να βαζω το κινητο για φορτισει για καλυτερη διαρκεια ζωης της μπαταριας?
      Γνώμη μου σταμάτα να νοιάζεσαι για την μπαταρία και απόλαυσε το κινητό ή εκτός έχει σκοπό να το φορτίζεις 5 ή 10 φορές την ημέρα. Δεν υπάρχει το «φαινόμενο μνήμης» στις μπαταρίες πια. Η γενική ιδέα είναι ότι οι κυψέλες της μπαταρίας φθείρονται ανά φόρτιση, ότι και να κάνεις είτε σε 18 είτε 20 μήνες, θα είσαι χαρούμενος αν η μπαταρία αντέχει έστω 50% της αρχικής. Οι μπαταρίες είναι πια αναλώσιμο.

Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H bas13bou έγραψε:

σε πιο ποσοστο ειναι καλο να βαζω το κινητο για φορτισει για καλυτερη διαρκεια ζωης της μπαταριας?
      Θεωρητικά όταν πέσει κάτω από 20%, θα σου βγάλει και μήνυμα. Πρακτικά μπορείς να το φορτίζεις όποτε θέλεις, αρκεί να μην το αφήνεις να πέφτει κάτω από 10% εκτός αν υπάρχει ανάγκη. Τα οφέλη από το 20-90% φόρτιση είναι στην καλύτερη μερικοί μήνες παραπάνω, το πιθανότερο είναι να έχεις αλλάξει κινητό μέχρι τότε.
      +1
    • Ο/H bas13bou έγραψε:

Θεωρητικα η ιδανικη φορτιση ειναι απο 50 ως 80. Οσο πιο κοντα στις ακρες της μπαταριας παιζεις τοσο μεγαλυτερη η φθορα. Πρακτικα θα σου πω οποτε πας να το φορτισεις απλα μην πεις "α εχει ακομα θα το βαλω αφου αδειασει". Οποτε εχεις ορεξη/διαθεση/χρονο για φορτιση απλα βαλτο στη μπριζα.

Προσωπικα παιζω καπου 40κατι με 90κατι. Φυσικα εσυ δεν ειναι αναγκη να αγχωθεις να το κοιτας ολη την ωρα μηπως φορτισε. Εγω απλα αν τυχει να δω πρασινο το ledaki, το βγαζω απο τη μπριζα. Αν εσυ το φορτιζεις καθως κοιμασαι, αστο να φορτισει φουλ... δεν χαλασε και ο κοσμος ;)

Αλλωστε θα ειναι τοσο λιγοτεροι οι κυκλοι φορτισης ανα χρονο απο το μεσο κινητο (οποτε μικροτερο ποσοστο φθορας) και τοση μεγαλη αυτονομια (αρα και 10% να χασει παλι μεγαλη θα ειναι) που δεν νομιζω να χρειαστει να αλλαξεις μπαταρια πριν αλλαξεις γενικοτερα κινητο.

=============== Ιουν 3rd 2017, 12:48pm ===============

Ο/H pavlidisc έγραψε:

Για αρχή πέτε με μεγειά το Redmi Note μου! :thumbsup:

Για συνέχεια πέτε μου πότε μπορώ να ξεκινήσω να γκρινιάζω για την κάμερα... :D

Υ.Γ Στην συσκευές μου καλά το έβαλα; Ποιό έχω το Χ ή το όχι Χ ; :huh:
      infoquest-άτο είναι το γλυκό μου. 8)
      Καλοριζικο Χρηστο. :)

Δεν νομιζω να γκρινιαξεις πολυ μιας και στη τιμη που εχει (180 σκρουτζ) ειναι αρκετα κοντα στον ανταγωνισμο αρκει να εισαι προσεχτικος στο camera shake (ειναι πολυ μικρο και μπορει να νομιζεις οτι δεν ειχε). Προσωπικα τραβαω παντα 3-4 το θεμα μου και μετα κραταω την λιγοτερο θολη. Βεβαια το βιντεο παραμενει βραστα ειδικα στον ηχο.

Αν ομως γκρινιαξεις θα σε δαγκωσω και θα σου πω θυμησου τι σου λεγα λιγο πριν το παρεις :P :lol:
    • Διαφήμιση
    • rds δυσκολο εαν δεν το εχουν απο την αρχη

=============== Ιουν 3rd 2017, 2:15pm ===============
      σχολια δεν θελω γιατι αν περιμενεις απο ενα κινητο ολα αυτα που λεμε κ με την τιμη αυτην ελεος ;) :D
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Αν ομως γκρινιαξεις θα σε δαγκωσω και θα σου πω θυμησου τι σου λεγα λιγο πριν το παρεις :P :lol:
      Έλα ρε...χωρίς γρίνια δεν μπορώ...αφού ξες... :whistling:

Ο/H GEORGE13 έγραψε:

σχολια δεν θελω γιατι αν περιμενεις απο ενα κινητο ολα αυτα που λεμε κ με την τιμη αυτην ελεος ;) :D
      Το να τραβάει ένα κινητό 2017 βίντεο 1080p με 28-29 καρέ σε εσωτερικό χώρο με σοβαρό ήχο δεν είναι υπερβολική απαίτηση.
      Τα κινητά των 50 ευρώ το κάνουν με άνεση.
      :evil:
      Ζήτησα κάτι που που πλησιάζει κάν το - "έλεος" - που έγραψες.
      Το Cubot Note S που έχω και το πήρα 60 ευρώ τραβάει πρωί-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ 30 καρέ ακατέβατα. Φοράει stock Android 6, ΜΤΚ, 2 GB ram και δουλεύει το ίδιο αεράτα με το Rn4x.
      Θέλω να πώ...οκ...δεν ζήτησα κάτι εξωφρενικό απο τα Redmi. Ζήτησα κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι καν θέμα προβληματισμού και συζήτησης.
      :evil:

edit!
      Ωχ...νόμιζα οτι αναφερόσουν σε εμένα γι'αυτό απάντησα. Εάν αναφερόσουν στο RDS και όχι σε μένα...γράψε λάθος... :oops:
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση