Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

• Άλλη δυο ερώτησεις.Αν θελήσω από ελληνική dev rom να πάω σε global official η recovery παραμένει η πρέπει να την ξαναπεράσω? Και αν πρέπει να την ξαναβάλω η global δέχεται την orange recovery? Ευχαριστώ
      Mi 9 lite Pyxis
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα παιδιά! Ηθελα να μου πείτε αν εχει παρει κανεις καποιο tempered glass που να καλυπτει ολη την οθονη.εγω πηρα το NILLKIN 9H+Pro αλλα αφηνει αρκετα κενα. στο youtube εχει ενα βιντεο με ενα tempered glass απο aliexpress που καλυπτει ολη την οθονη και τα πλαινα με μια εξτρα κολλα αν χρειαστει που εχει στο πακετο (το βιντεο:Tempered glass Bonaier 9H Anti-Blue-Ray Xiaomi Redmi Note 4X / 4 Pro (prime)) το εχει δοκιμασει κανεις ? η εχετε να μου προτείνεται κατι ?
    • Ο/H beerman63 έγραψε:

Έχει δοκιμάσει κανείς aosp rom η lineage?

Γενικά καλές είναι, σε όλες όμως ο φακός είναι κίτρινος και υπάρχουν μικρα θεματακια εδώ και εκεί αλλά όχι κάτι σημαντικό. Αλλά η miui είναι καλύτερη, έχει πιο πολλά features που εμένα προσωπικά με έχουν βολεψει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Πολύ ωραία θήκη ωραία αίσθηση στο χέρι στο σκρουτζ ξεκινάει απο τα 8.50. Δεν περίμενα τέτοια ποιότητα σε oem θήκη.
      imgur.com/gallery/4J1aL
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

@maria dimitris

Να κάνω μία μικρή παρεμβολή, η οποία έχει νόημα μόνο εφόσον δεν χρησιμοποιήσεις τις 2 θέσεις SIM και έχεις χώρο για SD:

Τον αποθηκευτικό χώρο των 64GB, πώς θα τον χρησιμοποιήσεις;
      Με εφαρμογές; Πρέπει να κατεβάσεις όλο το PlayStore...και το AppleStore μαζί μην σε πώ...
      Προφανώς τον χρειάζεσαι (για τα 32παραπάνω μιλάω...γιατί τα 32 τα έχεις ήδη με το "μικρό") για να αποθηκεύσεις βίντεο, φωτογραφίες κλπ...
      Μα παίρνει κάρτα μνήμης το Rn4x! Οι 64άρες micro SD έχουν 25 ευρώ. Οι δε 32άρες έσουν 15 ευρώ!

Εάν είσαι μέσος χρήστης θα μένεις συνεχώς με 500MB free (με τα 3GB ram). Τα παραπάνω τα χρειάζεσαι; Γιατί εάν είναι να βλέπεις 1,5GB ελεύθερα τότε σημαίνει ότι ΔΕΝ τα χρειάζεσαι. Ώς γνωστόν : Free ram = Useless ram.

Καλό το Rn4x αλλά όχι για 270 ευρώ! Όταν μάλιστα παίζει το Mi5s στα 250. Και όταν το RN4x 3/32 μπορείς να το βρείς με 170 ευρώ.
      Προσωπικά, δεν θα έδινα τόσα χρήματα για σειρά Redmi.
      Η καλύτερη τιμή skroutz για το 3/32 με την έκδοση 4/64 της infoquest έχει 100 ευρώ διαφορά. Είναι τεράστιο ποσό!

Εφόσον πάς προς infoquets (προφανώς για την εγγύηση) και πιάνεις τα 270 ευρώ, τότε με το ποσό αυτό μπορείς από Skroutz να πάρεις πολύ καλύτερες συσκευές από το Rn4x (πλήν μπαταρίας που δεν το πιάνει κανένας) και με κάλυψη εγγύησης απευθείας από την αντιπροσωπία.

Τρομερή συσκευή το Rn4x αλλά όχι για 270 ευρώ.

:evil:

Μια και συγκρινεις την τιμη των 270 ευρω απο αντιπροσωπεια με την καλυτερη τιμη απο σκρουτζομαγαζο μπορεις να αναφερεις 2 καλύτερες συσκευές με κάλυψη εγγύησης απευθείας από την αντιπροσωπία στα 270 ευρω;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H giannakis1975 έγραψε:

Μια και συγκρινεις την τιμη των 270 ευρω απο αντιπροσωπεια με την καλυτερη τιμη απο σκρουτζομαγαζο μπορεις να αναφερεις 2 καλύτερες συσκευές με κάλυψη εγγύησης απευθείας από την αντιπροσωπία στα 270 ευρω;
      Εάν έφτανα σε αυτά τα χρήματα και ήθελα εγγύηση από αντιπροσωπία θα πήγαινα σε:

1) Samsung Galaxy A5 2017. Η Samsung, σε διαπιστωμένο πρόβλημα, επισκευάσει σε 1-2 ώρες. Το έχει πάει σε άλλο επίπεδο το after sales!
      2) LG G5 se. Είναι η procordia απο πίσω που εφόσον έχει ανταλλακτικά σε μία εβδομάδα το πολύ έχεις την συσκευή πίσω.

Υπάρχουν και άλλες, ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός. Εμένα αυτές μου ήρθαν στο μυαλό (χωρίς να ψάξω πολύ) και μάλλον σε μία από αυτές θα πήγαινα.
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • pavlidisc

και παλι δε μου δινεις κινητο με 4-64 GB.

και τα δυο ειναι 3-32GB. Το LG δεν το ξερω. Το Α5 κανει και 300ευρα απο σκρουτζ (απο πλαισιο, κοτσοβολο κτλ ειναι 350-400 Ευρω).

Μολις ειδα οτι κποια σκροθτζομαγαζα δινουν επισημη εγγυηση αντιπροσωπιας

• @giannakis1975

4/64 δεν έχει "επώνυμο" με 270. Κάτι θα χάσεις, κάτι θα κερδίσεις. Τον παραπάνω χώρο θα τον πάρεις απο SD, την παραπάνω ram την χάνεις.

Το A5 2017 έχει 285 ευρώ.
      Σε Samsung, LG, Motorola, Apple (λογικά και σε άλλες αλλά δεν το ξέρω σίγουρα) από όπου και εάν αγοράσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλύπτεσαι με 2ετή εγγύηση κατευθείαν από την αντιπροσωπία. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει απόδειξη αγοράς που αναγράφει επάνω το imei (για να μην χρειαστεί να μπλέξεις σε ιστορίες για αρκούδες).

=============== Ιουν 22nd 2017, 12:55pm ===============
      Να σου πώ τί δεν μου άρεσε εμένα στο Redmi Note 4 (2016102):

- Χαμηλός ήχος στο ακουστικό. Σε ελαφρώς θορυβώδες περιβάλλον (π.χ στο αμάξι με ανοιχτό παράθυρο) δυσκολεύεσαι να ακούσεις.
      - Χαμηλός ήχος στο ηχείο. Ήχος κλήσεις και ειδοποιήσεις έχουν οριακή ένταση.
      - Αδύναμη δόνηση.
      - Κάκιστη ποιότητα ηχογράφησης πράγμα που έχει άμεση σχέση με την κάκιστη ποιότητα ήχου κατά την λήψη video.
      - 12-18 fps (δηλαδή 15fps μέσος όρος) κατά την λήψη βίντεο σε εσωτερικό χώρο. Και μιλάω για εσωτερικό χώρο με φουλ τεχνητό φωτισμό. Με 15fps, βίντεο δεν βλέπεις.

Είναι ασθένειες που είχε και το Redmi Note 3 Pro και η πρόοδος στο Redmi Note 4 (2016102) ήταν μηδενική.

Αυτά έχω να του καταλογίσω. Για άλλους είναι σοβαρά μειονεκτήματα, για άλλους είναι ασήμαντα. Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις. :)
    • Ο/H msdx έγραψε:

Πολύ ωραία θήκη ωραία αίσθηση στο χέρι στο σκρουτζ ξεκινάει απο τα 8.50. Δεν περίμενα τέτοια ποιότητα σε oem θήκη.
      imgur.com/gallery/4J1aL
      Αυτή εχω εγώ... Την πήρα από amazon και μου ήρθε σε πιο fancy κουτί. Happy.

@pavlidisc, νιώθω ότι διακρίνω ένα κόμπλεξ απέναντι στο brand xiaomi. Δεν με νοιάζει αν είναι η καλύτερη ή όχι εταιρεία (πια δεν υπάρχει καλύτερη εταιρεία) αλλά οι παραγωγές των smartphones έχουν ευτελεστεί.

Νομίζεις ότι η Samsung εχει πιο sophisticate προσωπικό ή έστω διαδικασίες; Οι πραγματικοί κερδοφόροι στο madness των smartphones είναι τα εργοστάσια (Foxconn κτλ). Δες οι τύποι του OnePlus 5, κατάφεραν να φτιάξουν 10 ή 20 prototypes χωρίς κανένα κοινό παρανομαστή, λες και κατέβασαν μερικά templates και πάτησαν print. Σε προκαλώ, πάρε αύριο 5 γραφίστες στην τύχη και πες τους ότι για το λογότυπο θέλεις 10 προσχέδια και γράψε μας τις εντυπώσεις σου από αυτό το πείραμα.

Ναι η Apple ή Samsung, μπορεί και άλλες 3-4 εταιρίες. Να έχουν πραγματικο R&D ωστόσο αφορά πάντα την κεντρική τους συσκευή.

Μου συγκρίνες επιπόλαια το Note 4x 4/64 με το Samsung A4 3/32. Επιπόλαια γιατί η αντίστοιχη συσκευή της Xiaomi είναι το απλό 4 το οποίο κάνει 140€. Επιπλέον μιλάς για ηχογράφηση και fps όταν αυτά τα κρίνεις μόνο αν έχεις τις δυο συσκευές και έχεις εμπειρία από τέτοια versus.

Ναι, η AMOLED οθόνη είναι σπουδαίο feature, αλλά ξεχνάς το θέμα software support και κυρίως την πραγματική διαφορά τιμής.

Είμαι σίγουρος ότι όταν καταφέρω να βγάζω 2000€ το μήνα πχ μάλλον θα έχω iPhone, όχι απαραίτητα γιατί θα είναι η καλύτερη συσκευή αλλά γιατί στην πράξη θα βαριέμαι να κάμω έρευνα αγοράς και θα είναι η εύκολη και η βολική λύση.

Όμως σε αυτό το επίπεδο συσκευών να θεωρούμε ότι είναι big deal που μια συσκευή γράφει Samsung ή LG και όχι Xiaomi, και όχι μόνο αξίζει κάποιες θυσίες αλλά και 150€ extra είναι χαζή κατανάλωση.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην iJohnnyCash: Typo ().

• Διαφήμιση
    • @iJohnnyCash
      Το πήγες πολύ μακρυά. Τόσο μακρυά που έφυγες τελείως από τον στόχο. Αυτά που λές είναι γενικά και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγραψα.

Το παιδί θέλει να δώσει 270 ευρώ για RN4. Του είπα οτι για μένα δεν αξίζει τόσα χρήματα γιατί μπορεί να το βλέπει σαν υπερτούμπανο αλλά έχει ασθένειες που δεν υπάρχουν σε συσκευές 270 ευρώ.
      Τα 160 που έχει το 3/32 τα αξίζει (αρκεί να μήν πάθει κάτι γιατί μέχρι να το ξαναπάρεις θα γίνει το συκώτι σου πατάτα).
      Τα 270 που έχει το 4/64 της infoquest μπορεί να κρίνει ο ίδιος εάν αξίζουν ή όχι και γιαυτό του έβαλα τα αρνητικά σημεία που υπάρχουν στην συγκεκριμένη συσκευή (και σε πολλές άλλες της σειράς Redmi).
      Ας αποφασίσει αυτός εάν αξίζει να τα δώσει ή όχι.

Το εάν έχω κόμπλεξ με την Xiaomi και με τα brands δεν θα το σχολιάσω κάν γιατί προφανώς δεν ξέρεις με ποιόν μιλάς.