Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

• Φίλε Achilleas1956 , εύχομαι να είναι έτσι, αλλά να μας πει κάποιος σίγουρα που έχει κάνει μεταφορά (όλων) από το ένα κινητό στο άλλο.
      Περιμένω τα φώτα σας.!!!
    • O @BanditGR έγραψε πιο πάνω το πολύ κατατοπιστικό

Ναι μπορείς να περάσεις TWRP και να σου έρχονται ακόμα ειδοποιήσεις για OTA. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή αυτές οι αναβαθμίσεις γίνονται μέσω recovery και εσύ ΔΕΝ θα έχεις πλέον το stock recovery αλλά το TWRP, το πιθανότερο είναι, όταν το σύστημα κάνει reboot για να εγκαταστήσει την αναβάθμιση, απλά να σε πετάει σε περιβάλλον TWRP χωρίς να κάνει τίποτα. Ακόμα και να κάνει όμως, δεν είναι σίγουρο ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όπως πρέπει, καθώς η παραμικρή αλλαγή στο /system partition ή το boot.img έχει σοβαρή πιθανότητα να προκαλέσει σφάλματα στο φλασάρισμα και το μόνο σίγουρο είναι ότι το boot image σου θα έχει τροποποιηθεί θες δεν θες, καθώς μετά την εγκατάσταση του TWRP, θα πρέπει να φλασάρεις zip (lazyflasher) που απενεργοποιεί τον έλεγχο dm-verity στο fstab αρχείο, στο boot image. Αν δεν το κάνεις αυτό, boot στο MIUI δεν θα μπορέσεις ποτέ να κάνεις. Άλλη εναλλακτική είναι να κάνεις root τη συσκευή, πάλι με φλασάρισμα zip, αλλά πάλι η ίδια τροποποίηση γίνεται.

Ανήκω σε αυτή τη κατηγορία και μετά την τελευταία ΟΤΑ ανανέωση στην έκδοση 7.0 έχασα ROOT, TWRP, MTP και απέκτησα δυσλειτουργία (μια παίζουν μια όχι) στην camera (HDR), στο HOT-SPOT κ.α.
      Τι πρέπει να κάνω κατά τη γνώμη σου για να διορθώσω τις υπάρχουσες δυσλειτουργίες (αν οφείλονται στις αιτίες που έγραψες) και να προλάβω νέα προβλήματα με επερχόμενες αυτόματες αναβαθμίσεις.
      Ευχαριστώ.
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Ο/H geo221 έγραψε:

Φίλε Achilleas1956 , εύχομαι να είναι έτσι, αλλά να μας πει κάποιος σίγουρα που έχει κάνει μεταφορά (όλων) από το ένα κινητό στο άλλο.
      Περιμένω τα φώτα σας.!!!
      Εγώ από το RN3 (KENZO) τα μετέφερα όλα με το Mi account στο RN4 (Mido)

Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Φίλε Achilleas1956 , εφ΄ όσον το έχεις κάνει όπως λες, τότες σώνομαι και εγώ, σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.!!!!
    • Ο/H geo221 έγραψε:

Φίλε Achilleas1956 , εφ΄ όσον το έχεις κάνει όπως λες, τότες σώνομαι και εγώ, σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.!!!!
      Σε ότι αφορά εφαρμογές εγκατεστημένες από το χρήστη τουλάχιστον μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια, τώρα εφαρμογές συστήματος και ρυθμίσεις μπορείς να τις (ξανα)κάνεις και μόνος σου αν θες να είσαι απολύτως ασφαλής.

=============== Αυγ 22nd 2017, 10:17pm ===============

Ο/H ANDREAS54 έγραψε:

O @BanditGR έγραψε πιο πάνω το πολύ κατατοπιστικό

Ναι μπορείς να περάσεις TWRP και να σου έρχονται ακόμα ειδοποιήσεις για OTA. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή αυτές οι αναβαθμίσεις γίνονται μέσω recovery και εσύ ΔΕΝ θα έχεις πλέον το stock recovery αλλά το TWRP, το πιθανότερο είναι, όταν το σύστημα κάνει reboot για να εγκαταστήσει την αναβάθμιση, απλά να σε πετάει σε περιβάλλον TWRP χωρίς να κάνει τίποτα. Ακόμα και να κάνει όμως, δεν είναι σίγουρο ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όπως πρέπει, καθώς η παραμικρή αλλαγή στο /system partition ή το boot.img έχει σοβαρή πιθανότητα να προκαλέσει σφάλματα στο φλασάρισμα και το μόνο σίγουρο είναι ότι το boot image σου θα έχει τροποποιηθεί θες δεν θες, καθώς μετά την εγκατάσταση του TWRP, θα πρέπει να φλασάρεις zip (lazyflasher) που απενεργοποιεί τον έλεγχο dm-verity στο fstab αρχείο, στο boot image. Αν δεν το κάνεις αυτό, boot στο MIUI δεν θα μπορέσεις ποτέ να κάνεις. Άλλη εναλλακτική είναι να κάνεις root τη συσκευή, πάλι με φλασάρισμα zip, αλλά πάλι η ίδια τροποποίηση γίνεται.

Ανήκω σε αυτή τη κατηγορία και μετά την τελευταία ΟΤΑ ανανέωση στην έκδοση 7.0 έχασα ROOT, TWRP, MTP και απέκτησα δυσλειτουργία (μια παίζουν μια όχι) στην camera (HDR), στο HOT-SPOT κ.α.
      Τι πρέπει να κάνω κατά τη γνώμη σου για να διορθώσω τις υπάρχουσες δυσλειτουργίες (αν οφείλονται στις αιτίες που έγραψες) και να προλάβω νέα προβλήματα με επερχόμενες αυτόματες αναβαθμίσεις.
      Ευχαριστώ.
      Κάνεις factory reset, ξαναπερνάς τα πάντα και μένεις με την επίσημη ROM (είτε Stable, είτε dev), και περιμένεις υπομονετικά πότε θα σου έρχονται αναβαθμίσεις και αν θες, τις περνάς. Αν δεν σου αρέσει η εν λόγω επίσημη, πας πίσω (με Mi Flash και φλασάρισμα μια παλαιότερη επίσημη ROM από fastboot).

ή

...περνάς TWRP, παίρνεις το nandroid σου που σου εξασφαλίζει σχεδόν πάντα λειτουργική συσκευή στο 95% των περιπτώσεων, φλασάρεις μια ανεπίσημη ROM όπως η XTRV (Developer ή stable), xiaomi.eu ή κάποια που δεν βασίζεται απαραίτητα σε MIUI, τύπου RR AOSP ROM και ακολουθείς την διαδικασία αναβάθμισης αυτής της ROM που έχεις επιλέξει (upgrade path), ανάλογα με την υποστήριξη που λαμβάνει από τους δημιουργούς της (που 9 στις 10 θα είναι φλασάρισμα πάνω από την παλιά μέσω TWRP με wipe τις caches μόνο και όχι FR παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο).

Το να κάνεις κάτι ενδιάμεσο για εμένα δεν έχει νόημα, αν σε ενδιαφέρει να αναβαθμίσεις κάποια στιγμή, έστω και μετά από καιρό. Καλώς ή κακώς αν θες custom recovery, συνιστάται να πας ένα βήμα παραπάνω από τις επίσημες.
    • Ο/H geo221 έγραψε:

Παρακαλώ τη γνώμη σας: (Για Backup - Restore) - Από (το Mi-3) προς το (Redmi Note_4).
      Μπορεί να γίνει μεταφορά (όλα με μια κίνηση) ;
      Αλλά μάλλον δεν γίνεται , διότι έχω (το Mi-3 που έχει Dev-Miui) - Android-6 και (το Redmi Note_4) που έχει Stable Miui και Android-7.

Προβλέπω ότι θα μπορέσω να μεταφέρω μόνο τις τηλεφ. επαφές μέσω Google με συγχρονισμό.

Ρυθμίσεις-->Πρόσθετες ρυθμίσεις-->Αντίγραφα & επαναφορά-->Τοπικά Αντίγραφα-->Δημιουργία αντιγράφου

Το αρχείο που δημιουργείται αποθηκεύεται μέσα στην εξωτερική SD κάρτα (έαν έχει η συσκευή), αλλιώς στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, στη διαδρομή MIUI\backup\AllBackup\(23-03-07_20-08-2017)
      Όπου "23-03-07_20-08-2017" είναι το όνομα αρχείου του φακέλου που δημιουργείται σύμφωνα με την ώρα και ημερομηνία δημιουργίας του back up.

Αφου το κάνεις, βγάζεις το φάκελο του back up απο την συσκευή σου και μέσω του PC το περνάς στη νέα συσκευή.
      Αν δεν ξέρεις πως να δημιουργήσεις τον φάκελο "AllBackup" στη νέα συσκευή, όπου πρέπει να βάλεις μέσα στο φάκελο με το back up, κάνεις ένα μικρό back up (μιας μόνο εφαρμογής) και δημιουργείται αυτόματα.
      Μετά στην νέα συσκευή, ακολουθείς τη διαδρομή, Ρυθμίσεις-->Πρόσθετες ρυθμίσεις-->Αντίγραφα & επαναφορά και τικάροντας το φάκελο που μόλις έχεις αντιγράψει απο την παλιά συσκευή, επιλέγεις "επαναφορά".
      Θα μεταφερθούν τα ΠΑΝΤΑ με ασφάλεια και ότι δεν είναι συμβατό, (π.χ. μια εφαρμογή) απλά δεν θα τρέχει στη νέα συσκευή. Το viber ΔΕΝ έρχεται με αυτό το back up της Miui, οπότε κρατάς το δικό του back up (μέσα απο την εφαρμογή) και το κάνεις εγκατάσταση και μετά επαναφορά του δικού του back up. Με τις εφαρμογές του συστήματος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Όλο αυτό που σου περιγράφω ΔΕΝ μεταφέρει φωτογραφίες, τραγούδια και άλλα προσωπικά αρχεία, όπου μπορείς να τα μεταφέρεις είτε χειροκίνητα είτε με συγχρονισμό απο το Mi Cloud σου!
    • Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Διαφήμιση
    • Φίλε μας καλέ ''saeser'', έγραψες πάλι, με τις καταπληκτικές οδηγίες σου !!!! , ευχαριστώ πολύ.
      ''ANDREAS54'' , πολύ καλή και η δικιά σου πρόταση για την μεταφορά αρχείων.
    • Ρε τσακάλια όταν μ στέλνουν μνμ γτι δεν μου βγάζει ποιος είναι? Όταν με παίρνουν τηλέφωνο το βγάζει κανονικά το όνομα..
    • Διαφήμιση
    • Εμένα πάντως όσα έχω με +30 τα εμφανίζει κανονικά στα sms. Όσα έχω χωρίς δεν τα εμφανίζει. Τσέκαρε το να το δεις. Στα sms στο εμφανίζει ως +30χχχχχχχχχχ. Αλλά στην επαφή που έχεις εσύ δεν έχει το +30. Εγώ νόμιζα ότι τα είχα όλα αλλά τελικά δεν τα είχα.