Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι επιθυμείς να μάθεις. Αν ρωτάς αν είναι δυνατό να γίνει brick το κινητό από αναβάθμιση (update) επίσημης ROM, η απάντηση είναι, καλώς ή κακώς, ναι. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκληρωθεί σωστά το φλασάρισμα και γίνει ημιτελώς, τότε ναι μπορείς να μείνεις με κινητό που απλά ανοίγει, μπαίνει σε fastboot ή official recovery και αυτό είναι όλο. Και αυτό είναι το καλό σενάριο μιας και έχει αναφερθεί και η περίπτωση που απλά το κινητό ανοίγει, μένει με ένα κόκκινο led αναμμένο και ξανασβήνει. Πρόκειται όμως για σχετικά σπάνια περίπτωση να φας brick από official. Υπαρκτή μεν, σπάνια δε.
Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)
-
-
Ο/H BanditGR έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι επιθυμείς να μάθεις. Αν ρωτάς αν είναι δυνατό να γίνει brick το κινητό από αναβάθμιση (update) επίσημης ROM, η απάντηση είναι, καλώς ή κακώς, ναι. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκληρωθεί σωστά το φλασάρισμα και γίνει ημιτελώς, τότε ναι μπορείς να μείνεις με κινητό που απλά ανοίγει, μπαίνει σε fastboot ή official recovery και αυτό είναι όλο. Και αυτό είναι το καλό σενάριο μιας και έχει αναφερθεί και η περίπτωση που απλά το κινητό ανοίγει, μένει με ένα κόκκινο led αναμμένο και ξανασβήνει. Πρόκειται όμως για σχετικά σπάνια περίπτωση να φας brick από official. Υπαρκτή μεν, σπάνια δε.
Ρωτησα απλα αν εχουν αναφερθει (αν καποιος ξερει) καποιες συγκεκριμενες περιπτωσεις για dead συσκευη και οχι για αναταξιμη κατασταση.
Δεν μπορω να το κανω πιο απλο το ερωτημα. -
-
Ο/H BanditGR έγραψε:
Για να έχει πεθάνει τελείως η συσκευή, πρέπει να έχει προκληθεί πρόβλημα στο υλικό, συνήθως στην πλακέτα. Δεν έχω ακούσει προσωπικά να έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο με επίσημες ROM.
Δεν μιλαω για hardware αλλα για software hard brick και ουτε ρωτησα για μονο official rom.
Το οτι δεν εχεις ακουσει καποια περιπτωση μου αρκει και σε ευχαριστω. -
Ο/H papsr6 έγραψε:
στο moto x 2014 το τηλεφωνο γινεται εντελως νεκρο εκτος απο ενα λαμπακι γιατι απλα το update διαλουσε το bootloader.
Δεν μιλαω για hardware αλλα για software hard brick και ουτε ρωτησα για μονο official rom.
Το οτι δεν εχεις ακουσει καποια περιπτωση μου αρκει και σε ευχαριστω.
Φυσικά ότι αυτό αποκλείει ότι κάποια στιγμή μελλοντικά δεν μπορεί να συμβεί με official rom.
Από εκεί και πέρα, custom rom σαφώς και είναι πιθανό να επιφέρουν hardbrick, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι είναι και κανόνας -
Δεν ειπα εγω οτι επειδη συνβαινει στα μοτορολα συνβαινει σε ολες τις εταιριες.
Ενα παραδειγμα εφερα για να γινω αντιλυπτος. -
Επίσης φίλε @papsr6 δεν είδα κάποιον εδώ πέρα μέσα (τουλάχιστον από τότε που είμαι μέλος) που να brickαρε η συσκευή του και να μην κατάφερε να την επαναφέρει με test point.
Να έχεις ενεργή άδεια ξεκλειδώματος και καλό είναι να έχεις ξεκλειδώσει bootloader.
Μην φοβάσαι τίποτα, τα xiaomi είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν, άλλωστε έχεις δει πολλές εταιρίες να υποστηρίζουν επίσημα το ξεκλείδωμα?Open-source is the future -
Κατανοητό αλλά δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση στην ερώτησή σου, προσοχή θέλει και όχι βιαστικές κινήσεις σε κάθε flash
-
Ο/H 8@nos έγραψε:
Επίσης φίλε @papsr6 δεν είδα κάποιον εδώ πέρα μέσα (τουλάχιστον από τότε που είμαι μέλος) που να brickαρε η συσκευή του και να μην κατάφερε να την επαναφέρει με test point.
Να έχεις ενεργή άδεια ξεκλειδώματος και καλό είναι να έχεις ξεκλειδώσει bootloader.
Μην φοβάσαι τίποτα, τα xiaomi είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν, άλλωστε έχεις δει πολλές εταιρίες να υποστηρίζουν επίσημα το ξεκλείδωμα?
Οσο αφορα αν εχω δει αλλες εταιριες να υποστηριζουν το unlock official θα σου πω ναι...η motorola αλλα τα brickαρει κιολας ...χα χα χα χα χα...
=============== Φεβ 12th 2018, 7:43pm ===============
Ο/H NasDriver έγραψε:
Κατανοητό αλλά δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση στην ερώτησή σου, προσοχή θέλει και όχι βιαστικές κινήσεις σε κάθε flash
-
Ο/H papsr6 έγραψε:
σωστος....Οσο αφορα αν εχω δει αλλες εταιριες να υποστηριζουν το unlock official θα σου πω ναι...η motorola αλλα τα brickαρει κιολας ...χα χα χα χα χα...
Open-source is the future -
Ο/H kyriakos8 έγραψε:
Ο/H Manolis_Mar έγραψε:
Ο/H kyriakos8 έγραψε:
Ελλάδα το ένα μαγαζί είναι το 8cores στο Νέο Κόσμο και το άλλο το Citismarket στην Μεταμόρφωση.
=============== Φεβ 12th 2018, 10:19am ===============
Ο/H ANDREAS54 έγραψε:
Ο/H mrzoid έγραψε:
Εγώ αγόρασα το 4x 4-64 snapdragon πριν από μερικές μέρες στα 184 απο uniphone. Στην Άρτα βρίσκεται νομίζω. Δεν έχω πρόβλημα με το 4g, λειτουργεί κανονικά στη Χίο..... Κινέζικο είναι, ήρθε με αντάπτορα. Έγραφε και στο κουτί 4x, κινεζικο σφραγισμένο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο/H 8@nos έγραψε:
Ο/H papsr6 έγραψε:
σωστος....Οσο αφορα αν εχω δει αλλες εταιριες να υποστηριζουν το unlock official θα σου πω ναι...η motorola αλλα τα brickαρει κιολας ...χα χα χα χα χα...
Η xiaomi σου κραταει την εγγυηση?
Δεν το ηξερα αυτο αν και ειναι τεραστια μανουρα να το στειλεις στην κινα.
Δηλαδη ειναι σαν να μην εχεις εγγυηση κατα την γνωμη μου.
Εγω το αγορασα απο uniphone που δεν ειναι της infoquest.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες
-
Παρόμοια νήματα