δεν μπορώ να κάνω αίτηση στην xiaomi για να μου ξεκλειδώσει ένα 2ο κινητό redmi note 4 nikel [SOLVED]
- Διορθώθηκε
- RedMi Note 4
-
-
Το κινητό σου δεν έπαθε τίποτα, τουλάχιστον όχι ακόμη.
Αλλά σε βλέπω πολύ αγχωμένο - ξεκινάς μια διαδικασία και δεν ξέρω με βάση ποιον οδηγό και ξαφνικά κάνεις πράγματα που είναι εκτός των οδηγών.
Το αποτέλεσμα μπορεί όντως να γίνει καταστροφικό για την συσκευή σου αν δεν ακολουθείς κατά γράμα τους οδηγούς, ή αν δεν βρεις κάποιον να σε βοηθήσει από κοντά.
Για να περάσεις την ROM όπως λένε οι οδηγοί πρέπει να εγκαταστήσεις πρώτα το TWRP Recovery.
Το έκανες ?
Όταν πατάς για πολύ ώρα το Power & Volume + μπαίνει σε Twrp Recovery ? -
-
-
-
Να φανταστώ ήθελε format και εδώ για να περαστεί ε ? Μπράβο παιδιά.
-
-
Επειδή χτες έγινε της <<κακομοίρας>> στο κινητό μου και ας είναι καλά ο Bondai που με βοήθησε ,θέλω να παρατηρήσω ότι ο οδηγός για το φλασάρισμα της ελληνικής ρομ για το redmi note 4, τουλάχιστον σε εμένα δεν δούλεψε.
Είναι δυνατόν να έχω βάλει το file xiaomi-miui-hellas-6.0_nikel_V8_XTRVbeta1_7.3.2.zip μέσα στο root της internal memory και από το twrp ,να μην φαίνεται το file αυτό? δηλ. ενώ το βλέπουν τα windows να μην το βλέπει το android λειτουργικό σύστημα?
κάτι άλλο : στο τι είναι το recovery ,από αυτό που βρήκα στην κοινότητα μετά το 7 αναφέρει για backup & restore της rom kai στο 1 για αυτόματο restore.
Tελικά τι από τα 2 γίνεται, το αυτόματο backup & restore ή τα κάνουμε εμείς?
γιατί αν γίνεται αυτόματα ,γιατί χτες το δικό μου κινητό κολούσε στο mi.com χωρίς να τρέχουν οι τελίτσες............ του Android ?
είχα κάνει wipe πριν, αυτά που έλεγε ο οδηγός του nikel.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recovery : Είναι ένα μενού λειτουργιών και εργασιών που υπάρχει στο αντίστοιχο partition της συσκευής Android και έχει σαν σκοπό τα παρακάτω:
1.αυτόματο backup & restore της ROM
2.διαγραφή δεδομένων (wipe) σε τμήματα αλλά και συνολικά
3.εγκατάστασης πακέτων αναβάθμισης για τη ROM μας, τα οποία δεν έχουν “υπογραφεί” με σωστό τρόπο
4.και η δυνατότητα να κάνουμε mount σε διάφορα partition της συσκευής μας (συμπεριλαμβανομένης και της sd κάρτας) για να εισάγουμε και εξάγουμε αρχεία.
5. Να μπαίνουμε σε αυτήν όταν το λειτουργικό μας έχει κρασάρει
(για αυτό και την ανοίγουμε με συνδυασμό πλήκτρων, όταν είναι κλειστή η συσκευή) και να διορθώνουμε τα λάθη που προκάλεσαν την πτώση του
συστήματος.
6. Να εγκαθιστούμε αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος
7. Να κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και απαλοιφή δεδομένων.
(Αν η συσκευή κολλήσει στο Mi , και δεν ανοίγει , κάνουμε restore την rom , προηγουμένως έχουμε κάνει backup την rom)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσης ,3ο ερώτημα πως θα ξαναβάλω στη διαχείριση συσκευών (device manager) τον driver για Adb Interface ?? Mε είχε βοηθήσει ο BanditGR,όταν έβαλα στο κινητό αυτό
(παρότι κλειδωμένος ο bootloader ) rom developer global, για να μπορέσω μετά να φλασάρω developer greek.
Χάθηκε ξαφνικά και στη θέση του μπήκε ο driver Nexus αν θυμάμαι καλά της Google,χτες που φλασαρίστηκε η ελληνική XTRV rom,τον οποίο ο Bondai τον έβγαλε. -
Για σωστή εγκατάσταση drivers κοίτα και την υπογραφή μου. Ίσως σε βοηθήσει.
Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο/H stamvs έγραψε:
Είναι δυνατόν να έχω βάλει το file xiaomi-miui-hellas-6.0_nikel_V8_XTRVbeta1_7.3.2.zip μέσα στο root της internal memory και από το twrp ,να μην φαίνεται το file αυτό? δηλ. ενώ το βλέπουν τα windows να μην το βλέπει το android λειτουργικό σύστημα?
κάτι άλλο : στο τι είναι το recovery ,από αυτό που βρήκα στην κοινότητα μετά το 7 αναφέρει για backup & restore της rom kai στο 1 για αυτόματο restore.
Επίσης ,3ο ερώτημα πως θα ξαναβάλω στη διαχείριση συσκευών (device manager) τον driver για Adb Interface ?? Mε είχε βοηθήσει ο BanditGR,όταν έβαλα στο κινητό αυτό
(παρότι κλειδωμένος ο bootloader ) rom developer global, για να μπορέσω μετά να φλασάρω developer greek.
Χάθηκε ξαφνικά και στη θέση του μπήκε ο driver Nexus αν θυμάμαι καλά της Google,χτες που φλασαρίστηκε η ελληνική XTRV rom,τον οποίο ο Bondai τον έβγαλε.
Τα Windows κάνουν mount το partition μέσω του πρωτοκόλλου MTP και εφόσον στο recovery δεν υπάρχει κάποιου είδους κλείδωμα, δεν έχουν πρόβλημα να δουν το partition. Υπάρχει και πιο εξειδικευμένη εξήγηση αλλά πιστεύω ότι δεν έχει σημασία να μπούμε τόσο βαθιά. Με το νέο TWRP του cofface (με τροποποιήσεις από τον υποφαινόμενο) που έχεις τώρα δεν αναμένεται να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα.
2) Αυτόματο backup και restore δεν υποστηρίζουν όλα τα TWRP αλλά συγκεκριμένες εκδόσεις και builds (ουσιαστικά αυτόματο backup σημαίνει πριν το οποιοδήποτε φλασάρισμα, το σύστημα να κρατάει κάπου ως image την προηγούμενη κατάσταση των partition). Στην απλή περίπτωση ο χρήστης είναι υπεύθυνος για να κάνει αυτή τη διαδικασία, μέσω των επιλογών του TWRP.
3) Για τον driver του Composite ADB Interface μπορείς να δεις αυτό το θέμα, στο XDA developers. -
Ο/H George Kaggelaris έγραψε:
Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
=============== Μαρ 8th 2017, 12:41am ===============
Ο/H BanditGR έγραψε:
Ο/H stamvs έγραψε:
Χάθηκε ξαφνικά και στη θέση του μπήκε ο driver Nexus αν θυμάμαι καλά της Google,χτες που φλασαρίστηκε η ελληνική XTRV rom,τον οποίο ο Bondai τον έβγαλε.
Τα Windows κάνουν mount το partition μέσω του πρωτοκόλλου MTP και εφόσον στο recovery δεν υπάρχει κάποιου είδους κλείδωμα, δεν έχουν πρόβλημα να δουν το partition. Υπάρχει και πιο εξειδικευμένη εξήγηση αλλά πιστεύω ότι δεν έχει σημασία να μπούμε τόσο βαθιά. Με το νέο TWRP του cofface (με τροποποιήσεις από τον υποφαινόμενο) που έχεις τώρα δεν αναμένεται να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα.
2) Αυτόματο backup και restore δεν υποστηρίζουν όλα τα TWRP αλλά συγκεκριμένες εκδόσεις και builds (ουσιαστικά αυτόματο backup σημαίνει πριν το οποιοδήποτε φλασάρισμα, το σύστημα να κρατάει κάπου ως image την προηγούμενη κατάσταση των partition). Στην απλή περίπτωση ο χρήστης είναι υπεύθυνος για να κάνει αυτή τη διαδικασία, μέσω των επιλογών του TWRP.
3) Για τον driver του Composite ADB Interface μπορείς να δεις αυτό το θέμα, στο XDA developers.
Θέλω να ρωτήσω το εξής: Στο 2ο κινητό redmi note 4 nikel που έχω μπορώ να ακολουθήσω τα βήματα για να φλασάρω την XTRV 7.3.2 ,όπως αναφέρονται στον οδηγό για nikel ή θα πάθω τα ίδια με το 1ο και θα χρειαστώ βοήθεια μέσα από το TeamViwer?
=============== Μαρ 8th 2017, 1:19am ===============
Ο/H stamvs έγραψε:
Ο/H George Kaggelaris έγραψε:
Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
=============== Μαρ 8th 2017, 12:41am ===============
Ο/H BanditGR έγραψε:
Ο/H stamvs έγραψε:
3) Για τον driver του Composite ADB Interface μπορείς να δεις αυτό το θέμα, στο XDA developers.
-
Θετική ΑπάντησηΝαι θα βάλεις global developer (υποθέτω ότι έχεις κάποια stable μέσα αυτή τη στιγμή). Θα ξεκλειδώσεις από το Mi Unlock tool και μετά ακολουθείς τον οδηγό για το πέρασμα της ελληνικής XTRV.
Ο οδηγός αυτός όπως θα δεις, ανανεώθηκε . Θα κάνεις τα βήματα μέχρι εκεί που μπαίνεις για πρώτη φορά στο TWRP και κάνεις long swipe to allow modifications. Μετά από εκεί που λέει "Επόμενο βήμα είναι να καθαρίσουμε το προηγούμενο λογισμικό από σκουπίδια και διάφορα.", πας κατευθείαν στο "Ποιο συγκεκριμένα θα κάνουμε τα παρακάτω..." και συνεχίζεις από εκεί.
Από τη στιγμή που θα φλασαριστεί το TWRP και με τα νέα αυτά βήματα, δεν αναμένω να αντιμετωπίσεις το παραμικρό πρόβλημα.Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην stamvs ()
Αιτία: αναλυτική περιγραφή
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0