Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι για κάποιο λόγο έχει ενεργοποιηθεί ο Android device manager και σου ζητάει το password για decryption, πράγμα παράλογο μιας και οι XTRV δεν είναι encrypted. Σου δείχνει κανά περίεργο πληκτρολόγιο (διαφορετικό από αυτό που έχεις) όταν στο ζητάει ? Αν ξαναβάλεις screen lock (με δικό σου PIN όχι pattern) και δώσεις αυτό, το παίρνει ?Ο/H kotsovolos έγραψε:
Περαστηκε μια χαρα στο mi4i, το μονο προβλημα που βρισκω και ειναι εξαιρετικα ενοχλητικο ειναι πως οταν εβαλα screen lock ενα pattern της επιλογης μου, οταν παω να ξεκλειδωσω το κινητο μου εμφανιζεται ενα Enter the password (μου ζηταει να βαλω ψηφια, που εν τελη μετα απο 2-3 λανθασμενες προσπαθειες ειναι το 0000) και μετα μου βγαζει να εισαγω το pattern μου. Εβγαλα το screen lock μου απο τα settings αλλα εξακολουθει να υπαρχει αυτο το enter password οταν θελω να ξεκλειδωσω το κινητο.
Δεν βρισκω πουθενα μια επιλογη τετοια ωστε να το απενεργοποιει αυτο το πραγμα και αναγκαστικα να βαλω το developers options -> skip screen lock, με αποτελεσμα να μην εχω τη δυνατοτητα να βαλω το pattern μου γιατι θα ενεργοποιηθει και αυτο το 4 ψηφιο password.
Καμια ιδεα γιατι συμβαινει αυτο?
Γενικά είναι το 4ο-5ο περιστατικό που συναντάω με πρόβλημα lockscreen στο MIUI και όλως τυχαίως, σε όλα τα περιστατικά ο χρήστης είχε pattern. Θα το απέφευγα προσωπικά, μέχρι νεωτέρας.
Επίσης θα συνιστούσα σε όλους να απενεργοποιούν το κλείδωμα οθόνης πρωτού φλασάρουν ROM (δεν χρειάζεται να σβήσετε τα δακτυλικά), επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, μετά από φλασαρίσματα να μην αναγνωρίζεται το παλιό PIN/pattern (για την 7.3.9 ειδικά το xiaomi.eu έδωσε ειδική οδηγία για τα Mi4c, Mi4s και Mi Note Pro, να απενεργοποιηθεί το pattern πριν το φλασάρισμα). Είναι 1 λεπτό υπόθεση να ξαναμπεί μετά.