Διαφήμιση

[XTRV-7.4.6] H νέα έκδοση​ της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 9/4 23:55)​

• Σε εξέλιξη
    • ROM
    • Poll
    • Xiaomi
    • Miui Dev
    • @ktsak μιλάμε για τον χώρο που ονομάζει η συσκευή SD Card, δηλαδή τον 'σκληρό δίσκο' της συσκευής. Δεν μιλάμε για πρόσθετες κάρτες μνήμης microsd.
      Εγώ που δεν έχω microsd (λόγο 2 sim) δεν έχασα τίποτε στο πρόσφατο fr που έκανα.

Δες τι γράφει το twrp στη σελίδα wipes!!!

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      R O M: XTRV ARΩMA
      Bootloader: UNLocked

• Καλημερα σας. Μήπως γνωρίζει κανείς πως ρυθμίζω την οθόνη έτσι ώστε όταν μιλάω στο κινητό να σβήνει για να μην πατάω κουμπιά αναμονής κλπ.;
    • Από όσα έχω καταλάβει μέχρι τώρα:

Τα wipes των cache δεν σβήνουν τίποτα από data του χρήστη, εφαρμογές ή προσωπικές ρυθμίσεις.

Το factory reset επαναφέρει το σύστημα σε "καθαρή" κατάσταση, αρχικές εφαρμογές της rom και καθαρισμός ρυθμίσεων, χωρίς να σβήνει τα data του χρήστη.

To delete data σβήνει όλα τα αρχεία του χρήστη, photo, video κλπ.
      (Σε περίπτωση που αυτο γίνεται για να δώσουμε το κινητό, υπάρχουν μελέτες που λένε ότι πραγματικά δεν σβήνονται τα data, απλά οι "διευθύνσεις" τους για που να τα βρει το σύστημα και μπορούν να ανακτηθούν με ειδικό software για τέτοιες περιπτώσεις, οπότε αν είμαστε "παρανοϊκοί" με την ασφάλεια ίσως χρειαστεί να περάσουμε σε άλλες μεθόδους καθαρισμού της συσκευής. Ωστόσο δεν μπόρεσα να βρω αν αυτό συμβαίνει με τις διαγραφές που κάνει το ίδιο το android ή ισχύει και για διαγραφές που κάνει το twrp).

Εάν έχω παρερμηνεύσει κάτι ή δεν το έχω καταλάβει καλά, όποιος γνωρίζει σχετικά ας βοηθήσει ;)
    • Διαφήμιση
    • Παιδιά το έχουμε ξαναπεί. Το Factory reset δεν είναι τίποτε άλλο ουσιαστικά από τα 3 wipes (data, cache, dalvik/ART cache) μαζί. Από το Android Honeycomb (3.0) και μετά, o εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος, γνωστός και ως internal storage ή internal SD Card (ή απλά SDcard σε κάποιες περιπτώσεις), δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας υπο-φάκελλος μέσα στο /data και συγκεκριμένα είναι το /data/media. Από το Android Jellybean (4.2) και μετά, προστέθηκε η υποστήριξη πολλαπλών χρηστών, όπου ο καθένας έχει το δικό του αποθηκευτικό χώρο (πχ ο πρώτος /data/media/0, ο επόμενος /data/media/1 κτλ). Μην πιστεύετε εμένα, πηγαίντε με έναν root explorer στην παραπάνω διαδρομή (/data/media/0) και θα δείτε τον αποθηκευτικό σας χώρο φάτσα κάρτα.

Όταν κάνουμε wipe data στο recovery, το TWRP χρησιμοποιεί rm -rf εντολές προκειμένου να σβήσει όλα τα folders στο /data ΕΚΤΟΣ από το /media folder, οπότε δεν χάνουμε δεδομένα που είχαμε αποθηκευμένα εκεί (πχ φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια κτλ), χάνονται όμως οι εγκατεστημένες εφαρμογές, οι ρυθμίσεις αυτών, οι ρυθμίσεις του κινητού και γενικά η συσκευή επανέρχεται σε εργοστασιακή κατάσταση, χωρίς να χάσουμε τον αποθηκευτικό χώρο. Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να σβήσουμε ΚΑΙ τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, τότε θα πρέπει να επιλέξουμε από τα advanced wipes στο TWRP, συγκεκριμένα να κάνουμε wipe το internal storage.

Το Format data είναι διαφορετική περίπτωση, καθώς εκεί γίνεται διαμόρφωση όλου του /data partition εξαρχής και άρα εξ' ορισμού δεν μπορεί να διατηρηθεί τίποτα στο partition αυτό (άρα πάει περίπατο και το /data/media, δηλαδή το internal storage).

Τέλος τα wipes της dalvik cache και της cache, ουσιαστικά καθαρίζουν προσωρινά δεδομένα των εφαρμογών τα οποία έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να διευκολύνουν και να επισπεύσουν την εκτέλεσή τους. Η dalvik cache (η οποία επίσης αποτελεί mount φακέλλου που βρίσκεται μέσα στο /data), όταν έχει σβηστεί, πάντα επαναδημιουργείται, για κάθε αρχείο, στην επόμενη κανονική εκκίνηση της συσκευής. Αυτός είναι και λόγος που στο πρώτο boot μετά από αναβάθμιση της XTRV, δηλαδή flash με wipe dalvik και cache, γνωστό και ως dirty-flash, το κινητό αργεί παραπάνω για να ανοίξει κανονικά και εμφανίζεται και σε κάποιες συσκευές και μια μπάρα που γεμίζει. Ε, αυτή η μπάρα σηματοδοτεί την αναδημιουργία της dalvik-cache των εγκατεστημένων εφαρμογών.

Ελπίζω να βοήθησα και να ξεμπλέχτηκαν λίγο τα πράγματα.
    • @BanditGR δεν βοήθησες απλά. Μίνι σεμινάριο μετράει αυτό. Ελπίζω να τα κατανόησες και ο @ktsak . Αυτό σου το ποστ πρέπει να γίνει tagged.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Με τη νέα fixed για mi4c όντως διορθώθηκε το πρόβλημα με το play store. Όμως θέλω να ρωτήσω εφόσον λέγατε πως δεν είναι πρόβλημα της Rom αλλά της Google, γιατί τελικά η διόρθωση ήταν στη Rom?

Στάλθηκε από το Mi-4c μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H Valmans10 έγραψε:

Καλημερα σας. Μήπως γνωρίζει κανείς πως ρυθμίζω την οθόνη έτσι ώστε όταν μιλάω στο κινητό να σβήνει για να μην πατάω κουμπιά αναμονής κλπ.;

Θα πρέπει να το κάνει αυτόματα, εάν όπως λες όχι, μήπως να κοιτάξεις αν δουλεύει το proximity sensor και αν ναι δουλεύει τότε είναι θέμα rom, δηλαδη όχιιιιιιι οτι ειναι προβληματικη η συγκεκριμενη, αλλα μαλλον δε σου καθησε σωστα κατι και πρεπει να τη ξαναπερασεις

• Διαφήμιση
    • Καλησπέρα θελω να περάσω την παρούσα ρομ 7.4.6 από 7.3.30 με fr. Καπου πήρε το μάτι/ αυτό μου ότι μπορει να υπάρξει πρόβλημα αν έχουμε εγκαταστήσει και τρέξει το lucky patcher? Ισχύει αυτό ή άλλα άκουσα και άλλα κατάλαβα. Τhx
    • Ο/H Valmans10 έγραψε:

Καλημερα σας. Μήπως γνωρίζει κανείς πως ρυθμίζω την οθόνη έτσι ώστε όταν μιλάω στο κινητό να σβήνει για να μην πατάω κουμπιά αναμονής κλπ.;

@Valmans10 πας στο dialer πατάς αριστερά ρυθμίσεις μπαίνεις στο μενού ρυθμίσεις κλήσεων-ρυθμίσεις εισερχομένων κλήσεων και ενεργοποιείς τον αισθητήρα εγγύτητας.
      Αν είναι ήδη ενεργοποιημένος τον απενεργοποιείς και τον ενεργοποιείς εκ νέου.

• Ο/H GS1985 έγραψε:

Με τη νέα fixed για mi4c όντως διορθώθηκε το πρόβλημα με το play store. Όμως θέλω να ρωτήσω εφόσον λέγατε πως δεν είναι πρόβλημα της Rom αλλά της Google, γιατί τελικά η διόρθωση ήταν στη Rom?

Γιατί μέσα στη ROM είναι ενσωματωμένα και τα gapps ;)
    • Λίγο off topic: Μήπως ήρθε η ώρα να αλλαχτεί το εικονίδιο κ η αρχική εικόνα στην εφαρμογή του forum? (Είναι λιγο Χριστουγεννιάτικη...και πλησιάζει καλοκαίρι!)
    • Διαφήμιση
    • XTRV 7.4.6 σε KENZO. Περί Μπαταρίας.

Display Spoiler

Ο/H soulg έγραψε:

Περάστηκε η xtrv 7.4.6 με factory reset (αφού δεν είχε γίνει στην προηγούμενη) σε kenzo χωρίς προβλήματα.

- SMS 160 χαρακτήρων δουλεύει κανονικά.
      Θέλει να το ενεργοποιήσεις μέσα από τις ρυθμίσεις των μηνυμάτων μετά από fr.

- Δεν συγχρονίζει προς το παρόν.
      Προσπαθεί συνεχώς αλλά ανεπιτυχώς να κάνει συγχρονισμό sms και ιστορικό κλήσεων. Πιθανόν να είναι και πρόβλημα των server της MI.

- Διακόπτες on/off δεδομένων, wifi, bluetooth, gps κλπ δουλεύουν κανονικά και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα συνδεσιμότητας.

- Play store δουλεύει κανονικά (σε mm) χωρίς προβλήματα καθώς και όλες οι εφαρμογές (και οι διπλές/clones).

- Για την διάρκεια της μπαταρίας δεν μπορώ να έχω ακριβή εικόνα ακόμα.
      Χτες πάντως από περίπου 17:00 μέχρι 03:00 έφαγε το 75% (25% είχε υπόλοιπο όταν ξαναμπήκε σε φορτιστή) αλλά είχε δουλεία με εγκαταστάσεις εφαρμογών και σεταρίσματα.
      Σήμερα θα δοκιμαστεί σε normal χρήση με αρκετές ώρες σε standby.
      Να σημειώσω εδώ ότι για μένα το 'sot' είναι σχετικό και δεν αντιπροσωπεύει την διάρκεια της μπαταρίας. Ίσως είναι μια ένδειξη αλλά σχετική μιας και άλλο sot βγαίνει με συνέχεια ανοιχτή την οθόνη και μόνο, άλλο αν κάνεις τον ίδιο χρόνο browsing, άλλο αν παίζεις ίδιο χρόνο κάποιο παιχνίδι με βαριά γραφικά και άλλο αν κάνεις π.χ. chating.
      Ποιο ασφαλές συμπέρασμα είναι να δω την διάρκεια της μπαταρίας στην καθημερινότητά μου σε βαθος χρόνου 3-4 ημερών και αυτό θα είναι και πάλι κατά προσέγγιση μιας και οι ανάγκες χρήσης διαφέρουν από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα.

* Η συσκευή 'χωλένει' από σήμα κινητής/δεδομένων σε σημεία όπου η κάλυψη είναι μειωμένη (λόγο εμποδίων κλπ). Εκεί παρατηρείται το φαινόμενο όταν η συσκευή είναι σε συνεχόμενη λειτουργία για πολλές ημέρες (4-5 συνεχόμενες μέρες χωρίς reboot) να αδυνατεί να πιάσει 4G ή να δυσκολεύεται πάρα πολύ και να παλεύει με Ε, Η και Η+. Μετά από reboot στο ίδιο ακριβώς σημείο πιάνει αμέσως 4G. Δεν είναι θέμα hardware κατά την γνώμη μου.
      Αυτό δεν είναι φαινόμενο της τελευταίας rom. Το έχω παρατηρήσει τους τελευταίους 2-3 μήνες που τυγχάνει να βρίσκομαι καθημερινά σε σημείο της Αθήνας το οποίο έχει δυσκολία στο σήμα λόγο εμποδίων.
      Αξίζει να ρίξει μια ματιά πιο επισταμένα σε αυτό η XTRV Team μήπως υπάρχει κάποια λύση.

** Για τους λάτρεις του Antutu score με την xtrv 7.4.6 και μετά από fr και εγκαταστάσεις όλων τον εφαρτμογών που είχα και πριν, score 79.178 που είναι από τα υψηλότερα που έχω δει στην συσκευή.

...to be continued

Επανέρχομαι ως προς τα της μπαταρίας στο kenzo.

36 ώρες και 30 λεπτά περίπου από 100% μέχρι 21% και με συνολικό sot το διάστημα αυτό 3 ώρες και 5 λεπτά περίπου.

ΟΜΩΣ...

Τις 20 ώρες περίπου η συσκευή βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής κυρίως μιας και υπήρχαν 10 ώρες ταξιδιού (οδήγηση) και οι υπόλοιπες 10 ώρες ήταν βράδυ (ώρες ύπνου) και ώρες που δεν ασχολήθηκα με το κινητό. Σε αυτές τις 20 ώρες υπήρχαν περίπου η συσκευή 10 κλήσεις, πολύ λίγο browsing, ανοιξαν 1-2 εφαρμογές για λίγο και τερματίστηκαν. Μέχρι εκεί η συσκευή έφτασε στο 65% περίπου.
      Τις επόμενες 16-17 ώρες η συσκευή βρέθηκε σε φόρτο απασχόλησης. Είχε κυρίως εφαρμογές που έτρεξαν και εκεί υπήρξε το μισό ίσως και παραπάνω sot.

Το συμπέρασμά μου, όσο ασφαλές μπορεί να είναι αυτό, συγκρίνοντας τις δυο τελευταίες rom με παλαιότερες xtrv beta 1 αλλά και beta 2 είναι ότι οι δυο τελευταίες rom, 7.3.30 και 7.4.6, έχουν αυξήσει την κατανάλωση μπαταρίας κατα 20% περίπου. Ειδικά όταν η συσκευή βρεθεί σε περιοχή με αδύναμο σήμα κινητής εκεί μπορεί να υπερβεί και το 20% (όχι πάρα πολύ όμως).
      Ολοήμερη χρήση της συσκευής με apps να τρέχουν, browsers να ψάχνουν, κλήσεις να μπαινοβγαίνουν, sms, viber, messeger κλπ κάνει απαραίτητη την χρήση φορτηστή ή powerbank.

Υπ' όψην πως ένας σοβαρός battery drainer λείπει από την συσκευή μου. Μιλάω για το app του facebook το οποίο πέραν της μπαταρίας έχει κατηγορηθεί επίσης ότι δεσμεύει αρκετούς πόρους κάνοντας μια συσκευή να σέρνεται. Εναλλακτικά χρησιμοποιώ το facebook μέσω browser και αναγκαστικά χρησιμοποιώ μόνο το messenger, αφού δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο γι' αυτό, το οποίο επίσης κατηγορήται για υπερβολική κατανάλωση μπαταρίας και πόρων.