[XTRV-7.4.20] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 24/4 14:28)
- Ολοκληρώθηκε
- ROM
- Poll
- Xiaomi
- Miui Dev
-
-
Ο/H nikprin1 έγραψε:
Εγκατασταθηκε σε mi4c και δουλεύουν όλα άψογα.
Rootαρα με kingroot μόνο, το οποίο δουλεύει μία χαρά.
Η μπαταρία του κινητού, έτσι κι αλλιώς άθλια....
-
-
-
-
Ο/H Thracia έγραψε:
@anton1z001 Κανε restore πρώτα την εφαρμογή και μετά μόνο τα δεδομένα,στην προηγούμενη ΡΟΜ που είχα πρόβλημα έτσι δούλεψε.
Για κανεναν λογο και παλι... Μιλαμε βεβαια για εφαρμογη που ειναι εγκστεστημενη.. Το ρεστορ το κανω για να επανελθουν τα widgets...
Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο/H Thracia έγραψε:
Λοιποοοοόν....
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου ως προς τα review που κάνω και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, είμαι εδώ (με τα review και μόνο αυτά) για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Να αναδείξω τα στραβά που συμβαίνουν σε rom που πέρασα στο kenzo μου (δυστυχώς μόνο αυτό έχω, αλλά αν μου χαρίσετε και κάνα Mi6 limited edition θα κάνω και γι' αυτό review χαχαχα), με μόνο σκοπό να τα εντοπίσουν τα μέλη της XTRV Team ευκολότερα και να προσπαθήσουν να τα λύσουν ή να τα βελτιώσουν ή να τα αναφέρουν στην Mi (όσο δυνατό είναι το τελευταίο).
Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνεις review σε xtrv rom και να μοιράζεις μόνο συγχαρητήρια και καρδούλες (αυτά είναι δεδομένα). Είμαι εδώ λοιπόν εδώ για να αναδείξω τα στραβά κυρίως αλλά και τα καλά των xtrv, από την εμπειρία χρήσης και μόνο που έχω με αυτή. Φυσικά και δεν μπορώ να βρω όλα τα στραβά σε 2-3 μέρες αλλά πιστεύω να δίνω μια καλή εικόνα στα βασικά.
ΓΕΝΙΚΑ
Από την ημέρα που αποφάσισα να περάσω κάποια Ελληνική developer rom, δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα στην εγκατάστασή της. Όλα ανέκαθεν έτρεχαν νεράκι μέρι και το boot to desktop. Έτσι λοιπόν και στην xtrv 7.4.20 είχα μια εγκατάσταση rom, μέσω twrp, με ομαλή ροή χωρίς προβλήματα μέχρι την εκκίνησή της.
WiFi - DATA - BT - GPS - SYNC
Οι διακόπτες on/off δουλεύουν κανονικά ενεργοποιώντας/απενεργοποιώντας όλα τα futures.
-WiFi
Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τόσο σε κλειδώματα σε δίκτυα όσο και σε δύναμη. Καλή η απόδοσή του.
-ΒΤ
Συνδέεται κανονικά με άλλες συσκευεύες χωρίς αποσυνδέσεις και απρόοπτα κολήματα.
-GPS
Τελευταία μου φαίνεται λίγο αργό στον εντοπισμό θέσης αλλά όχι κάτι το ανησυχητικό. Αφού "κλειδώσει" τους δορυφόρους δεν χάνεται μετά και φαίνεται να μην έχει κάποιο πρόβλημα. Πιθανόν οι αρχικές καθυστερήσεις να οφείλονται στις εφαρμογές πλοήγησης και όχι στο gps module. Η πυξίδα δουλεύει κανονικά με το κλασικό calibration που χρειάζεται σε κάθε εγκατάσταση νέας rom.
-SYNC
O συγχρονισμός εδώ και δυο xtrv rom είναι προβληματικός. Ξέρω πως δεν είναι πρόβλημα της xtrv αλλά της μητρικής rom και περιμένω να βελτιωθεί πως και πως.
SMS και ιστορικό κλήσεων αρνούνται πισματικά να συγχρονήσουν ενώ δύσκολα αλλά συγχρονίζει ο πλοηγός.
[SOLVED by spiderman3]
Ο/H spideman3 έγραψε:
-DATA
Αυτό το άφησα τελευταίο. Στο θέμα αυτό το kenzo χωλαίνει. Όσο είσαι σε χώρο που το σήμα είναι καμπάνα όλα καλά όλα ανθηρά. Μόλις μπεις σε κάνα υπογειάκι ή κάνα πάρκινγκ ή κάνα ασανσέρ τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Από 4G εύκολα πέφτει σε Η+, Η και ποιο εύκολα σε Ε, ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε στενάκι με ψηλές πολυκατοικίες. Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας που υποτίθεται η κάλυψη σκοτώνει εγκεφαλικά κύτταρα σε ρυθμούς γενοκτονίας. Πιστεύω είναι θέμα συσκευής και όχι rom αν και κρατάω μια επιφύλαξη.
Η επιφύλαξη είναι γιατί η συσκευή φαίνεται να χάνει την δύναμη στο σήμα της (κινητής και δεδομένων μόνο) όσο μένει ανοιχτή και μετά από 4-5 μέρες χωρίς reboot. Με το που γίνει reboot σαν να καθαρίζει το buffer της και το σήμα έρχεται δυνατό (σε ίδιο σημείο πάντα).
Εδώ να σημειώσω πως μεγάλο ρόλο παίζουν και οι θήκες. Πρόσφατα διαπίστωσα πως μια απλή θήκη του 1,5€, σιλικόνης η οποία όμως είχε μεταλλικό περίβλημα (το πλαΐνό γύρω γύρω της συσκευής εννοώ), πολύ λεπτό, για ομορφιά και τσαχπινιά, δημιουργούσε προβλήματα στη λήψη σήματος. Στο ίδιο σημείο χωρίς θήκη το σήμα ήταν 4G ενώ με θήκη χαροπάλευε μεταξύ H και Ε. Τώρα φοράω την NILLKIN Dull Polish Back Case που είναι ανοιχτή πάνω και κάτω, στα σημεία που υποτίθεται είναι οι κεραίες της συσκευής. Άρα προσοχή και στην θήκη.
Σημείωση: Έχει γίνει σύγκριση σήματος και με άλλες συσκευές (htc, samsung) για να έχω ποιο ασφαλές συμπέρασμα.
ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Πριν μπω στο θέμα μπαταρία, που καίει τους περισσότερους, να σημειώσω πως το kenzo μου έτρεχε πάντα και συνεχίζει να τρέχει με φωτεινότητα οθόνης στο full, χωρίς περιορισμούς σε ενέργεια (εξοικονόμηση μπαταρίας off), data-wifi-gps-sync-δόνηση always στο on.
Οι τελευταίες xtrv μου δείχνουν πως είναι πολύ περισσότερο ενεργοβόρες από τις xtrv beta 2, και τις πρώτες beta 1.
Εάν χρησιμοποιηθεί η συσκευή σε περιβάλλον με καλή λήψη σήματος, για κλήσεις, sms και λίγο browsing θα βγεις παλικάρι μια μέρα από το πρωί ως το βράδυ. Τα προβλήματα θα ξεκινήσουν εάν βρεθείς σε περιοχή με αδύναμο σήμα (data και κινητής) και θέλεις να παίξεις και live στοίχημα και να δεις και δυο τρια πραγματάκια στο ebay και ψάχνεις και κάποια διεύθυνση στους χάρτες και παίξεις και κάνα παιχνιδάκι (ελαφρύ, όχι extreme 3D γραφικά) και αργότερα σε πιάσουν και οι καλλιτεχνικές σου ανησυχίες στο Autodesk sketchbook και μιλήσεις και κάνα μισάωρο με γυναίκα-παιδιά-γονείς, τότε θες φορτιστή ή 10-20 χιλ. mA powerbank καθώς θα μείνεις από μπαταρία στις 5-6 ώρες με sot 2,5 ώρες περίπου.
Ενδεικτικά με αρκετές ενέργειες από αυτές που προανέφερα το kenzo μου έχει 25% υπόλοιπο με 10ω17λ σε μπαταρία και χρόνο ενεργής οθόνης 2ω44λ.
MAGISK
Καινούργια κόλπα.
Δεν το ξέρω καθόλου τούτο δω το πράμα και γι' αυτό άνοιξα και σχετικό θέμα στο VIP Forum ( @MIUI_ART αν κρίνεις σκόπιμο μετέφερε το σε public section).
Απ' ότι κατάλαβα πρόκειται για τον αντικαταστάτη του super user που μάλλον έχει καλύτερες δυνατότητες και ευκολίες. Δηλαδή ένας άλλος root manager.
Απ' ότι μου είπαν οι πιο ειδικοί, έχει γίνει σωστή εγκατάσταση από την rom του Magisk και δεν υπάρχει εξ εγκαταστάσεως super user εικονίδιο στο desktop ή φάκελος στο sdcard για να διαγράψω.
Μου σφυρίζουν τα τσακάλια μας πως αν μπω στο app/menu/magisk hide μπορώ να κρύψω το root από κάποιες εφαρμογές που δεν θέλουν root. Άντε λέω να δοκιμάσω το winbank app το οποίο αν και πάντα έβλεπε ότι η συσκευή είναι rooted με σχετικό μήνυμα στην έναρξη, ποτέ δεν μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα.
Τσεκάρω το app μέσα από το magisk hide λοιπόν αλλά ποτέ δεν μου έκανε hide το root και το winbank app συνεχίζει να βλέπει rooted device.
To Titanium backup ήρθε να ρίξει ένα φως στο μυστήριο μιας και στο πρώτο τρέξιμο με την 7.4.20 έβγαλε popup message "Superuser Request/Deny-Grant" και με το πάτημα "Grant" ξεκίνησε κανονικά (με deny έκλεινε η εφαρμογή και δεν έπαιρνε δικαιώματα).
Αυτό σημαίνει με την δική μου φτωχή αλλά κοινή λογική πως τον έλεγχο τον έχει με κάποιο τρόπο ακόμα το superuser και επομένως το magisk δεν μπορεί να επέμβει ώστε να κρύψει το root όσο και να το θέλει. Το περίεργο βέβαια είναι ότι δεν βλέπω πουθενά κάτι σχετικό με "superuser" (εικονίδιο ή φάκελο).
BUGs
- Πέραν του google search που δεν δουλεύει με το παρατεταμένο άνοιγμα του home button δεν έχω βρει κάτι άλλο (ακόμα).
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Μια καλή rom, με αρκετά καλούδια, χωρίς να παρουσιάζει σοβαρά bugs ή ενοχλητικά lag. Ως αρκετά ενεργοβόρα, κατά την γνώμη μου πάντα, κρίνεται απαραίτητο να κουβαλάμε κι ένα powerbank ή φορτιστή για να βγάλουμε μια ολόκληρη μέρα (πέραν του 10ώρου).
Ευχαριστώ πολύ για μια ακόμη φορά την XTRV Team για τις προσπάθειες που καταβάλει κάθε εβδομάδα προκειμένου να μας προσφέρει μια ανανεωμένη και λειτουργική rom.
Χρόνια Καλά και Πολλά σε @gkalen και @geoanto555 για την ονομαστική τους εορτή καθώς και σε όλους τους Γιώργηδες και Γιωργίες της κοινότητας.
@Thracia πιστεύω να σε κάλυψα -
-
Άπαιχτος....
Ευχαριστούμε για το Review και τις παρατηρήσεις.
Σε ότι αφορά το Magisk και το Super User.
Επειδή ο καθένας γενικά έχει τις δικές του ανάγκες, και ανάλογα τις εφαρμογές που τρέχει στην συσκευή του, μπορεί να θέλει Root ή όχι, μπορεί να θέλει Super User ή Magisk κτλ κτλ., από την επόμενη Version προσανατολιζόμαστε να σας δίνουμε τις ROM χωρίς να είναι Pre-Rooted.
Θα υπάρχουν τα Zip εγκατάστασης και του Super User και του Magisk μέσα στο Zip της ROM στους φακέλους supersu και magisk αντίστοιχα, και όποιος θέλει να έχει ROOT, θα επιλέγει να κάνει flash μετά από το Flash της ROM, το αντίστοιχο zip που τον ενδιαφέρει.
Έτσι με αυτό τον τρόπο, θα καλύπτονται όλοι....
Και αυτοί που δεν θέλουν Root (Τράπεζες - παιχνίδια - Nova GO κτλ), αλλά και αυτοί που θέλουν Super User ή Magisk.
Έτσι και αλλιώς όλα τα παραπάνω θα είναι προσωρινά, καθώς όλα αυτά θα λυθούν δια παντός με το AROMA που σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε πιλοτικά από την επόμενη εβδομάδα.
Οι πρώτες AROMA based ROMs θα αρχίσουν να γίνονται διαθέσιμες, όταν λύσουμε πολλά προβλήματα που αφορούν το Developing κομμάτι και την συμβατότητα ανά συσκευή.
Stay Tuned λοιπόν, καθώς θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες της κοινότητας όπου μπορούμε, με στόχο να σας παρέχουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Όσον αφορά τα κάποια Bugs που εμφανίζονται στις ROM, αυτά δυστυχώς είναι προέλευσης Source, και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τα γνωρίζουμε εκ των προτέρων, αν λάβει κανείς πως σε λίγο καιρό, θα πρέπει να παραδίδουμε πάνω από 40 ROMs για να καλύψουμε όλες τις συσκευές, και αν αναλογιστεί κανείς εκτός από τις Developer ότι έχουμε και τις Stable εκδόσεις, ο όγκος εργασίας κάθε μέρα σχεδόν, είναι τεράστιος και αποτελεί πραγματικό άθλο για όλους μας να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το σύνολο των συσκευών με αναβαθμίσεις, ενώ σχεδόν το σύνολο όλων των άλλων Fan Club, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του xiaomi.eu έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να το κάνουν.
Υπομονή, και τα καλύτερα έρχονται με την υποστήριξή σας.... -
Μεσα σε μιαμιση μερα που φοραω την τελευταία ρομ στο mi5 εχω να πω τα εξης:
Πολυ καλη διαχείριση της ραμ
Μπαταρια σαν να συμμορφωθηκε καλυτερα απο την προηγούμενη ρομ κ σε sot αλλα κ σε stanby.
Τα εικονιδια θα παρακαλουσα να μεινουν γιατι ειναι υπςροχα ετσι πιο μικρα βεβαια αυτο ειναι υποκειμενικό.
Σαν feeling πιο γρηγορη αποκριση.
Το γνωστο σπασαρχ@@κο bug της αυτοματης φωτεινοτητας που μαλλον θα μας το περασουν οι φωστηρες της mi ως καλο σαν τον αυξανομενο ηχο στα redmi...
Δεν εχω βρει κατι αλλο πραγματικα.
Ειμαι χωρις ρουτ αν αυτο αλλαζει καποια δεδομενα.
Χρονια πολλα στους εορταζοντες @gkalen κ υπολοιπους!!!Mi 11 pro -
Συμφωνω με ολά αλλά ειδικά με τα εικονίδια... ειναι φοβερα
-
Επειδή με έτρωγε το χερι μου την περασα!
Ευχαριστώ πάντως για την όπως πάντα εκπληκτική ανάλυση!
Ο/H soulg έγραψε:
υτό σημαίνει με την δική μου φτωχή αλλά κοινή λογική πως τον έλεγχο τον έχει με κάποιο τρόπο ακόμα το superuser και επομένως το magisk δεν μπορεί να επέμβει ώστε να κρύψει το root όσο και να το θέλει. Το περίεργο βέβαια είναι ότι δεν βλέπω πουθενά κάτι σχετικό με "superuser" (εικονίδιο ή φάκελο).
Ο/H soulg έγραψε:
Πέραν του google search που δεν δουλεύει με το παρατεταμένο άνοιγμα του home button δεν έχω βρει κάτι άλλο (ακόμα).
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.googlequicksearchbox&hl=en
και από τις ρυθμίσεις του ενεργοποιείς το google now
Δεν το προτείνω όμως γιατί είναι πολύ ενεργοβορο!
Εχω βαλει από τις ρυθμισεις το search της miui στο Home button και δουλεύει μια χαρά
Υ.Γ Χρονια πολλά και ομορφα !You may think you can fly - but you better not try
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0